Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya alarm veriyor; Biz ne yapmalıyız?

oper

Öne çıkan mesajlar

ntvmsnbcde bir anket var. ve şöyle diyor:
said:
Küresel ısınmayı önlemek için insanlar yaşam biçimini değiştirmeli mi? Daha fazla vergi alınması ve enerji fiyatlarının pahalılanması gerekli mi?

ankete kesinlikle desem, lan zaten ben zar zor yaşıyorum, bu sefer açlıktan ölürüm herhalde. diğer yandan belki desem, küresel ısınmaya karşı önlem almayın arkadaş gibi bişe demiş oluyorum. kafam karıştı ve belki dedim.
siz ne diyorsunuz bu konuda? anket sorusu biraz tuhaf olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

endüstriyel kullanım ücretlerinin arttırılması olabilir bence. Bu şekilde kurumların alternatif enerji kaynaklarına yönelmesi sağlanabilir. Ki oldukça da başarılı olabilir. Örnek verecek olursak Amerika'nın petrol krizi yaşadığı dönemlerde alternatif enerji kaynaklarının (güneş ve özellikle rüzgar) kullanımında ciddi bir artış gözlenmiş. (kaynak veremeyeceğim, hazırlık sınavına çalışırken bir makalede okumuştum)
Sosyal ağlarda paylaş

ciddi ciddi sömürdük şu dünyayı yolumuz açık olsun geri dönüşü yok bu saatten sonra ben öyle biliyorum (bi ton kaynak varda üşeniyorum) gerçi kaynaklara ne kadar güvenebilcen hepsi ayrı bişeyler diyo .. osurmayın bile diyen var abi gaz falan zararlı yok artık..
Sosyal ağlarda paylaş

lol vergi ve enerji fiyatları durduracak sanki..

kyoto protokolünü imzalamayan zibidi ülkeler arasındayız, önce onu imzalayalım. sonra da termik santral yerine neler inşa edebiliriz onu düşünelim, hatta nükleer dahil.

ayrıca herkesin evinde yapabileceği şeyler var ama ben kendi yakınlarıma bile havaya konuşuyorum adeta. kabul edenler bile 2-3 ampül değiştirmeye üşeniyor.

çok büyük kampanyalar lazım, hatta devletin bu olayı ciddi şekilde ele alması lazım. maalesef sadece bizim yapmamızla bitmeyecek ama önemli olan niyet, bu olayı kabullenmek istemeyen birkaç akılsız ülke olarak birbirimizden destek alıyoruz çünkü. "falanca yapmıyor biz niye yapalım?" deyip bırakıyoruz.

bilmiyorum valla, okkalı tokadı yiyecek dünya bu hızda. yumurta kapıya dayanmadan akıllanmıyor insanoğlu.
Sosyal ağlarda paylaş

ben hala kislari üsüyorum o yüzden bence biraz daha küresel isinma olmasi gerek bu yüzden deodorant almaya ve elektrigi acik birakmaya özen gösteriyorum bazen buzdolabinin kapagini da aciyorum ki CFC gazlari dünyaya yayilsin bu böyle olmaz anadolu kislari cok soguk oluyor

/dedigimin tersini yapin arkadaslar =O

edit:laf yememek icin konuya aciklik getirdim
Sosyal ağlarda paylaş

Vergi ve artışların durdurmayacağı kesin. Ancak bir adım olabilir. Öncelikle enerji tüketiminin ciddi bir bölümünün endüstriyel olduğunu göz önüne alırsak, bu kurumları bir şekilde ittirmemiz gerekiyor. Çevre duyarlılığı dediğimiz zaman çoğu firma ben parama bakarım yemişim çevreyi diyor. Bunları zorlayıcı etmen ne olacak ki başka?
Sosyal ağlarda paylaş

Bilim bölümünde küresel ısınma topiği vardı sanırım oraya yazmıştım bazı şeyler.

Bu küresel ısınma olayı hep bana kandırmaca gibi geliyor.

Hani tekrar tekrar söylenen şeyler şu:
- Daha az su tüketin
- Daha az elektrik tüketin
- Daha az osurun.

Böyle absürt şeyler.

Dünya'nın dengesi gittikçe bozuluyor. Ancak bunun tek sebebi ve tek sonucu küresel ısınma değildir.

- Ormanları kesiyoruz, yakıyoruz, yokediyoruz, yerine bina dikiyoruz.
- Dev paralar kazanan fabrikalar ucuz olsun diye filtreleme sistemi kullanmaz ve kimyasal atıklarını nehirlere döker.
- Şehir planlamasında orman ve parkların hakim olabileceği bina dizaynları mevcut, ama bunlar önemsenmez.
- Doğadan aldığımızlarla tükettiklerimiz hızlanırken, doğanın bu aldıklarımızın yerine yenisini yapması yavaşlıyor.
- Hayvanlar kontrolsüzce avlanıyor ve öldürülüyor.
- Neredeyse herkes sigara içiyor.
- Arabaların ve otobüslerin egzosu filtrelenmiyor ve birçoğu zararlı benzinleri kullanıyor.
- Çöplerimizi toprağa, kirli sularımızı denize boşaltıyoruz.

Bütün bunlar varken sadece küresel ısınmaya endekslenip Daha az su tüketiminden, daha az elektrik tüketiminden bahsetmek bana anlamsız geliyor.

Küresel ısınmanın ortaya çıkmasının ardındaki esas neden, toprak kirlenmesi + hava kirlenmesi + su kirlenmesi.
Bu üçlüğün küresel ısınma dışında neden olduğu daha büyük felaketler var.
Sosyal ağlarda paylaş

Genitalic said:
ben hala kislari üsüyorum o yüzden bence biraz daha küresel isinma olmasi gerek bu yüzden deodorant almaya ve elektrigi acik birakmaya özen gösteriyorum bazen buzdolabinin kapagini da aciyorum ki CFC gazlari dünyaya yayilsin bu böyle olmaz anadolu kislari cok soguk oluyor

/dedigimin tersini yapin arkadaslar =O

edit:laf yememek icin konuya aciklik getirdim

euhauha CFC gazları dolabı açtığında dışarı çıkmaz ki. o bahsettiğin normal hava. CFC gazı bir boru sistemiyle dolapta dolanır, dolabın içinde bulunan fanlar hava üfler. açıklık getirmek istedim sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
açıklık getirmek istedim sadece.

biliyorum da simdi dolabin arkasindaki borulari kesicem desem olmicak komikligi bozulcak =[

hatta arabami bosa calistiriyorum ben. benim arabam degil tabi babamin ama anahtarlari calip garajda calistirip acik birakiyorum gaz üretsin diye. cok seviyorum o kokuyu. mis gibi karbonmonoksit. süper bir sey bence. küresel isinmayi seviyorum. böyle ne güzel hep yaz hep bikinili gezicek kizlar. sahane bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...