Esh Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 siyah i$ik degil de, i$igi yutan bir $ey olur ancak.. ona da kara delik derler, yuttukca buyur, büyüdükce zamani büker..anti madde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Işık kaynağına ince siyah kaplama yaparsak "sahte" siyah ışık elde etmez miyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Elektrikler gidince milletin kafası karışır, yapmayın öyle garip şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 akuma zaten eğer kaliteli bi kaplamaysa ışığı geçirmez ışık fenerin içinde kalır yani :) tam yüzde yüz siyah değilse de izin verdiği dalga boylarını geçirip loş bi ışık elde edersin. siyah hiç bir rengin yansıtılmamasıyla oluştuğu için pratikte mümkün görünmedi bana fener gibi bi kullanım, ha bi kova siyah boya dökersin o başka :) edit:boyayı lafın gelişi söyledim ama yazdıktan sonra aklıma takıldı dünyada yüzde yüz siyah pigment varmıdır? yani yüzde yüz siyah olan bi kutunun içinde bi ışık kaynağı olduğunda oda aydınlanır mı? bana olur gibi geldi ama bunun sebebi boya değil ışık kaynağını bi ampül farzedelim mesela bu ampülün kendi yapım malzemesinden kaynaklanır gibi geldi. [ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 23:12 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Bu kan lekelerinn falan görülmesini sağlayan mor ışıklara da siyah ışık deniyordu sanki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 siyah zaten ışıksız ortam demek değil mi? ışıklı ortamı siyah şıkıla karartacağına ışık kaynağını kes yeter:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ekim 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2007 Soldaki gibi birşey yok onu bi paradoxu anlatmak için yapmışlar. Sağdaki ışınların üst üste geldiğinde yansıttığı renkleri gösterir. Siyah ışık içinde hiç bir ışığın karışmaması gerekir bu da zaten siyah renkli bir ışığın olamayacağını kanıtlıyor. hiçbir ışığın birleşimi ışık deildir zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2007 bende var siyah ışık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2007 taşınabilir ve el feneri ışığı gibi yoğunlaştırılabilir kara madde oluyo sanki bu "tuttuğun yeri siyah yapan ışık"? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Ekim 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2007 Mesela Flamethower tuttuğun yeri siyah yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2007 ahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cinruhi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Bütün atılan cevapları okuyamadım ama şöyle birşey okumuştum. Işığın da bir çeşit madde olduğu ve hatta kara deliklerde madde çekimi inanılmaz boyutlarda oluyor diye ışık da kaçamıyormuş. O zaman heralde kara delikler kara da olmazdı hehe.. Bilmiyorum belki sana bi fikir verir bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 lambayi siyaha boyayin o zaman siyah isik elde ederseniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2007 Aegean said: akuma zaten eğer kaliteli bi kaplamaysa ışığı geçirmez ışık fenerin içinde kalır yani :) tam yüzde yüz siyah değilse de izin verdiği dalga boylarını geçirip loş bi ışık elde edersin. siyah hiç bir rengin yansıtılmamasıyla oluştuğu için pratikte mümkün görünmedi bana fener gibi bi kullanım, ha bi kova siyah boya dökersin o başka :) edit:boyayı lafın gelişi söyledim ama yazdıktan sonra aklıma takıldı dünyada yüzde yüz siyah pigment varmıdır? yani yüzde yüz siyah olan bi kutunun içinde bi ışık kaynağı olduğunda oda aydınlanır mı? bana olur gibi geldi ama bunun sebebi boya değil ışık kaynağını bi ampül farzedelim mesela bu ampülün kendi yapım malzemesinden kaynaklanır gibi geldi. [ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 23:12 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ] aydınlanmaz. yalnızca ışık kaynağı görünür. böyle boya var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mach Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 gördüğün nesneleri üzerinden yansıyan ışık vasıtasıyla görürsün ışığı yansıtmayıp içinde hapseden nesneler siyahtır dolayısıyla siyah nesneleri aslında görmeyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Bu aralar benimde sürekli bu aklıma geliyordu. Karartsa falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 tasarımcı, fotoğrafçı, mühendis ve fizikçi (vs) adaylarının katıldığı uzun bir tartışma oldu merak ediyorsanız tartışmayı okumanızı tavsiye ederim d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evolve_2000 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Serious Sam Adlı Oyunun Editöründe Mekan Tasarımı Yaparken Kullanabildiğim Bir Dark Light Vardı :D ama gerçek hayatta da yapılmasının mümkün olduğundan eminim ... çünkü ışığın hızı var !! hızı olan birşey madde yapısındadır... burdan yola çıkarsak maddelerin önüne geçilebileceğini biliyoruz... tıpkı ışığın önünü elinizle kesmek gibi ışık yaymayan bir başka ışın türüyle de kesebilirsiniz.. mesela dalga ya da tanecik aralıkları çok sık olan ve ışıktan daha hızlı olan bir ışın kullanarak, bu ışının bulunduğu bölgeye ışık ışınlarının girmesi zorlaşabilir... zorlaşabiliyorsa aynı şekilde de imkansız hale gelebiliyor demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
93death93 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evolve_2000 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 93death93 said: Hayır. neden hayır ? bu kadar eminsen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evolve_2000 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 evet görüldüğü gibi ms paint te siyah ışık yapmak mümkündür :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar