sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 ODTÜ'den eşcinsel radyo Türkiye'nin en çok dinlenen yerel radyolarından biri olan Radyo ODTÜ, yeni bir çalışma başlattı. Radyo ODTÜ, yayın hayatının 11. yılında, toplumdaki gay ve lezbiyenlerin maruz kaldığı ayrımcılığın yok edilmesi, görünür kılınmasına ilişkin bir yol haritası hazırladı. 2 Eylül'de başlayan "Hayatın Renkleri" adlı programda; aileden, eğitime; medyadan, çalışma hayatına, Türkiye'de yaşayan eşcinsellerin insan hakları konuşuluyor. KAOS GL Yönetim Kurulu üyesi Umut Güner, "Eşcinselliğin medyada şiddet ya da mizah unsuru olarak sunuluyor. Bu yanlış" dedi. http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=08.09.2007&Newsid=135977&Categoryid=7
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 garip.. yani, kişisel özgürlükler bağlamında güzel ama toplumumuz genelinde hoş karşılanmayacak bir gelişme..
Bleda Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Çok güzel bence, medenileşme yolunda, hoşgörü yolunda bir küçükte olsa bir adım. bu hoşgörünün zamanla tüm ülkeye yayılması umuduyla derim.
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Medenileşmeyle eşcinselliğin en alakası var yahu? Madem bu kadar medeniyet meraklısıyız AB ülkelerine gidelim, ensest ilişkiler hızla yayılıyor.
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 hayır ne ka eşcinsel o kada medeniyet denmiyo zaten, ne ka kendine benzemıyenlere zorlama olmuyorsa ayrımcılık yapılmıyosa o kadar medeniyet deniyo, medeniyet genelde batı kültürünü anlatmak için kullanılan bir terim ama burdaki anlamı o değil
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 okulumuzun her şeyi tamamdı da ayrımcılıklara karşı, bi eşcinsel radyo programı eksikti zaten
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Böyle abidik gubidik şeyler yaptıkça daha çook dalga geçilecek espiri malzemesi olacaklar. Kendi başlarını yakıyorlar farklarında değiller. Neden? Çünkü böyle uygulamalarla, üniversite kulüpleriyle, demeçlerle, radyo programlarıyla esas ayrımcılığı kendileri yapıyor, "Biz farklıyız bakın eşcinseliz" diye bağrınarak kendilerini afişe edip hedef gösteriyorlar. Biz burda "heteroseksüeller kulübü/radyosu" kurmuyoruz mesela. Toplum psikolojisi, kendini dışlayana, kendini farklı gösterene karşı birleşir. Nasıl küçük çocuklarda farklı gördükleri biriyle hep dalga geçer ezerlerse aynı mantık. Boks maçında bi boksörün "Aman abi sakın sağ kroşe vurma oraya gard almayı bilmiyorum" demesi gibi bişi yani bu. Normal bir eşcinseli zaten toplumda kim görecek, ayırt edecek, farkını anlayacak da dalga geçecek? Öyle travesti gibi ya da saçma gay sahne şarkıcısı kıyafetiyle gezmediği sürece zaten göze batmaz. Ama tutup da zorla adamlar malzeme verip kendini farklı gösterir bir de üstüne gelmeyin üstüme gelmeyiin diye bağrırsan millet de aha eğlence var diye geliyo tabii Esas ayrımcı kendileri, farkında değiller
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 buda bi gercek, ayrımcılık istemiyosan kendinide ayırmıyacaksın
ivy Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 ben gidiyorum diye başlattılar bu çalışmayı hayırlı olsun belki yayın yaparız orda
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 bence rewendor eşcinselleri sevmiyor :p hoş gerçi nası sokakta kızlara sarkan kıroları ve erkeklere laf adan azgın dişi kıroları sevmiyorsam eşcinselliğini insanların gözüne batırıp etrafa sulanan eşcinselleri de bir o kadar sevmiyorum. göze batmak istemeyen batmaz o oldukça doğru bir tespit. Ama zira bir eşcinsel de bir erkeğe "seviyeli" bir şekilde yaklaşsa da muhtemelen onu dışlarlar ve zaman zaman taşlarlar o da bir gerçek. Zira karşındaki insan gayet normal davranıyorsa onun eşcinsel mi normal mi olduğunu anlaman mümkün olmayabilir. Dolayısıyla ya bu insanların "şansını denemesinden" rahatsız olmayacaksın ya da böyle gruplaşıp birbirlerini bulmalarına izin vereceksin. Bunları yazarken bir genetikçi olarak oldukça zorlandım. [ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 15:11 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 NEEE genetikcimisin cok karizmatik!!! e tabiki hayatımızda kimin bulunup kimin bulunmıyacağını secme hakkımız var, ama nasıl bir kzı bir erkek el ele tutuşuyosa sokakta öpüşüyosa, aynı şekilde iki erkekde bunları yapınca rahatsız olmamalıyız
Leath Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 medeniyetle escinselligi de bagdastiriyorsunuz, tebrikler. neyse ki cogalamiyorlar, gen havuzu kirlenmiyor.
axedice Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Suni döllenme vb. yöntemlerle çocuk sahibi olabiliyorlar gayet. Bide kesin olarak eşcinselliğe neyin sebep olduğu bilinmese de ırsi geçişi yok diye biliyorum. Ardeth gelişmeleri senden alalım? said: karşındaki insan gayet normal davranıyorsa onun eşcinsel mi normal mi olduğunuAyrıcana ayıp etmişsin burda heh. Konuya gelirsek aslında güzel bi yere parmak basmışlar. said: Eşcinsellik medyada şiddet ya da mizah unsuru olarak sunuluyorBiz de bunu sık sık yapıyoruz, farkında değiliz ki (farkındayım da devam ediyorum alışkanlıktan) aslında aşağılayıcı yakıştırmalar insanları üzüyor. Ataerkil toplumun cinsel eğilimler üzerine bilinçsizliği yüzünden en eğitimli insanlar bile eşcinsellere karşı düşmanca yaklaşabiliyor. Eğitim medeniyet değil ne yazık ki. Eşcinselliği pedofili, ensest gibi masum ve irade sahibi olmayan çocukların ırzına geçilmesi gibi büyük suçlarla karşılaştırmak ayrı bir hata. Burda alan memnun veren memnun. Kimse istemeden bir şey yapmıyor. Bide gazete başlığını ilgi çekmek için bi acaip yapmışlar. Sadece eşcinsellere hitab eden radyo çok saçma bi fikirmiş heh. [ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 16:04 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ]
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Rewendor +1 (sonuncusu değil, önceki yazdığı, ayrımcılıkla alakalı olanı) "vuhu ben gayim" diye dolaştıkları sürece farklı bişey beklemesinler, hatta daha beter dışlanırlar bunu akıl edemiyolarsa ne diyelim yani.göze batmazlarsa sorun olmaz, sonuç olarak insanlarda gay dedektörü yok, durup dururken "abi gay var burda kahveden adam topla taşlayalım" moduna girmezler.
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 iyide ben sevgilimi sokakta öpüyorum , onlar neden öpüşmesin...
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 said: Ama zira bir eşcinsel de bir erkeğe "seviyeli" bir şekilde yaklaşsa da muhtemelen onu dışlarlar ve zaman zaman taşlarlar o da bir gerçek. Zira karşındaki insan gayet normal davranıyorsa onun eşcinsel mi normal mi olduğunu anlaman mümkün olmayabilir. Dolayısıyla ya bu insanların "şansını denemesinden" rahatsız olmayacaksın ya da böyle gruplaşıp birbirlerini bulmalarına izin vereceksin. yeni nesil amerikan sitcom'larında sıkça işlenen bir husus oldu bu, yakında her dizide/filmde zenci oynattıkları gibi her dizide/filmde eşcinsel oynatmaya başlatabilirler belki. :) "teşekkür ederim ama ilgilenmiyorum" deyip geçeceksin işte. :p ben de "heloloooy heloloooy biz eşcinseliiiiz" diye nümayiş yapmalarını mantıksız buluyorum ama bir bakıma da kabul görmek için başka çareleri de yok denebilir. eşcinselliğin en kabul gördüğü ülkelerde bile ya aşağılayıcı mizah konusu ya da hakaret olarak kullanılıyor. bizim türk toplumu aslında ilginç, böyle uzaktan, tv'de izleyeceği şarkıcı filansa birşey demiyor ama yakınına geldi mi delleniyor heh
axedice Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Abi göze batmasınlar diyosunuz da adamlar böyle yaşamak istiyo. Sen sokakta sevgilinle öpüşebileceksin ama o öpüşemeyecek adalet değil bu heh. Biz farklıyız ve sizden iyiyiz demiyorlar ki. Biz farklıyız, bu farkları görün de bize ona göre insan muamelesi yapın diyorlar. hehe cüceyle pişti olmuşuz. İnsanların üstündeki bu korkuyu kaldırmak için kendilerini anlatmak istiyorlar, yanlış bişey yok bunda [ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 16:12 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ]
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 o değil de kadın-erkek bile öpüşse gazete "gençlik titretti" gibi manşet atıyor eheh hayır yeni çıkan birşey değil, bu insanlar hep vardı. bırakınız geçsinler, bırakınız öpüşsünler, ne olacak ki?
Leath Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 bu kadar yazi yazmissiniz iyi guzel de, ben bilmiyorum siz biliyorsaniz soyleyin ben de ogreneyim. hayvan turlerinden herhangi biri bu davranisi gosteriyor mu ? merak ettim.
Öne çıkan mesajlar