Sam Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 "fazla ciddiye alan insan olacaktır" derken penth'in mesajı gibi mesajlar olacağını öngörmüştüm.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 eldar said: Çok büyük rezalet ama reklamın kalitesi rezaleti örtüyor. Atatürk gibi bu milletin benliğinde önemli bir yeri olan bir kişiyi, gerçek olmayan kurgulanmış bir olaya dayanan bir reklam filmiyle ticari meta haline getirmişler resmen. Daha öncede Atatürk'lü reklam filmleri vardı ama hiçbirinde Ataürk üzerinden bir kurgu yapılmamıştı. Bu reklamın içeriği hakkında olumlu-olumsuz yorum yapmıyorum, ancak Atatürk'ün reklamda kullanılması açıkçası ağrıma gitti sonuçta reklamın amacı Atatürk'ü yüceltmek değil marka değerini yükseltmek. Yarın öbürgün Atatürk Coca-Cola içip ohh serinledim hadi bağımsızlık mücadelesine devam derse reklamlarda ağlamayalım. PArdon ama İş Bankası'nın kurucusu Atatürk'tür ayrıca, bugün gördüm Atatürk'ün o bahçede o çocukla resimlerini gösterdiler olay gerçekmiş. Ayrıca Atatrük'ün sesini Rutkay Aziz'in sesi zannetmeyin Haluk Bilginer'in sesi Atatürk'ün sesine baya benziyor. Biraz eğitimli yalnız sanatçı olduğu için. O makyaj için 16 saat uğraşmışlar amam bende bir fatih terim havası aldım. Ama yine de bugüne kadar gördüğüm en iyi Atatürk tasviri bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selen Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Her detay aynı reklamda neden kız çocuğu oynatmamışlar acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 tobe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 kız olsa ne farkedicekki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 çocuk uymuş bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SirEnis Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Ses hiç olmamış bence çok daha güzel yapılabilirdi ama helal olsun iyi düşünmüşler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Abi yüz bile onaltı saatte makyajlar bu kadar olmuş sesi nasıl yapacaklardı. Aynısının tıpkısı X( olmasını beklemiyorsunuz herhalde. Sonuçta bir ara Atatürk Antonio Banderas oynayacak dendi. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Reklam gerçekten güzel, oyunculuk makyaj vs. harika. Ancak "İş bankasının ve Türkiyenin kurucusu" sloganı, "Atatürkün kurumlar üstü" şahsiyetine ters düşüyor bence. Ayrıca hafifetn de bir, Atatürk Fenerbahçelimiydi Beşiktaşlımıydı yok sizin kulübü mü ziyaret ettiydi, berikine mi sempati ile bakıyordu mantalitesi sezdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 bence seste tipte tam bir atatürk olmş ve islerken tüylerim diken diken oldu gerçkten çok etkileyici.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 eldar said: Çok büyük rezalet ama reklamın kalitesi rezaleti örtüyor. Atatürk gibi bu milletin benliğinde önemli bir yeri olan bir kişiyi, gerçek olmayan kurgulanmış bir olaya dayanan bir reklam filmiyle ticari meta haline getirmişler resmen. Daha öncede Atatürk'lü reklam filmleri vardı ama hiçbirinde Ataürk üzerinden bir kurgu yapılmamıştı. Bu reklamın içeriği hakkında olumlu-olumsuz yorum yapmıyorum, ancak Atatürk'ün reklamda kullanılması açıkçası ağrıma gitti sonuçta reklamın amacı Atatürk'ü yüceltmek değil marka değerini yükseltmek. Yarın öbürgün Atatürk Coca-Cola içip ohh serinledim hadi bağımsızlık mücadelesine devam derse reklamlarda ağlamayalım. Bizim bankamız şu kadar kredi veriyor , kolaylık sağlıyor var mı reklamda . Kurucumuz ve önderimizi saygıyla anıyoruz diyor , bu reklam da bizim elimizden çıktı diyip oraya ismini koyuyor . Bok atıcam diye bok atmışsın sadece . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 fatih terime benzeten arkadaşlara helal olsun açıkçası , amuda kalkıp da baktım benzetemedim. Açıkçası eldar ın açıkçası biraz abartı olmuş diyebiliriz , sonuçta iş bankasının kendi çıkarına reklam yapacak bir vizyon yok ortada.Video Atatürk'ü anmaya yönelik olduğu açık. Atatürk'ü anma video sunda "reklam demeyelim , çünkü reklama yönelik herhangi bir vizyon yok" Atatürk'ün "noldu çocuk?" demesi bile tüylerimi diken diken etmeye yetti. Başarılı bir çalışma , helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Ses hiç olmamış. Sesi değiştirmeleri gerekirdi. En azından tanınmadık birinin sesi yapsalardı "aa bu Haluk Bilginer" demezdim. Halbuki Haluk Bilginer'in sesini Türkiye'de tanımayan yok sayılır. Hiç olmadı bilgisayar ile sesini biraz daha inceleştirebilirlerdi ne bileyim değiştirebilirlerdi. Ayrıca çok kilolu olmuş. Atatürk o kadar kilolu değil. Daha zayıf birine yapsalardı o makyajı hoş olurdu. Ama yine de duygulandırdı beni. Helal olsun süper reklam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Franklin Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Evet biraz kilolu olmuş,Ama reklamı izlediğimde tüylerim diken diken oldu yani o sırada rastgele tv ye bakıyodum onu gördüm ve donup kaldım.. cok duygulandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 bu reklam ticari amaçtır evet.adı üstünde reklamdır.reklamı yayınlamak için iş bankası para veriyor üstüne.ve reklamda koskocaman türkiye iş bankası diye yazıyor.atatürk üzerinden reklam yapmaktır bu. oraya alenen atatürk ü koyup , atatürkü anıyoruz demeden yapmayacaklar heralde. çok tozpembe bakan insanlar var,bu reklam işinin kıtabını okuyan herkişi bilir. reklam kuşagında yayınlanan her reklam ticari kazanç içerir,alenen olsun yada olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Aslında Atatürk rolünü oynamış kişiler arasından en çok Rutkay Aziz'i beğenmişimdir. Saçları, ses tonu, duruşu dolu dolu Atatürk'e yakışan bir aktör olmuştur. Cumhuriyet dönemi Mustafa Kemal'i için Cumhuriyet ve Kurtuluş filmlerinde gayet başarılı oynamıştır. Ancak Türkiye İş Bankası kendi reklam filmi için Haluk Bilginer'i tercih etmiş. Önden yüzü biraz yusyuvarlak dursa da (büyükbabamın hep önden Atatürk'ü andırdığını düşünmüşümdür), yandan tıpatıp Atatürk portreleri gibi yapmışlar. Bunun dışında asıl beni anlatılan hikaye etkiledi. Kısa bir paragraf söylüyor olsa da, cümlelerin birden çok anlamı var. Beni etkileyen de bu. Mesela reklamda söylenilenlerden düşündüklerim şunlar oldu: - Bir insanın birey olarak başarısı çok çalışmasını gerektirir. Çalışmanın sonucu meyveleri toplanır. - Kurtuluş Savaşı imkansız gibi olsa da, bu millet inanılmaz bir mücadele sergileyip dişiyle tırnağıyla başarıyı kazanmıştır. Gülü elde etmek için dikenine katlanmıştır. - Mustafa Kemal'in düşündüklerini herkes "yapamazsın, başaramazsın" diye karşılamasına rağmen, birçok kişinin ona karşı çıkmasına rağmen, o bu imkansız gibi gözüken şeyleri gerçekleştirmiştir. İnsanların yorumlarına rağmen özgürce hayal etmek gereklidir. Yapabileceklerimiz hayal gücümüzle sınırlıdır. İstersek herşeyi başarabiliriz. - İnsanlar Atatürk'ü bir tanrı gibi görse de, aslında başarısının ardında normal insanların cesaret edemediği metodlara girişebilmiş olmasıdır. Dediğim gibi basit bir dialog gibi gözükse de aslında birçok açıdan bakıp farklı şekillerde yorumlanabilir. Ayrıca birçok ders içerdiğini de düşünmekteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Mike said: Orda vurgulanmak istenen bankanın reklamı değil. Reklamlarda verilen ve alınan mesajlar önemlidir. Sonunda çıkan isim değil. Olaylar akılda kalır. Verilen mesaj zaten bagımsızlıkla ilgili. Burda Baykal gibi cıkıp hödö hödö yapmaya gerek yok. Gayet güzel. katılıyorum. gayet güzel reklam. sırf ona buna laf atmak için gelip burda Atatürk'ü, Baykal'ı, CHP'yi, İş Bankası'nı dalga geçer tarzda aşşağılamayın. komik oluyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Brigand said: Ses hiç olmamış. Sesi değiştirmeleri gerekirdi. En azından tanınmadık birinin sesi yapsalardı "aa bu Haluk Bilginer" demezdim. Halbuki Haluk Bilginer'in sesini Türkiye'de tanımayan yok sayılır. Hiç olmadı bilgisayar ile sesini biraz daha inceleştirebilirlerdi ne bileyim değiştirebilirlerdi. Ayrıca çok kilolu olmuş. Atatürk o kadar kilolu değil. Daha zayıf birine yapsalardı o makyajı hoş olurdu. Ama yine de duygulandırdı beni. Helal olsun süper reklam. son birşey olarak şunu söyleyeceğim. ses tam olarak hayalimizdeki Atatürk değil, evet. Haluk Bilginer en çok karşılaştığımız isim, evet. Ancak sese titreşim ve duygu katabilmekte şarkıcılardan bile daha iyi olan, tiyatro geçmişi rol yapma yeteneğine epey katkıı olan bir isim Haluk Bilginer. Bence hiç de sakınca yok. İnek altında buzağı aramayalım. Atatürk o dönemlerinde zaten çok kiloluydu. Hep Atatürk'ü çakı gibi asker gibi düşleriz, tamam. Ama ölüm döşeğine yaklaştıkça ne gibi hastalıklarla karşılaştığını, nasıl bir ıstırapla yaşadığını kaçımız bilir? Kiloluydu evet o zamanlar da. Hastalığının bir sonucu olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Mükemmel bi reklam olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 said: Aslında Atatürk rolünü oynamış kişiler arasından en çok Rutkay Aziz'i beğenmişimdir. Saçları, ses tonu, duruşu dolu dolu Atatürk'e yakışan bir aktör olmuştur. Cumhuriyet dönemi Mustafa Kemal'i için Cumhuriyet ve Kurtuluş filmlerinde gayet başarılı oynamıştır. Rutkay Aziz Atatürk e hiç benzemiyor alakası yok. Ama karizmatik adam sesi de öyle. Hepimiz Atatürk'ü kafamızda öyle canlandırmayı tercih ediyoruz belki ama Haluk Bilginer gerçeğe daha yakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Penthesilea said: Al Baraka da peygamberli yapsin bi tane eger susacaksaniz. Kafamda bi story book canlanıverdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=98142,10,2 http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/?t=12.11.2007&y=FikriAkyuz herkes gibi yazayım makyaj başarılı ama görüntünün renkli olmaması makyaja baya yardımcı boyu posu olmamış; biraz daha uzun, biraz daha az göbekli olarak ekrana verilebilirdi reklam çekimi, dikkat edilmemiş. ama ses normal; tv de hep halka seslenirken ki konusmalarına yer veriliyor, ufak bir çocuğa karşı halka hitap eder gibi bir ses tonu ve vurguyla konuşucak hali yok. hikaye açısından insanın tüylerini diken diken etcek birşeye rastlamadım reklam açısından; daha önceki sayfalarda yazılmış, atatürk ün coca cola içip hayatın tadııı demesiyle bu reklamın bir farkı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 köşe yazarlarını okurken benim de aklıma takıldı reklam yoksa Abdullah Gül'ü mü refere ediyor :) bu bahçede gül bitmez diyenler olacaktır filan --> cumhurbaşkanı gül olamaz, seçtirmeyiz diyenler vardı, oldu bu açıdan gg olmuş reklam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 osuruktan nem kapmayın be kardeşim iş bankası chp'nin... (yani en azından hissesi var chp'nin ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Forumdaki Yazıya Hitaben: http://forum.paticik.com/read.php?13,2934969,2938775#msg-2938775 Bone said: Mike said: Orda vurgulanmak istenen bankanın reklamı değil. Reklamlarda verilen ve alınan mesajlar önemlidir. Sonunda çıkan isim değil. Olaylar akılda kalır. Verilen mesaj zaten bagımsızlıkla ilgili. Burda Baykal gibi cıkıp hödö hödö yapmaya gerek yok. Gayet güzel. katılıyorum. gayet güzel reklam. sırf ona buna laf atmak için gelip burda Atatürk'ü, Baykal'ı, CHP'yi, İş Bankası'nı dalga geçer tarzda aşşağılamayın. komik oluyor sadece. iyi reklam zaten tam senin anladıgın cinsten reklamdır.sana mesaj verir,banka hakkında olsun veya olmasın.bu mesaj senin hoşuna gider.atatürkü anıyorlar ne güzel dersin.bu yüzden başarılı bir reklam çünkü senin gibi baksınlar diye yapılan bir reklam zaten. atatürkün anılma yeri reklamlar degil,anıtkabir,tören yerleri,devlet daireleri, hiç olmazsa ona özel bir programdır. rezil reklam kuşakları degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar