Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablomodemde iki bilgisayar

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar zamanında kablonetin verdiği netmaster marka bir modemim var. üzerinde bir usb bir ethernet girişi var. benim masaüstü bağlantım var ve yakında yanına bir laptop gelecek. usb kısmı XP'yle uyumsuz. makinaya restart attırıp duruyor. ben interneti ikisi aynı anda çalışacak şekilde nasıl ayırabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

eğer modemin dhcp server özelliği varsa bi switch alacaksın çok ucuza halledeceksin olayı eğer yoksa ya router alacaksın ya da dhcp server özellikle bir kablo modem. ha wireless özellikli kablo modemde alabilirsin içinde router olur zaten o şekilde de paylaşım yapabilirsin.

eğer para varsa en temizi kaliteli bir router olacaktır. çünkü türkiye de kaliteli wireless özellikli kablo modem bulmak zor hatta şu an piyasada(türkiye de) yok sanırım öyle bişi. netmaster filan çin malı çakma modemler oluyor uzak durun derim.

motoroladan şaşmayın yeni modem alacaksanız.

[ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 05:08 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

oeh motorola?!?!?!?!?

milletin yaka silktigi motorola modemelrin ovuldugunu ilk kez gorunce sasirdim ozellikle zamaninda kablocualrin turkiyede sattigi surfboard larin sorunlu oldugunu goz onune alirsak

netmaster > motorola

ayrica kablomodemelrin DHCP serveri var ustunde
sorun hubdan veya USB den bagliyken ilk gordugu makinaya IP atayip ikinciyi esgecmesi motorola surfboard larin en buyuk sorunu bu zamaninda az kafa patlatmadim

o yuzden hub a koymak yada USB den cambazlik yapmak olmuyor

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=89038&productid=bd85011

illa iki makianda acik kalicaksa en mantikli ve ucuz cozum ne yazikki bu su anda
Sosyal ağlarda paylaş

viktor git araştır bakalım donanım sitelerinde motorola ve netmaster hakkındaki yorumları.

netmaster alırsan şansa alırsın. bazı kişiler alıyor yıllarca kullanıyor ki benim modemim bozuldu en sonunda 200 kb ın üstünde kilitlenip kalıyor reset atıyor modem. bi çözüm bulamadı kablocular, garantiside bitti.

motorola sb5101 modeli şu an piyasadaki en sağlam modem (türkiye için)

bende kıçımdan uydurup yazmıyorum bunu araştırdım ettim bayağı. git donanımhaberde yaz netmaster ve motorola diye arat bi sürü topic çıkacak karşına.

[ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 17:06 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiyede bilincli kullanici vardiya

motorola bir defa benim gozumde sabikali

modem tam kapasiteye ulastiginda yada hizli veri transferi sozkonusu oldugudna kut diye kitliyordu kendini
firmware hataliymis
gunlerce motorola servisi aradim rodan oraya ordan oraya kosturdum turkiyede firmware guncelliyen bir allahin kulunu bulamadim

iyi hos guzel kendimzi yapalim
asla
kendileri yukliycekelr illa
son derece sancili bir sekilde ayalrca ugrastim en sonunda ikinci makianda abidik bir firmware server kurdum manuel kendim yukledim simdi birisi yukle desin beceremem

netmasterlar gayet iyi cin mali kotudur diye bi olay yok etrafimda netmaster kullanipta memnun olan cok adam var

simdi ben gozumle gordugumemi inanicam yoksa teknik bilgisi yetersiz "BIR OC BASARIM ABII OFF INTEL GORUNUMLU AMD YAPARIM" modundaki adamalrin yorumlarinami

ayrica ekliyim switchlede uyumlu degil cogu marka

[ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 19:54 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

vay bea viktor a bak. doanımhaber neymiş bizim haberimiz yokmuş :)

bu arada efet çin malı çakma şeyler kötü. acı ama gerçek bu.

ha netmaster kullanıp memnun olan çok kişi var onu biliyorum zaten adsl gibi değil kablo da modem çokfark etmiyor.

benim motorola modem için aradım kabloyu 2 gün içinde en son firmware update i kurdular. Hiçbir sorun yok.

Netmaster kullanırkende hiçbir sorunum yoktu uzun yıllar boyunca ha 200 kbı görünce fazla geldi yamuldu o ayrı. 256 kbps hızlarda sorun çıkarmıyordu ama :)

bu arada switchle uyumlu değil ne demek ki? dhcp server varsa modemde switchle sorunsuz kullanırsın.

[ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 21:11 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...