Joker Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 beyler japonca ve çince ikisinden birini seçmeyi düşünüyorum japonca kolay bi dil çinceye göre ama malum çincede yakında dünya evi olcak çin bakımından lazım olabilir gibi... Hangisini seçsem acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Meslekten mesleğe değişir o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 japon pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 japonca seçersen animelerde çok rahat edersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Öncelikle konuyu eğitime açmalıydın onu belirteyim Japonya ve Çin ile ithalat olayını falan düşünürsen çinden "çin işi" denilen mallar gelirken, japınyadan daha pahalı şeyler genelde de elektronik aletler geliyor ki 2.si daha prestijli yüksek seviyeli iş demek vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sturmbrightblade Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Nippon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 seçmeli alabiliyor olsam kesin japonca'yı seçerdim. seviyorum japonları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 bende japonları seviyorumda, ticari yönden sanki çince lazım olabilir gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 meslek bilg. müh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Bölümün nedir ona göre tavsiye verseydik. Ama teknoloji japonlarda olsa da Çince yeni dünyanın yükselen dili. Yarın öbürgün ithalat ihracat işleriyle uğraşırsan çok büyük getirisi olur sana. edit : geç kalmışım eheh. Hmm bilgisayarcı adama Japonca pek gerekmez heralde, sen Çince seç boşver animeyi Japon hatunları falan heh. [ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 18:10 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 japonca secersen daha cok pratik sansin olur gibime geliyor. (bkz. zilyon tane anime) hem bizim dil grubumuza (Ural-Altay) da daha yakin oldugu icin (bkz sondan eklemeli diller) ogrenmen daha kolay olacaktir. ama hangisini secersen sec, ustune 1 senede digerini cok iyi ogrenebilecegini soyluyorlar. ayrica, is yapma potansiyeli olan cinlilerin hepsi ingilizce bilir ve senden cince konusmani beklemezler. hatta o kadar yozlasmislardir ki ilk ingilizce derslerinde kendilerine bir ingilizce isim secerler ve o ismi kullanirlar. ama japonlar daha kapali bir kulture sahiptirler. dilini ogrenmek kulturleri konusunda sana isik tutacagi gibi onlara yapacagin ufak jestler cinlilere yapacaklarina kiyasla daha degerli olacaktir. o yuzden, ben olsam japoncaya baslardim. [ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 18:13 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Hmmmm hangi bölümsün, iki dili de ne derecede öğrenmek istiyorsun.Kaç yıl (ders saati) eğitimini görceksin vb. bu tip şeyler önemli aslında. Japonca dışardan kolay bir dil gibi gözüksede derinlerde çok zorlukları olan bir dildir.Zaten Çince ile filan kesinlikle kıyaslama.Sadece alfabeleri yönünden alakaları var bu iki dilin.O da japonca çin alfabesinin bir minyatürü gibi.İkisinin de ayrı zorlukları var.Neyse ben sana Japonca hakkında küçük bir örnek veriyim. Watashi Watakushi Sessya Ore boku Onere Atashi Atai Jibun Wai Bunların hepsi "ben" demek ve hepsinin farklı özellikleri var kullanımlarına göre.Hani aslında gözüktüğü gibi kolay bir dil değil.Dışarıya gösterdikleri turist japoncası kolay olan.Ciddi anlamda derinlere inince çok farklı olduğunu görüyorsun. [ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 21:07 tarihinde, ssj4songoku tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 abi son zamanlarda cince ogreniminde bi patlama var ticaretine girenler cok oldugu icin ama cince gelecegin onemli dillerinden bence .. Cince ogrenmelisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 çince Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Bence Japonca'yı seç. Çince hep zor gözükmüştür bana. Japonca'daki farklı konuşma biçimlerine de yavaş yavaş alışıyosun. Hele öğreten hocalardan en az biri Japon ise çok rahatsın; çünkü hangi konuşma tarzını hangi tarz insanın konuştuğunu söylüyo. Edit: Bilg. müh.müşsün sen de. Ben yazılımcı olmayı planlayan biri olarak kendime Japonca'yı seçtim. Hem adamların oyun/yazılım piyasasındaki durumu ortada, hem de hevesim var. Yakın zamanda 10 kurluk eğitimimin 2. kuruna başliycam. [ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 20:51 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freyja Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Büyük ihtimalle ikisinide tam olarak öğrenemeyeceğinden okumaktan zevk alacağın dili seç derim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 çince bilirsen bam diye iş bulursun tabi meslegine de bakar ama artık çogu sektör için geçerli bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 devam etmezsen okulda bi dersle ogrendiginin faydasi olmayacagi icin ne secersen sec, ama devam edicem ben dersen japonca daha iyi olur gibi bolum icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 ilk önce japonca seçicem eğer 2. dönemde tekrar seçiliosa çince seçicem, böylece ikisindende az bişi öğrenmiş olurum sonra hangisine ısınırsam onu ilerletebilirim.. ayrıca 2 ayrı dil gözükmesi CV'de bi satır daha demektir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 hiç Zulu dili bilen görmedim fark yaratırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 khalad agali seçenekler Japoncayla Çince zaten asfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Çince öğren; Japonca sadece japonya'da işe yarar artı onların hepsi japonca biliyor. Çince; Çinde Tayvan da Hong Kong da Malezya da Endonezya da Vietnam da hatta ABD nin çin mahallalarında işine yarar. İngilizceyle aralarıda Japonlar kadar yok. Hong Kong Macao da falan da işe yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Ekim 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2007 Çince seçmek tamamen Aptalca olur.. Çince mütercim tercümanlık okuyan biri olarak sana tek önerim bu olur.. Gördük bilkentte veya diğer okullarda çince ders alan arkadaşlarım var.sadece adını söyleyebiliyorlar.. Bilinmeyen ise Alfabesi yoktur,tonlamaları fazladır..çok fazla emek ister.. burda tercümanlık okuyan bile anlamakta oldukça zorlanıyor. Açıkça söyliyeyim haftada 30 saat kadar bir süre tanıyıp 3-4 senemi verebilirim diyorsan eğer seçebilirsin.O konumda orta seviyeye bile gelemezsin ama belirteyim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2007 bence japonca. çinlilerle konuşup napıcan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2007 bi de, çincenin telaffuzları inanılmaz zor. japonca o konuda türkçeye çok benziyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar