Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 nedir ne fark eder anliyan biri soyle kabaci bir aydinlatirsa sevinirim yok simdi cakmiyorum bu konudan canim hd2600xt alma procem ziyan olucak kafamda diyorum ulan gidip bunu alicam benim x850xt 256bit bu 128bit yavaslarmi yoksa!!!! seklinde cahilce ve sacma dusunceler sayesinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 128 bit yada 256 bit veri yolunu belirtir performansta ne kadar etkiler bilmiyorum ama veri yolunun yüksek olması iyi bişeydir. bi kerede daha çok bilgi yollamaya yarar, işlemcilerdeki 32 bit 64 bit olayı gibi... nasıl bi performans sağladığını donanımhaberdeki testerlara sormak lazım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 ahah joker öyle bi ezbere bilgiye sahipsin ki, bilmiyorum dediğin şeyi aslında biliyosun, doğru olarak açıklıyosun, ama bildiğinin farkında değilsin eheheh :) jokerin dediği gibi 128 bitlik kart, 256 bit veriyoluna sahip karta göre birim zamanda daha az işlem kapasitesine sahip. klasik otoyol örneği işte: 128 bitlik kart 4 şeritse diğeri 8 şeritlik yol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 İşlemcilerdeki 32bit 64bit oalyı değil. Bizim 32 bit işemcileri kullanan sistemlerle 64 bit işlemcileri kulalnan sitemler aynı RAMleri kullanıyolar. O işemcinin iç tasarımıyla alakalı bişey. 64bit işlemci 64bitlik 2 sayıyı toplayabilri bir kere de. (güncel RAMlerin veriyolu 64bit, hepsinde aynı yani) Veriyolu genişliği olarak bit şu anlama gelir. RAMin çalışma frekansı * Veriyolu genişliği = GPUnun bir saat döngüsünde alabildği veri miktarı mHz * bit = 1milyon bit. Genelde GPU ne kadar çok veri alırsa performans o kadar artar tabi. Ancak belli bi noktadan sonra şie yaramayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 nehir geniş ama akıcak su yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 256 bit karta 5200 gpusu koymazlar heralde ama =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mr_Hand bilmiyorum demedim, biliyorum. ama bu değerler performansta 1+1=2 şeklinde olmuyor.. (bknz. 32 bit 64 bit işlemci performansları) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 neyse takıl sen :) [ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 15:25 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 said: Genelde GPU ne kadar çok veri alırsa performans o kadar artar tabi. Ancak belli bi noktadan sonra işe yaramayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 X 1950 gt-pro-xt 256 bit in doruga ciktigi kartlardi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 ahh bi olsa ondan :P manyak gibi oyun oynarım. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 benim tavsiyem 8600gt sonic+ alman. Hemen hemen x1950 ile denk bir kart,hemde directx10 desteği var.Tabi directx10 oyunlar geldiğinde nekadar iyi bi kart olur tartışılır. Bit falan anlamam ben girerim test sonuçlarını okurum hangisi daha iyiyse onu tercih ederim,araştırırım vs :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 En mantıklısı o zaten. KArşılaştırmalı sonuçlara bakmam, bitle bytlela kafayaı yemeye gerek yok. fx5200'e 256 bit koymazlar demek te gari durmuş. O gpu zaten 128bit bellek veriyolu var. 256 genişlğinde belleği bağlaymazlar. Ancak bazı modellerde 64bite düşürüyolar maliyet açısından. (Maliyeti nası düşürüyo olan veriyolunu kısmak bilmiyorum, ama veriyolu ağrızalı kartları değerlendiriyo olablrler) İşlemcilerdeki 32bit, 64bit olayı bamöbaşka bişey. ONların hepsinin bellek yolu 64bit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 ya of aktiftablet, sanki anlamadın ne demek istediimi.. 5200'ün yapısından bahsetmiyorum, kolpa bi kartı öyle yapmazlar demek istiyodum... varsa da bişeye yaramaz zate :P [ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 21:03 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 heh kafayi usutturucekler orta seviye dx10 kartlarinin topu 128bit :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 128bit olsun ne olucak. fizban almış bak 8600gt sonic, adam son cıkan ve hayvan bi sistem isteyen Bioshock'ı yuksek cozunurluk ve full detay ile sorunsuz oynuyor. Ben de ondan alıcam buyuk ihtimal. Kafanı 256bit e sartlandırma. Ben de oyle yapıyodum vazgectim. Önemli olan performans sonucta, bosa para bayılmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Bilgisayar sektöründe rakam ne kadar yüksekse parça o kadar iyidir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Öyle deme. geforce fx5700 ultra'lar (aslında 9600xt ile aynı hızda iyi bir orta seviye kartı) 9800 fiyatına satılıyodu. Orta seviye karltarın 128bit olması doğal. Çünkü hızlanan RAm yongaları ile 128bitlik yol gpu yu beslemeye yetiyo. 256bit'te hatalı üretimler artar, maliyet birden yükselir. [ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 23:59 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 beleşe 5600 aldım ben ya arkadaştan. olaya bak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 şöyle diyeyim son kullanıcıya hitaben: - 64 bit: giriş seviyesi - 128 bit: orta seviye - 256 ve üstü: performans seviyesi ve yüksek uç her zaman için kartların performans seviyesini o bit rakamı belli eder, aynı nesilden kartlar 64<128<256 şeklinde performans verirler bütün testlerde. 128 işini görebilir ama 256 daha iyi olacaktır iki katı kadar. başka etkenler de var tabii ama bit olayı şaşmaz, motor hacmi gibi birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 ya iste o kadar cok faktor girince kafa karisiyor 200-250$ civari bisey almayi dusunuyorum elde var x850xt cokta memnun kaldigim bir kart (oblivion u full detayda cok kastirmadan oynatiyor ne istiyim daha :P) simdi dedim yeni nesil dx10 hebe hube ama aklima simdide acep x1950xt mi alsam fikri girdi kafam akrman corman oldu heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 abi asus n8600gt kdv dahil 250ytl falan, ne x850si falan yaa (= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 lan 64 bitlik x300se var (128mb) counter bile oynayamıyom nerdeyse. param da yok böhühühü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Genelde pazarlama stratejisi olarak kullanılıyor bunlar. Bizim hocanın bir örneği vardı. Şehir içinde A noktasından B noktasına ulaşmak istiyorsun. Eğer şehir içinde hız sınırı saatte 30km ise, ve dakka başı kırmızı ışığa yakalanıyorsan, bisiklet yerine araba kullanman sana pek kazanç sağlamayacaktır. Araba ile yapabileceğin maximum hız bisikletten 10 kat fazla olsa bile, kazanacağın süre belki 1,5-2 kat olacak. Yani olay sadece maximum hıza bakmıyor, o hızın ne kadar kullanılabildiğine bakıyor. O yüzden burda da bahsedildiği gibi, 128bit ve 256bit arasında iki kat net fark olamıyor. Hangi kartta, hangi uygulamada kullanıldığına göre değişir tabi. Bazı durumda nerdeyse hiç performans arttırmazken, bazı durumlarda çok rahatlatır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 256bit lik kartlar, AA acildiktan sonra performansin cok cok du$mesini engelliyor. Yani full detail de 50 fps aliyorsan, 2x AA ile 45 alirsin ama 128 lik kartta 30 a düsebilir.. bir de anlik fps oynama degeri pek degismez, nasil anlatiyim: $imdi 6600gt kullanirken, cs sourceda karsina bol adam cikinca fps 30 a kadar inebiliyordu., X1950pro dan sonra ne kadar adam cikarsa ciksin fps max +-5 deger oynuyor. ama tabi 6600gt x1950 ile kiyaslanamaz o da ayri bir konu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar