Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3 bin $'a otomobil

Pyro

Öne çıkan mesajlar

Sabah gazeteye bakarken dikkatimi çekti, 3 bin dolara araba üreteceklermiş. Daha önceden renault ve hinli bir firma da böyle birşey söylemiş ama sanırım ilk yapan bu şeyh olacak. Git gide ısınan kürede daha fazla araba süper olur eheh.

said:
El Maktum 3 bin $ lık otomobil üretecek
Dünya devlerinin ucuz oto rekabetine Dubai Şeyhi el Maktum da giriyor

El Maktum un şirketi Dubai Investment ın 5 milyar dolar yatırımla inşa ettiği dev teknoloji merkezi Dubai Investment Park ta, gelişmekte olan ülkeler için 3 bin dolarlık otomobil üretilecek. Tiger Kub adını alacak araç, ilk planda Hindistan ve Afrika ülkelerine satılacak. Tiger Kub ün motor üretimini üslenen Praktiko nun Genel Müdürü Massoud Khodjasteh, aracın ilk kez 2008�de Dubai Motor Show�da sergileneceğini söyledi.

Otomobilin saatte 100 kilometre hıza ulaşacağını anlatan Khodjasteh, 100 kilometrede ise ortalama 3.2 litre yakıt harcayacağını sözlerine ekledi. Daha önce de Renault ve Hintli Mahindra 3 bin dolarlık otomobil üreteceğini duyurmuştu.

kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

Trafikte park sorunu da gelisememekte olan ulkemizin sorunu.Istanbuldaki araclarin sayisi yariya da inse yine trafik olur yine park sorunu olur...
Ayrica herseye muhalafet arkadaslari da tebrik etmek istiyorum,ucuz araba uretilcek haberine herkes araba almasin trafik olur diye yaklasmak beceri isidir.Hani araba dandik olur,can guvenligini saglamaz o paradaki araba falan diye savunsan anlicam da,trafik olur araba ucuz olmasin demen sacma otesi
Sosyal ağlarda paylaş

MarcOConner said:
yaw nie abartıyolar ki herkesin arabası oolucak herkes arabayla gezicek park sorunu trafik sorunu hersey de iyice abarıcak bence baya kotu bişi bu

Peki efendim siz arabalarınızla rahat rahat gezin yollarınızda. Biz yürürüz. Herşey sizin zaten.
:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:
bence trafiğin arabalarla doğrudan ilgisi yok, alt yapı yetersiz. her caddenin altına metro kurulduğu zaman trafik derdi kalmaz... yoldaki araçların yarısı minibüs otobüs taksi...

Nasıl bi mantıktır bu. 3 k dolara herkes araba alırsa zaten metroya falan ihtiyaç kalmıcak. Bizdekiler bize fazla gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:
saçma bir şey, 1000$ elektrikli motosiklet üretsinler bunun yerine lithium ion pili olsun 15dakika şarjda 200km gidip 80km yapıyor meretler, ayda 10-15 ytl elektrik harcıyo, daha ne istersin arkadaş.

o elektirikli motosikletlerden sipraiş vermedim ben bu arada vazgeçtim chem. yaza düşnüüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

...ıp sıvayacaklar dünya'ya bu ne yahu millet daha az araba kullanılsın diye kendini yırtıyo bunlar sürümden petrol satmak için uğraşıyor. anlamadığınız her şeye de entel damgası takıp içinde çıka çıkan bu halde geldi zaten dünya. ha şehir içinde motorsuz taşıtsız olmaz artık bu dünyada, ama dünyadaki insan sayısı kadar araba satmaya da gerek yok değil mi
Sosyal ağlarda paylaş

artık şehiriçi ulaşımına yüksek miktarlı vergi almanın zamanı gelmiştir. ancak esas tehlike bu gibi küçük otomobillerden çok SUV gibi büyük araçlar ve durduğu yerde benzini içen eski araçlar ile spor araçlardır. şahsi görüşüme göre eski araçların bu gibi yeni araçlar ile değiştirilmesi makul gibi gözüküyor. ve fakat, SUV ve spor araçlara alım fiyatlarının 20'de 1'i kadar senelik şrhiriçi trafik vergi alınması oldukça caiz olacaktır.

karayolu/araç sayısı verilerini incelediğinizde yapılan her yeni yolun şehiriçi trafiğine giren araç sayısının artmasına sebep olduğunu göreceksiniz. yani araç sayısının artmasından kurtulmanın imkanı yok gibi. ama giren araçlardan yüksek (ve hatta vahşi) vergiler alıp toplu taşımacılık alanı genişletilip, kalitesi arttırılırsa bir çıkış yolu olabilir. büyük metropollerde vergi uygulaması başlamışken türkiye'nin (her olayda olduğu gibi) yerinde sayması ve istanbul belediyesinin köprü, ek yol,tünel gibi yatırımlara para ayrırıken toplu taşımacılığın hâlâ üvey evlat olması ilginç, garip bir hata..
Sosyal ağlarda paylaş

CaNNi said:
Joker said:
bence trafiğin arabalarla doğrudan ilgisi yok, alt yapı yetersiz. her caddenin altına metro kurulduğu zaman trafik derdi kalmaz... yoldaki araçların yarısı minibüs otobüs taksi...

Nasıl bi mantıktır bu. 3 k dolara herkes araba alırsa zaten metroya falan ihtiyaç kalmıcak. Bizdekiler bize fazla gelecek.

Arabası olan insanlar metroyu kullanamıyormu sanıyorsun? iş yerine arabasıyla giden çok az, ya servislerle yada toplu taşımayla gidio genelde insanlar. Oysaki 30 milyarlık arabası var niye hala toplu taşıma kullanıyor dimi?

Velkam tu törkey

Not: Türkiyenin başladığı yerde herkezin mantığı yetmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...