bya Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 sabahları arada bir bikaç km'lik bi mesafe koşuyorum ama aklıma bazı sorular takılıyor. koşarken önce parmakları mı basıcaz yere yoksa topuğu mu mesela? parmakları basacaksak eğer hareketin sonunda topuk da yere değecek mi yoksa bir nevi zıplar gibi parmaklardan parmaklara mı basıcaz? koştuğum parkurun bi kısmı yokuş aşağı bi kısmı yokuş yukarı, yani stilimi de değiştirmem gerekiyor arada bir- bu da ek bilgi. soruma gelince, doğru koşmak nasıldır? nette bildiğiniz kaynakları da paylaşırsanız sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 yağ gibi süzülcen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 sağol fistan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Stadyumun birinde koşan bir bayan, hep parmak ucunda gidiyordu ve felaket hızlıydı. Ama maraton tarzı koşularda topuğu basıyorlar izlediğim kadarıyla. Tabii izlediğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
babayigit Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Parmak ucunda tabiki.Yani parmak ucu derken bu hani parmaklar bitince eşşeksel bi kıvrım varya çıkıntı.Ordan itibaren basıcan.Yani topugun deymesin yeter :D:DD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 topuk değmeden koşma gibi bir imkan var mı ya O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
babayigit Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Yani belki çok az degebilir ama agırlıgın oraya asla gitmicek.Parmak ucunda seke seke tay gibi :D öle derdi koçumuz ehueh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 bya koşçan işte pat pat pat diye.. o_O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 insight kardeşimizin yorum yapmasını bekliyorum ben ısrarla :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 abi pat pat olmuyo işte, zaten ağrıyo bacaklarım mesafe de uzun sayılır doğru teknik de koşmam lazım ki verimli olsun. nette bi iki yere baktım orda kısa mesafe deparlarda topuk yere değmeyecek diyo da uzun koşuyorum ben, onu bulamadım işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Tekniğini bilemem ama Asafa Powell 9.74 koşmuş 100 metrede. İzlenenesi bir referans olabilir :D [ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 20:02 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 kısa mesafe için parmak ucu uzun mesafe için topuk diye ayırmak pek yanlış olmaz heralde, parmak ucundaki mantık uygulama alanını küçültüp uygulanan gücü max lamak yada öyle bişi olması lazım bildiğin lise fizik dersi formülü yani zaten 100 metrecilerin kramponları kalıp+önde 2 çividen oluşur genelde dikkat ederseniz. topuktaki ise biraz daha karışık önce topuğunu ardından parmak ucunu basıyosun bu şekilde senin koşmana az da olsa yardım eden bi salınım hareketi elde ediyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 said: @Kingpin; insight kardeşimizin yorum yapmasını bekliyorum ben ısrarla :p Ehm... =) Şimdi kısa mesafe koşucusu olaraktan bir yorum yapacak olursam; kısa mesafe koşularında yani depar, patlayıcı kuvvetin önplanda olduğu koşularda topuk yere değmez. Parmak ucunda koşulur. Parmak ucunda koşulan koşular 100 - 200 - 400...vs.vs. Senin soruna gelecek olursak koşularında illaki topuk yere değecek. Önce parmakların sonra topukların değecek koşarken. Ve yine koşarken kendini kasmayacaksın. Vücudu serbest bırakmalısın ki kasılmaya bağlı ağrılar meydana gelmesin. 1-2 hafta bacaklarında ağrı meydana gelir. Telaş etme. Bu laktik asit birikiminden meydana gelen ağrılardır. Çabuk geçer, dinlenme ağrıların geçmesini hızlandırır. Başka sorun olursa buralardayım :) loL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 yokuş koşmak iyi midir 2 kat daha fazla yoruyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Kas yapmak için iyidir tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 yokuş koşmak ne kası yapmak için iyidir ? bacaksa bacağın hangi kısmı ? yada vücudun herhangi başka bir yeri ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 baldırı geliştirir heralde özellikle ? bi de saol Atleth. [ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 23:58 tarihinde, bya tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 yokuş yukarı koş, neren ağrıyosa orası için iyidir sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 ben aynı şeyi stadyum merdivenlerinde yapıyordum ama basamakları çok hızlı çıkman gerek parmak ucunda ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 merdiven çalışması zıplamayı artırır. bütün zıplama artırıcı programlarda bolca bulunur. zıplamak da baldırdaki(alt bacak) 3-4 kasın işidir. [ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 20:44 tarihinde, bya tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Rocky IV (bknz merdivende kondisyon çalışmaları bölümü) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Düz tabanlar ilk tabanı basar ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Tabanı basmakta bir stildir. Taban kesinlikle konulmaz diye bir durum yok. Ama parmak ucunda koşmak kas yapar, gerçekten kilo vermekte ve form tutmakta etkilidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 aha geç kalmışım. koşabildiin kadar parmak ucunda koş, topukların ne kadar az değerse o kadar iyi. şöyle bir kötü etkisi de var topuklarda koşmanın, o da dizlerine zarar vermesi, hele hele sert zeminde koşuyorsan. yani hiç topukların değmesin demiyorum ama en azından ağırlığın çoğunu parmaklarına ver kesinlikle. topuklar üzerinde koşulur mu ya öyle pat pat ayı gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Sly-One; Naptın abi ya? Ayı fln :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar