Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

8800GTX mi, 8800GTS SLI mi?

Baggio

Öne çıkan mesajlar

SLI tam olarak iki katı artış sağlamıyor
%50-%75 bir performans sağlıyor.

Yani 2 kart alıp Onları 1.5 kart olarak kullanıyorsun.

Belki 320'lik GTS, GTX'ın hızına yetişir.
Belki küçük farkla geçer.

Ama 2 PCI slotu harcamaktansa direk gidip 8800GTX alman daha iyi olur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de Bonec, ama soyle bisey var, ya GTS SLI alicam ya 8800GTX, sonra 1.5 sene falan upgrade edemem, yani yanina bir 8800 daha alma sansim yok. Upgrade zamani geldiginde de 9 serisi iyice cikmis olur ondan alirim zaten.

GTS default ayarlarla geliyor galiba, GTX kendinden overclocklu, oyle birsey de var. GTS'de oc imkani daha fazla yani. Kullanacagim anakart da Asus Blitz, 16x-4x yerine 8x-8x seklinde kullanip daha fazla performans aldigini okumustum yanlis hatirlamiyosam.

Soyle bisey buldum, okuyorum daha, sagda solda da ariyorum, nolacak bakalim.
Sosyal ağlarda paylaş

Burada da OC edilmis GTS SLI konfigurasyon, GTX'i geciyor, hem de GTX'li bilgisayarda Quad varken GTS SLI'da Core2 var. Yine de tam karar veremiyorum ama, sonradan ucuzlasa veya bir GTX daha alacak para gecse elime, caresiz kalip uzulucem :p

GTS ile GTX kartlardan SLI olmuyor mu, kartlar tamamen ayni olmak zorunda mi, hic ilgilenmedim SLI isiyle bugune kadar. Ayni olmak zorunda degilse, 8800GTX ile 7900GTX SLI mumkun mu, DX10 istemeyen oyunlarda tabi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hafta komple sistemi yenileyeceğim için bende ufak bir araştırma yaptım hemen her parça için.
GT'ler GTS'leri farklı şekilde geçiyor her türlü testte, kıyaslanması gereken kart GTX, yani kendinden 200 dolar daha pahalı olan bir kart ve performans buna rağmen nerdeyse aynı. Bu yüksek performansın nedeni sanırım GTS ve GTX'lerin 90nm, GT'lerin ise 65nm teknolojisi ile üretilmiş olması.
Sosyal ağlarda paylaş

sam hic moralin bozulmasin ondan
donanimda kacinilmaz sonuc bu :)
eninde sonunda daha iyisi daha ucuza cikacakti yani
ha bu sefer cok daha hizli oldu
cunku hem ati hemde nvidia farkettiler cikarttiklari ilk dx10 serilerin ne kadar yetersiz oldugunu
gtnin performansi aslinda uber degil
olmasi gereken fiyat-performans buydu, diger kartlar cok yetersiz oldugu icin onlarin yaninda canavar gozukuyor hepsi bu
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
şimdi nv90 serisi 8800gt mi oldu?
peki 9800 kartlara ne diyecekler? nv100?

g92 mimarisini kullanıyo 8800gt, 9 serisine daha var. Şimdi g92 mimarisiyle GTSleri baştan piyasaya sürecekler ve muhtemelen Ultra'yı geçecek performans açısından.

f/p açısından süper bir kart 8800GT beklemicem diyosan havada kap bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
GTS'nin 640'lik modeli de var, ayrica veriyolu 320-bit, nasil daha iyi sonuc veriyor anlamakta gucluk cekiyorum ama 3DMark testleri de ortada. 65Nm olayindan heralde dediginiz gibi.

Abi GT'nin bircok hiz degerleri GTS'den yuksek, hatta bazi degerler GTX'den bile yuksek. Fiyati da 275$+KDV olarak gorunuyor PCLabs'da. Bu nedenle artik GT almak daha mantikli bence.

Suna bi bak bence;
http://www.pclabs.gen.tr/2007/10/29/crysis-benchmark-directx10-ekran-karti-8800gt-inceleme/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...