Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı dil seçmeli, hangisini seçsem...

Joker

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle konuyu eğitime açmalıydın onu belirteyim

Japonya ve Çin ile ithalat olayını falan düşünürsen çinden "çin işi" denilen mallar gelirken, japınyadan daha pahalı şeyler genelde de elektronik aletler geliyor ki 2.si daha prestijli yüksek seviyeli iş demek vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

Bölümün nedir ona göre tavsiye verseydik. Ama teknoloji japonlarda olsa da Çince yeni dünyanın yükselen dili. Yarın öbürgün ithalat ihracat işleriyle uğraşırsan çok büyük getirisi olur sana.

edit : geç kalmışım eheh. Hmm bilgisayarcı adama Japonca pek gerekmez heralde, sen Çince seç boşver animeyi Japon hatunları falan heh.

[ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 18:10 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

japonca secersen daha cok pratik sansin olur gibime geliyor. (bkz. zilyon tane anime) hem bizim dil grubumuza (Ural-Altay) da daha yakin oldugu icin (bkz sondan eklemeli diller) ogrenmen daha kolay olacaktir.

ama hangisini secersen sec, ustune 1 senede digerini cok iyi ogrenebilecegini soyluyorlar.

ayrica, is yapma potansiyeli olan cinlilerin hepsi ingilizce bilir ve senden cince konusmani beklemezler. hatta o kadar yozlasmislardir ki ilk ingilizce derslerinde kendilerine bir ingilizce isim secerler ve o ismi kullanirlar.

ama japonlar daha kapali bir kulture sahiptirler. dilini ogrenmek kulturleri konusunda sana isik tutacagi gibi onlara yapacagin ufak jestler cinlilere yapacaklarina kiyasla daha degerli olacaktir.

o yuzden, ben olsam japoncaya baslardim.

[ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 18:13 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmmm hangi bölümsün, iki dili de ne derecede öğrenmek istiyorsun.Kaç yıl (ders saati) eğitimini görceksin vb. bu tip şeyler önemli aslında.

Japonca dışardan kolay bir dil gibi gözüksede derinlerde çok zorlukları olan bir dildir.Zaten Çince ile filan kesinlikle kıyaslama.Sadece alfabeleri yönünden alakaları var bu iki dilin.O da japonca çin alfabesinin bir minyatürü gibi.İkisinin de ayrı zorlukları var.Neyse ben sana Japonca hakkında küçük bir örnek veriyim.

Watashi
Watakushi
Sessya
Ore
boku
Onere
Atashi
Atai
Jibun
Wai

Bunların hepsi "ben" demek ve hepsinin farklı özellikleri var kullanımlarına göre.Hani aslında gözüktüğü gibi kolay bir dil değil.Dışarıya gösterdikleri turist japoncası kolay olan.Ciddi anlamda derinlere inince çok farklı olduğunu görüyorsun.

[ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 21:07 tarihinde, ssj4songoku tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Japonca'yı seç. Çince hep zor gözükmüştür bana.
Japonca'daki farklı konuşma biçimlerine de yavaş yavaş alışıyosun.
Hele öğreten hocalardan en az biri Japon ise çok rahatsın; çünkü hangi konuşma tarzını hangi tarz insanın konuştuğunu söylüyo.

Edit: Bilg. müh.müşsün sen de. Ben yazılımcı olmayı planlayan biri olarak kendime Japonca'yı seçtim. Hem adamların oyun/yazılım piyasasındaki durumu ortada, hem de hevesim var. Yakın zamanda 10 kurluk eğitimimin 2. kuruna başliycam.

[ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 20:51 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Çince seçmek tamamen Aptalca olur..
Çince mütercim tercümanlık okuyan biri olarak sana tek önerim bu olur..
Gördük bilkentte veya diğer okullarda çince ders alan arkadaşlarım var.sadece adını söyleyebiliyorlar..
Bilinmeyen ise

Alfabesi yoktur,tonlamaları fazladır..çok fazla emek ister..
burda tercümanlık okuyan bile anlamakta oldukça zorlanıyor.

Açıkça söyliyeyim haftada 30 saat kadar bir süre tanıyıp 3-4 senemi verebilirim diyorsan eğer seçebilirsin.O konumda orta seviyeye bile gelemezsin ama belirteyim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...