Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pardus 2007.3 çıktı, çıkmaz olaydı böyle!

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Önce Pardus kullanmadığımı ve kullanımını da tavsiye etmediğimi söylemeliyim.,

Pardus, Linux kullananların çok iyi bileceği gibi, bir sistem yöneticisine sahip değildir eğer özel olarak istemezseniz. Bilgisayarın başına geçen herkes hiç bir şifre iktiyacı duymadan, herhangi bir kullanıcı hesabından sistem ayarlarını değiştirebilir. Güvenlik sıfır yani. Sistem yönetimi Windows ile aynı default ayarlarda.

Eğer yeni başlıyorum diyorsanız Ubuntu yada PCLinuxOS kullanın. Yeni başlamıyorsanız ve daha duymadıysanız(!) Arch Linux'e bakın.

Son birşey daha; lütfen milliyetçi yaklaşıp nasıl Pardus'u kötülersin demeyin, ya da onlar daha yeni başladı gibi bilgisizliğinizi ortaya dökecek yorumlarda bulunmayın. Deneyimli olan herkes birkaç hafta içinde LFS ile çok daha kaliteli bir dağıtım hazırlayabilir, eğer ben hazırlamıyorsan bu tembelliğimdendir.

Sistem yöneticisi sorununu çözerlerse deneyebilirim. Hatta paketler bile derleyebilirim mutlu mesut, ama önce bu hatayı düzeltmeleri lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

benim naçizane değerlendirmelerime göre pardus, neredeyse en kullanıcı dostu linux dağıtımı, özellikle de insanları linux'e ısıtmak için iyi bir başlangıç. öyle olmasa bile, linux dağıtımları arasında bir boşluğu doldurduğunu inkar etmek doğru olmaz.

ki "her linux dağıtımı süfer, über ve tam benim istediğim gibi olmalıdır" yaklaşımını tasvip ettiğimi de söyleyemem. çeşitlilik güzeldir, o yüzden pardus da güzeldir. severim, elimden geldiğince sevdiririm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
En kullanıcı dostu olduğu kesin ama benim endişem bu güvenliksizliğin bir trend haline gelip pazarda yayılması. Bu konuda düşüncesi olan varsa duymaktan memnun olurum. Pardus forumlarında fanboylar sağ olsun pek tartışılmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mum
adam kullanıcı dostu olup olmamasından bahsetmemiş ki

güvensizliğinden bahsetmiş

eğer şifre olmadan login olup sistem ayarlarını değiştirebiliyorsak , yeni bir kullanıcı için büyük bir güvenlik açığıdır bu.

bana görede en basiti ubuntu , her ayarı windows kullanırmış gibi menülerden yapıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

gerge; bence yayılsın, eğer linux ve özgür yazılım bir nebze daha yayılacaksa güvenliksiz de olsa yayılsın.

çünkü (bence) linux pazarının kaçta kaçına değil, (toplam - linux) pazarına ne kadar yayıldığı önemli.

arkansis; demek istediğim, pardusun kullanıcı kitlesi üzerine server kuracak adam olmadığından pek önemli değil. kullanıcı dostu olacak halini korusun, birkaç kişiye daha en azından "ya bu linux minux nedir?" merakını aşılasın bence fazlasıyla yeter. bir nevi geçiş basamağı gibi. ondan ben pek dert etmiyorum pardusun eksiklerini.
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:
pekı sole bısey sorayım neden lınux ??
open source olması dısında artısı ne wındows a gore,
lınux kullanmadım ama merakda etmıyor deılım

benim açımdan :
stabil
hızlı
bedava
open source , düşünce özgürlüğü olan programlarla beraber gelmesi
sürekli gelişmesi , (2 gün önce 1 2 programın çok ram kullandığını tespit edip dokunmadım ve kullanmayadevam ettim , 2 gün sonra çıkan ufak bir patch ile %50 azaldı ram kullanımı)
birşey çalışmadığı zaman , forumlara veya google a 2 dakika göz atmam ile sorunu anlayıp halletmemin bir olması
uzar gider ...

eksik yanı oyunların windows platformuna göre yazılması ve oyun çalıştırmak için ufak işlemler yapmanız.
yok photoshop muş yok adobe premier miş gibi programların benzerleri mevcut
ama ben illa onları kullanmak istiyorum dersenizde açabiliyorsunuz linux altında
hatta windows xp de açabiliyorsunuz ayrı bir pencere halinde , oradan windows dünyanızdaki işleri halledebilirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

betasını da indirdim 2007'sini de indirdim
3 tane farklı farklı bilgisayarda denedim daha kuruluma geçmeden siyah ekranda kaldı hepsinde
donanımlardan kaynaklı falan dedi arkadaşlar
3 tane bilgisayarda da sorun çıkardıysa, gerek yok hani
ha bu arada, ubuntu ve bikaç daha başka linux kurdum, sorun yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...