Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

deniz feneri

Killer

Öne çıkan mesajlar

hurriyet said:
Deniz Feneri'ni kim yaktı?

Milyonlarca euroluk yolsuzlukla suçlanan Deniz Feneri davasının 192 sayfalık iddianamesi Gazeteport tarafından yayınlandı.

Alman savcının hazırladığı iddianameye göre vurgun, derneğin üst düzey yöneticisi Mehmet Gürhan’ın evli olduğunu gizlediği sevgilisinin ihbarıyla ortaya çıktı

. İddianamede Gürhan, Tayyip Erdoğan’a Doğu Asya’daki tsunamiden zarar görenlere dağıtması için para verdiğini öne sürdü. Türk hükümeti soruşturma sürecinde siyasi baskı yapmaya çalıştı. Hakkındaki suçlamaları reddeden RTÜK Başkanı Zahid Akman için ayrı bir soruşturma yapılıyor. Savcılık tarafından gizlilik vaadinde bulunulan iki polis organizasyonun içine girdi. Aldatılan bir kadının ihbarıyla başladığı vurgulanan iddianamenin ilginç bölümleri şöyle:

EVLİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ:

‘Sanık Gürhan’ın kız arkadaşı olarak kendini tanıtan bir kadının, hükümet temsilciliğine göndermiş olduğu yazıda, Gürhan’ ın evli olmasına rağmen kendisiyle ilişkisinin olduğunu belirterek, onun hakkında suç teşkil eden suçlamalarda bulunmuştu. Euro 7 (eski Kanal 7 Int.) genel müdürü imiş ve maliyeye vergisini vermeden illegal işler çeviriyormuş, Deniz Feneri’nin de başkanı olarak, Türkiye’ye para aktarıyor ve cebine indiriyormuş.’

ERDOĞAN’A PARA GİTTİ:

‘2005 tarihli bir belgeye göre, Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş’ten parayı, Türkiye Başbakanı’na Doğu Asya’daki tsunamiden zarar görmüşlere dağıtmak için verdiğini tasdik etmiş. Bu konu, sanık Ermiş’in 7’nci kez alınan ifadesinde doğrulanmıştır.’

HÜKÜMETTEN BASKI:

‘Euro 7’nin kuruluş nedeni, Firdevsi Ermiş’e göre, Almanya’da yaşayan Türklere, Milli Görüş ve daha sonra AKP’nin siyasetini aşılamakmış. Kurulan şirketlerin amacı, İslam’ın yaygınlaştırılmasına yönelikmiş. Şirket sahipleri, Türkiye’deki iktidarla iç içeymiş. Soruşturma süresince, siyasi etki yapılmaya, bilhassa Türk Hükümeti tarafından devam etmekte olan tutukluluğa mani olunmaya çalışılmıştır.’

AKMAN’A SORUŞTURMA

İddianamede masraflar ve reklam gelirlerini gösteren listeler var. Aynı dosyada iki adet davetiye yazıları da bulunuyor. Birinci doküman da 2 adet tek kişilik oda rezervasyonu mevcut. İkinci dokümanda ise 2006’da hakkında ayrıca soruşturma yapılan Akman için oda rezervasyonu yapılmakta.

YARDIMI PAYLAŞTIK:

İddianamaye göre derneğin en büyük gelir kaynağı yardım konserleriydi. Sanık Mehmet Taşkan ifadesinde bu durumu şöyle anlatıyor: “2005’ten 2007’ye kadar 10-12 kez konserler düzenlenmiş, para yardımı toplanmıştı. Normal konserlerde 20-40 bin toplanırken, Kurban Bayramı tatil günlerinde bu meblağ, 50-120 bin arasında değişebiliyordu. Bu paralar ya Mehmet Gürhan’a teslim ediliyordu veya Ermiş ve ben, para kasalarını paylaşıyorduk. Bu paralar hiçbir zaman derneğin hesap numaralarına yatırılmadı.”
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle 2 deniz fenerinin farklı dernekler olduğunu , birinin almanyada birinin türkiyede kurulduğunu bilmek gerek. İki kurumun kuruluşl tarihleri de gayet farklı.

Bu dava ile iligli önceden de yapılan haberlerle ilgili tekzipler var.

kaynak

Şimdi birileri saldırır hemen biliyorum. Önemli olan doğruları öğrenmek. Burda mesajlar hep tek taraflı yazılmış ama hiçbir şekilde muhattap alınan ve iftira atılan türkiyedeki deniz feneri tarafından denilenler hiç konuşulmamış. Buyrun ben konuşturmuş olayim.

not : Deniz feneri bana para verdi !!11!! , tekzip Türkiye deniz feneri ile alakalı bu arada. Almanyadaki deniz fenerinin suçları zaten ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

Madem bu kadar farklı şirketler şunları bi cevapla
Euro 7 kimin şirketi?
Euro 7 ile Deniz Feneri e.v aynı binada mı?
Deniz fenerinin kuranlar kanal 7 nin yöneticileri mi?
Kanal 7 nin avrupadaki yöneticilerinden kimler deniz feneri e.v i kurmuş.
Türkiyedeki Ak deniz fenerinin hesaplarını kim denetliyor?Hangi maliye bakanı bu hesapları denetlemenin kendi işi olmadığını söyledi?
Sosyal ağlarda paylaş

bu kadar alçakça vurgun da az bulunur, bakalım daha neler neler çıkıcak altından. ha olayı siyasi olarak suistimal edenler elbette olacaktır, bu yüzden bu olayın en çok üzerine gitmesi gereken kurum akp hükumeti olmalı. dişli olayında yavaş davrandılar, bunda da tavsarlarsa feci patlar. neyse doğru dürüst muhalefet hareketleri gelmeye başladı civardan rejim tantanası bitince =)
Sosyal ağlarda paylaş

Suçlunun "ben masumum hakim bey" demesi kadar doğal birşey yok.

Aradaki organik bağın ne olduğu, Almanya'dan uçan milyon avroların Türkiye'de bnerelere geldiğini araştırmak gerekir.

Yoksa, deniz feneri tr'nin "biz onları tanımayız, uzaktan görmüşlüğümüz var sadece" demesi hiçbir şeyi açıklamaz.

Savcıların bu işe el atmasının istenmesinin sebebi de aradaki ilişkilerin ortaya çıkarılmasıdır.

Kaldı ki, Oktay Ekşi'nin yazısından öğrendiğimiz kadarıyla yasal olarak açıklaması gerekenleri açıklamamış, şeffaf olamamış bir hayır kurumundan bahsediyoruz.

Bunun üzerine gidilmezse, ilişkiler ortaya çıkarılmazsa, pek genç sivillerim, ergenekonda hükümetin yararına çalışılırken, ergenekon/asker/darbe aleyhine yürüyüp slogan atarken burada halkın yararına çalışılmamasına da ses çıkarıp "vurguna hayır, halkın inançlarının sömürülmesine hayır" diye yürüyebilecek misiniz, çok merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Öncelikle 2 deniz fenerinin farklı dernekler olduğunu , birinin almanyada birinin türkiyede kurulduğunu bilmek gerek. İki kurumun kuruluşl tarihleri de gayet farklı.

Bu dava ile iligli önceden de yapılan haberlerle ilgili tekzipler var.

kaynak

Şimdi birileri saldırır hemen biliyorum. Önemli olan doğruları öğrenmek. Burda mesajlar hep tek taraflı yazılmış ama hiçbir şekilde muhattap alınan ve iftira atılan türkiyedeki deniz feneri tarafından denilenler hiç konuşulmamış. Buyrun ben konuşturmuş olayim.

not : Deniz feneri bana para verdi !!11!! , tekzip Türkiye deniz feneri ile alakalı bu arada. Almanyadaki deniz fenerinin suçları zaten ortada.

Şu anda evimde değilim, dergilere ulaşma imkanım yok.

Ama yarın ilk işim Alman mahkemesinin her iki deniz feneri'nin de nasıl içli dışlı çalıştığını gösteren belgeleri tarayıp buraya koymak olacak.

Daha neler var hem sıkı dur. Aradaki para transferini bizzat Ahmet Burak Erdoğan ve Zahid Akman'ın yapması mı; vatandaşlarımızı dolandıran haydutların bu işi yaparken Tayyip'in denizfeneri yönetimiyle çekilmiş fotoğrafları kullanması ve Tayyip'in de bizzat bundan haberi olması mı vs.

Sabaha az kaldı Horizon.

Bekle Horizon.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
bu kadar alçakça vurgun da az bulunur, bakalım daha neler neler çıkıcak altından. ha olayı siyasi olarak suistimal edenler elbette olacaktır, bu yüzden bu olayın en çok üzerine gitmesi gereken kurum akp hükumeti olmalı. dişli olayında yavaş davrandılar, bunda da tavsarlarsa feci patlar. neyse doğru dürüst muhalefet hareketleri gelmeye başladı civardan rejim tantanası bitince =)

hiç hareket etmediler ki nasıl yavaş davrandılar diyebiliyorsun acaba?

Göstermelik bir istifa, neyden istifa etti, ne açıklaması yapıldı acaba.

Ha bu ülkede aslında bunu bile gelişme olarak görmek lazım aslında ama eğer öyle düşünüp göz yummamak lazım yine.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz istediğin herşeyi koyabilirsin. Suç varsa vardır yoksa yoktur. Bunun üzerine kimse birşey diyemez. Ben konuşulan şeylerin iki taraflı konuşulmasını isterim. Şu da var kesinleşmiş bir suç var ise zaten savcılar harekete geçer. Ülkedeki tüm savcıların taraflı olacağını düşünen kimse yok sanırım burada.

Ama şu var , en azından bana öyle görünüyor. Almanyadaki deniz feneri olayı bahanesi ile başkalarına da saldırı ve pislik atma çabası açıkça var ki özellikle doğan gurubunun birincil görevi. Ha hertürlü üstüne gidilsin , suç varsa suç belgelensin , suç yoksa suçsuz olduğu kendilerince belgelensin. Sonucunda yalan habermi iftiramı , karalama kampanyası mı , yoksa gerçeklermi dile getiriliyor görürüz.

Benim davranışım şöyle olur , suç kesinleşti ise suçlu derim. Ama suç kesinleşmeden ona buna saldırma , iftira atma , karalama adetim yoktur burda birçok kişide olduğu gibi. Ergenekon seslerini duyuyorum , ergenekon ile ilgili hiçkimseye de ne suçlu demişimdir ne de suçluymuş gibi parmakla işaret etmişimdir. Üzerine gidilmesi yönünde olmuştur söylemlerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kesin suçluysa mı savcılar harekete geçiyor, dava açılıyor?
Madem suçlu, neden mahkeme delil inceliyor, şahit dinliyor?

Horican'dan saçmalamanın doruğunda bir yazı. Horican'ın mantığına göre savcılar ortada kesin suç varsa (buna kim karar veriyor, benim bildiğim mahkeme verir) mahkemeye gidebiliyor, dava açabiliyor. Berbat bi kısır döngü yani.

Suçu belgelemek gazetenin işi değildir, savcıların işidir. Gazeteler sadece ellerine geçen belgeleri isterlerse yayınlarlar (ahlaken mutlaka yayınlamaları gerekir) ve istediğinde savcıya teslim ederler, savcı da eğer uygunsa delil olarak mahkemeye sunar.

Savcılar bu konunun üzerine gidecek, ilişkileri çözmeye çalışacak ki, dava sonucunda deniz feneri tr gerçekten dediği gibi suçsuz mu, yoksa iddia edildiği gibi inanç hortumcusu mu, öğrenelim.

Ama görünen o ki BAŞBAKAN'ın kendisi bile deniz feneri olayının üzerine gidilmesinden rahatsız. Demek ki, tamamen hasır altı edilecek, eğer Doğan Grubu veya birileri bu olayın üzerine gitmezse. Ve belki de Doğan Grubu bu olay üzerinden Başbakana'a saldırmakta pek de haksız değildir.

Horican'ın bu suçlu-suçsuz inceliğini, zarafetini ergenekon sanıklarında da göstermesi dileğiyle...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu pislik atma dediğin Almanya'da dava dosyasına girmiş şeylerin yayınlanması; e bunun haber yapılması da gayet doğal.

Almanya'da tutuklanan insanlar Türkiye'de bir takım kurum ve kuruluşlarla ilişkiliyse bunun haber değeri bir kat artar hatta bu kişiler RTÜK başkanı ve başbakan yakın bir takım insanlarsa artık bunun haber yapmamak için ya sansür olması ya bir çıkarın olması ya da salak olman lazım.

Dini alet ederek insanları sömürenlere ve sömürücülere göz yumanlara yakın geçmişte ülkemizde sıkça rastladığım için Deniz Feneri hakkındaki iddialara hiç şaşırmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...