Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun için laptop alacağız max sınır 2000 ytl fikir verebilecek?

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Merhaba aradaşlar;

Arkadaşıma laptop alacağız. Kendisi öğrenci ve yurtta kalıyor. Oyun için kullanabileceği bir laptop almak istiyoruz.

Kafamda elbette fikirler var, c2d işlemcili 1gb yada 2gb ramli en az 120gb hdd'li bir bilgisayar.

Ama asıl sorun ekran kartı. Heralde ekran kartı paylaşımsız olmalı değil mi? Ve ya bir laptop'ta ne gibi ekran kartı özelliklerine bakmalıyız.

Ayrıca her laptop'un ram'i yükseltilebilir değil mi? Yani 1gblik alırsak 2gb'ye çıkarabiliriz.

Birde c2d 4mb cacheli bir işlemcili laptop mu almalıyız 2mb cacheli mi? 4mb cachelilere pek rastlamadım ama var sanırım. Fiyat farkı çok mudur?

Ve üst sınırımız 2000 ytl. İzmirden alacağız, tekmar gibi birkaç mağazaya bakacağız yarın. Fikirleri olanlar varsa ve söylerse çok sevinirim. Çeşitli aklınızdaki laptop linkleri vs...
Sosyal ağlarda paylaş

ben aldim, ertesi gun 2 gbye cikarttim nesi zor ki?

113 ytl tuttu 2 tane 1'er gblik ddr2-667 mhz laptop rami.

120 gb az arsiv icin evet ama usb harddiskler uygun fiyatlara satiliyor artik, fiyat cok oynuyorsa externali dusunun alternatif olarak.

hp pavillon serisi iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sana da teşekkürler Dela. Evet yani biraz araştırınca bulunabilir. Zaten vista da kurmayacaz, vista çok enerji tüketiyor laptoplarda. Ondan XP kurarız. 1gb bakarız, 2gb varsa tabi tercih ederiz ama 1gb ve istediğimiz ekran kartına sahip birşey bulursak alınabilir o zaman.

Ekran kartı konusunda hala çok düşünceliyim ben. Hiç anlamıyorum laptop ekran kartlarından :/
Sosyal ağlarda paylaş

tikla

bunlardan 3.sunu aldik biz bu haftasonu, yalniz vistayla birlikte geliyor, yani direk recovery yaptiginda vista kuruluyor. artik xp ile satilan laptop kalmamis gibi birsey zaten piyasada.

gerci 2 gb ram ile cok rahat makine, nvidia geforce 8400m ekran karti var ustunde de. paylasim konusunu anlayamadim tam vistadan dolayi ama 128 mb standart ustune daha da ram cekebiliyor sanirim paylasimli olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

@Crane, biraz pahalı gibi o ya. 2.500 ytlye geliyor. 2000 bizim sınırımız :(

@Dela, biz istemiyoruz ama laptop yanında windows. Windowssuz satmıyolar mı büyük mağazalar? Linux kurcam belki. :) Aldıktan sonra korsan xp'yi çakarız. 100$ verilir mi :)

Bir de ekran kartı paylaşımlı 256mb diyor mesela, paylaşılınca o 256mbyi ramden mi yiyor? Kötü tarafı ne bunun? Mesela 2gb rami varsa laptopun 512mbsini bile yesin ramden 512mb ekran kartı olur mis. Paylaşımlı olunca yavaşlıyor mu?

[ Mesaj 09 Ekim 2007, Salı - 19:46 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

o paylaşımlı ekran kartlarından adam gibi verim alamazsın. geçenlerde ben de ekran kartı yeniledim, araştırmıştım. 256mb 128bit bir ekran kartı işini görür bence gayet güzel olarak. alacağın laptoplara bak, sonra onların ekran kartlarını da kartın üretici sitesinden öğren özellikleri ne, kaç bit falan. laptopların ekran kartlarına pek özellik yazmıyolar nedense...
Sosyal ağlarda paylaş

küçük ve performanslı bişey arıyosan bi dell xps m1330 'a bak derim. Araştırdım çok cici bi makina. Ama dell'in sitesinde 2.2 işlemcili seçeneğe kadar sanırım 4 tane kadar seçenek varken türkiyede 1.8 ve 2.0'lık 2 seçenek sunuyolar.. Sinir oldum herşeyi geriden, kısıtlamalı takip eddiyoruz. Ama makinaya bayıldım kırmızı ve siyah seçenekleri var. youtube'da videoları var. yakın zamanda alabilirim.

bu arada bu makineyle ilgili iyi kötü yorumları olanlar yapabilir. Örneğin ısınma problemi var mı? mesela paketle 6 hücreli pil verebiliyolar. 9 hücrelisini getirtebilirmiyim vs..
Sosyal ağlarda paylaş

monster laptoplari bende çok beğeniyorum,fiyat-performans oranı gayet iyi ve adamlar laptoplara gerçekten iyi ekran kartı koyuyorlar,bazı markalar gibi 2000 dolarlık alete 224 mb paylaşimlı intel bilmemne ekran kartları değil.
Şu aleti çok beğendim,fiyatı 2100ytl civarı ama o paraya değer bence.
http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T75FL901

[ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 13:24 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Asus A6J modellerini oneririm, kendi altinda ayriliyorlar ama cok bi fark yok.

Gecen sene aldim, ATI x1600 ekran karti var (geforce modelleside var) 256 mb hardware 256 mb shared 512 mb ekran karti. Core Duo islemci var, 1 GB ram var, 80-120 araliginda harddiskleri var alt modellerine gore. Calistiramadigi ya da zorlandigi bir oyun olmadi su ana kadar, gerci cok oyun oynayan biri degilim ama performansindan memnunum oldukca..
http://www.cnet.com.au/laptops/laptops/0,239035649,240059621,00.htm
Piyasa satis fiyati 2900 dolar gozukuyor CNET'de ama eski fiyat o ucuzlamis olmasi lazim, 2000 e alirsin gibi geliyor.. E-bay'de gecen ikinci elini 1000 dolara gordum cunku..
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar toshiba ile şu Dell arasında kaldık şimdi de,

Yalnız Dell'in şu modeli ile arada kaldık
Dell 8600GT'li notebook

Dell'in bu modeli aynısı değil, tam modeli bulamadım ama işlemcisi 4 değil 2mb cacheli. Yani bir düşük model işlemci sanırım t7100 olabilir. Ama ekran kartı 8600GT.

Şimdi 8600GT'li ama 2mb işlemci cacheli dell mi
yoksa
HD2600 ekran kartlı ama 4mb işlemci cacheli Toshiba mı?

Arkadaşın oyun için kullanacağını tekrar belirtmek isterim.

[ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 20:14 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Dell Inspiron 1520 çok iyi. Ben de düşünüyorum. Eşdeğeri olan bir de Dell Vostro 1500 var. O simsiyah, ufak tefek farkları var. Bir çok review bulabilirsiniz ikisi hakkında da. Yada benzer konfigurasyonda başka bir marka da olabilir.

Benzer konfigurasyonlu ve benzer fiyatlı notebook'ları:
(Hepsi 15", 2gb ram, Geforce 8600GS yada Radeon HD 2600 vs)

Dell Insprion 1520
Dell Vostro 1500
Acer Aspire 5520G-602G20Mi
ASUS X53KA-AP021C
MSI MEGABOOK GX610-TK5326VHP
Samsung R70-Aura T7300 Despina
Toshiba Satellite A210-16Y
Sosyal ağlarda paylaş

17" adam gibi laptop yok piyasada malesef. Var da olanlar da çok pahalı.

Bu arada soruma yanıt veren çıkmadı halen toshiba mı dell mi üstteki mesajımda verdiğim ayarlara göre :(

[ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 20:46 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...