Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bordo Bereliler Kuzey Irak'ta ...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tek marifeti kupa kaldırmak değil bordo berelinin tenhada kıstırmasın sizi dikkat edin fistan apaçi ikilisi
Mesaj tarihi:
yok sana demedim blackchaos

edit:bildiğim kadarıyla olamıyosun harp okulundan çıkman lazım ama bi araştır tsk nın sitesine bak
Mesaj tarihi:
Bordo bereliler TSK içindeki komando sınıflarında görev yapan ve kendilerini kanıtlamış askerler arasından seçilen subay ve astsubaylardan oluşuyormuş. Çevikken gidip borde bereli olmak veya askerliğini borde bereli olarak yapmak yok. Uzman astsubay ile karıştırmayın bunu.

bLackcha0s sen yedek subay yapacaksın uzun dönem subay ayrı birşey. Tastamam harp Okulunu bitireceksin, komnado olacaksın kendini kanıtlayacaksın, zor sınavlardan geçeceksin ve 3 senelik bir eğitim alacaksın.
Mesaj tarihi:
Universitede bi arkım beden eğitiminde okuyordu ve SAT komanda olmuştu ne askeri geçmişi vardı ne de başka bişi yani bordo brereli olmak için de belki bu tip gönüllü kontenjanı vardır.
Ama SAT olana kadar daha doğrusu seçilene kadar anasını ağlattılar o ayrı.
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:
İyide ben uzun dönem subay yapıcam
o zamanda olamıyor muyum ?

teskere bırakıp asteğmenlikten teğmenliğe devam edebiliyorsun. İlla harp okulu okumana gerek yok subay olmak için. Teğmen olduktan sonra çok çalışıp olursun belki bordo bereli.

Yada dahada kasarsan, askerliğin bittikten sonra uzman onbaşı/çavuş olup 5 yıl sonra astsubaylık sınavını girip astsubay olabilirsin. Tabi o yaşa geldikten sonra kim seni bordo bereli yapar bilemiycem.
Mesaj tarihi:
hele bi askere gidin de, bereli olup olamayacagınıza üstleriniz karar verir zaten. ben bereli olucam diyip de olunmuyor. bir çok gerekçesi var işin. yüzündeki benden, kolundaki yara izine kadar herşeye dikkat ediyorlar.
Mesaj tarihi:
tmm bende yarın aliyim bitane ordan ırağa giderim hatta bulusalım orda direk ama sessiz bi ortamda bulusalımki adet yerini bulsun mrk etmeyin ztn ben sizi siz beni tanırsınz :)
Mesaj tarihi:
Unutmayın görmeden ateş etmek yok. Yoksa sizi er sanırlar. Bu kuralı yerine getirip berenizi de takarsanız kuzey ırağı güney ırak yaparız kaçar pkk kuzey boş kalır mis gibi.
Mesaj tarihi:
Çürük dişi olanları amfibiye almıyorlardı deniz acemi birliğinde ki, o çocuklar normal 18 aylık askerdi. Birde hayatını bu işe hem de an tehlikelisine adayacak olanları nasıl seçiyorlardır düşünün.
  • Yeni Oluştur...