MrLevie Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 arkadaşlar zamanında kablonetin verdiği netmaster marka bir modemim var. üzerinde bir usb bir ethernet girişi var. benim masaüstü bağlantım var ve yakında yanına bir laptop gelecek. usb kısmı XP'yle uyumsuz. makinaya restart attırıp duruyor. ben interneti ikisi aynı anda çalışacak şekilde nasıl ayırabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 ethernet pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 direk kablo ile bağlayıp, bağlantıyı paylaştırmak iyi bir düşünce olabilir. said: interneti ikisi aynı anda çalışacak şekilde burada ne kastettiğini tam anlayamadım ama, yine de iyi bir fikir gibi gözüktü bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 iyi de modemi zaten ethernetten bağlıyorum. ethernet slotum dolu. modem desa keza öyle. yani hem masaüstünün hem modemin ethernet çıkışları birbirine bağlı. şimdi 2 bilgisayarla da aynı anda nete girmek istersem bunu nasıl becericem? nereden nasıl bağlayacağım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 usbden de bağlayabilirsin bilgisayarları birbirine bildiğim kadarı ile, ama hız düşüyor öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 kablo modemlerin cogu 2 IP atiyamiyor o yuzden birinden birini digerinden oburunu baglasanda gene tek makinaya atar ya wireless modem alican yada 2 portlu birtane alican yada makinalardan birini server yapican 2. si ondan alicak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 router alabilirsin. en iyi çözümün bu olur. kolay çözümü ise, bir tane daha ethernat kartı alıp onunla diğer bilgisayar bağlaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 router a apra verip baglantiyi karistirmak yerine wireless modem almak hem daha ucuz hem daha kolay hemde daha temiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 wireless modemde router işlevini gören eleman zaten var. kastırır diyorsan ikisi de aynı. elinde zaten modem var o boşa gitmesin maksat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 http://adsl.superonline.com/modem_detail.php?id=4 kolay ve net bir çözüm. gerçi ethernete göre biraz pahalı. ama piyasda daha ucuza ürünlerde var aynı işi yapan. [ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 22:32 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 bosa gitmesin iyide router wireless modemden daha pahalli elindekini satar ustede apra kalir :P en son bende bu network sorunlari + surfboard larin wow da kitlenme sorunu yuzunden router alam dedim aman aman yeni modem daha ucuza geliyordu su anda ne akdar bilemiycem ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Adam kablo modemden bahsediyo.. =))) En ucuz yollu olaral, bi ethernet kartı daha alırsın böylelikle ana pcye hem modemi hem diğer pcyi bağlamış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 en mantinkli ve ucuzu o zatende bazen millet istemiyor cunki 1. makina acik degilken 2. den giremiyorsun net e Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 wlan varsa desktop da, ethernet le modemi baglayip adhoc wlan kurabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 eğer modemin dhcp server özelliği varsa bi switch alacaksın çok ucuza halledeceksin olayı eğer yoksa ya router alacaksın ya da dhcp server özellikle bir kablo modem. ha wireless özellikli kablo modemde alabilirsin içinde router olur zaten o şekilde de paylaşım yapabilirsin. eğer para varsa en temizi kaliteli bir router olacaktır. çünkü türkiye de kaliteli wireless özellikli kablo modem bulmak zor hatta şu an piyasada(türkiye de) yok sanırım öyle bişi. netmaster filan çin malı çakma modemler oluyor uzak durun derim. motoroladan şaşmayın yeni modem alacaksanız. [ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 05:08 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 usb den biraz sorunlu da reset olayını yaşamamıştım ben(ki benimki usb aleti görünce kilitlenen bir makianydı). Bence sen bi usb driverlarını netten çekmeyi dene olmazsa arkadaşların dediği çözümleri denersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 oeh motorola?!?!?!?!? milletin yaka silktigi motorola modemelrin ovuldugunu ilk kez gorunce sasirdim ozellikle zamaninda kablocualrin turkiyede sattigi surfboard larin sorunlu oldugunu goz onune alirsak netmaster > motorola ayrica kablomodemelrin DHCP serveri var ustunde sorun hubdan veya USB den bagliyken ilk gordugu makinaya IP atayip ikinciyi esgecmesi motorola surfboard larin en buyuk sorunu bu zamaninda az kafa patlatmadim o yuzden hub a koymak yada USB den cambazlik yapmak olmuyor http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=89038&productid=bd85011 illa iki makianda acik kalicaksa en mantikli ve ucuz cozum ne yazikki bu su anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 bundan al bi tane, sorunun çözsün. modemi buna bağla, bilgisayarlarını da... takıl kafana göre. ne router'ı ya? [ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 10:19 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 en iyi cozum su 2 tane ethernet karti aliyosun biriyle bi home network yapiyosun dieryle modemi bagliyosun modm baglantisini share ediyosun dier networke ben 4 yila yakin bole kullandim sifir sorunsuz hubsiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Yaw switch alıp bilgisayarları birbirinden tamamen ayırabilmek varken ne gerek var ki ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 viktor git araştır bakalım donanım sitelerinde motorola ve netmaster hakkındaki yorumları. netmaster alırsan şansa alırsın. bazı kişiler alıyor yıllarca kullanıyor ki benim modemim bozuldu en sonunda 200 kb ın üstünde kilitlenip kalıyor reset atıyor modem. bi çözüm bulamadı kablocular, garantiside bitti. motorola sb5101 modeli şu an piyasadaki en sağlam modem (türkiye için) bende kıçımdan uydurup yazmıyorum bunu araştırdım ettim bayağı. git donanımhaberde yaz netmaster ve motorola diye arat bi sürü topic çıkacak karşına. [ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 17:06 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Turkiyede bilincli kullanici vardiya motorola bir defa benim gozumde sabikali modem tam kapasiteye ulastiginda yada hizli veri transferi sozkonusu oldugudna kut diye kitliyordu kendini firmware hataliymis gunlerce motorola servisi aradim rodan oraya ordan oraya kosturdum turkiyede firmware guncelliyen bir allahin kulunu bulamadim iyi hos guzel kendimzi yapalim asla kendileri yukliycekelr illa son derece sancili bir sekilde ayalrca ugrastim en sonunda ikinci makianda abidik bir firmware server kurdum manuel kendim yukledim simdi birisi yukle desin beceremem netmasterlar gayet iyi cin mali kotudur diye bi olay yok etrafimda netmaster kullanipta memnun olan cok adam var simdi ben gozumle gordugumemi inanicam yoksa teknik bilgisi yetersiz "BIR OC BASARIM ABII OFF INTEL GORUNUMLU AMD YAPARIM" modundaki adamalrin yorumlarinami ayrica ekliyim switchlede uyumlu degil cogu marka [ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 19:54 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 vay bea viktor a bak. doanımhaber neymiş bizim haberimiz yokmuş :) bu arada efet çin malı çakma şeyler kötü. acı ama gerçek bu. ha netmaster kullanıp memnun olan çok kişi var onu biliyorum zaten adsl gibi değil kablo da modem çokfark etmiyor. benim motorola modem için aradım kabloyu 2 gün içinde en son firmware update i kurdular. Hiçbir sorun yok. Netmaster kullanırkende hiçbir sorunum yoktu uzun yıllar boyunca ha 200 kbı görünce fazla geldi yamuldu o ayrı. 256 kbps hızlarda sorun çıkarmıyordu ama :) bu arada switchle uyumlu değil ne demek ki? dhcp server varsa modemde switchle sorunsuz kullanırsın. [ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 21:11 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 ya bi konuyu da atışmadan tartışın bea :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Biz bir girişe ethernet bir girişe usbden girip yapıyorduk . Bug mıydı neydi mesela wowda normalde 120ms alıyorsa öyle yapıca 2 kişiyle 80 ms oluyordu , sonra çaktılar durumu artık yapamıyoruz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar