KingOfLoss Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Blue'nun bir anlamı da hüzündür bu arada. İngiliz işgali yapmayın ozaman siz de kardeşim nedir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 DoruK said: EVET! KOMİK Mİ LAN! BLUES DEMEK AMERİKALILARA KOMİK GELMİYOR AMA MAVİLER DEMEK TİKKKİ HALKIMA KOMİK GELİYOR BUNDAN GELİŞEMİYORUZ BİZ!!!1 tiki değilim mavi diyince gelişeceksek ben mavi diyeyim barışaraka gitmiştim orda anladım olayı kahrolsun ameriga diye slogan atıyor adamlar ama amerikayı üzerlerinde taşıyorlar ayakkabısından şapkasına ne biliyim mavi diyeyim o zaman gelişeceksek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 muzik hakkinda muhabbet etmek varken, durup dururken "niye turkce diil de turkish?" tartismasina bodoslama girilmesinin nedenlerini bir anlasam da, kilitlemek icin sebebim olmasa su konuyu hani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 zheld ben ciddi deildim kenks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 HellHound said: muzik hakkinda muhabbet etmek varken, durup dururken "niye turkce diil de turkish?" tartismasina bodoslama girilmesinin nedenlerini bir anlasam da, kilitlemek icin sebebim olmasa su konuyu hani... RAP bir müzik dalı burasıda müzik topiği burda sadece şu şarkı çok güsel bu şarkı çok güsel diye tartışacaksak kapa bu topiği ama müziği genel olarak ele alıyosanız gayet güsel bi topic.. Bide barışarock nedir?Rock amerikan kökenli bi müzik sen orda amerikan emparyalizimi yapıyosun barışakaya yapıcaksın ozaman bu size çok komik geliyosa arabesk dinliyeceksin..de diyemiyorum çünkü arabesk arap kökenli bi kelime anlamını da yanlış bilmiyosam ahenk demekti..Bana gelip burda RAP in açılımı baştan kayıp şeklinde savunma yapanların türkü dinlemesi lazım tek türk kökenli olan o dur çünkü.!benim dediğim RAP,Rock,Blues bunlar artık kökenlerinden ayrılmışlar artık bunlar müzik türleri.Rapçiler Siyah oldukları için ezildilerini müzik ile anlatmışlar ilk başlarda sonra yayılmış ve şuan bi çok beyaz insanda var amerikada rap yapan.ama türkiyede yapılan rap neden Turkish rap,Türkçe rap yapılıyo burda.Türkçe rock yapılıyo,anadolu rock yapılıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 ya anlamıyosun. amerikan müziği değil rock. ilk örnekler ingiltere ve amerikadan çıkmış olabilir. RAP'in açılımında takılınan nokta ise açılımın ingilizce olması değil içinde AMERİKAN olması. türkçe amerikan şiiri ne demek açıklar mısın bana? türkçe american rock değil yani, türkçe rock. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Abi bi salin, adamlar Anadolu Rock diye dinlenip varligini sorgulayacagin muzik turu bile yaptilar, torkis rep de oluversin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2007 adamınbiri said: RAP bir müzik dalı burasıda müzik topiği burda sadece şu şarkı çok güsel bu şarkı çok güsel diye tartışacaksak kapa bu topiği ama müziği genel olarak ele alıyosanız gayet güsel bi topic.. Muzigi konusmuyorsun ki burda, "Niye turkce rap diil de, turkish rap?" muhabbeti nedir? Turk dilini kurtaracaksaniz konu disi ve lokal kahvehaneler mevcut... Anlatmak istedigim icerik hakkinda muhabbet etmek varken etikete niye takiliyorsun? Su sarki guzel, su sarki dandini diil olay. Istersen felsefesi hakkinda bitirme tezi yaz, insanlar okusun tartissin, ama tutup "turkish diil turkce" gibi yuzeyselliklerle gecistirmeyelim olayi. Dikkat edersen kilitlememisim sadece ilgili yerlere cekmeye calisiyorum topici Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xtreme_Chill Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Türkçe rapin kalitesi. http://www.youtube.com/watch?v=p0HkE2h9urQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 O zaman RAPi de türkçeye çevirelim. Neyin kısaltmasıydı RAP ? Retards Attempting Poetry ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 DoruK said: zheld ben ciddi deildim kenks öyle de cigerimi ye kenk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Biyere kendinizi kitleyip buna saldırmışsınız resmen. Neden Türk Sanat müziği,türk pop müziği,türk halk müziği deniyor peki?Aynı sonuca varıyo olay neticede.Türk rap müziği denince türklerin keşfettiği bi müzik anlamına gelmiyo.Türkiye'de yapılan rap müziğinden bahsediliyo.Turkish rap denince'de türkçe söylenen rap müzik ele alınıyosa,gayet güzel turkish rap denilir bence. Türkçe söyleyip american rap mi deselerdi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 ben kendimi bu konuda anlatamıyorum o yuzden pes ettim =) hatta bu konuda ki noktamı sagopanın bi sözüyle sonlandiriyim. "yalan silahlı gerçeklerimi gafil avladı.Savaşçı savaşa havlu attı.Siz kazandınız bağışlayın pes ettim." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 yendik lan ehehe edit: :m hıms hıms Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 isteyen tarzanca isteyen türkçe isteyen ingilizce söyler ,sana ne bize ne dimi ama ? böyle hassasiyetlerde bayatladı . sadece ne'ce telaffuz ediyorsan ve yazıyorsan düzgün yazmaya çalış ,başka da bi şeye gerek yok kuzum . turkish rap'e gelince sarmıyor beni artık ,lisede falan dinlerdik ama =) rap biliyorsunuz ağır tempoyla ve hızlı tempoyla lirikleri söylenebiliyor ve ciddi değişikler yapıyor. ben hızlı tempolu rapi sevmiyorum ,içine arabesk katılmış rapi de sevmiyorum . ceza & dj akman sevmiyorum yani. bir şarkıdan ne beklerim ? bana biraz hitap etsin ,sözleri gerçekten etkileyici olsun ,ritmi de hoşuma gitsin. bana göre gürültü olmaması müzikte çok önemli ,karakter olarak dinlendirici şarkıları seviyorum . keza söyleyenin sesi de çok önemli . bu şartlarda sevdiğim sagopa kajmer var hala ,hayranıyım da diyebilirim yaptığı işe . bir kere rap hızlı söylemek değildir ,metalde kafa becermek değildir bunu gözlemlememiz gerekiyor. sert tarzlar olduğu için zaten böyle çıkışların olması gayet normal çoğu şarkısında. benim müzikte aradığım şartlar belli ,dinlendirici ,bana hitap eden ,iç gıdıklayıcı sözleri olan şarkılar. bu yüzden her telden müzik dinleyebiliyorum evet bu şartlara uyan. ve bazı dangalakların dediği gibi bir müzik tarzın olmazsa karaktersizsin lafına inanmıyorum . müzik hayat tarzı mıdır noktasına gelirsek ,düşünceleri ve duyguları etkilemek açısından evet etkiler , ama tamamen hitap etmişse o sana ,işlemişse giyinişinden tavırlarına , açıksası üzülüyorum böylelerine de . yazık müzikle her şeyi çözmeye çalışmışlar psikolojik boşluklarındaki şeyleri. tutup sagopa kajmer ov yes , bol kot falan modunda biri olsaydım heralde bu postumu yıllar sonra görüp ,ne boşmuşum lan deyiverirdim kendime . müziği dinleyin ,sevin ,ama tamamen hayatınızı onla yönlendirip başımıza eşkiya kesilmeyin. genel görüşüm böyle evet . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 pop dinleyip kıç sallayıp,rock dinleyip kafa sallıyacağıma,Rap yaparım dünyayı sallarım... *ortalığı karıştırır kaçar* ahefuaehfuaefh:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 anca elini, kolunu sallarsın diye cevap verirler ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 ahah +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 dünyayı sallarım diyorum anca elini kolunu saçma bi cevap oldu dur ben senin yerine kendime ayar veriyim... sen anca maket dünyayı sallarsın al bunu yaz daha bi etkili olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 raple kim sallamış dünyayı anca yov yov yaparsın diyo kısaca sdfjkh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 valla dünyada var bi çok insan adını raple duyurmuş history of rap diye yazarsan wikipedia ya çıkıyo oku bak valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 sana senin gibi cevap verdim sadece, gereksiz alınganlık yapıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 adamınbiri said: valla dünyada var bi çok insan adını raple duyurmuş history of rap diye yazarsan wikipedia ya çıkıyo oku bak valla raple duyuranlarla ötekileri bi oranla :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Gereksiz işler bunlar :D tartışmayın ehuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Malik negzel açıklamış işte. Metalde ekol mekol yaratırsan çıktığı memleketin adı verilebiliyor (swedish death, florida death, norwegian black, vesaire vesaire), burda da basitçe türkiye'den çıkan rape türkish rap denebilir. Türkçe rap de denebilir. Rap'in açılımı Rhytmic American Poetry olabilir de bunu yok efendim saçma oluyor diye öne sürmek gereksiz hassasiyetten başka bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar