Coder Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 öncelikle herkeze iyi oyunlar, geç mi oldu yoksa ancak zaman boşluğu yaratabiliyorum ondanmıdır bilmem, wow'a başlayasım var baya bi okudum hakkında belli ki hastalık olacak, baya bi okudum dedim ama baya bi cevabım eksik kaldı bi sorayım istedim öncelikle lvl mantığı nasıldır mesela k.o oynamıştım zamanında 61 den 61 ye geçmek yaklaşık 200 saat aralıksız kasmayı gerektiriyordu (o da güzel party vs.. olursa) wow da da mantık aynımıdır ? bir şey daha oyunlarda çok sosyal olmak haz ettiğim bi durum değil açıkçası solo olarak keyif alırmıyım kasabilirmiyim.. diğer bi konu itemlar.. itemlar şu mantıkdamıdır örn : 3 tip mage vardır ice mage in en iyi itemı budur flame mage en iyi itemı budur yada osi ultima online daki gibi herşey karşılıklımıdır örneğin armorun fire resisti sağlamlaştıkca lightningde açık kalırsın lightning kassan energy de açıkta kalırsın dolayı ile en iyi item diye bişey yoktur.. bir de bu "iyi" itemları kasmak için yine 50 kişi bi bossa mı dalmak gerekir kasıp kasıp solo olarak da bunlara kavuşabilirmiyim... bir başka konu questler questler xp verirmi verir ise tatminkarmıdır yani questlerden yürüyerek karakterimi kasabilirmiyim yoksa elin mahkum npc peşinde mi koşacaz ? çok oldum biliyorum ama bi de son soru (bu soru bi çok yerde açıklanmış ama bi de sizden duymak istedim) herkez bir hunter/mage üzerine yoğun neden bu şekildedir 1v1 de hangi hero daha avantajlıdır yada söyle sorayım solo olarak pvp yapmak istedigimde hangi hero işimi görür... saygılar sevgiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Knight Online ile alakasi yok oncelikle, 69'dan 70'e bile bir gunde ulasmak mumkun, max. level 70 zaten su anda. Baslamak icin de en uygun zamani sectin level acisindan, gecen hafta gelen patch ile 20-60 arasi level nerdeyse iki kat kolaylasti. Hem questlerden gelen xp artti, hem levellar arasi xp azaldi. Eskiden bir quest 3-4% verirken simdi 7-9% veriyor. Questler genelde yeterli level almak icin, arada grind eten gerekir tabi bazen, ama questler de zaten genelde grind edecegin birseyler iceriyor, "git 20 tane sundan oldur, git su moblardan dusen x iteminden 10 tane topla" vs. seklinde oldugu icin. Hele Horde acacaksan quest sikintisi hic cekmezsin zaten. "En iyi item" ile "stat dengesi" dedigin olaylar genelde bir arada yuruyor WoW'da. Mesela casterlar icin genel olarak "magical damage" arttiran itemler var, bir de mesela "Shadow damage" gibi tek bir damage turunu arttiran itemler var. Genel bonus veren item 30 veriyorsa, tek buyu tipine veren 50-60 verir genelde, cunku digerlerine yaramadigi halde kullanman icin bir avantaji da olmasi lazim. Rogue icin de mesela, Ambush soyle boyle bir rogue ise daha cok crit'i on planda tutar genelde, yok sword/fist ile combat giden bir rogue attack power'i daha cok onemser, itemlerini de buna gore secer. Onun disinda, mesela su aralar herkesin bir PvE, bir PvP seti var. Onun disinda warriorlarin tank geari baska dps geari baska, druidlerin tank/dps/heal/caster gearlari var, priestlerin bir shadow seti bir heal seti var, bunun gibi seyler. Her classin diger bazi classlara ustun oldugu yer, durum ve specler var. PvP'de hangisi guclu diye aramak yerine hangi char ne yapar vs. inceleyip ona gore karar ver bence. Bugune kadar oynadigin mmo'larda ne tur classlar oynadin mesela zevk alarak, ona gore tavsiye verelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Speller bir classın her türü için standarttır. Tüm mage'ler fireball un son rankını frostbolt'un son rankını bilirler. Fakat ''talent''denen sistemle sen ne üzerine yoğunlaşmak istediğine karar verirsin. (Tekrar tekrar değiştirilebilir ancak kademeli artan bir ücretlendirmesi vardır) Pve yapıcaksan fire-arcane tavsiye edilir, pvp yapıcaksan frost tavsiiye edilir. Seçiceğin Talent build'ine göre büyülerin güçlenicektir. Bir mage açmayı düşünüyosun anladığım kadarıyla. Tailoring mutlaka olması gereken bir proffesion. Yanına istediğin bir başkasını alabilirsin. Max 2. Her haritanın kendi lvl dağılımı vardır. Yeni açtığın charınla alıp başını uzaklara gidemezsin. Gidersen de yüksek lvl mobblardan kendini koruyamazsın. www.thottbot.com da hangi lvlda hangi haritaya gitmen gerektiği yazıyor. Zonu başlığı altında. Level 70'e kadar zaten sosyalleşmen pek gerekmiyo.. Dungeon yaparsan 4 kişi bulman gerekir okadar. Dungeon önemlidir. Belli levellarda alman gereken belli itemlar vardır. Mesela Lvl 24 te Robe of Arugal gibi... Bunun dışında paanı biriktirmeye bak. Level40 da, level 60 da ve lvl 70 de olmak üzere 3 aşamada binek satın alırsın. Buna çok para gider. Bu yüzden tutumlu olmaya bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Lvl kasmak zor değil played time 9 gün 70 lvl karakter kastımki ben kasarken zordu lvl 58 oldum 20-60 arasını kolaylaştırdılar :P En iyi item diye bir şey yok zaten item oyunu olduğu için en iyisi sandığını kasana kadar bir yenisi çıkıyor ve bu böyle devam edip gidiyor =) Genelde solo takılacaksan hunter yada warlock öneririm sana çünkü tek başlarına takılırken bile oldukça iyilerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeager Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Wow' da karakter gelişimi Ko' dan çok çok farklıdır. Bana göre Wow iki kısımdan ibaret, karakter geliştirme ve end gaming. Alacağın questler ile çok rahat deneyim kazanarak level atlıyorsun. Yaratık kesmeden ziyade alacağın questlerin geneli seni buna ister istemez itiyor. Lakin 1-2 gün sürekli aynı yaratıkları sololamak yerine sürekli yeni şeylerle karşılaşırsın. Misal 10 tane yumurta topla der sana, sen gider yumurtaları toplarken etrafında ki yaratıkları kesmek zorunda kalırsın sonra bir bakmışsın karşında kurtarılmayı bekleyen bir npc ona eşlik ederek zorluklara göğüs gerersin falan filan.. Belki de şu ana kadar görmediğin birbirinden güzel quest hikayeleriyle karşılaşacaksın ki bence eminim. Ek olarak Ko da ki gibi questler direk haritaya işaretlenmez wow da lakin bunun için thotbot.com allakhazam.com gibi sitelerden görevlerin hangi bölge ve koordinatlarda bulundugu gösterilir ayrıca bu işi gören addonlar sayesinde oyun içerisinde de direk görevin yapılacağı yere gitmen mümkün. Level 60' a kadar solo takılman mümkün questleri rahatlıkla yapabilirsin lakin 60-70 arası için biraz sosyalleşme gerekebilir ki bu gözünü korkutmasın çünkü bir çok kişi buna mecbur ve sen istesende istemesende kendini bir grup içerisinde çok rahat bulabilirsin.60-70 arası karakterinin itemsel olarak oturma evresi olduğu için instance(dungeon)ları yapma zorunluluğu hissedebilirsin(ben ilk karakterimi 70e kasarken hiçbir instance' ı yapmadığımı itiraf etmeliyim ama yinede bunun gerekli olduğunu şu an çok iyi biliyorum) Sınıf seçimine gelirsekte baggionun dediği gibi oyuna girmeden önce sınıflar hakkında biraz bilgi toplayıp kendine uygun olanı seçmen daha yararlı olacaktır yinede benden tavsiye pvp falan yapacaksan eğer shaman seçme sonra blizzard' a sevgi dilekleri çok yollayabilirsin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bassist Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Coder eğer illaki de wow oynucam diyorsan ki tavsiye etmem wowu 2 ay önce bırakmış biri olarak.Warlock yada hunter aç.2side oyuna yeni başlayanlar için en kolay classlar.Sal peti parçalasın sen git çay iç televizyon izle falan >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 tabi sal peti sen çay kahve iç önce petini sonra seni kessinler cast yapmazsan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Eğer level kasıyorsan ve BM isen. O pet tek başına gidip 2 tane mobu keser seninle aynı levelda. Denedim gördüm, ancak outlandda gelince moblar çok vurmaya başlıyor o zaman 2v1 alamıyor. Ama ordada 1v1 alıyor kesin olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tom Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Gerçek hayattan kopmak istemiyorsan başlama, wow şu ana kadar çıkmış en kaliteli, insanı en saran oyundur, tam bir efsane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 pvp düşünüyosan şaman açma aman diyim. çok eğlendim ama asla ciddi bişeyler için enhancement şaman düşünme pvpde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Konuyu okurken gerçekten çok sevindim herkez elinden geldigince bilgi vermiş kimse kimseye ses etmemiş çok güzel bir topic olmuş Baggio genelde oynadığım charlar varyataya müsayit karakterlerdi uo oynarken warlock, silkroadda fire str, ko da BP (pek haz aldığımı söyleyemem çok cabuk ölüyordu) bu oyunda baya bi hunter izledim iyi bi klass gibi gözüktü hunterla warlocku kıyaslayabilirmisiniz ? bir de itemlar konusunda sormak istiyorum itemlar nasıl kolaymı çıkar yada zordur ama solo da çıkartabilirmiyim yoksa party olup mu çalışmak lazımdır drop rateler nasıldır.. şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Ikisini de oynamadim, illa birini acacak olsam warlock acardim ama. Item isi soyle, questler var tek basina yapabilicegin, onun disinda tek kisi toplayamazsin, 5 kisilik instance'lardan cikiyor cunku droplar. Daha da ileri gidicem super deoplarla ugrasicam dersen 10 ve 25 kisilik raid instance'lar var, bunlari yapman icin de bir guilde girmen sart. Onun disinda pvp reward item'lar var, bunlarin bi kismini tek basina battlegroundlarda oynayarak alabilirsin, daha iyi olanlar arena'dan geliyor ama. Arena icin de 2, 3 veya 5 kisilik bir takim kurup oyle pvp etmen lazim, yine tek basina olmaz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 @Coder. Arena ve Battleground sistemini de şöyle özetliyim. Arena 2vs2, 3vs3, 5vs5 olmak üzere 3'e ayrılır. Burayı gerçek pvp'nin yapıldığı yer olarak görebilirsin. Battleground ise katılım çoğunluğu sağlandıkça açılan bi savaş alanıdır. 10 ile 40 kişi arasında değişen Battlegroundlar var. Burada da honor point biriktirip mark toplarsın. Battlegroundlar (bg); - Alterac Valley (AV) - Arathi Basin (AB ) - Warsong Gulch (WSG) Ancak şunu sakın unutma. Kazanacağın en yüksek honor level 70 dedir. Ve herkez bilir ki lvl 70 den önce wow da pvp kasmak hiçde akıl karı olmayacaktır. Bu oyun 1-69 Pve, 70 pvp + pve olarak şekillenir. Ama insan bazen sıkılır. Battlegroundlarda kafa dağıtır. Arena ve BG lere girme level sınırı yoktur ancak şöyle bir dağılım yapmış blizzard. A) 11-19 Level B ) 20-29 Level C) 30-39 Level D) 40-49 Level E) 50-59 Level F) 60-70 Level Bu şekilde ayırdım senin için. Şimdi diyelim sen level 23 sün. Sistem seni otomatik 'B)' ye tıcaktır. Ve bu BG ye katılımdaki level aralığı 20-29 olduğu için karşına 29 lar çıkacak ve seni ekmek gibi doğrayacaklar. O yüzden sana tavsiyem birler basamağı 9 olan levellarda bg ve arenaya girersen karlı çıkarsın. Belli levellarda belli Instace'ları yapman gerektiğini söylemiştim. Oradan düşen itemlar seni fazlasıyla güçlendirecektir. Ayrıca dungeonlarda kesilen yaratıklar da exp verir ve dungeon questleri vardır. Sana tavsiyem paticik gibi platformlardan tandığın insanların oynadığın serverlarda açarsan eğer charını hem yardım alırsın hem yanlız kalmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argue Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Hunter lvl20ye kadar kastım ve sıkıldım, warlock açtım ve 10günden az playtime ile lvl70 oldum. Hunter dançok çabuk sıkıldığım için ben warlock açmanı tavsiye ederim. Ancak warlock oynamak -huntera kıyasla değil- oldukça zor. Warlock PVE/PVP de aranan karakter. Hunterlar -genelde- 25kişilik raidlerde 1tane olurken warlock 4tane olabiliyor. Ve yeni patch e rağmen hunter PVP de de, çok fazla tercih edilmiyor. Solo takılmayı farmlamayı seven birine uygun 2 char hunter ve warlock. 2sini kıyaslarsak, beastmaster hunter warlocku çıtıt çıtır yeniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 bm hunter ile level kasmak çok çok kolay. instance bile gerekmez. 70 olup da quest yaparsan para babası olur bi de güzel. bi de karakter açarken şeye dikkat etmeni öneririm. her tree için aynı gear işe yarıyosa mesela warlock. warlock warlock warlock WARLOOOCK! :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argue Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 knoxville said: bm hunter ile level kasmak çok çok kolay. instance bile gerekmez. 70 olup da quest yaparsan para babası olur bi de güzel. bi de karakter açarken şeye dikkat etmeni öneririm. her tree için aynı gear işe yarıyosa mesela warlock. warlock warlock warlock WARLOOOCK! :P Warkockta hit/crit olmadan desto, hayvani spell up olmadan affli gitmeninçok bir anlamı yok. Ama Demon gitmek en kolayı, bas staminayı spell up ı, bak hayatın tadına. Ama illa olmalı diye birşey yok tabi, critsizde desto olunur, düşük spell uplada affli olunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 abi sonuçta shaman olup restoya, elementala ve meleeya ayrı 3 gearın olması lazım heheh bak aklıma geldi... druidlerin aynı treeden hem dps hem tank olmaları çok uyuz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 @Coder; Herşeyden önce WoW oynayacaksan offical serverde oynaman lazım, yoksa free serverlerin KO'dan pek de farkları yok. WoW ve KO'yu teknik olarak kıyaslamayı bırakıp da oyuncularını kıyaslarsak şunu söyleyebilirim; KO oynayanların %90'ı çoluk çocuktur, WoW oynayanların %10'u (akli kapasitelerinden bahsediyorum çoluk çocuk derken) Bu nedenle KO'da insanlar solo oynuyorlar sanırım, çünkü küfür, kavga, ninjalık gırla gidiyor KO'da. WoW'da ise oyunu zaten bir yerden sonra solo oynayamazsın ama solo oynamak da zevksizdir zaten, WoW'da küfür edemezsin, edersen anında banlanırsın, item çalamazsın, çalarsın anında ignore ederler guildden atarlar vs. Herşey düzgün işliyor WoW'da anlayacağın. Ayrıca KO lvl kasmaya endeksli bir oyun sanırım ama WoW'da lvl kasmak işin sadece ilk kısmı. Oyun lvl70 olduktan sonra başlıyor WoW'da. Eğer PvP yapmayı seviyorsan bence rogue ya da mage aç. Aksiyonun en yoğun olduğu en çok skill gerektiren 2 class bence rogue ve mage. Ama hunter ya da lock açarsan da hızlı lvl atlarsın, pve yeteneğine göre kolay guild bulursun, pvpde hiç sorun yaşamazsın. (ama oynaması sıkıcı bence iki class'ı da) Bir de WoW'da yaratık keseyim bir milyon tane ondan en iyi itemler düşsün mantığı hakim değildir. Instance denilen insanların raidler düzenlediği yerlerden düşer en iyi itemler ve bu itemleri toplama set oluşturmak aylar sürer. Aynı şekilde PvP'de de bir yerlere gelmek istiyorsun 2-3-5 kişlik takımlar oluşturup arena yapman gerekir. gayet eğlenceli ama stresli bir şey arena yapmak ama serverinde hatta tüm WoW dünyasında ilk sıralara çıkmak eminim ki çok tatmin edicidir. Hem ödülleri de gayet iştah açıcı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Marveloth said: @Coder. Battlegroundlar (bg); - Alterac Valley (AV) - Arathi Basin (AB ) - Warsong Gulch (WSG) yalnız eots o kadar berbat ki insanlar unutmuş öyle bi bg olduğunu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 genel olarak hunter ve warlock ağırlıklı anladığım kadarı ile bunlar arasında seçim yapmam gerekecek bi de siz konuşurken kendimi uzaylı gibi hissediyorum bu işin bi sözlüğü bişeyi varmı karakter geliştirirken dön başa dön başa yapmak istemiyorum o yüzden çok sağlam bi guide yada bol bol tavsiye lazım statlar yetenekler vs.. vs.. için bi de şunu sorayım mesela yanlış skill yada stat verdim bunları tekrar düzenleyebiliyormuyum ? şimdiden çok teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Statları kendi otomatik olarak veriyor zaten, skilleri değiştirmek diye bir şey de yok zira skiller class based ve lvl'in geldikçe hepsini öğreniyorsun npc'lerden. Yanlış dağıtabileceğin tek şey talentlerin. Bunlar da LvL 10'dan itibaren her lvlde gelen puanlarla arttırılıyor. İstediğinde para karşılığı değiştirebiliyorsun onları, bir çok buildi var bir class'ın. Bir de dikkatimi çekti, WoW daha çok hunter ve warlock ağırlıklı demen. Öyle bir şey kesinlikle yok. WoW'da her class'a ihtiyaç vardır ve PvP'de her class en az 1-2 class'a üstündür ya da o class'lara karşı zayıftır. Tüm classlardan ayrı tatlar alırsın mutlaka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 kastım tavsiye olarak genele bu ikisini tavsiye ediyorlar ondan demiştim.. ben alayım bi wow alırken dikkat edeceğim bişe var mı ext. pack vs ? bi de genellikle hangi sunucular dolu ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Tavsiye için 2 sini önermemizin nedeni gayet açık lvllamarı çok basit ve kendi başlarına en güçlü classlar.(çünkü 2sininde pet/petleri var) İlla bunları oynaman gerekmiyor aslında wowun sitesini araştırsan kendine yatkın karakteri sınıf açıklamalarından anlarsın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zergling Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 @Coder 3 çeşit mage oldugu dogru... ama genelde 2 tanesi kullanılır. fire ve frost tailor skilli kulanan mageler kendineleri Frost ve Fire Dmg Up veren gear dikebilirler. bunlarin dışında instance'lardan toplabilecegin butun buyuleri etkiliyen gear sahiptir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 spellfire seti arcane damage da veriyor yalnız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar