Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bana da öneri lazım.

Fly

Öne çıkan mesajlar

hemen altta topiği gördüm aklıma geldi kaç haftadır sorayım diyordum , diğerini baltalamamak için başka açtım.

öss vakti internetten bir şey indirme ihtiyacımı gidermek için diskografilerini indiriyordum netten bulduğum önerilen grupların. sonra baktım elimde tonlarca dinlenmemiş parça var ama hep aynı parçaları dinliyorum, sorayım neleri dinleyeyim diye. şöyle sevdiklerimi yazsam, siz de "bunları dinleyip bunu dinlemiyorsan öl / bunu da dinleyebilirsin" tarzı yorumlar yapsanız olur mu ?

şunları sık sık dinliyorum, öneriye gerek yok : at the gates , dark tranquillity , death , dream theater , insomnium , opeth , pain of salvation , rammstein

şunları severek dinliyorum ama birkaç albüm dinledim öneri lazım : amon amarth , evergrey , katatonia , nightrage , king crimson , necrophagist , porcupine tree

bir de birkaç şarkısını sevdiklerim, öneri plx : strapping young lad , tool , symphony x , my dying bride

teşekkürler.

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 22:35 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Dinlediklerinin çoğunluğunu beğenen biri olarak şunları öneriyorum;

Liquid Tension Experiment bulabilirsen bir de benzeri 7 for 4 var, deneysel enstrumantal rock yapıyor bunlar.

Dark Hall, Gordian Knot var ayrıca onlarda enstrumantal.

Spiral Architect var progresif metal gibi bir türü var. pek güzel.

Death dinleyen bir arkadaşın pek çok dinlediği Cynic diye bir grup var. Alternatif oluşturabilir, ben pek dinlemedim iki grubuda.

Godsmack var, akustik parçaları pek hoştur.
Hatta Serenity i dene. beğenirsen diğerlerini de indirirsin, ama her şarkısı hoşuna gitmeyebilir ya da çabuk sıkabilir. The Other Side albümü pek güzeldir sadece akustik kayıtları var zaten. diğer şarkıları zamanla baysada bu albüm her zaman dinletiyor kendini.

Şimdilik aklıma bunlar geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
up.

sayfadakilerin yarısına bakamadan riverside ve explosions in the sky etkisiyle biraz daha az gürültülü türlere yönelesim geldi.

king crimson dışında camel,yes gibi grupları da duyuyorum ama çok fazla albümleri var, bana 2'şer 3'er en dinlenesi albümlerinden önerseniz ?

(gerge demiş yes-relayer diye de bulamadım pek, toptan arayacağım)

bir de hypocrisy için de aynısını isteyecektim. virus albümünü ödünç almıştım sevmiştim, yine şu çok iyi falan diyeceklerinizden.
Sosyal ağlarda paylaş

ayreon'un human equation albümü süperdir, dinlemeni tavsiye ederim. son albüm olan 01011001 de fena değil.

rush dinleyebilirsin. hatta rush in rio'yu dinlemeni tavsiye ederim önce, müthiş bir konser ve rush'ın pek çok kaliteli şarkısını içeriyor.

bir de explosions in the sky gibi grup istiyorsan gybe! dışında god is an astronaut da çok iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Camel için snowgoose'u tavsiye ederim. onun dışında grup olaraaak

Agalloch, Daturah, Atheist

http://www.myspace.com/daturah
http://www.myspace.com/agalloch (özellikle the mantle albümünü tavsiye ederim ama burda mantledan hiç şarkı yok)
http://www.myspace.com/kellysatheistwebsite

Bilimum progresif şeyler için: Division by zero, Intronaut, Quiet Room, Indukti, Wolverine, Sun Caged, Symbyosis, Spheric Universe Experiment.

Aklıma bikaç bişey daha geldi. The Faceless ve In Vain. Brutal vokalli bişeyler isterseniz.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=239686192
http://www.myspace.com/invainno
Sosyal ağlarda paylaş

dersten sonra sömürmeye başlkıyorum.

yalnız aklıma takılan bir şey var : mesela atheist'in kayıtlarından elements ve piece of time'ı dinleyemiyorum, nasıl desem çok "kirli" kayıt edilmişler. ben mi çok temiz istiyorum yoksa sahiden de öyle mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Atheist diyince akabinde aklıma Cynic, Vintersorg, Aghora geliyor. Cynic'i söylemiştim sanırım dinlediysen Atheist, Death ve Cynic e alternatif oluşturabilir sanırım Vintersorg ve Aghora.

Ayrıca ikinci öneri isteğin için bugün bir şarkı dinledim. Jetro Tull - Haunting Girl, flüt filan vardı, Dark Hall zannettim hata ilk başta. Bir ara edinebilirsem dinlicem albümlerini, güzele benziyor.

İlk postumda yazmamışım, Dark Hall'ı bulamadıysan; tıkla.
Sosyal ağlarda paylaş

Amon Amarth için;
Death In Fire, Pursuit of Vikings, The Avenger, Runes to My Memory, gidiyor böyle.
Hypocrisy'nin 10 Years of Chaos and Confusion albümünü çek, remastered best of türevi bişeydir, genel bir fikrin olur. Ayrıca Peter Tagtgren amcanın (Hypocrisy'nin amcaoğlu) Pain diye bir projesi de mevcuttur, SYL gibin endüstriyel falan kendisi.
Yeni Samael de industrialdır, ben çok dinlemedim ama iyi yani.
Necrophagist'in Epitaph'la Onset of Putrefaction'u direk masterpiece, zaten başka albüm de yok sanırım demo falan dışında. Rahat rahat dinle random yani eheh.
Gordian Knot, Cynic, Spiral Architect ve Atheist ALLAHSAL abilerden oluştuğu için şarkı önermiyorum, gene dinle bodoslama hiç rahatsız etmez =P. Zaten Atheist'in 2, kalanının birer albümü falan olması lazım o da var =). Atheist'in albüm kayıtları iyidir hoştur da eski biraz falan, ondan kalitesiz gibi gelmiş olabilir. Aslında cd'den dinleyebilsek fark eder baya da albümlerini bulmak zor olabilir. Geri yayınlandı gibi hatırlıyorum gerçi.
Rock'tan stoner dışında çakmadığımdan Explosions In the Sky türevi böyle hafif hafif takılan abiler istiyorsan Kings of Convenience önerebilirim ama post rock değil sanırım, rock'tan çakmıyorum pek ^^
Şu yok bu yok dersen buldururuz.
Ha unutuyordum, teknik death'e minion lazım, Quo Vadis, Augury'ye falan da bak. Hazır Kanada'dan girmişken progresif olarak Into Eternity'ye de bakılabilir, cicidir o da.

Gene unuttum, Novembre'nin Classica'sı da süperdir, ona da bak eheha.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...