Sam Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 bone ağlamak istiyorum cidden, açın bakın biraz amerika nedir. zaten türkiye ile kıyaslamanızı ciddiye almamı beklemiyorsunuz herhalde? bütün mesele cesur davranmakmış lol, japonya davrandı işte ağzını burnunu kırdılar heriflerin. ki bizim son 300 yılda onlarınki kadar bir gücümüz olmadı. deli cesareti denen bir kavram var herhalde bilirsiniz? afganistan'ın vurulması da anlık duyguyla hareket etme değil, öyle olsa bu işin sonu uydurma istihbaratla ırak'a bağlanmazdı. şimdi de iran deniyor, sonra kim bilir kim. bu olayların hepsinde bir hesap var. ayrıca kurtuluş savaşı'nın bu olayla bağlantısı nedir ya? ne bileyim kıbrıs harekatı benzetebilir belki de vatan savunması ile sınır ötesi harekat alakasız şeyler. ne olursa olsun yapmayalım demiyorum ama olaya böyle kesseler acımaz modunda yaklaşmak çok yanlış. kimin için? gene bizim için.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 nobel baris odulune aday gosterilicek adamsin sam X3
toggie Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 bi kaç yıl daha sınır ötesi operasyon yapmayalım. bekleyelim gelsinler. her ay taksit öder gibi 12'şer 12'şer şehit verelim. abd herşeyi bizden iyi biliyor zaten. bırakın da biraz kendi bildiğimizi yapalım. onun bunun köpeği olmaktan kurtulalım. bugüne kadar kimseye muhtac olmadan geldik buralara, bundan sonra da ihtiyacımız olmasın.
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Ne korkakmıssınız be.. Irak petrolu kesermiş.. Irakta savas vardı ABD geldi petrolu kesmediler şimdi kuzey ıraka girincemi kesicekler? O petrol birtek Türkiyeyemi geliyor? Hani çok özendiğiniz dikkat ettiğiniz dünya dengelerine göre malesef olamaz öyle birşey..
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Olayın cesur davranmakla alakası yok, Türkiye k.ırağa girdikten sonra hiç kimse "ooov ne kadar cesur bir halkmış oh yeah turkey rulz" demeyecek fakat uluslararası politikada kartımızı oynamış olacağız. Velhasıl büyük ihtimalle komşularımız hariç geri kalan ülkeler Türkiyeyi halen sallamamaya devam edecek çünkü bir tek askeri gücümüz var geri kalan herşeyimiz batmış gibi.
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Irak petrolü kesse ne olur. O alınan petrol işlenip onalra geri satılıyor. Elektriklerinin %25'ini biz sağlıyoruz. TEmel gıdasından suyuna her boku püsürü biz veriyoruz. Sıkıyorsa kessinler petrolü bi dk durmasınlar. Yerse.
helena Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 pardon amerikayla türkiyeyi kıyaslıyorsunuz da, amerika ekonomisi kötü haliyle bile ırak işgaline milyonlarca-milyarlarca dolar aktarıyor. biz en son ekonomik krize girdiğimizde ise gazete sayfalarında çocuğuna cips alamadığı için intihar eden insanları okuyorduk. yani biraz gerçekçi olup amerika ile türkiyeyi kıyaslayın.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 ya başlatmayın amerikaydı türkyieydi be baydınız isterse türkiyeden binbir kat güçlü-prestijli olsun amerika,neyse ne bizim bir ülke onurumuz - bir caydırıclığlımz - sözümüzün ağırlı olmasınmı ? hayret birşey.
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Petrolü keserse suyunu keseriz, elektriğini keseriz, yemeğini keseriz bir de üstüne girip PKKyı keseriz.
helena Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 DoGMeaT said: ya başlatmayın amerikaydı türkyieydi be baydınız isterse türkiyeden binbir kat güçlü-prestijli olsun amerika,neyse ne bizim bir ülke onurumuz - bir caydırıclığlımz - sözümüzün ağırlı olmasınmı ? hayret birşey. sen burdan emri verdin ya şimdi, hiç olmaz olur mu? senin onurunla yürüyor zaten işler
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Onursuz davranmakla mı yürücek sanıyorsun peki?
helena Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 hayır sağduyu ve mantıkla yürüyecek sanıyorum
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Onu ölen 12 kişinin anasına babasına anlat.
helena Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 çok daha fazla anne-babaya bunu anlatmak zorunda kalmamak için gerçekçi olalım diyor olmayayım sakın?
Suark Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Amerika 2. dünya savaşı sonrası yıkılan avrupaya borç verip, bu borçları sadece kendi eşyalarının alınmasını sağlamasıyla bu hale geldi. Tamamen ekonomik ve politik başarıdır Amerika'nın ki başka birşey değil, cesaretle alakası yok.Ingıltere tabanlı dunyanın sonudur zaten 2. dunya savası. Bize 1 tane Atatürk geldi, tamam ama adamların siyasi liderleri olduğu gibi başarılı herifler. Kardeşleri birbirlerine düşürecek kadar kör olmuş siyasi adamlar değil.
fede Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 analar ağlamasın diye bekleyelim mi yani? bu güne kadar ağlayan analar ne olacak? analar ağlamasın diye oraya girmek istemiyosan ötekilerin hesabı nasıl sorulacak? paradoks mu bu? bu kadar düşündüğümüz için kaybediyoruz belki de. Kill Frenzy çekip girmek lazım belki de.
helena Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 oraya girdiğiniz zaman aldığınız risk buna değecek mi? başarı şansınızın ne olduğunu biliyor musunuz ya da kim bunun garantisini verebilir ki? girilmesine karar verildiği zaman da ne kadar ince hesaplara gerek olduğunu neden görmezden geliyorsunuz?
Suark Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 ya da yapabilirsek, başkalarının bizim için girmesini sağlamayız. Ve ya, ırakı kendi sömürgemiz altına alıp birbirlerine kırdırmalıyız. Şu açık, sıcak savaşla bir yere gelinmez bu devirde, kendinizi örnek alın. İngiltere,fransa,yunanistan,italya bu ülkedeyken hepsini attık burdan. Ekonomik baskı olmadan, siyasal irade olmadan askeri gücün hiçbir anlamı yok bence.
fede Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 görmediğimizi nerden biliyosun? hesaplamadığımızı nerden biliyosun? dağlıcadan önceki şehitlerden beri söylüyorum nokta operasyonu + özel tim diye. dün yayınladılar görüntülerini F-16ların. 19unda girmiş adamlar nokta operasyonu yaparak. çil yavrusu gibi dağlıyodu teröristler. tezkere çıktı diye 50.000 askerle girmek gerek zannediyosunuz galiba. işgale gitmiyoruz oraya. alınması gereken bi intikam var, hata yapmadan alınacak gelinecek. bu kadar basit
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 helena said: çok daha fazla anne-babaya bunu anlatmak zorunda kalmamak için gerçekçi olalım diyor olmayayım sakın? zamanında azcık daha höt söt yapabiliyor olsak belki kuzey ırakta pkk kamplarının olmasına izin verilmezdi caydırıcılığımız olurdu belki. belki birileri korkarda derdi çapulculara "lan gidin sizin yüzünüzden türkiyeyle papaz olcam" diye kıbrısa bak , istiyomudu avrupa-amerika harekete geçmemizi? onlara kalsa ordaki türk azınlık ya kırılmış yada yerinden yurdundan olmuş olacaktı.o zmaanda amerika vardı karşımızda,o zamanda ekonomik yaptırımı gördük,ama o türk azınlığın haklarını koruduk. bi ülkenin kırmızı çizgileri olucak - bi dış politikası olacak "ben bunu kabul edemem" dediği zaman karşıdaki dinleyecek benim askerimi öldüren - 8 askerimi kaçıran örgütün kampları duruyorsa bir ülkede , o ülkenin yöneticilierne "ya sen bişiler yap ya ben yapacağım" denilebilecek. said: oraya girdiğiniz zaman aldığınız risk buna değecek mi? başarı şansınızın ne olduğunu biliyor musunuz ya da kim bunun garantisini verebilir ki? girilmesine karar verildiği zaman da ne kadar ince hesaplara gerek olduğunu neden görmezden geliyorsunuz? bunlar senin-benim yapacağımız hesaplar değil. eğerki yapılması lazımsa,yapılmalı amerika yada başka bir gücün korkusundan dolayı yapılmıyorsada,yazıklar olsun.
helena Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 fede said: görmediğimizi nerden biliyosun? hesaplamadığımızı nerden biliyosun? dağlıcadan önceki şehitlerden beri söylüyorum nokta operasyonu + özel tim diye. dün yayınladılar görüntülerini F-16ların. 19unda girmiş adamlar nokta operasyonu yaparak. çil yavrusu gibi dağlıyodu teröristler. tezkere çıktı diye 50.000 askerle girmek gerek zannediyosunuz galiba. işgale gitmiyoruz oraya. alınması gereken bi intikam var, hata yapmadan alınacak gelinecek. bu kadar basit evet eminim o kadar basittir. böyle başlıklara yazarken oynadığınız oyunları kapatmayı unutmayın, fazla kaptırıyorsunuz kendinizi.
Suark Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 gayet mantıklı yazmışlar helena. Ben ikna oldum mesela.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 "ulan bizim haddimizemi koskoca devlet babayi sorgulamak ne anliycaz" mantigiyla bu ulke bu hale geldi
helena Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 böyle bir konuda hiç kimseyle "kişisel" tartışmaya girmem, tartışacağım tek şey konu başlığıyla alakalıdır. o yüzden sorunu cevapsız bırakıyorum dogmeat, ben öyle birşey ima etmedim ama genellikle insanlar kendi anladıklarını söylenmiş kabul ederler.
Öne çıkan mesajlar