Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye İsviçre Maçında Mehter Marşı

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Evet serso, burası zaten mason forumu. Birazdan banlanırsın senin gibi türk dostlarını aramızda görmekten hiç hoşlanmıyoruz.

Yalnız elemanın şerefsizlikle ermeniliği bağdaştırması da ayrı bi korku filmi. Oturup tartışmak lazım bu adamları nasıl eğitebiliriz diye. Viktor bi noktada haklı tabi, gaz vere vere tarih anlatırsan sonuçları böyle oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sturm dünya dl'den ibaret değil be..
banlayın beni diyen adamıda banlayın plz, topic falan açıolar sonra =) Kaldı ki sen şusun busun diye gaza gelen adamın dışarı çıkıp hava alması gerek. Masonu Türk'ü senin yüce ayrımına mı kaldı? Dediğim şahıs ne düşünürse düşünsünde, başkaları(Akuma falan) alınmasın pati sevgi topağı bir kurumdur =) Laf öyle denk geldi işte.
Birde Yunanlar Osmanlı'nın devamı çok boşa kalan bir önerme olmuş be abi. Yunanların zaten tarihi zengin bir uygarlık zinciri var.
Türk deyince Osmanlı biraz karışır aslında, tamam Osmanlı'da Türk başlamış falan ama sonradan çok uluslu Amerika gibin birşey olmuş. İsyanlarla falan herkesler kendi ülkesini kurmuş işte(Yunanlarda burada ayrılır) Benim etnik kökeni sorarsan ben Türk'üm, ülkemde Türkiye işte. Osmanlı'nın tarihi falan benimle bağlantılı (Bir kısım Arnavutluk'ta var) ama hiçbir zaman wayy Viyana'ya gelmişiz bea diye gaza gelmedim mesela.

edit: Birde eleman ermeni, yahudi diyerek hakaret ettiğini sanıyor. Sevgili kardeşim onlarda benim gibi insan. Bir aşağısı yok yani. Ama mesela öznel görüşüme göre ırkçılar aşağıdır mesela. Bende senin nickini başkalarına bağırıp onlara hakaret etmiş mi olayım mesela?

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 18:07 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
peki şunu merak ediyorum Sam.
Yunanistan da Osmanlı'nın devamıdır.
Peki Yunan'lılar da tarihlerinde bizim kadar Osmanlı okuyor mudur, Osmanlı olmakla övünüyor mudur?

hayır, yunanistan osmanlı'nın devamı değil. bizans imparatorluğu'nun devamıdır. aynı şekilde viktor'un:
said:

mirasci konumuna gelince mirasci olmamizin sebebi turklukle alakali degil
birinci sebep osmanlinin elinde kalan son topraklarda kalan son azinlik olmamiz
ikincisi ise osmanlinin merkezini olusturan toprakalrin ve baskentinin bizde olmasi

ifadesi de yanlış. osmanlı imparatorluğu'nun kurucusu ve yöneticisi türkler. türkler devleti son anına kadar sahiplenmiştir, diğer bütün halklar gemiden atlarken. başkent, son toprak filan tümden alakasız. bizans'ın başkenti istanbul, son toprağı da istanbul'du. bugün yunanistan olarak devam ediyor. diğer bütün halklar sonradan katılırken bu potaya, türkler ana içeriğiydi. sen bir çaya istediğin kadar şeker koy, çay gene çaydır. çok şekerli çay olur, kendini pekmez de sanır belki ama gene çaydır. şekeri ayrılırsa da, gene çay kalır.

ayrıca "osmanlı türkleri kayırmadı, türklüğe ihanet etti" yaklaşımı da çok yersiz. kurucu milletinin sonradan eklenen halkları ezmediği imparatorluklar azdır ve osmanlı da bunlardan biridir. ben bu özelliğini utanılacak değil, övünülecek birşey olarak görüyorum.

eğer bir sırp gelip devletin hükümdarından sonraki en yüksek makamına yerleşebiliyorsa bu övünülecek bir durumdur. nitelik değil ünvan üzerinden makam dağıtılmaması sayesinde osmanlı çağının en güçlü devletlerinden birisi olmuştu.

ve evet yeniçerilerin de türk olmadığını biliyoruz. peki bizimle çanakkale'de savaşanların hepsi has londralı/birmingham'lı ingiliz miydi yoksa britanya imparatorluğu'nun yeni zelanda kolonisi'nden gelen anzac corps askeri miydi? imparatorluk kavramı ile ulus devlet kavramı bambaşka olaylar.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 18:59 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

"atasını inkar eden insanla bırak muhabbet etmeyi tartışmaya bile tenezzül etmem" derdi dedem...ne doğru söylemiş... siz beyninize sokulanı doğru olarak algılamışsınız bir kere Chelebi.. yeaah dostum kurtaracak seni chelebi.. süleyman amcayıda çağırıyorum oda gelecek... bu gün atasını inkar eden yarın vatanını toprağını ülkesini bayrağını marşını inkar eder..
Sosyal ağlarda paylaş

ırkcılıkmı var banamı öyle geldi.

Atatürk'ün altı okundan birisi halkçılıktır ve Türkiye de böyle yönetilmektedir.

şimdi burada Dink in savunmasını yapacak taraf yapmayında,ortada öldürülen bir gazete yazarı var ve bu kafa yapısıda suç teşkil ediyor.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 19:42 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sen kimsin ki beni yargılıyorsun?
Fazim iyidir mi dedim?
Samast iyi bişi mi yaptı dedim?
Dink kimdi neler yapıyordu bi araştır öğren. Adını ilk kez gazete görüp aaa yazık değil bazı şeyler. Ölmesini tartışmıyorum dikkatini çekerim. Dinki tartışıyorum.
Yarın Apo ölür sokakta Hepimiz Apoyuz yazısıyla gezersin.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe sacmaladın burada bana karsı iftirada bulunuyorsun.samast ı savunuyormusun peki sen?

siyasete girmek istemiyorum hiç bir şekilde yasak olduğunuda çok net bir şekilde biliyorum ama alenen ırkçılık yapılıyor.üstelik önceki tartışmalarda ulusalcı olduğum bilindiği halde hırt ülkücü tayfasının patide yoğunlaştığını ve it gibi saldırdığını çok net şekilde görebiliyorum.

samast ı savunan varmı aranızda?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...