zydar Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 180 ytl.. oha pes yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 zydar said: 180 ytl.. oha pes yani.. +1X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 1 milyar kusure ps3 al, sonra 180 ytl pes 2008'e ver, 1200 ytl'lik tek oyunun olsun. gratz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 türkiyede kimsenin orjinal film orjinal oyun savunuculuğu yapmaya hakkı yok bence. distürübütör firmalar zerre emek harcamadan %100le %300 arası kar yapcak ceplerini doldurcak neymiş emeğe saygıymış. zorunlu kalmadığım sürece orjinal oyun almam,anca internetten falan oynanan oyunlarda alıyorum onlarıda direk yurtdışından satın aldığım için gene insaflı fiyatlara alıyorum. wii yede çip taktırdım burda 140 150 milyona satılan yurdışı fiyatları 50 dolar civarı olan(bu 50 dolar adamların kar ve vergileri koyarak asttı fiyat) oyunlarla takılıyorum öyle. benim bunu yapmamla nintendo zarar ettimi? etmedi çünkü zate gidip bi oyuna 150 milyon vermicektim. hem kar bile etti konsolu satın aldım diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 90 95 milyona alıyorum ps3 oyunlarını aldıgım zaman.. mutluyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 pes i senditten aldım o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Elesso bildiğim kadarıyla firmalar konsollardan zarar oyunlardan kar ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 EA'nın pc oyunları artık 50 milyona getiriliyor ya ülkeye,gayet rahatım euhe Cyrsis'i 45 ytlden piyasaya sokacaklarmış türkiye'de ohanesburger dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 suçlu devlet : p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 hirsizligin mill gelirle ekonomiyle savunulacak bir seyi yok hirsiz hirsizdir kendinizi ne kadar avutsanizda elektronik esyaya gelince haklisiniz ama birincisi amerika turkiye karsilastirmasi yapmayin. euro dolardan ve tuketim yuksekliginden fiyat farki normal. En guzel karsilastirma turkiye - ingiltere veya almanya. Oturupta dr 180 milyon pahali sendit 35 pound derken unutmayinki sendittede bir yigin vergi var. Ingilteredede vat gayet yuksek. Resman aral veya dr buyuk kazik atiyor buna karsi olalim duralim diyorum. Yazi yalaim vs. Ama burada hemen kacakci zihniyet girdigi icin bos. Calin beyler sonrada niye ulkem cok geride veya niye benim iki yakam bir yana gelmiyor ay sonu cozmeye calisin. Zihniyeti yakalamadiginiz surect haketmezsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Ben hırsızım şahsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Metakuso said: ben film falan alacağım zaman yemek paramdan kısıyorum mesela. orjinal dvd arşivim oldu çok fena. açım ama olsun sdf ühüh ben indiriyorum anca :küçükemrahifadesi: yemektede bamya vardı, hem açım hem korsan film izliyorum ben //_- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Oyun güzel ise, MP varsa yada oynanış süresi uzun ise orjinal almaya çalışıyorum. Sonuçta Türkiye'de bir çok kişi henüz farkında değil fakat yurt dışında oyun sektörü ciddi bir sektör. Adamlar senelerini ve bir sürü para harcayıp oyun yapıyorlar. Sonuçta orjinal oyun alınmaz ise sektör biter, firmalar batar. Fakat şimdi burada korsan oyun oynuyanların üstüne gitmektenin de bir anlamı yok. Ülke olarak durumumuz ortada. Biraz daha iyi bir gelir dağılımımız olsa eminim ki orjinal oyun alan kişi sayısında da artış olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 +1 metakuso 2 seneye yakındır her hafta harçlığımın bir kısmını dvdlere veriyorum.Beklediğim filmler çıkarsa 2 tane onlardan alıyorum işte 40 ytl civarına,eğer çıkmadıysa klasiklerden 3-4 tane alıyorum,koleksiyona atıyorum. Bayağı büyüdü koleksiyon,hatta zamanında burada açtığım dvd rafı projem vardı,şimdi gerçekten ihtiyacım oldu ona :) Sömestir tatilinde yapacağım kendime dsafasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Bu arada evet firmalar konsollardan aşırı zarar ediyorlar , kârları oyundan . Yani ps3 gibi bir donanıma sahip aleti öyle 400 dolara alamazsınız eğer şirketler konsoldan kâr etmek istese . Ayrıca oyun işini bilmem , çok oyun oynayan bir insan değilim ama film konusunda takıntılıyım , o yüzden korsana vs. tamamen karşıyım . Bir kere kaliteden ödün verir diye düşünüyorum ki benim için çok önemli bir olay bu . Onca para döküldü ses sistemine vs. gidip de bundan faydalanamıycaksam ne yapayım ben filmi 20 milyon daha ucuza alıp ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 40-50 yetele çalışmayan biri için bile verilebilir bir miktar ama burada asıl olay ps3 oyunlarının pahalı olması bence. gidip crysis'i "50 yetele la çoh pahalı aga" diye almayıp korsanını alırsan, milli gelirle falan alakası olmaz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Klasik korsan muhabbeti yine. Arkadaslar, orjinal oyun alinmadikca, oyun sektoru olusmaz. Oyun sektoru olmadan, burda satilan orjinal oyunlarin fiyatlari azalmaz. Fiyatlar dusmedikce korsana devam. Korsan yasadikca orjinal alan sayisi az kalir. Ha simdi bu zinciri neresinden kirarsin, en zayif halkasi neresi? Korsanin satilmamasi icin zabitalari uzerlerine salarsin. Hah iste burda da rusvetle zincire kaynak yapmislar. Sonraki halka hangisi? Emek vs. diyerek duygu somurusu. Su an bu olmakta ama insanlarda vicdan gibi bir sey soz konusu olmadigi icin, pek de ise yaramiyo. Korsani alani da satani da sevmem. Orjinal alana "para siciyo" diyen insandan, kendinde korsan oynayarak oyun oynama hakki goren insandan tiksinirim. Eger oyunlarin pahali olmasindan yakiniyosaniz bence suclamaniz gereken D&R veya distributor degil, bu arkadaslar. Zira onlar sayesinde sektorler olusturulamiyor. Bugun bi orjinal oyun kiralama vs. sektor haline gelmediyse ama buna karsilik korsan sektorlesmis, hatta kasarlanip kendi icinde mafya olusturmussa bu direkt olarak sizin sucunuzdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Oyun gibi hayati birşeye param yetmiyorsa çalarım arkadaş. Banane ucuz yapsınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 JD said: Abi gidipte oyunu yada mp3 ü orj. alcam diye kasamam kimse kusura bakmasın türkçe müzik albümleri ne biliyim şebnem ferah teoman pentagram demir demirkan dinlediğim türk rockçıların cd sini alıyorsam gider orjinal alırım çünkü zaten fiyatı 10 15 ytl birşey oluyo yani cep yakmaz.Ama 180 milyona gidipte bir oyun alcam diye kasılmaz 180 milyona korsancıdan 15 - 20 tane oyun alırım daha iyi zaten merak etmeyin kazanan siz korsanını alsanızda almasanızda kazanıyor.Yoksa ayakta duramazdı.Yani illa orj. alcam diyorsanız türk mallarını orj. alında kendi ülkenizdeki sanatçılara vs. lere kazandırın. bence de budur arkadaş. sadece türk emektarlara saygı göstersek yeter. sanki ea nın oyununu korsan alınca ea batacak mı B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Şimdi Crysis'e 50 YTL veririm, çünkü yeterince ucuz, yurt dışına göre ucuz. O zaman başımın üstünde yerin var. Bütün Valve oyunlarınıda Orjinal aldım şu ana kadar. Battlefield 2'ye de 30 pound falan vermiştim ingiltere'de. Burda konu konsol oyunlarına geliyor, 180 YTL nedir ya bana açıklaması lazım bu rezil distrübitörün. Zaten BluRay'ide kırdılar, 2 aya kalmaz çip'ide çıkar. OOOh içinde patlasın Aral'ın yada Tiglon'un. İngiltere'de de 1000 pound'u bırak öğrenci olarak ayda 600 pound'a yaşarım. Rahat yaşamak için 1000 pound yeterli. Tabi 600 poundla yaşanır derken minimum giderden bahsediyorum. Yani sinema, bar falan yok gibi düşünürsen anca yaşarsın. Ama 1000 pound yeterli. Araştırdımda konuşuyorum. Orda 6 senedir yaşayanlara sordum ordan konuşuyorum. Birde yukarda biri Wii'ye "amerika'da 400$ demiş." Değil neresi 400? 250 dolar alet. Son olarak "Amerika ile karşılaştırmayın" denmiş. Bende o zaman "en pahalı" şehir Londra'ya göre yaparım. Yukardaki Canon fotoğraf makinesi örneği ingiltere'den zaten. Apple MacBook Pro 1100 pound yani yaklaşık 2.600 YTL, Türkiye'de 3900 YTL. Apple iPod Touch Londra'da 700 YTL (VAT'la birlikte) Türkiye'de 900 YTL. Yani say say bitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 the economist'e baktim d&r da benzin alirken bugun. avrupa ulkelerinde 5 euroyken turkiyede 7 ytl. mis gibi. adamlar anliyolar ekonomiden, aral denyolarinin kafasi cakmiyo ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 valla turk oyun sektoru sinema&dizi sektoru gibi olusucaksa hic olusmasin daha iyi dusunsenize bas rolunde osman in oynadigi bir yarimhayat oyunu yada sarsinti3, kisgecmezin geceleri, gazabasmak lazim: yeralti yada bitmiyen hayaller filan yok ben almiyim tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 cocukluğumuzda diskete oyun cektirmek icin oyuncu amcalara tomarla para veren, playstation cikana kadar orjinal ya da korsan oyun diye bi ayrımın varlığından bile haberdar olmayan, 7-8 sene önce devletin kopya oyunlara kültür bakanlığı damgası vererek kopya oyundan dahi %100 e yakin bi vergi aldığı zamanlarida görmüş biri olarak acikcasi kopya oyun kullanan insanlara hirsiz gözüyle bakamıyorum. kazanılan parayla vicdan la falan alakası yok ülkedeki korsan piyasasının durumunun. ben kendimde bir hayli orjinal oyuna sahip olmama rağmen kopya oyun oynamıyorum dersem yalan olur. neyse ki yavas yavas yeni nesil oyuncuların biraz daha durumun farkina varmaları vesilesiyle 50 milyona yepisyeni oyunlara kavusuyoruz. su anda piyasada 100,110 milyona cok rahat ithal ps3 oyunları bulabiliyoruz. play-asia, sendit gibi sitelerden 75 milyon civarina ps3 oyunlari alabiliyoruz ama 90 milyona ithal edebileceğimiz bir oyuna 180 milyonluk bi etiket koyarak ülkedeki oyun sektörünün ileri gitmesini ümid etmek cok mantiklı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 180 ytl ile 1 ay geçinen vardır yahu yuh. çıkıp burda orjinal oyun süper işte neymiş sen orjinal almazsan yapımcı kar edemediğinden fiyatlar böyle kalırmış filan...bırakın bu işleri.sen şurda kıçı kırık 2 oyun almadın diye hiçbi firma o hallere düşmez.gelip burda çok legaliz hırsızlık olmaz havası yaratmaya kasmayın ama türkiyedeki çoğu insanın bi oyuna ne 180 ne de 120 verecek durumu var.orjinal oyun alabilen alsın tamam da korsan alana da hırsız yuuh diyemezsin.türkiyenin suçu çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 lotarat loparat loratat! konuyla ilgili olarak da, vergi konusunda oyunlardan önce el atılması gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. korsana devam! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar