Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Bu araştırma ne kadar günceldir bilemiyorum ama, başka bişey için bakınırken karşılaştım. size de yazayım dedim. YATMADAN ÖNCE TELEVİZYON İZLEMEYİN Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre; yatmadan önce bilgisayar ve televizyon karşısında fazla vakit geçirenler, bunu yapmayanlarla aynı uzunlukta uyusalar bile kendilerini daha yorgun ve daha az uyumuş hissediyor. Herkes kadar uyuyor ancak sabahları uykunuzu alamadığınızı düşünüyorsanız, sorun yatmadan önce yaptıklarınızdan kaynaklanıyor olabilir. Japonya'nın Osaka Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, yatmadan önce zamanlarını bilgisayar veya televizyon karşısında geçirenlerin uykusuzluktan daha çok şikayet ettiklerini ortaya koydu. Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı araştırmada, uyku öncesi elektronik aletlerin karşısına geçen deneklerin sabahları kendilerini daha yorgun hissetikleri sonucuna varıldı. Araştırmanın en ilgi çekici yanıysa, daha az uyumaktan yakınan katılımcıların, aslında yatmadan önce bilgisayar karşısına geçmeyenlerle aynı süreyi uykuda geçirmelerine rağmen uykusuz kaldıklarını düşünmeleri. Bu durum, bilgisayar ve televizyon başında geçirilen uzun sürenin belki uyku süresini değil ama uyku kalitesi ve uyku ihtiyacını etkilemesine bağlanıyor. Uzmanlar, özellikle internet tutkunlarının yeterli miktarda uyusalar da daha yorgun uyandıklarını söylüyor. 6bin kişide denemişler doğrudur heralde kanyak: http://www.hekimce.com/index.php?kiid=3270
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Valla doğru olabilir, yurt hayatına geçtiğimden beri 5 senedir öyle sağa sola dışarı çıkmadığım geceler bilgisayar başında geçiyo geç saatlerde, ve uyku konusunda düzensiz yaşamın da etkisiyle belirtiler başladı çoktan, sabah kalkamamak, yatakta debelenmek, uyku yetmememesi daha huzursuz uyku vs gibi
darkness87 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 bilgisayar için katılamicamda tv için doğru olabilir
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 bende de tam tersi. tv için katılmayabilirim ama bilgisyar öyle. tv izlerken sürekli uzanır halde olurum arada uyurum uyanırım fln ama bilgisayar belimi boynumu fln çok ağrıtıyo yatağa gidince bile hissediyorum
BaaL Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 doğruluk payı olabilir son 6 aydır pcden film açık izleyerek uyuya kalıyorum her gece ve 10 saat uyuyup uykumu alamıyorum her gün
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Bilgisayar karsisinda ne zaman dursam, daha az uyurum. Tek etkisi bu yasamima. : )
dory Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 hiç umrumda olmaz neyin basindan kalktigim, pis uyurum.
zgrw Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 yıllardır izleyip uyurum, gayette alıyorum uykumu
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Ben bilgisayar başında çok otururum. Yatmadan önce de mutlaka tv izlerim. Ayrıca günde 6 saat falan uyurum en çok. Yine de dinç olurum. Capon ne bilsin :P
Necro Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 16 saat pc başındayım tv izlemem 8-10 saat arasıda paşalar gibi yatarım
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 çok da saçma birşey değil aslında.. sonuçta ne yaptığınız önemli değil, gözlerinizi yorarsanız beyniniz de yorulur. şüphesiz ki uykudan önce beyninizi yorarsanız adam akıllı dinlenemezsiniz. [ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 17:27 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ]
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 said: Mum_Chamber üye § 13 Eylül 2007, Perşembe - 17:26 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- şüphesiz ki uykudan önce beyninizi yorarsanız adam akıllı dinlenemezsiniz. Vahiy geldi adama.
Quadrophenia Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 E ne kadar önce tv seyretmeyi bırakacağız ki o zaman?
Werewolf Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Gece 5e kadar ne yapacağım aga ben ühüh.
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 ya şu 3 saat uyuyup 8 saat uyumuşsun gibi dinlendiren alet gelsin türkiyeye. direk kurtuluş
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 ya atmasinlar, uykunun evreleri vardir. Bi uyursun 30 dk cok dinç kalkarsin. Bi uyursun 12 saat kalkarsin ki hala deli gibi uykun var. Evren'in tamamlanmasindan sonra uyanmak guzel oluyor, dinç oluyorsun. Ama aksi takdirde uyanman biraz vakit aliyor.
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 sürekli bilgisayarın karşısındayım sürekli uykum var :p
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Thai Ngoc, born 1942, has been awake for 33 years or 11,700 nights, according to Vietnamese news organization Thanh Nien. It was said that Ngoc acquired the ability to go without sleep after a bout of fever in 1973, but other reports indicate he stopped sleeping in 1976 with no known trigger. At the time of the Thanh Nien report, Ngoc suffered from no apparent ill effect (other than a minor decline in liver function), was mentally sound and was able to carry 100kg of pig feed down a 4km road,[8] but another report indicates that he was healthy prior to the sleepless episode but that now he was not feeling well due to the lack of sleep. Randy Gardner holds the Guinness World Record for intentionally having gone the longest without sleep. In 1965, Gardner, then 18, stayed awake for 264 hours (about 11 days) for a high school science project. He experienced significant deficits in concentration, motivation, perception and other higher mental processes during his sleep deprivation. On May 25, 2007 the BBC reported that Tony Wright beat the Guinness World Record by staying awake for 11 days and nights. The Guinness Book of Records has, however, withdrawn its backing of a sleep deprivation class because of the associated health risks. People born with the rare genetic disorder Morvan’s fibrillary chorea or Morvan's syndrome can go without sleep for several months at a time. Michel Jouvet and his colleagues in Lyon, France, studied a 27-year-old man and found he had virtually no sleep over a period of several months. During that time he did not feel sleepy or tired and did not show any disorders of mood, memory, or anxiety. Nevertheless, nearly every night between 9:00 and 11:00 p.m., he experienced a 20 to 60-minute period of auditory, visual, olfactory, and somesthetic (sense of touch) hallucinations, as well as pain and vasoconstriction in his fingers and toes. ilk ve son örnek süpermiş. uyutmayan genetik bozukluk varmış öeh tam süper asker tipi kanyak: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 kesinlikle doğru.uyandığımda başımın ağrımadığı gün hatırlamıyorum 1 saat filanda ağrıyor kendime gelene kadar
Öne çıkan mesajlar