Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Torrent!!??

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

bu konuyla ilgili bi çok başlık açılmış o yuzden sorunumu hangisine yazıcağıma biledim yeni topic açiyim dedim yardımcı olursanız çok sevincem...benim sorunum en büyüğünden torrentim yok =) ama yüklemek istiyorum lakin bi IP ayarı falan varmış sanırım bugun bi arkadaşa sordum okulda modem'e port açcan falan bişiler dedi ama ben anlamadım güsel bi lisanla anlatabilcek biri varmı*0 bilgim var bu konu hakkında onuda baz alarak anlatırsanız sevinirim*
Sosyal ağlarda paylaş

İlk önce Torrent programını indirmelisin. Bu program diger download programlarına benziyor ( Limewire, Emule vs..)

Buradan indir

http://www.utorrent.com/

Sonra diğer programlardaki gibi arama bölümü yok bir dosya aracılıgı ile download edebilcegin adreslere baglanıyorsun. Bu dosyalar hem senin yükleyecegin dosyanın bilgilerini hemde hangi adreslerden download edecegini saklıyor. Bu dosyaları çeşitli torrent sitelerinden bulabilirsin.

kolaylık olsun diye bedava olan mininova.org sitesini vereyim burada arama yaptırdıgın zaman ilgili downloadlar cıkar karşına

istedigin dosyayı buldukdan sonra Seed ve Leechers ( Ortaklar ve Eşler ) en yüksel olanları indirmeye özen göster daha cok kişiden download edersin.

indirdikten sonra dosyaadı.torrent adında bir dosya inicek bilgisayarına bu dosyayı istersen cift tıklıyarak ( bazı exp bunları oto calıştırıyor Opera gibi) istersende Utorrent programını acıp Torrent Ekle butonundan ekliyebilirsin

Biraz bekledikten sonra Download edecegi kişileri buladak sana verileri vermeye başlıcaktır.

Eğer USB modem kullanıyorsan Port acmana gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Port acmanın faydaları UPLOAD ( Gönderim ) yapabilmen içindir. Sadece download yapıcam diyorsan port acmana gerek yok. Port acmak içinde arkadaşların verdigi siteden kendi modem marka ve serisini bulukdan sonra hangi portları acmak gerektigini anlatıyor sana. o işlemleri sırayla yaparak port acabilirsin. Sen Ethernet ile bağlandığın için Upload yapmak istiyorsan port acmalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...