Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

External Harddisk mevzusu

Fiulus

Öne çıkan mesajlar

External HDD almayı düşünüyorum ama alırken nelere dikkat etmem gerekir, neye göre karar vermem gerekir, hangi marka bu konuda iyidir vs vs türü konularda bi fikrim yok. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Aslında kafamda 2 model var; birisi bu diğeri de bu. Bu ikisi arasından hangisini önerirsiniz ya da eş değerlerde önerebileceğiniz başka bir marka/model var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Kapasite olarak değilde fiyat aralığı olarak o iki ürünü örnek göstermiştim aslında.. Daha ucuza daha yüksek kapasite alanı doğal olarak ilgimi çeker tabiki. ^^ (Tabi cebime ya da çantama attığımda da taşıması kolay olsun :P)

Ama benim asıl bilgi almak istediğim konular ilk mesajda da belirttiğim gibi external hdd alırken dikkat etmem gereken özellikler hususundaydı :)

[ Mesaj 12 Eylül 2007, Çarşamba - 21:39 tarihinde, Fiulus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

haberin olsun external HDD ler mavi ekran verdirtiyor windows a zaman zaman :) restart i yiyosun yani
kullanmıyorken kapat

WD kullanıorum fena deil ama mavi ekran patlatıo windows cok uzun süre acik kalinca (2-3gün gibi) tesadüf eseri nette gördüm cıkan mavi ekranının sebebinin external HDD den olduunu.

iş yerindede seagate war ikiside gayet güzel bence ama aklında olsun
firewire destegin warsa al
iş usb ye bakıosa
hiiiiç girme öle 500gb fln işlere cok kastırıo 300gb firewire mybook a , 2-3frame kayıp ile fraps cekimi yazdırabiliyorum (realtime) ama usb deyken kayıt olanaksız hale gelior. kullanışlı ama az biraz problemli aletler velhasıl alıcaksan ona göre al
Sosyal ağlarda paylaş

philips aldım 500 gb çok memnunum
vatan bilgisayardan al en iyi fiyatı onlar veriyor

ps: valla benim ext hdd hep bağlı, logmein ile bilgisayara bağlanıp dl yapıyorum... bilgisayar 15 gündür restart yemedi..

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 16:25 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
ben de harici harddisk almayı düşünüyodum bu aralar.. Aramaya inandım ve yeni konu açmıym dedim :p neyse,

Yukarıda USB'den güç almasın hatta usb kullanmasın, firewire'dan yapsın işini falan diyen olmuş. 1)Mesela ben bu harddiski sadece ekstra bellektir, film müzik resim falan depolamak için değil bildiğin kasa içindeki harddisk gibi kullanıcam, oyundan tut işletim sistemine kadar yüklenmek istiyorum.. O yüzden dahili hddler kadar hızlı olması çok önemli. Firewire bu hızı verecek mi?
2)Sanırım her bilgisayarda firewire desteği olmayabiliyor, bu da bazen sorun yaşatabilir. Hem firewire hem usb çıkışlı hdd yok mudur? :p Veya firewire'ı usb'ye dönüştüren kablo falan?!

Sığa olarak en az 160gb lazım sanırım, fiyat olarakta 300'ü geçmese iyi olur. Bide dayanıklı olması şart, bir kere yere düşünce tüm verisini kaybeden duydum 1-2 tane. aman diyim accık daha pahalı olsun ama sağlam olsun ::o

Almış, dolayısıyla daha önceden araştırmasını yapmış olan varsa fikirlerini isterük.. Şimdiden teşekkürler(tu)

Güncel: O da değilde, ben direkt laptop içindeki harddiski değiştirmeye kalksam çok mu zahmetli olur?
Sosyal ağlarda paylaş

Şu firewire işine çok takıldım.

Mesela Philips'in FW destekli(usbde destekliyor) şu modeli var 250gb/155ytl
http://www.pcartmarket.com/Urun.asp?UId=311

Yine aynı markanın 'yüksek hızlı usb 2.0' ve 400gb/179ytl
http://www.pcartmarket.com/Urun.asp?UId=314

bir de bu var yine 500gb/220ytl
http://www.pcartmarket.com/Urun.asp?UId=337

155ytl'ye 250gb almak yerine 180'e 400gb almayı elbette tercih ederim ama şu FW işini merak ettim. Çok mu lazım? O.o
Demin dediğim gibi sadece yedeklemek için değil, direkt 7/24 kullanabilceğim üzerinden oyun oynayıp üstüne download edip işletim sistemi bilen kurmak istiyorum.. usb bu yolda kesin bir engelse ve FW olursa istediklerimi kesin yapabilceksem fazla sığa istemem kalsın. Tatmin edici bir bilgi istiyorum8-)
Sosyal ağlarda paylaş

Peki, usb ile hızlı olmayacğı söyleniyor ama yukarıda verdiğim linklerin hepsinde 480m/s diye bir ibare var bu da bildiğimiz dahili harddisklerden bile yüksek bir sayı. yani usbden artık o hızda veri geçebiliyor mu.. kafam çok karıştı yav

bi kaç gün daha düşünüp şu yukarıda ki modellerden 250+Fw olanı veya 400'ü alıcam gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

Valla çok düşündüm çok ta taşındım
İlk bulduğum şeyi alcam gibi :D

kdv ekleyince 180 liraya falan geliyor.
250gb,fw destekli, alimunyum kasa.
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=24433

Bi tanede şey buldum, WesternDigital 500gb-fw destekli,280 lira o da.. ama hem büyük geldi böyle gözüme hem alimunyum değil gibi geldi hem de 500gb'a çok ihtiyacım yok gibi geldi hem de o kadar param yok sanki :P o da burda:
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd61293#tablnk

Yarın akşama kadar biraz daha düşünüp alıcam kısmetse.. Sağolun bu arada yardımlarnz için.

Güncel: usb ile fw arasında ki farkı merak edenler şuraya bi göz atabilir: http://www.usb-ware.com/firewire-vs-usb.htm
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
Eski bir başlığı hortlattık evet ama şimdi başlık kalabalığı yapmayayım dedim. Malum hazır açılmışı varken

Sorum almak kısmından sonraki bir kısım ile ilgili. Bu harici harddisklerin ilk kullanımdan önce bir format meselesi varmış sanırım. Bu konu nedir bir bilen eden var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Lacie 500 gb kullandım, markasına aldanma içinde samsung hard disk var ve donanımıda öyle tanıyor windows zaten gayet memnundum. ayrıca fujıtsu simens 500 gb bir arkadaşımda vardı aşırı ısınıyordu ve güvenli kaldırla windows üzerinden kaldırabildiğini hiç görmedim. Son olarak ihtiyaçtan maxtor 750 gb aldım çok memnunum. ayrıca şu an maxtorun 500gb si media markt ta 120 ytlydi(1 hafta kadar önce). elektro world te bu hariciler konusunda çoık avantajlı fiyatlar sunuyor. Western Digitaller de fena değil ama sorun aşayanlarda duydum kitleme fln yapıyormuş.
alıcaksan 1 TB al fiyatları çok ucuzladı. dolmaz napıcam o kadar yeri diyorsan merak etme doluyor, ordan burdan birşeyler topluyorsun silmeye kıyamıyorsun, benim nerdeyse 750 gb bile doldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...