Mino Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Bu ay her şey süper geliyordu ta ki eve elektrik faturası gelene dek. Ağustos'un başında işe başlamıştım. Haftanın 6 günü işte olduğum için evimdeki bilgisayar genelde kapalı kalıyordu. Bu ayki elektrik faturasına baktım. 372 kilowat'tan 222 ye düşmüşüz. Ondan sonra acı gerçeği hesapladım. Şu anda bilgisayarın çektiği güç kabaca 700W o_O Okul haricinde haftada 40 saat açık kaldığında kabaca 28 kw, ayda 112 kw enerji çekiyor, ki bu sadece kasa <_< Monitörün 90 w ını da ekleyince aylık 14.4 kw daha ekleniyor. Ayda 130 kw/h elektrik sadece bilgisayara gidiyor kabaca. Çok korkutucu. Okulu bitirmek için işten geçici olarak ayrıldım. Yine 300 kw ları zorlayan elektrik faturaları bekliyor bizi. İlersi için bu makinaya güneş enerjisi + yedekleme gibi çözümler gerekecek anlaşılan. Siz siz olun dehşet makina toplayacağım derken elektriğe bu kadar bayılmayın. Şahsen kışın odamda kalorifer yakmayacağım. 700 w ne kardeşim... [ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 23:51 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 2 bilgisayar 2 monitor bir televizyon kullaniyorum uyanik oldugum zamanlarda hicte oyle abarti faturalar gelmiyor bilgisayarlar 1000w total monitorler haric TV yi PS2 yi vantilatoru ve sadik cok amacli tost makinam ile popcorn zimbirtisini isin icine katinca batmam lazim bu hesapla :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 ee az buçuk pcler soba görevi görüyo artk ,monitör ayrı ısınyo,kasa ayrı bi ısı yayıyo yazın yanmıştım o sıcaklıktan :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Fatura o kadar çok gelmiyor tabi de. 113 kw aşağı yukarı 155 bg lik araç ediyor o_O Ayda bu kadar güç yiyen bir alet gözümü korkuttu benim yoksa fatura dert değil. Orta vadede korkunç bir enerji açığı ortaya çıkabilir bu manyaklıktan dolayı. Daha verimli enerji elde etmek ve verimli devreler üretmek şart gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 700W ? 1000W ? Ohannes kusura bakmayın ama bu sistemler için sli ekran kartından 3-4 harddiskinden bilumum dahili bileşenine çok rahat yetecek güç kaynakları . Fps 350W güç kaynağıma Venice 3500 + güç kablolu radeon takılı 2harddisk 2dvd 2pci dolu . Sonuç : Hiç bir sorun yok . Abartmaya da gerek yok :D Fazlası zarar değil ama gerekde olacağını sanmıyorum kolay kolay 500-600'den yukarısının . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 bu ferrari alıp çok benzin yakıyor demek gibi bişi. ehh bilgisayara lpgde takamazsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Güç kaynakları sadece maksimum gücü vermiyor ki ihtiyaca göre güç alıyorsun. Verilen değer, güç kaynağının sürekli verebileceği en yüksek değer. 1200W benim güç kaynağı, 700 w ı kullanılıyor ama, toplamda 300w pci ex güç bandı var kullanılmaya hazır. 4 slottan 1 i dolu o da ekran kartı şu an. SLI ya da Crossfire olsa yumurta pişirmeye başlarım herhalde kasada :D Çok şükür değil, iki tane xeon woodcrest işlemci (80w TDP), ati radeon x1900 ekran kartı (134w tam yükte) 8 tane tamponlu ddr2 bellek, 3 tane hard disk ve bunların hepsini soğutan 4 fan. Demek ki ciddi şekilde güç çekiyor. Günün üçte biri de bilgisayarla geçince ortaya böyle bir tüketim çıkıyor. Ayrı bir ünite, tasarrufu arttırır diye düşünüyorum. İlk masrafı çok ama uzun vadede kotarır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 PFC yoksa PSU da ustundekini ceker direk eskiden 250w ye her halti takar bide ustune monitor bagliyabilirdik gayet guzel oluyordu teeey teeey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 sli filan olmayan makine nasıl 700w çeker yahu? nasıl hesap cidden merak ettim. ne öyle bir işlemci ne öyle bir gpu var piyasada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 said: Orta vadede korkunç bir enerji açığı ortaya çıkabilir bu manyaklıktan dolayı. Daha verimli enerji elde etmek ve verimli devreler üretmek şart gibi. bunun farkina faturaya bakinca mi vardin? yillardir anlatiyo adamlar, demek ki bosaymis, eve fatura yollamak daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 evet 700 w çok ilginç olmuş gerçekten. ayrıca 1200 w lık mı güç kaynağın var ben mi yanlış anladım? bende aopen 350 w var (gerçek 350 w yane kolpalardan değil) monitor hariç herşey buna bağlı ve gayet stabil. senin makina tabiki daha fazla güç harcar ama 700 w nedir ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 700w sallamasyon bide monitör'ün watt'ı sallamasyon 22" lcd monitörler 55watt max çekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 "Innovate or Die" http://www.youtube.com/watch?v=DLaaunce4JQ Bu da bonus track: http://www.innovate-or-die.com/ ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Watt: Volt*Amper ---> 240*5 = 1200 ediyor. Monitör adaptörü de 90w lık. Üstlerinde yazan değerler bunlar sallamasyon değil. Sık kullanılınca haliyle böyle bir fatura çıkıyor. 350w lık kasa da haftada 40 saat açık kasa 14 kw tan 56 kw/s yapıyor. Evet fatuıralar kaçak kullananlara rağmen ödenebiliyor sorun değil ama rezil enerji politikalarını da düşününce acilen önlem almak şart gibi gözüküyor. Sürekli yeni bilgisyarlar çıkınca onlar da aşağı yukarı böyle değerlere sahip olacaklar. Faturalara olan katkı payları da giderek artıyor. Anlatmak istediğim buydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 kasaya manyeto yapmak lazım. çevirecen böle deli gibi sdasdasda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Fotoğrafını yollasana sistemin merak ettim nası bişeymiş ;) Ne kadar doğruymuş ne kadar yalanmış yok titanium alaşımlı fanlar , alternative psychedelic güç kaynakları , entristik işlemciler 1200W güç çeken kablolar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 o diil de biri enerjiye odedigimiz ucreti faturadan bakip detayli bir sekilde yazabilir mi? birim kwh ucreti ne ve hangi vergiler hangi oranda ekleniyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Abi bilgisayarın içine klima takarsan çeker tabi o kadar elektrik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Kusura bakmayın ama evden çıkarken de monitörü açıp gidenlerdenseniz doğaldır kardeş , devam edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 700watt ne yahu. Benim bilgisayarım senelerdir kapanmadı, 300watt bi psu var. Faturaya 5-6 ytl ekliyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 ben kalorifer kullanmıyorum zaten bilgisayar ısıtıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 sistem budur arkadaşlar, bütün bellek slotları dolmuş vaziyette, 3 tane de hard disk var içinde. Bir inandıramadım sizi ya. Bu kadar güç çekiyor işte palavra mı atacağım... <_>[ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 16:45 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Bu tip işlerde çok basit bi kural var: Siz ne kadar çok hızlı çalışmasını isterseniz işlemcinizin ekran kartınızın vs güç tüketimi ciddi bi miktarda artar. Tamamen elektronik ve teknik bi detay bu, mühendisler güc kullanımını azaltmaya kasadursunlar matematiksel olarak mutlaka güç tüketimi artacak. En azından günümüz teknolojisiyle öyle şu anda. 5 yıl sonra birisi çıkıp da daha iyi bi teknoloji geliştirene kadar elektrik faturanızın kabarmasına hazır olun derim. Ya da en temizi çok fantaziye girmeyin derim, SLI crossfire gibi şeyler de pahalı tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 fazladan 50 milyonluk faturayı ödeyemeyecekseniz 3000$ lık pc niye alıyosunuz kardeşim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 ? İstersen 20 tane harddisk tak . Harddisk başına 10W de olmadı 15W de seni mi kırıcam 20de:) Ki bugüne kadar midcase lerin hiçbirinde öle bi boşluk görmedim kaldı ki öyle çılgın bir insan görmedim. Neyse konuyu kapatalım he deyip geçelim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar