Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nedir bu internet cafe merakı?

µh

Öne çıkan mesajlar

Bugün çıktı almak için internet cafeye gittim. Flashdisk evde kalmış; oturdum bir bilgisayara, tek yapmam gereken hotmail hesabıma girmek gelen e-postadaki yazıyı çıktı almak.. Ancak etrafı izlemekten olacak 5 dakkalık iş 1 saatte anca bitti..

İnternet cafeye girdim boş bir masa buldum oturdum.. İlgili kişi hangi saatte oturduğumu belirten fişi getirene kadar etrafımı izledim biraz.. Bir sıra tamamen web cameli bilgisayarlardan oluşuyor ve ordaki herkesin ekranında "MSN" açık.. Kalan bilgisayarlarda ise oyun oynanıyor.. Şundan eminim ki internet cafelere girmek için 13 yaş sınırı getirilseydi, internet cafe sahipleri aç kalırdı.. Böyle birşey olamaz heryer ama heryer 9-16 yaş arası çocuk kaynıyor.. Ortalık bağrış, çağrış.. Klasik online oyun diyalogları.. Sesler biryana en çok rahatsız eden şey sigara dumanı.. İnsanlar ağzı açık bir şekilde ekrana bakarken bir yandan da sigara içiyor.. Sokaktan gelip biranda bu ortama gelen insan resmen şok geçiriyor öncelikle..

Şimdi benim bu yazdıklarımı eminim ki hepiniz biliyorsunuz.. Ancak benim kafamı özellikle kurcalayan bazı düşünceler var ve bunları birtürlü açıklığa kavuşturamadım..

Öncelikle benim en kıl olduğum kişiler internet cafeye gidip biryandan msnde 30 tane konuşma ve "CAM" açıp biryandan explorerdan tavla vb. şeyler oynayan insanlar.. Efendim, tamam arkadaşlık kurmak falan istiyorsun, tamam ama bunu internet cafeye gidip yapmak saçma değil mi? Belki biraz da önyargılı olduğumdan fazla abartıyorum ama böyle birşey mantıklı mı? İnsanlarla tanışmak, konuşmak istiyorsun ama bunu gerçek dünyada yapmak varken gidip bunu internet cafenin o pis kokulu, sağlığa %500 zararlı tek kelimeyle iiiööykk denicek ortamında yapıyorsun.. Öyle tipler varki orda gördüğüm.. Neden internete girince insanların özgüveni artıyor bir insan tipsiz bile olsa bunu kişiliğiyle örtbas edebilir hatta tnaıştığı bir insanı bu şekilde etkileye bilir.. Hayatımda bir kere aşık oldum; o da ilk gördüğümde kesinlikele güzel diyemeyeceğim bir kızdı ama onla tanıştıktan sonra gözümde dünyanın en güzel kızıydı.. Bazen de kendimi haksız buluyorum çünkü internet cafede web cameli bilgisayara geçip msn messenger kullanan insanlarak karşı önyargılıyım, abuk subuk sitelerde abuk subuk isimli abuk subuk yorum yapan insanlarak arşı önyargılıyım aslında sadece site değil meselesi değil sadece bana ters veya komik gelen bir cümlesini duyduğum kişiye karşı herzaman önyargılı yaklaşırım.. Tanıştıktan sonra bile o ilk cümle hâlâ kafamda kalır.. Belki de internet cafede dalga geçtiğim ve hatta küçüçmsediğim o insanlar hakkında yanlış düşünüyorum ama bilmiyorum..

Diğer bir konu da internet cafeden oyun oynama meselesi, aslında oyun da değil online oyun.. Zamanında sabah 8den gece bilmem kaçlara kadar ( aslında biliyorum 4.30a kadar falan - amma ukâla bir parantez oldu- ) ultima oynayan bir insandım.. Belki de online oyun hakkında en çok söyleyecek birşeyi olan insanlardan biriyim.. Şöyle söyleyeyim küçüklüğümden beri zekama güvenirdim, gerçekten de diğer insanların çoğundan bir farkımın olduğunun farkındaydım; takii online oyun oynamayab aşlayana kadar.. Bilim adamları bilgisayar oyunlarının uyuşturucu gibi bağımlılık yaptığını söylüyordu aslında bu benim için bütün bilgisayar oyunları değil sadece online oyunlar.. Küçükkken 1-2 saat oynar bırakırdım.. Kendimi bildim bileli bilgisayar oynuyorum ki 91 doğumluyum ( evet küçüğüm), hiçbir oyun beni esir edemezdi ultima oynayana kadar.. Önceleri geçrekten yapacak birşey olmadığında bilgisayar oynardımki ben belgesel izlemeyi çok seven bir çocuktum, çıkar basketbol, futbol oynardım, maket yapardım yapabileceğim hertürlü etkinliği yapar kalan zaman olursa bilgisayar oynardım ama daha sonraları oyun oynamak için zaman yaratmaya başladım.. Bir oyun insanın hayatını elegeçirir mi benim geçirdi ve bana bıraktığı en kötü miras boşa harcadığım saatler değil düşünce gücümün körelmesidir.. Cidden de öyle azım açık saatlerce ekrana baktığım saatlerin sonunda fark ettimki eskisi gibi düşünemiyorum ( eh biraz geç oldu, oynarken farkına varamadım). Küçükken zekâmla övünürken şimdi ancak düşüncesiz olmak hakkında düşündüğümle övünebilirim.. Bunca şeyi yazmamın amacı online oyunların boş bir iş olmakla kalmayıp aynı zaman da zararlı bir iş olduğunu anlatmak istememdir.. Şimdi o çocuklar 8-9 yaşlarında dünyaya ilgisiz azmanlarını internet cafenin iğrenç kokusunu soluyarak ( ki bunun farkında değiller, ya da varınca geç olucak), paralarını bir hiç için harcayarak geçiriyorlar.. İlkokul da zaten insanın kendisini tanımasına yönelik hiçbirşey yapılmadığından, o insanlar yıllar sonra saatlerini boşa harcamış, neyem eraklı olduunu bilmeyen, düşünce özürlü insanlar olucaklar.. Belki abarttığım kadar olmayacak, belki yanılıyorum ama bu yolun hayırlı bir yol olmadığına eminim.. Keşke bütün zamnalarını oyun oynamakla geçiriceklerine birşeyleri merak edip onları arşatırsalardı.. Belki biraz öğretmen veya "büyük" ağzıyla konuşuyoru mama cidden öyle.. Mesela tübitak olimpiyatlarını kazanan insanlar; bunlar çalışıp kazanan değil zaten meraklı olduğu için araştıran ve öğrenen insanlar. Merak insanın doğasında vardır bu merağı internetle doyurmak en kolayı..

Evet düşüncelerim bunlar kafamın içinde uzun zaman döndüler durdular şimdi yazıya geçirdim.Sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.. Lütfen düşüncelerinizi yazın..
Sosyal ağlarda paylaş

İnternet kafeler kötü ya. Ben hiç sevemedim alışamadım. Ha evinde sınırsız adsli olan, iyi bilgisayarı olan ve counter call of duty falan yüklü olan çocukların oraya gitmeleri o oyunları oynamak için ayrı saçmalık.

Hadi cafeye gittin bari kaliteli oyun oyna. Gidip Knight gibi dandik oyunlar oynuyorlar ya sinir oluyorum...

Knight online camiasının tepkisini çektiğini anlayan nilep ortamdan sessizce uzaklaşır
Sosyal ağlarda paylaş

kaliteli oyun diyosun da,
adamlar başka oyun duymuyorlar ki çevreden. ben geçenlerde cafeye gidip oyun almak istedim(oyun alacak başka yer yoktu çünkü), bioshock var mı abi sende dedim, adamın oyundan haberi yok. çocuğun ne haberi olsun oyundan? işte kulaktan kulağa duyuyorlar oyunu, oynuyorlar. zaten cafelerdeki sistemler ne kadar kaliteli ki kaliteli oyun oynayabilesin?(hepsi demiyorum geneli düşük performanslı sistemler)
bu konu çok karışık aslında nedenleri iyice araştırıp oyle tartışmak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

kafeler eskiden kafeydi şimdi atari salonu olmuş durumda.

Ama çocuklar tamamen haklı.
Merteri baz alarak konuşorum biz cocukken aksam 10 lara kadar dısarda top oynardık etraf boş arazi veya park tarzı yerlerdi
Şimdi bakıyorum heryer bina her boş arazi apartman oldu.çocuklar nerde oynasın oyun tabi internet kafeler dolacak.

Ayrıca evet heryer çok kötü durumda.Koca bakırköyde gittiğim tek kafe var gayet nezih bir ortam gerçi sık gelenler tanıyorlar birbirini
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi "madem oynuyor bari kaliteli oyun oynasın" diyen kişiler sanırım beni anlamadı ya da ben anlatamadım..

Ayrıca lisede okuyorum, dersaneye gdiyorum sürekli dışarıdayım, yaptığım genellemeyi sadece o anda kafede bulunan 30 kişiye bakarak yapmadım.. Ayrıca dediğim gibi bu yaptığım genellemeydi herkesin öyle olduğunu da söylemedim ama çoğunluktan bahsediyorum.. Çoğu olmasa bile böyle bir grup var ve inkar ediliemez ki bu önemli..
Sosyal ağlarda paylaş

bende çok nadir internet cafeye gidiyorum oda zaten dota atmak için yan yana falan zevkli oluyo diye. Tabi dediin internet cafe nerde bilmiorum ben kadıköy orange'a gidiorm içerde sigara içilmiyo çoluk çocukta üst kata gönderiliyo zaten. Da yani evde bilgisayar varken internet cafe'de saatler harcamak çok gereksiz + gereksiz para
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:
Şimdi "madem oynuyor bari kaliteli oyun oynasın" diyen kişiler sanırım beni anlamadı ya da ben anlatamadım..

Ben anladım da orada sırf kınaytçılara sataşmak istedim.

Kültür seviyesi düşük mekanlar internet kafeler. Yani en azından çoğunluğu öyle. İnternet kafede mesela paticiğe girsen "Azuahaha paticik ne lan oğlan mısın?" gibi tepkiler alabilirsin.

Herşeyin başı eğitim, ama öğretim değil eğitim. Zira internet kafelere gidenler genelde lise öğrencileri falan oluyor.

Bence hepsi kapatılsa en güzeli :)
Sosyal ağlarda paylaş

İnanılması güç fakat mahallemdeki internet cafede paticik yasaklı domain listesinde erişim engelli :P Nedeni ise gayet açık "Virüs Bulaşıyor"... yani internet cafe sahibinin bana söylediği söz bu ki mahallede benden başka paticik.com ziyaret eden yok.. adam açıkca bilgisayarlarıma virüs bulaştırdın diyor bende gelmiyorum o zaman dedim.. evden takılıyorum o zaman bu zamandır..
Sosyal ağlarda paylaş

su CAM olayini anliyamadim ansil bri cilginliktir bu
bilgisayarci arkadas var nasi ltipelrin gelip cam pesinde kostugunu anlatamam yani o tipi cam de gormek yerine adamin avatarina bok koysan icin daha cok acilir

hersey gibi webcam olayininda bokunu cikardik
bunu yapmislar uzakdakiler hasret gidersin milelt rahat cyber yapsin filanda gunluk konusmada cam acip niye hem bandwith i yersin hemde karsindakini devamli yan profilden klavyeye bakan karanlik bir surati gormeye zorlarsinki
Sosyal ağlarda paylaş

MuDo said:
İnanılması güç fakat mahallemdeki internet cafede paticik yasaklı domain listesinde erişim engelli :P Nedeni ise gayet açık "Virüs Bulaşıyor"... yani internet cafe sahibinin bana söylediği söz bu ki mahallede benden başka paticik.com ziyaret eden yok.. adam açıkca bilgisayarlarıma virüs bulaştırdın diyor bende gelmiyorum o zaman dedim.. evden takılıyorum o zaman bu zamandır..

evden takılabiliyorken foruma girmek için cafe'ye giden zihniyeti anlamıyorum 8-)
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar ben bi konuya aciklik getiriyim 5 senedir adeks 2 ye giderim.Gitmeye basladigimda 15 yasindaydim ve abilerim falan goturmustu beni gerci buyuk gosteriyorduk bisi demiyorlardi okul cıkısı cuma gunleri bi basimiza gidince bi suru soru soruyorlardi abileri arayip giriyorduk son 2 senedir goruyorumki adekste (bana gore istanbuldaki en iyi net kafe) 15 yas alti kafeye kesinlikle alinmiyor isteseler ciklet bile alamiyorlar kapidan giremiyorlar yani.Olay denetimde degil kafe sahiplerinde arkadaslar.Ha belki adeks cok unlu gideni cok falan ama bi yerden baslamak lazim
Sosyal ağlarda paylaş

internet cafeler; sigara içenler ve oyun oynarken başında dikilen (atari salonlarındaki abi ver çok iyi biliyorum ben bu bölümü geçerinm) adamlar dışında güzeldir
bilgisayar beyni mahvetmez, ama zamanını sadece bilgisayar ayırırsan başka

bir klavyeden of ne oyun du be, ne koduk ama demek var
bi de internet kafade bu heyecanı bağırarak, çoşkuyla dile getirmek

internet cafeler sanalı biraz daha gerçeğe ulaştırıyor

ama gidipte intenet kafeye para vermem evimde mis gibi oynamak varken
Sosyal ağlarda paylaş

90lıyım ben de, 12-13 yaşlarımı internet kafede "yaşadım" diyeyim, ama düşünüyorum da benim gittiğim yer şimdikiler değildi gayet geniş ve ferah pek sigara içilmeyen böyle 8 kişi oturup bağıra çağıra uo oynadığımız yerlerdi :P küçüklü büyüklü bir sürü arkadaş edindim, ne bileyim evim gibiydi yani orası. gider uo oynardım müzik indirirdim paticikte (ultimatrde genelde :P) gezinir yazıları okurdum ederdim bişiler yapardım işte.

6 yaşında bilgisayar ile tanıştım. 12 yaşıma kadar bilgisayarda sadece oyun oynadım sdfjk.

ama bunun şimdiki hayatıma hiçbir etkisi olmadığını düşünmekle beraber, BEN ÇOK ZEKİYİM, DİĞERLERİNDEN FARKLIYIM şeklinde de düşünmüyorum (her ne kadar ÇOK ZEKİ olsam da sdfadfas) :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...