Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

McLaren 2007 ve 2008'den ihraç edildi!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Paris'e az önce tamamlanan FIA Dünya Motor Spor Konseyi toplantısında McLaren'e beklenenler arasında "en ağır" ceza verildi ve takım 2007'nin kalan 4 yarışından ve 2008 sezonunun tamamından ihraç edildi. FIA merkezinden alınan son haberlere göre Konsey'in konuyu son kez görüştüğü, henüz kesinlik ve resmiyet kazanmayan ilk kararın birazdan açıklanacağı belirtiliyor.

Konuya ilişkin ayrıntıları ve FIA'nın yapacağı, gerekçelerin de yer alacağı resmi açıklamayı burada yayınlayacağız.

Kaynak: padokf1.com, turkiyef1.com

İlk gelen haberler bu yönde. Ceza verilmesi tamamda sanki fazla ağır kaçmış gibi. Her ne kadar resmi olmasada sonuçları ilginç olacak.

Hayırlısı...
Mesaj tarihi:
kesin sonuçlar değil.
formula1.com'da şöyle yazıyo:

......
September 8, 2007
Modena’s public prosecutor, Giuseppe Tibis, issues ‘avviso di garanzia’ - legal notice that someone is under investigation in a criminal procedure - to Stepney and six McLaren personnel, including Dennis, group managing director Martin Whitmarsh and Jonathan Neale, the team’s managing director.

September 13, 2007
The world awaits news from Paris

http://www.formula1.com/news/features/2007/9/6761.html

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 20:43 tarihinde, Batuhan_BJK tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ben de kesin demedim ilk gelen haberler dedim. Şu an sadece 2007'de aldıkları puanın silinmesi ve 2007 olarak daha puan alamamaları ve 100 Milyon dolarlık bir ceza söz konusu. Pilot puanları ise duracak.

Büyük ihtimalle Alonso bu olayları sebep gösterip sezon sonunda yada hemen takımdan ayrılacak. Ortalık fena karıştı yani.
Mesaj tarihi:
doğru diyosun alonso'nun ayrılması muhtemel bu gidişle. briatore de olaylara karışmıştı gibi birşeyler söyleniyordu.

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 21:15 tarihinde, Batuhan_BJK tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
McLaren fined, stripped of constructors’ pointsMcLaren have been excluded from the 2007 constructors’ championship and fined US$100 million following Thursday’s FIA World Motor Sport Council hearing in Paris. Drivers Fernando Alonso and Lewis Hamilton have not been penalized and are free to continue their fight for the drivers' title.

More to follow.

http://www.formula1.com/news/headlines/2007/9/6767.html

türkçesini de yazıyım :)
para cezası 100 milyon dolar + 2007 markalar şampiyonluğundan diskalifiye.

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 21:22 tarihinde, Batuhan_BJK tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
yalnız alonso ve hamilton sadece kanıt gösterdikleri için ceza almamışlar. Resmen FIA " konuşun yoksa sizleri bitiririz" demiş.

LOL, Mclaren'ın böyle bir eziklik yapabileceği aklıma gelmezdi. Ben de diyorum niye bu araçlar bu kadar stabil bu sezon :D
Mesaj tarihi:
Yalnız bu sadece günyüzüne çıkandır muhtemelen. Her takım rakibinin gizli bilgilerine ulaşmak ister ve ulaşılmadığını da sanmıyorum :) Kabak McLaren'a patladı. İyi oldu sevmem zaten :D
Mesaj tarihi:
marka puaninin silinmesi ve 100 milyon dolar bence yeterli bi ceza

Ayrica takimlar sampiyonlugu her sekilde 100 milyon dolardan degerli bundan aslinda ferrari de para almamis olsa bile acayip karda.

[ Mesaj 14 Eylül 2007, Cuma - 12:05 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Pilot puanlarının da silinmesi lazım.

Madem arabalardaki puştluk var diye ceza veriyorsun, o araçlarla yarışıp puanları götüren elemanlara niye ceza yok anlamadım ben.

[ Mesaj 14 Eylül 2007, Cuma - 14:44 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
İyi de Alonso'nun ne kadar iyi bir yarışçı olduğpunu zaten biliyoruz. E Hamilton da o daha üstün arabalarla Alonso'ya fark atıyor. O zaman zaten iyi bir yarışçı. Bence iyi oldu puanlarının silinmemesi.
Mesaj tarihi:
o zaman şöyle düşünelim, otomobilleri değiştirseler, ferrarileri alonso ve hamilton kullansa, massa ile rai de mclaren kullansa sonuç aynı mı olurdu? olmazdı çünkü iyi pilot olmak yetmiyor o puanları almak için
  • Yeni Oluştur...