Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş Bankası 10 Kasım reklamı

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

eldar said:
Çok büyük rezalet ama reklamın kalitesi rezaleti örtüyor. Atatürk gibi bu milletin benliğinde önemli bir yeri olan bir kişiyi, gerçek olmayan kurgulanmış bir olaya dayanan bir reklam filmiyle ticari meta haline getirmişler resmen. Daha öncede Atatürk'lü reklam filmleri vardı ama hiçbirinde Ataürk üzerinden bir kurgu yapılmamıştı. Bu reklamın içeriği hakkında olumlu-olumsuz yorum yapmıyorum, ancak Atatürk'ün reklamda kullanılması açıkçası ağrıma gitti sonuçta reklamın amacı Atatürk'ü yüceltmek değil marka değerini yükseltmek.
Yarın öbürgün Atatürk Coca-Cola içip ohh serinledim hadi bağımsızlık mücadelesine devam derse reklamlarda ağlamayalım.
Harika bir reklam olmus tam tersine, ancak bu kadar guzel olabilirdi.

Eger Ataturk cikip orada "Is Bankasi'na birikimlerimi yatirdim, hakli ciktim Savarona'yi kaptim" gibi seyler soylese tamam haklisin da, banka reklami yok burada. Verilen mesaj da bazilarina kapak olacak nitelikte ayrica.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben reklamın içeriği hakkında yorum yapmıyorum dedim ama sürekli reklam çok güzel olmuş deniyor; ben kötü olmuş mu dedim? Böyle bir reklam çekilmesi yanlıştır. Atatürk nerdeyse kutsal bir unsur milletimiz için, bu Atatürk reklam malzemesi yapılmış, koy yanına da ufak çocuğu ooh ne ala bundan iyi popülizm mi olur.
Che Guevera bugün nedir? Kendine göre, iyi-kötü amaçlar için mücadele vermiş, idealist bir devrimciyken Che Guevera bugün bayağı bir popüler kültür öğesidir.
Bu reklam basit bir Atatürk'ün izindeyiz 10 kasım reklamı değildir. Bu reklamda vurucu olmaya çalışılmış, peki neden diye sormak istiyorum. İş bankası Atatürk'ün propagandasını mı yapmak peşinde yoksa daha başka ticari amaçları olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle bir video da ticari amaç arayanları kınıyorum.Herkes bir şekilde Atatürkü anıyor.Onlarda böyle anmak istemiş.Gayette öğüt verici bir reklam olmuş hiçbir şekilde reklamın sonuna kadar İş Bankası olarak kurucumuzu anıyoruz diyene kadar bir kere bile bir yazı yada reklam unsuru olarak gösterilebilcek bişey barındırmıyor.Herşey ticaret değildir.Böyle şeylere bile bişeyler vardır bunun altında diye bakıyorsanız kendinizde arayın hatayı.Çok beğendim oynayanların ve hazırlayanların eline sağlık.
Sosyal ağlarda paylaş

Artık kendimi tekrar etmeye başlayacağım o yüzden son mesajımı atıyorum bu konuda. Atatürk İş bankası'nı kurmuş olabilir ama kuruluşundan 80 küsür yıl geçtikten sonra ve günümüz şartlarında bu bankanın piyasadaki diğer bankalardan bir farkı yoktur. İş bankası'nın diğer bankalardan farkı nedir, daha mı atatürkçü? Atatürk, kimsenin malı değildir, o yüzden İş bankası'nın reklamının söz konusu olması bir şey değiştirmez. İş bankası'nın çoğunluğu yabancılara satılsa ne olacak?
Bir de herhangi bir reklam çeşidinde ticari kaygı yok demek saflık oluyor bence, zira reklam başka ne için yapılır para ödeniyor sonuçta bir karşılığı olması lazım: ya satış arttıracak ya marka değerini yükseltecek ya müşteri sadakatini arttıracak vs.

Not: İş bankası'na karşı kesinlikle antipatim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

her ne kadar reklamın içeriğinde bir sakınca görmediysem de nedense pek hoşuma gitmedi benim. atatürk'ü ticaret için kullanmak denemez pek belki ama gereğinden fazla ciddiye alan insanlar olacaktır yine de personality cult kısmını aşamadığımız için.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel olmuş. Reklamdaki çocuğun gözlerinin dolması, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü'yle olan görüntülerindeki aynı kıyafetler içinde olması çok güzel ayrıntılar. Atatürk'ün onca kendisine benzemeyen portrelerinden, heykellerinden,filmlerinden sonra bu çalışmayı görmek hoşuma gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...