Dev Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 güzel de rica ediyorum tüm taraftarlara, bizim klup bu kadar yaptı sizinki bu kadar olmasın bu postlardan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 http://www.bjk.com.tr/ buradada takımcılık yaptıdınız ya bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 said: Vodan 21 Ekim 2007, Pazar - 18:51 tarihinde demis ki: Werewolf al sende buna bak o halde. Hemde senin verdiğin kaynakta bak canım hadi said: 14. bir grubun gerilla kabul edilebilmesi icin dort $art gereklidir. a. sorumlu bir lider tarafından yonetilmek, b. ayirt edici kiyafet giymek, c. silahi aciktan tasimak, d. harp kanunlarina gore sava$mak. bu $artlari barindiran grubun ilk once faaliyet gosterdigi ulke tarafindan "gerilla" taninmasi gerekmektedir, diger ulkelerin kabul etmesi bir sey ifade etmez. zaman zaman pkk icin de gerilla ifadesi kullanilir fakat pkk nin gercekte uluslararasi alanda gerilla kabul edilmesi cok zordur. pkk yi turkiye sinirlari icinde bu $artlara gore karsilastirirsak; a. bir lideri oldugunu soyleyebiliriz, b. ayirt edici bir kiyafetinin oldugu soylenemez, c. silahi aciktan ta$iyor olmalari soz konusu bile degildir, d. harp kanunlarina gore sava$tiklari ise kesinlikle kabul edilemez, zira bir cok sivil pkk saldirilarinda hayatini kaybetmi$tir. turkiye nin boyle bir grubu gerilla olarak tanimasini bu ko$ullarda avrupa birligi bile isteyemez. Linklediğin entry bu. Bu gerillanın tanımı değil. 1977 Cenova Konvansiyonu'nda "kanuni savaşçı"ları tanımlayan maddelerden bir kısmı sadece. Gelelim gerillanın tanımına: Gerilla, gayri nizami harp yürüten silahlı örgüt demektir. "A guerrilla (loaned from the Spanish guerrilla, a diminutive form of guerra, war) is a body of fighters engaging in mobile asymmetric irregular warfare, which is now known as guerrilla warfare." (http://en.wikipedia.org/wiki/Guerilla) Gerilla deyince suçsuz ilan etme durumuysa yok. "Terrorism in the modern sense[1] is violence or other harmful acts committed (or threatened) against civilians for political or other ideological goals.[2]" (http://en.wikipedia.org/wiki/Terrorist) "Civilians may be attacked or killed as punishment for alleged collaboration, or as a policy of intimidation and coercion. Such attacks are usually sanctioned by the guerrilla leadership with an eye towards the political objectives to be achieved. Attacks may be aimed to weaken civilian morale so that support for the guerrilla's opponents decreases. Civil wars may also involve deliberate attacks against civilians, with both guerrilla groups and organized armies committing atrocities. Ethnic and religious feuds may involve widespread massacres and genocide as competing factions inflict massive violence on targeted civilian population." (http://en.wikipedia.org/wiki/Guerrilla_warfare#Ethical_dimensions) Gerilla "özgürlük savaşçısı" falan demek zannediyorsunuz yanlış anlamadıysam, fakat değil. Tamamiyle nötr bir terimdir kendileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Konseri iptal etmiş olmaları aslında bir yerde yanlış çünkü terörün amacı hayatın akışını bozmak. Bu da aklıma acaba güvenlik nedeniyle mi iptal ettiler sorusunu getirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Yok ya eğlence olmasın diye şey etmişlerdir. hani onlar öldü biz eğleniyoruz olmasın diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Yahu Beyonce Konseri'de hayatın akışı degil bi zahmet olmasın yani =) cokta lazım degil o hatun şu günlerde.. Gerek yok biletlerin paralarıda veriilicekmiş. Beyonce'a da tazminatını öderiz. [ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 19:46 tarihinde, Eternal tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Birşeyi çok merak ediyorum. İsrail 2 askeri (yoksa 1 miydi) kaçırıldı diye ortadoğuda kan gövdeyi götürdü ve lübnana girdi .Hiç kimsede çıkıp ya arkadaş sen ne yapıyorsun demedi. Devletin başında bunları anlatacak birileri yokmu dünyaya . Ve de askerlerimiz kaçırıldıysa bizde bütün ırak ın altını üstüne getirebilecekmiyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 said: Rebel aehaeuea. Kime rebel neye rebel. Alayına isyan inadına pkk? LOL İnsanlar bu rebel lafına niye bu kadar takılıyor anlamadım. Rebel iyi bir şeymiki. O da kötü birşey. Yani hepimiz rebeliz mi diyorsunuz ben anlamadım. [ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 20:12 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Starwars'ta iyilerdi ya.. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 neyse siyaset yasak :P [ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 20:17 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 death star yapalim bi tane salalim iraka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 said: Konuyu okumadim. Ilgilenmiyorum bu acidan bu konuyla. Ama bu mesaj ne ya? Nasil bir kana susamislik, barbarlik. Insan olduruldu diye sevinmek. Sevinemezsin umarim hayatin boyunca... evt seviniyorum bir PKKlı öldügünde, içimin yağları eriyor. bi pkklı daha gidince bu vatanda yaşayıpta sevinmeyenlerde problem vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 ırak'ın altını üstüne getirmemiz çok çok yanlış olur. hem de bir çok açıdan. bir şekilde meselenin siyasi platformda tutulması ve uluslararası platformdaki diyaloğa ağırlık verilmesi gerekli. benim merak ettiğim husus bu olayların sebepleri. şu an için kürdistan ve pkk nın başka sorunları olmalı. bulundukları konumu stabil hale getirmek ve siyasi platformda varlık göstermek gibi. ki bunu yapıyorlar da. amerika da böyle bir çatışmayı isteyecek değil, ki utanmadan açık açık da söylediler. şu an oradaki kürtler onların has adamı. yakın bir zamana kadar iyice sönmüş çatışmaların yeniden ayaklanması, bunların seçim ve kısa seçim öncesi dönemde gündem olması, hükümetin pkkya yumuşak olduğu hain olduğu düşüncesinin ortaya çıkması gibi bir çok şey var ortada ama, bir sebep gösterebilecek kadar açık değil. enteresan bir durum. ortada açıkça bu durumdan faydalanacak bir gurup da göremiyorum. pkk içi hizipçi bir grubun işi olma ihtimali mümkün ama daha büyük bir plan gibi de duruyor. kürtler arasında ayrılık olduğu kesin, bunu bozmamak onları birleştirmemek lazım. ki şimdiden 30.000 genç "saldırgan türkiye" ye karşı yepisyeni vatanlarını korumak için orduya katıldı. barzaniden başka liderler de var, kamuoyu var, kürtler (kürdistancı kürtlerden bahsediyorum) in askeri hareket fikrini benimsememesini ve gerilla hareketlerini kınamalarını sağlamak, bir şekilde lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Wissy sen ne dersin arkadaşım ya ? Humanist humanist konuşmalar. Humanizm mi kaldı Dünya'da .. millet birbirini yiyo. Güller,papatyalar mı atalım dağa gidip.. Seviniceksin tabi orda iki tane pkklı ölünce.. dostunu düşmanını bilicen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 ben bu vatanda yaşıyorum ve bir pkklı ölünce sevinmiyorum. asker de olmadığıma göre sevinmememde bir sakınca görmüyorum. ama sevinmekte pek sakınca görüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Ne kadar barışçıl bir tavır..Ne kadar kardeşcesine bir tutum bu. Hadi Cudiye gidiyoruz papatya ve gül atmaya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 said: horacegoesskiing 1 Ekim 2007, Pazar - 20:31 tarihinde demis ki: ben bu vatanda yaşıyorum ve bir pkklı ölünce sevinmiyorum. asker de olmadığıma göre sevinmememde bir sakınca görmüyorum. ama sevinmekte pek sakınca görüyorum. +1 insanlarin olmesi sevindirmiyor, uzuluyor muyum? hayir tabiki ama sevinmek biraz garip geliyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 @ombak yani diyorum ki biz ne baskısı altında tutuyoruz kürtleri de "isyancı"lar çıkıyor. komedi bence. bu ülkeye darth vader lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 şimdi terörist öldürüldüğünde sevinmiyosam, ancak vah vah terörist öldürüldü diyede üzülmüyosam, ne oluyorum ben? elde papatya hoplaya sıçraya gabar dağına gitmeyi düşünen bi insan mı? [ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 20:46 tarihinde, Drall tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Her baskı altında tutulan rebel olmaz. Yunanlılar neler yapıyor türklere batı trakya da isyan falan çıkmıyor. Rebel olmak için baskı altında olmak gerekmezki. Kimin kime baskı yaptığını tartışamayız burası yeri değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Şimdi PKK'nın bu saldırısı son derece mantıklıdır. Neden derseniz, kim ne fayda sağlayacak derseniz 1-) PKK olayı Türk Kürt çatışmasına çekmeye çalışıyor ki bunun için iki toplumda birbirine karşı nefretin oluşması gerekir. 2-) Mevsim itibariyle yoğun bir operasyon çok zor ondan dolayı Türkiye bahara kadar ABD ve Kürt yönetimine zaman tanımış gibi yapmak istiyordu ama son gelişme arkasına girmek zorunda kalacak, bu süreyi tanımamış olacağız. 3-) Barzani PKK'yı hem kolluyor hem de sevmiyor. Kollamasının sebebi aynı dava için mücadele ediyor olmaları. Onlar açısından olacak en güzel şey Türkiye'nin güneydoğusu, Suriye'nin kuzey batısı, İran'ın batısı ve Kuzey Irağı kapsayan bir Kürt devletinin kurulması. Tabii ki başına da o geçecek. Bunun Türkiye ayağını PKK oluşturuyor. Aynı şekilde Türkiye ile PKK'nın kapışması da işine geliyor zira sonuç olarak PKK rakip bir örgüt ve çok kuvvetlenmemesi gerekiyor. Şimdi burada sorulması gereken bizim ne yapmamız olması gerektiğidir. Askeri açıdan yaklaşacak olursak vurup kaçan ve bir çizgiyi geçtiği an 'oh kalemize döndük' diye sevinen birisi ile mücadele etmek çok zordur. O kalenin içinde çeşitli yerlerde saklanıp uygun gördükleri an vurup kaçarlar ki bu insiyatifi onların eline bırakmak anlamına gelir. İnsiyatifi kaybettiğiniz bir mücadeleyi kazanma şansınız yoktur. Sırf bu sebep bile askeri açıdan müdahaleyi bir zorunluluk haline getirir. Siyasal açıdan yaklaşır isek de onca süre bak yıkarım diye bağırıp bağırıp, bir sürü tokat yiyip ama hala yıkmayan bir ülkenin hiç bir güvenilirliği kalmaz. Bir süre sonra her önüne gelen en basit çıkarı için bile size tokat atmaya başlar. Sırf bu sebep bile gelecekde tokat manyağı olmamız için, bize düşmanca bir tavır sergilemek isteyenlerin ikinci bir kez düşünmesini sağlamak için operasyon yapmak kaçınılmazıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 De yani neye isyan? Rebel neye rebel? Olay ne usta? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Yanlız bir noktayı da es geçmemek gerekir. Yapılacak en büyük hata Türkiye içinde Kürt avına çıkmak, DTP bürolarına saldırmak vs. dir. Bunları yaparsak PKK'nın oyununa düşmüş oluruz. Bugün televizyonda protestoları izlerken nasıl sevindiysem, Kürt mahallelerini basmaya gitmeye kalkan ahmakları görünce de bir o kadar üzüldüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 said: 80 trilyon ytl? valla ben demedim, tv'de dediler. tl mi ytl mi onu bilmiyorum. tl olması için dua ediyorum. gerçi o bile çok para, ama ytl ise vay halimize... altından bina yapsalar bile o kadar tutmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 turkiye cumhuriyetinin dunyada sadece bizim disimizda amerikada olan subay/astsubay seviyesinde ozel harp tugayi vardir bunlar gonullu olarak secilen, kisaca rambolar diyebiliriz. salin bunlari daglari kontra savassinlar pusu kursunlar beklesinler. ankarada yatirmanin anlami yok bunlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar