Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Önce Pardus kullanmadığımı ve kullanımını da tavsiye etmediğimi söylemeliyim., Pardus, Linux kullananların çok iyi bileceği gibi, bir sistem yöneticisine sahip değildir eğer özel olarak istemezseniz. Bilgisayarın başına geçen herkes hiç bir şifre iktiyacı duymadan, herhangi bir kullanıcı hesabından sistem ayarlarını değiştirebilir. Güvenlik sıfır yani. Sistem yönetimi Windows ile aynı default ayarlarda. Eğer yeni başlıyorum diyorsanız Ubuntu yada PCLinuxOS kullanın. Yeni başlamıyorsanız ve daha duymadıysanız(!) Arch Linux'e bakın. Son birşey daha; lütfen milliyetçi yaklaşıp nasıl Pardus'u kötülersin demeyin, ya da onlar daha yeni başladı gibi bilgisizliğinizi ortaya dökecek yorumlarda bulunmayın. Deneyimli olan herkes birkaç hafta içinde LFS ile çok daha kaliteli bir dağıtım hazırlayabilir, eğer ben hazırlamıyorsan bu tembelliğimdendir. Sistem yöneticisi sorununu çözerlerse deneyebilirim. Hatta paketler bile derleyebilirim mutlu mesut, ama önce bu hatayı düzeltmeleri lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 ee bize ulaşın gibi bişi vardı ve çok kısa sürede mailleri cevaplıyorlar adamlara mail attın mı?en azından görüşünü ve çözümünü bildiren bir mail atarsan hepimiz kazanırız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Bu konu çok tartışıldı daha önce. Pardus'un proje lideri değiştirmeyeceklerini söylüyor. Bu nedenle Pardus, Linux çevrelerinde afaroz edilmiştir. Benim e-mail'ım bir işe yaramaz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 http://www.ubuntu.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 benim naçizane değerlendirmelerime göre pardus, neredeyse en kullanıcı dostu linux dağıtımı, özellikle de insanları linux'e ısıtmak için iyi bir başlangıç. öyle olmasa bile, linux dağıtımları arasında bir boşluğu doldurduğunu inkar etmek doğru olmaz. ki "her linux dağıtımı süfer, über ve tam benim istediğim gibi olmalıdır" yaklaşımını tasvip ettiğimi de söyleyemem. çeşitlilik güzeldir, o yüzden pardus da güzeldir. severim, elimden geldiğince sevdiririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 En kullanıcı dostu olduğu kesin ama benim endişem bu güvenliksizliğin bir trend haline gelip pazarda yayılması. Bu konuda düşüncesi olan varsa duymaktan memnun olurum. Pardus forumlarında fanboylar sağ olsun pek tartışılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 mum adam kullanıcı dostu olup olmamasından bahsetmemiş ki güvensizliğinden bahsetmiş eğer şifre olmadan login olup sistem ayarlarını değiştirebiliyorsak , yeni bir kullanıcı için büyük bir güvenlik açığıdır bu. bana görede en basiti ubuntu , her ayarı windows kullanırmış gibi menülerden yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 gerge; bence yayılsın, eğer linux ve özgür yazılım bir nebze daha yayılacaksa güvenliksiz de olsa yayılsın. çünkü (bence) linux pazarının kaçta kaçına değil, (toplam - linux) pazarına ne kadar yayıldığı önemli. arkansis; demek istediğim, pardusun kullanıcı kitlesi üzerine server kuracak adam olmadığından pek önemli değil. kullanıcı dostu olacak halini korusun, birkaç kişiye daha en azından "ya bu linux minux nedir?" merakını aşılasın bence fazlasıyla yeter. bir nevi geçiş basamağı gibi. ondan ben pek dert etmiyorum pardusun eksiklerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Basamak olarak kullanılırsa, sonra insanlar Arch gibi güzel şeyleri merak etmeye başlarsa sorun yok zaten bence de. Yine de ısınamıyorum işte, tutucuyum bu konuda biraz, Debian kafalıyım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 debian kafalı değilsin de sistemin içindesin. dışarıdan bakanlar senin gibi bakmıyorlar işte. daha doğrusu keşke baksalar da... bakamıyorlar. senin sevmemen de ondan garip değil. sen sevme, ama vindozcular sevsin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 text based işletim sistemi istiyorum. gui mui yalan işler bunlar. dos gibi olsun. dır'lar cd'ler havada uçsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 e dos var işte? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 windoz kullanın, hiç bunları düşünmeyin işte.. adamlar süfer yapmış, çok hızlı ve kullanıcı dostu bir sistem. bir o kadar da stabil. hem oyun da oynanıyor. iis bile var, daha ne olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 pekı sole bısey sorayım neden lınux ?? open source olması dısında artısı ne wındows a gore, lınux kullanmadım ama merakda etmıyor deılım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Mum_Chamber said: e dos var işte? ama güncel olacak. 64biti destekliyecek, elimle kod yazıp win32 oyunlarını açabileceğim felan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Windows konsolu kullan. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 o da kesmiyor. tamamen dos ekranı gibi bir ekrandan oluşacak işletim sistemi. windows'un işlerini gui gerekmeden kodlarla halledebileceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Masakari said: pekı sole bısey sorayım neden lınux ?? open source olması dısında artısı ne wındows a gore, lınux kullanmadım ama merakda etmıyor deılım benim açımdan : stabil hızlı bedava open source , düşünce özgürlüğü olan programlarla beraber gelmesi sürekli gelişmesi , (2 gün önce 1 2 programın çok ram kullandığını tespit edip dokunmadım ve kullanmayadevam ettim , 2 gün sonra çıkan ufak bir patch ile %50 azaldı ram kullanımı) birşey çalışmadığı zaman , forumlara veya google a 2 dakika göz atmam ile sorunu anlayıp halletmemin bir olması uzar gider ... eksik yanı oyunların windows platformuna göre yazılması ve oyun çalıştırmak için ufak işlemler yapmanız. yok photoshop muş yok adobe premier miş gibi programların benzerleri mevcut ama ben illa onları kullanmak istiyorum dersenizde açabiliyorsunuz linux altında hatta windows xp de açabiliyorsunuz ayrı bir pencere halinde , oradan windows dünyanızdaki işleri halledebilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Bone said: o da kesmiyor. tamamen dos ekranı gibi bir ekrandan oluşacak işletim sistemi. windows'un işlerini gui gerekmeden kodlarla halledebileceğiz. e linux ubuntu kurdun ya sil gnome desktop özelliklerini açıldığı gibi terminal gelsin önüne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paşam bi de Win32 oyunları oynamak istiyormuş. Wine var onun için de. :p Konsol istiyosan Solaris kur. Saf unix. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 betasını da indirdim 2007'sini de indirdim 3 tane farklı farklı bilgisayarda denedim daha kuruluma geçmeden siyah ekranda kaldı hepsinde donanımlardan kaynaklı falan dedi arkadaşlar 3 tane bilgisayarda da sorun çıkardıysa, gerek yok hani ha bu arada, ubuntu ve bikaç daha başka linux kurdum, sorun yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Ben de iki farklı bilgisayara iki farklı Pardus versiyonu kurdum. Sorun yaşamadım. Ben mi şanslıyım, sen mi çok şanssızsın bilemem artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 taz çok şanssız galiba, şöyle birşey buldum. (cd bozuk olunca oluyormuş) http://ftp.pardus.org.tr/pardus-kullanicilari/2006-December/011547.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 pardus acilirken kenarda duran ekran zimbritisini begenmedim bide renkleri hafif solukmu ne cok boktan bu KULLANMAYIN KULLANDIRTMAYIN ADAM GIBI RENKLI YAPSINLAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Arch Linux'ü yükle iste Bone. GUI olmadan geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar