Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 son gunlerde yemek tutorial larini uzuntuyle izliyorum ve hemcinslerim adina kaygi duyuyorum makarnaydi borekti kisirdi mucverdi yakinda gune hazirlanan mahalle kadinlari havasina giricek erkek patiler Erkek adam hamurla sebze ile boel yumusak seylerle ugrasmaz gerekirse tas bulur alvede kizartir yer hem zaten atasozu bile var "elinin hamuruyla erkek isine bulasma" seklinde dimi yahu ne boregi kisiri mucveri erkek adam mangal yapar et yer et bu tutorial butun etoburlara hedaye olsunMalzemeler1-)Kufte Ilk once etimizi alicaz, apartmanda ve gecenin bu saatinde yaptigimiz icin kofteyi sectim baslangic olarak simdi resimdeki kofte Bonet in Sok da Dia da filan satiliyor 5-6ytl ye, ben piyasadaki hazir koftelerin hepsini denedim Dia ninkinden uzak durun guzel olmuyor Bonet iyidir kolay bulunur lezzetlidir ucuzdur icinden aci sosu da cikar Sokda bi ara Kofteci bilmemkim efendinin kofteleri vardi efsaneydi onlar ama 5 ay once kayboldu ortadan bulursaniz haber verin Pinar in bir suru cesidi var ama tavsiye etmiyorum fiyattindan dolayi (pinar in odun koftededen dem vurucam tutsulenmis bi acayip kimi cok seviyor kiminin midesi almiyor o yuzden kendiniz deneyin sonra ac insanalri madur etmeyin :P) 22 adet vardir bunda2-)Tost Makinasi Simdi ucgen tost yapan makinalari unutun bize normal makina lazim hardcore bir etobur olarak beko bistro kullaniyorum ben 120ytl ye 12 ay taksitle almistim peynir kizartmadan tutun adanaya her seyi yaptim bunla evinizde hazir makina yok yada degsitiricekseniz tavsiyedir 3-)Tost Ekmegi Marka farketmezde ben uno kullaniyorum taze geliyor hergun bizim yakindaki carrefour a 4-)Ketcap&Mayonez Pinar kullaniyorum ozellikle ketcabi calve gibi agir degil lezzetli baya tercihe bakar gene ========================================================== Simdi ilk olarak tost makinasini balkona filan cikartiyoruz bunun iki sebebi var 1-)erkek adam mutfak gibi feminen ortamlarda yemek yapmaz 2-)Evde baskasi varsa ozelliklede minik bir it direk kokudan yemeginize ortak cikar o yuzden hem kokutmuyoruz iceriyi hemde atalarimiz hammahamma ve ugh gibin disarda temiz havada etimizi yapiyoruz 3-)Cizgili pijama ile atleti cekince atmosfer super oluyor mangalin yoklugunda (ki yemek yapan erkek onluk giymez cizgilipijama onlugudur onun!) sonra makinayi acmadan koftelerimizi bir bir diziyoruz nasil 24 kofte sigdirdim ben buna ama makiandan makinaya degisir, cok ac olmadigim icin 14 tane yapiyorum (24 taneyi bitiririm genelde ^___^) burda olay tercihe bakiyor kofteleri ister iki yuzu kapatip pressliyoruz acalemiz varsa haliyle iki kat daha hizli pisiyor ama tam zevkini cikarmak icin ve ayni anda 48 kofte yapma avantajindan klasik yontemle cevire cevirede yapabiliyoruz tercih tamamen ben acelem olmadigindan klasik metodla pisiriyorum resimdePIIIIISSST PIIIIIISSST BAKH BEAAAHH! OY OY OY OY... iki tarafida esit pisince kaldirip yanda duran tabagimiza geciriyoruz simdi koftemiz haliyle yagini salicak normal mangalda bu yagi degerlendiremiyoruz fazla ama makinada bunu kullanabiliriz ekmeklerimizi makinaya diziyoruz ekmekelr bu yagi cekiyor ayni zamanda isiniyorlar*Uyari: ekmekleri kizartmayin sakin, azicik gevrek hale egtirip alin direk kizarmis ekmekle guzel olmuyor tavsiye olarak kofte sayimizin 3/2 si kadar ekmek yapiyoruz felsefenin tersi bole bir tabaga koyuyoruz ohh miss erkek adamin gercek pratik bekar yemegi hamur mamur neymis ole kucuk bi tabakta ketcap mayonezimizi esit miktarda karistirip bulamac yapiyoruz (aci sosuda kullanabilirsiniz ki ben sevmedigimden ve hazir oldugudnan koymadim) ondan sonra koftemizi bu ketcap mayonezde cevirip ekmegin arasina koyuyoruz ve katliyoruz sonra resimdeki gibi bandirip bandirip yiyoruz ohhh miss usenmessem bi arada evde iskender kebap nasil yapilir kuzu/tavuk sis ve adana tutorial larida vericem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 hazir inegol kofte? -rep. emege saygisizlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 erkek adam kiymayla ugrasmaz yogurmaz parasi neyse verir hazirini alir heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 olm şu kadar uğraşacağıma giderim bi yarım alırım iki adım öteden. daha ucuza gelir yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 acıktım terazine koyayım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 ayrıca soğansız inegöl mü olur. peh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 koftenin icinde var zati sogan sarimsak ama delikanli adam salatayla ugrasmaz! yumrugunla kirar sogani kofteyle yersin open source tariftir bu istediginiz yerini degistirin disardan yerim lo ben diyenlere disarda bu paraya max 11-12 kofte yersiniz (ki fazlasinin eti saibelidir olur genelde) bide sokaktan gecenin korunde zor bunu almasi 24 kofte 8-9ytl filan ediyor tost ekmegiyle delikanli adam 5-6 kofte yiyip doydum demez erkek adam bi oturusta en az 13 kofte yiyen adamdir [ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 04:31 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 ne kadar ekmek o kadar köfte demişsin, 6 ekmek 14 köfte var ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 olaya tost makinesi girdiyse...rrp mrp alamassın tıklamıyorum terazine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Köfte kim ulen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emivoz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 köfte dedğin kömürde olur ole tavada tost makinesinde fırında tadı olmaz:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 acıktım görünce. yapmak lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Tost makinesinde pişirip tost ekmeği arasında ketçap mayonez eşliğinde yemek inegöl köftesine hakarettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 lan viktor, tembelim demiyosunda delikanli ayana yatiyosun hep. gec bunlari agam kankam gec bunlari bir lokmada yerim ben yaptigin lahmacunlari. ayrica ketsap+mayonez bulamaci ivrenc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Abi bunun maliyeti 5-6 kaat diosn di$arda bi kofte ekmek 3 milyon ve icine 5 tane koymuyolar kofte daha ne maliyeti var bunun ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 piyazsız inegöl köfte de yenmesi mekruhtur ne bilim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 abi herşeyi geçtim inegöl köfte o ekmekle yenir mi yahu ? köfteye saygısızlık :) ayrıca inegöl köfte yapımı zordur hazır alınması makbüldür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 kofteyi hazir alan mangaldan anamiyodur mangaldan anamayan bizden deildir -rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 yaptığın hataları görmezden gelirsek ortada bir emek var emeğe saygı + rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 bunun makbulu tabikide mangaldadir ekmegide kesinlikle taze olmalidir tost ekmegi ideal bir secim degildir bu tembeller ve zamani olmiyanlar icin zaten inegol kofte hazir bile olsa mangal olayi hergun yapilicak bisey degil heleki benim gibi tek basiniza yiycekseniz 20 kofte icin mangal yakilmaz, hem tek basina onun zevki cikmaz hemde gunumuzde herkesin bahceli evi veya yayla gibi balkonu/terasi yok bizde balkonda barbeku olmasina ragmen apartman karar aldi iptal ettirdi barbeku bacalarini et dusmanlari, mangali balkonda yaksan bile dayaniyorlar kapiya kokuyor hebe hube diye bunu kim yapicak? bole evde otoburlarla yasiyan, usengec zirt pirt mangal yapma imkani olmiyan, ozellikle benim gibi sabahlayip aksam gec vakitte kalkip evde yiyicek bir halt bulamiyan etoburlar normal ekmekle tabiki daha guzel oluyor ama gec saatlerde taze ekmek bulmak zor kazik gibi ekmeklede et guzel olmuyor genelde salataydi piyazdi kopuklu ayrandi derken bi kisinin yiyicegi yemek icin 2 saat ugrasiyorsun gecenin korunde mangal olayina girmiyorum bile (5-6 gun once sahurda yaptim evdekiler dahil herkes kufur etti, oynamiyorum ben!) bunun amaci lezzetli ucuz ve kolay bir bicimde karni doyurmak, ultimate lezzeti verip sizi cennete goturucek iddeasida yok tavadada yapilabilir ama hem zevkli degil hemde tost makiansindaki kadar lezzetli olmiyor hemde daha uzun suruyor pisirmesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 yok o ekmek normalde rezil bir ekmek yani, ayrıca mayonez ve ketçabı karıştırmışsın görünce midem bulandı :p ha birde köfte dediğin hardal ile yenir, ketçap mayonez hikaye hardal pwned all ehhe [ Mesaj 28 Eylül 2007, Cuma - 23:44 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 zevkler ve renkler abicim :) ben doneri bile ketcap&mayonez kombosuyla yerim hardal super bisey ozellikle kofteden cikan aci sos rullaz ama benim gibi zayif mideniz varsa butun gece yaniyor migde uyku uyuyamiyorsunuz en son acili yedigimde bi gecede 4 talcid harcamsitim yok ben almiyim :P [ Mesaj 29 Eylül 2007, Cumartesi - 04:12 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 said: malik, 28 Eylül 2007, Cuma - 15:07 tarihinde demis ki: piyazsız inegöl köfte de yenmesi mekruhtur ne bilim yani. +1 ayrıca hardal iğrenç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 inegöl şençam'da yenir, hardal sosislide:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 rep verdim ben de yapacam bundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar