Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devam Türkiye

Spastik_Serce

Öne çıkan mesajlar

doktorlarin hasta secmek gibi bir luksu yok, hastaneye giden ozellikle acilden giren biri icinse hic bir sansi yok.

e ulan bide dinci ahlakci doktor muhabbeti yapanlar, alkol almis beter olsun orda KADER KAZA yuzunden bulunanlar var diyenler. bu forumda din muhabbeti yasaklandi, nitekim beter olsun cekecekseniz icinizden cekmeniz lazim artik.

bu arada o doktoru da bulup sikayet etmeliydin arkadaslarinla.

+ aidsli hastaya damarini kesip kan kardesi ol demez kimse.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw ciddi ciddi sonucta o adam orda ve hipokrat yemini ediyolar sen her kosulda hasta nasıl olursa olsun ona bakmak zorundasın adam cekmiş uyusturucuyu hastanenin kosesinde altın vurustan gidecek dokunmicakmisin o adama yapmasaymıs diye olmaz yaw ayıp yapmıs iyi mi yapmıs kotu yapmıs tamam ona bişi demioz da kadın her kosul suclu valla

gecmiş olsun seni iyi gormek istiorz silkelen ve kendine gel senin alkol almaman da lazım bak dusun biraz yaw yapma bunu kendine...
Sosyal ağlarda paylaş

Konu ne ile alakalı olabilir -ki bu tip vakalar nedense gittikçe sık görülür oldu memleketimde- diye insanın aklına sorular takılıyor nedense.

HASTA BİR KADININ ERKEK DOKTOR VEYA HASTA ERKEĞİN KADIN DOKTORA MUAYENE OLMASI CAİZ MİDİR?

Hasta bir kadın, muayene, tedavi ve ameliyat gibi şeylere muhtaç olabilir. Ancak kadın, hasta olduğunda ehliyetli bir kadın doktor varsa ona yaptırır. Aksi takdirde erkeğe gitmesi günah ve vebaldir. Kezalık bir erkek hasta olursa, ehliyetli erkek bir dokor varsa ona gitmeye mecburdur. Yoksa bir kadın doktora gidebilir

Tesettür faciası

Çoban A.G. testislerinde şiddetli ağrı ve şişlik şikayetiyle Konya Numune Hastanesi'ne gitti. Acilen ultrasona gönderildi. Tesettürlü kadın radyoloji uzmanı geri çevirdi. Ertesi gün yine ultrason çektirmeye gönderildi. Görevli olan ikinci tesettürlü kadın doktor da geri çevirdi. Başhekimlik devreye girdi. Hemen ameliyata alınan genç, bir testisini kaybetti.

MERSİN'in İlçesi Topkaya Köyü'nde çobanlık yapan 17 yaşındaki A.G. 13 Kasım 2006 günü sol testisinde şişme ve ağrı şikayeti ile Konya Numune Hastanesi'ne gitti. Halk arasında testis dönmesi olarak bilinen Testis Detorsiyonu şüphesi ile acilen yatırılan hastadan ilk muayene sonunda ultrason çektirmesi istendi. Ancak ultrasona girmek için radyoloji servisine gönderilen genç, akıl almaz bir gerekçe ile geri çevrildi. İddiaya göre tesettürlü radyoloji uzmanı Dr. Kezban Arıbağ hastanın ultrasonunu çekmek istemedi.

ERKEK DOKTOR ÇAĞRILDI

Bunun üzerine ertesi sabaha kadar beklemek zorunda kalan genç çoban, sabah olduğunda bir şok daha yaşadı. Çünkü nöbeti devralan diğer tesettürlü radyoloji uzmanı Dr. Ayşe Yüce Aktaş da iddiaya göre hastanın ultrasonunu çekmek istemedi.

A.G.'nin durumunun giderek ağırlaşması üzerine, hastanın muayenesinden sorumlu Üroloji Uzmanı Op. Dr. Celal Tütüncü, durumu Başhekim Op. Dr. Rıza Sarıbabıçcı'ya iletti. Olaya müdahale eden Başhekim, talihsiz hasta ile derhal ilgilenilmesi talimatını verdi. Ancak iddiaya göre 17 yaşındaki hastanın ultrasonu, ancak saat 14.00'te hastaneye çağrılan erkek radyoloji uzmanı tarafından çekilebildi. Testis dönmesi teşhisiyle hemen ameliyata alınan gencin durumunun düzelmesi için bir süre bekleyen Op. Dr. Tütüncü yapılacak bir şey kalmadığını görünce ikinci müdahale ile hastanın sol testisini almak zorunda kaldı.

Uzmanlar böyle bir vakada yapılacak erken müdahalenin hastayı sağlığına kavuşturabileceğini söylediler. Yani 17 yaşındaki A.G., bir gün boyunca hastanede bekletilmeseydi bir testisini kaybetmeyebilecekti. Şu anda durumunun iyi olduğu belirtilen genç çoban, bundan sonra yine benzer bir sağlık sorunu yaşar ve testisi zarar görürse, uzmanların görüşüne göre kısır kalabilecek. İki kadın doktorun kontrollerin sıklaşması nedeniyle hastanede peruk taktıkları bildiriliyor.

[ Mesaj 11 Eylül 2007, Salı - 01:13 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hahaha şaka mısınız siz?

Şimdi olay anlattığı gibiyse doktor haklı öylemi? bu adam haksız yani? insanların ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez. axedice gibi üstüne vazife olmayan şeyler hakkında saçma sapan konuşanları ve diğerlerini hele hiç ilgilendirmez. ister intaar eder ister kanını boşaltır alkol döker damarlarına hiçbirinizi de ilgilendirmez ama o kapıdan içeri girdiği an doktor o hastaya ister uyuşturucu almış olsun ister alkol almış olsun köpek gibi bakmak zorundadır. Mesleğe başlarken yemin edio bu insanlar. Karaktersiz kadın da gelmiş alkol almış demiş olucak şey diil siz de gelmiş iyi olmuş diyip hastanede suç yok diyosunuz. bigün alkolü abartın veya abartmayın başınıza böle bişi gelsin de hastane koridorlarında çürüyün o zaman mı aklınız başınıza gelicek? Oturduunuz yerden aptal aptal konuşmayı bilirsiniz anca.

[ Mesaj 11 Eylül 2007, Salı - 01:32 tarihinde, elaidi tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Şaka değilim, gayet ciddiyim. Üstüne vazife olmayan iş diye bişey yok elaidi. Adam foruma yazdıysa, yazdıkları yoruma açıktır. Ayrıca bol keseden atmıyorum, alkolik olan, uslanmayan, üstüne üstlük nerdeyse ayda bir alkol komasına giren bi tanıdığımız var. Ki bu adam komaya bile girmemiş, ayılıp bayılmış arkadaşları da hastaneye taşımışlar. Bütün bunların olma sebebiyse adamın saplantı haline getirdiği bi kızdan küfür işitmesi. Sonra gelmiş ben şu kadar içtim bu kadar içtim kendimi çok kötü hissettim benle ilgilenmediler. Ciddi bişey olsa ilgilenirler, heralde farklı dozdaki alkolün insanlardaki etkisini görmediniz hiç. Ölücek gibi hissetmesi normaldir, ben de ölçüyü kaçırınca öyle hissediyorum bazen.

Akıllansın diye yazıyoruz bunları. Kızıyorum kızmasına ama aptallığına kızıyorum. Ulan belki bi yerde yanlış yapmışımdır der diye yazıyorum. Üstüme vazife görüyorum hatta. İnsanın alkolik olup ailesini dostlarını zor duruma düşürmesi nasıl bişey gördüm çünkü.

bide siz olayı "alkol aldı diye hastaya bakmayan dinci doktor" haline getirmişsiniz. Blackchaosun dediği gibi
said:
Hiç acil de durdunuzmu bilmiyorum ama 2 kere devlet hastanesinin acilinde başka bi nedenden dolayı durdum birkaç saat.Böyle felaket bir ortam olamaz.
Kafası patlayan orası burası kan içinde olan neler neler geliyor.
Doktor da bukadar şey yaşamışken birde gece üzerine alkoliğin teki gelmiş böğrüyorsa ben olsam bende bakmazdım.
Acil bi müdahaleye ihtiyaç duyulsa tabiki bakardı.Alkol aldı gebersin mi diyecek?

Ayrıca bu otuboku Türkiye ye bağlamanızdan artık nefret ediyorum.
Adam millet içinde osurur "off türkiye battı rezil olduk zaten biz böyle ülkeyiz bizden adam olmaz" ne bu be ?

[ Mesaj 11 Eylül 2007, Salı - 01:48 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet ilgilenmiş işte doktor yoğun bakıma alacak değil ya fazla alkol almış hastayı. Sanki su içirmiş felan gibi konuşuyorsunuz iğne, serum vermiş başka ne yapıcak aydınlatın bizi engin bilgilerinizle. Kendini tabii ki kötü hissedicek sen deli gibi alkol al doktor bi iğne vursun herşey düzelsin hemen?
Sosyal ağlarda paylaş

1. içmeyi bilmiyorsun, sağa sola laf ediyosun hala
2. ben doktor olsam sözde yeminimi unutur sana bakmam
3. kadına utanmadan sürtük diyorsun

her yandan batıyorsun

yalnız evet, alkol satılmamalı türkiyede, ya da ne biliyim bunun bi ehliyeti falan olmalı

bu açıdan devam türkiye.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca böylesi çarpıtma da olmaz, madem şikayetçisin. git dilekçe ver, daha ne olduğunu bilmeyecek kadar baygınken şikayet etmenin anlamı ne ?

sanki kadın sana bakmamış. sürekli serum iğne yemişsin. e napsaymış, ah canıım, dur şuna biraz daha alkol verelim geçer mi deseydi ? canın yanıyo diye serum mu takmasaydı ?
Sosyal ağlarda paylaş

inşaat ne? tüpçüyüm ben. inşaatlarda ambar şefliği de yapmadım değil ama, bi kere amcam bi ceza kesti bana inanır mısın, 3 ay kuş uçmaz kervan geçmez bi yerde kaç tuğla geldi, kaç torba çimento gitti onları saydım. yaaa

vaay edit ha? benden doktor da olurdu aslında, okutmadılar ama beni.

[ Mesaj 11 Eylül 2007, Salı - 02:42 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...