Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nedir bu cesaret ?

CaNNi

Öne çıkan mesajlar

3buçuk saat önce yaşadığım bir olay...
Babam, ben, başkomser, komşumuz, 4 polis ve Bir kişi daha yemeğe çıkıyoruz. Herşey çok güzel eğleniyoruz muhabbet ediyoruz. Sonra hesap isteniyor çıkıyoruz dışarı vedalaşıcaz bir araba 20-30 km hızla geliyor babamın ayağının üstünden geçip bir polise çarpıyor. Polisin ayağı kırılıyor. Sonra işte ne oluyor gibilerinden çocuğun yanına gidiliyor (1981 liymiş çocuk) Ne var be a.klarım diyor ve silah çekiyor şerefsiz. Başka bir polis elini yakalıyo çocuğun havaya kaldırıyor bereket sıkamıyor. Ateş etse çocuğun etrafında 4-5 kişiyiz bende dahil kesin birimizi vuracak. Elini tetiğe dokunması yeter ya. Horozu falan çekik. Arabadan bira şişeleri falan çıktı Kesin hap falanda almıştır. Çocuğu yakaladık işte hala millete vurmaya çalışıyor. Baş komserin gözüne geldi yumruk morardı. Sonra hepimiz giriştik çocuğa Burnu falan kırılmış. Baya bi hasar var çocukta da. İşte ifade falan verdik hepmiz. Ayağı kırılanın ayağı alçıya alındı iyi şimdi bereket en az 5 yıl yerler diyolar. Bu akşam da nezarette kalıcak polisler iyi bi benzetirler. Hala sinirden titriyorum. Bu kadar cesareti nerden buluyolar anlamıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar demokrasi, eşitlik, adalet, özgürlük diye bağırınsam da, bunu şehir meydanına getiriceksin, bilmemkaçıncı yüzyılda cadıları yaktıkları gibi atıcaktın altına odunu canlı canlı yakıcaksın.

kendine delikanlı diyen, ülkenin çok büyük bir yüzdesini oluşturan zavallı serseriler ordusu, delikanlılar buraya diye kampanya yapıcaksın, tepeden bombalıcaksın, canlı canlı yanıcaklar, mis.
Sosyal ağlarda paylaş

pale?bursalılık sezdim =)

ya şimdi polisler iyice benzetirlere takıldım ben..Kim olursa olsun nereye benzetiyor polis içerde,ne hakla benzetiyor?gerçi benzetirler doğru başkomsere falan sldırmış adam ama bakkal hüsyin amcaya yapılan artistlikler , yaralamalar , tecavüzler hep 2 akşam sonra salınıyor..

Polis travesti arabaları parçalarken uzaktan izler sadece,öğrenci sokağa çıkar öğrenci değiliz müşteriyiz der döver hemen düşmancasına..

teker çomak ilişkileri oldukça maganda da bitmez ayrımcılık da..Kusura da bakma ama..
Sosyal ağlarda paylaş

Reis abileri, delikanli amcalariyla pek alakasi yok bu işlerin aslinda.. Yani en azindan kaynagi degil problemin.

Bir nelerle buyudugumuze bakmamiz lazim, ufak detaylar bir çok seyi degistirebiliyor hayatimizda ( Bkz : KELEBEK ETKİSİ )

Ornegin :

Yillarca dikkatimi cekmiştir, her ulke'de oldugu gibi Türkiye Cumhuriyeti sinirlari içinde de mutlaka suç işleniyor. Ancak, sucu halka taşiyişimiz nasil ?

Kocaman bir başlik, 10 kişiyi katletti...
Once babasini, sonra annesini dogradi...
Sevdigi kizin erkek arkadaşini vurdu...
felan filan..

Bu koca manşetler'i gorebiliyor musunuz ?? Bir aklinizda canlandirin.. Hep olaylar var. Caydirici bir yon yok..

Bence aldiklari cezalar'i manşete taşiyip ona onem verseler, bir çok şey degişir.. Bir çok insan, oyle kabulleniyor ki, bir kiz arkadasinin ona ait oldugunu. Yani kizla cikmamişken bile bir çok salakliga karşilaşabiliyor..

Cok uzatip, butun aklima gelebilen duzeltilebilmesi uygun ve yerinde olan seyleri siralamicam, benim işimde degil.

Bu topic'e ilk mesajimda dedigim gibi..

Yonlendirilebilirler..
Tek ihtiyacimiz, çalişir bir pusula, dogruyu yanlişi ayirt edicek cinsten...
Sosyal ağlarda paylaş

Çok doğru demişsin gerçekten . Onlar gibi namus müptelası olan insanlar daha da gaza geliyor çünkü aldığı cezayı görmüyorlar bile . Ben de hem namusumu temizlerim hem de 2. sayfada adım yazar olayı oluyor . Onun yerine 2. sayfaya , şunu şunu yapan adam vardı ya , işte o müebbet aldı tarzı haberler olsa , belki ilerleriz .
Sosyal ağlarda paylaş

cesaret demişken geçen gece polisler beni karakola aldılar nezaretteki bi arkadasımla konusuyorum orada rastladım neyse nezaretteki başka elemanda konusuyor soru sorup duruyor nıye geldı falan fılan dedım polis bu kadar soru sormuyor falan sonra bu boşa getirmezler sizi dedi esrarmı ıctınız dedı ben hayır kullanmıyorum dedım ondan sonra cocuk bişey dedı duymadım benım bı arkadas kafası cıkardı baktı cocuga cocuk yataktan bı atladı ne bakıyon lan ne bakıyon abi triplerine girdi sonra dedigi kelime su 'ayann ıghh yap' bu cagırdıgı cocuk polislerin yanından kacıyor nezarete ınıyor ve kımı vuruyo ali kımı vuruyoz dıyo ne kadar rahatlar anlayabılıyormusun(:D
Sosyal ağlarda paylaş

Ya hiç bişey anlamadım , bide noktalama işaretleriyle yazsan çok güzel olacak...

Bu arada büyük geçmiş olsun.Yanında hakikaten denildiği gibi komiser-polis-baba triosu varmış başka zaman olsa sonuçları daha kötü olabilirdi.Tekrar geçmiş olsun
Sosyal ağlarda paylaş

valla bizdeki "özgürlük" avrupada yok!

uyum yasaları, hükümetin medyaya yaranması, "anayasa bi kere delinirse bir şey olmaz" hedeleri falan derken adalet falan diye bişi kalmadı ki!

adam pisliğin teki; araba çalmaktan gaspa, kapkaça kadar tonla suçu var. yine yakalanıyor. ne oluyor. içeri alıyorlar. sonra... akşam haberlerde, "tutuksuz yargılanmak üzere..."

bir diğeri; güya 18yaşın altında. güya dememin bi sebebi var. eleman izbandut ötesi! hayvanat bişi. kemik yaşı bakılırsa 23-24 var! 3. 4. suçu falan da değil yanlış anlama olmasın 33-34. suçu! serbest bırakılıyor.

elemanın biri evinize girdi ve adam yakalandı. seri halde hırsızlık yapmış. Kaç yıl yer? yer mi?

yani ceza meza yok.. hukuk falan ise sağlam yalan. millet bi iş yaptığını sansın maksat.. uzaktan bakınca öyle keza çalışmıyor. aynen şunun gibi porsche amblemli anahtarlığı olan adamın "spor arabam var!" demesi gibi. boş ve işe yaramaz.
[hr]
işin diğer tarafında polis var.
eğitimli değiller pek. geneli zaten zor koşullarda çalışıyor. silahları falan berbat! yasalar ellerini kollarını bağlamış..

bağlamış bağlamasına da, 1 mayıs'ta cafe'de oturan amcaya falan tekme tokat girişebiliyorlar! pek hoşlanmam polislerden. evinize hırsız girerse -ve tanıdığınız polis yoksa- görürsünüz ilgilerini.. gaspa uğrarsanız anlarsınız ne kadar işlerine düşkün olduklarını..

benden uzak! sizden de uzak!
[hr]
bir de olayın şu yönü var; hapishaneler dolu! o kadar çok suçlu var ki! doluyor taşıyor! yani içeri giren uslanmıyor, hapishane de adam etmiyor suçluları.. hatta içeri hırsızlıkla giren çıktıktan sonra gasp yapıyor can alıyor. hapishane eğitim merkez, bolmuş bir yerde.

e hata nerde? her yerde! nasıl düzelir bilmem. ama olayın her kademede boku çıkmış durumda. bu yukarıda yazdıklarıma cevap bulunursa, düzelirse her şey normale döner mi?

yoo.. devletten biri çıkar genel af ilan eder, gırtlak kesen katil ile sapık herif çıkıverir. diğeri teröristlere af ilan eder, 4-5ay sonra adamlar dağda 100kişi gezer, köy basar...

hâlâ merak ediyor musunuz nereden cesaret buluyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Hepiniz sağolun arkadaşlar. Şu çocuk bir içeri girsin rahatlıyacam biraz olsun. Babama ifade verme sen falan dedim ama yine de verdi. Bunların sağı solu belli olmaz çorlu küçük yer. :/

geffen çocuğun tipi görsen en fazla 20 yaşında dersin. Yani ondan gerçek silah çıkabileceği kimsenin aklına gelmedi. Polis te diyor gerçek olduğunu tahminetseydim çeker vururdum diyo hepsi. Ama çok çelimsiz biriydi. Babam ifadeye gitti işte doktor kontrolünden sonra. Ben yoktum. Karakola getirmişler çocuğu orda yine polislere bağrınıyormuş. Telefonumu verin lan bana. Avukatımı arıyacam falan filan. Polisler avukatının ismini söyle biz çağralım diyolarmış çocuk 4 tane avukatım var istediğimi çağrırım diyormuş. Nasıl bişeydir bu anlamadım. O ilk olaydan sonra da iyi dayak yedi, elleri kelepçelendi polis arabasına bindirildi. Hala tehtid ediyor milleti. İnşallah hafif bi cezayla kurtulamaz da gözüm arkada kalmaz. Bu şerefsizin ne yapıcağı belli olmaz çünkü :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...