Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyah Işık Yapılamaz mı ?

Cintonik

Öne çıkan mesajlar

akuma zaten eğer kaliteli bi kaplamaysa ışığı geçirmez ışık fenerin içinde kalır yani :) tam yüzde yüz siyah değilse de izin verdiği dalga boylarını geçirip loş bi ışık elde edersin. siyah hiç bir rengin yansıtılmamasıyla oluştuğu için pratikte mümkün görünmedi bana fener gibi bi kullanım, ha bi kova siyah boya dökersin o başka :)

edit:boyayı lafın gelişi söyledim ama yazdıktan sonra aklıma takıldı dünyada yüzde yüz siyah pigment varmıdır? yani yüzde yüz siyah olan bi kutunun içinde bi ışık kaynağı olduğunda oda aydınlanır mı?

bana olur gibi geldi ama bunun sebebi boya değil ışık kaynağını bi ampül farzedelim mesela bu ampülün kendi yapım malzemesinden kaynaklanır gibi geldi.

[ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 23:12 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...

Soldaki gibi birşey yok onu bi paradoxu anlatmak için yapmışlar. Sağdaki ışınların üst üste geldiğinde yansıttığı renkleri gösterir. Siyah ışık içinde hiç bir ışığın karışmaması gerekir bu da zaten siyah renkli bir ışığın olamayacağını kanıtlıyor. hiçbir ışığın birleşimi ışık deildir zaten :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün atılan cevapları okuyamadım ama şöyle birşey okumuştum. Işığın da bir çeşit madde olduğu ve hatta kara deliklerde madde çekimi inanılmaz boyutlarda oluyor diye ışık da kaçamıyormuş. O zaman heralde kara delikler kara da olmazdı hehe.. Bilmiyorum belki sana bi fikir verir bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Aegean said:
akuma zaten eğer kaliteli bi kaplamaysa ışığı geçirmez ışık fenerin içinde kalır yani :) tam yüzde yüz siyah değilse de izin verdiği dalga boylarını geçirip loş bi ışık elde edersin. siyah hiç bir rengin yansıtılmamasıyla oluştuğu için pratikte mümkün görünmedi bana fener gibi bi kullanım, ha bi kova siyah boya dökersin o başka :)

edit:boyayı lafın gelişi söyledim ama yazdıktan sonra aklıma takıldı dünyada yüzde yüz siyah pigment varmıdır? yani yüzde yüz siyah olan bi kutunun içinde bi ışık kaynağı olduğunda oda aydınlanır mı?

bana olur gibi geldi ama bunun sebebi boya değil ışık kaynağını bi ampül farzedelim mesela bu ampülün kendi yapım malzemesinden kaynaklanır gibi geldi.

[ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 23:12 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ]

aydınlanmaz. yalnızca ışık kaynağı görünür. böyle boya var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Serious Sam Adlı Oyunun Editöründe Mekan Tasarımı Yaparken Kullanabildiğim Bir Dark Light Vardı :D ama gerçek hayatta da yapılmasının mümkün olduğundan eminim ... çünkü ışığın hızı var !! hızı olan birşey madde yapısındadır...

burdan yola çıkarsak maddelerin önüne geçilebileceğini biliyoruz... tıpkı ışığın önünü elinizle kesmek gibi ışık yaymayan bir başka ışın türüyle de kesebilirsiniz.. mesela dalga ya da tanecik aralıkları çok sık olan ve ışıktan daha hızlı olan bir ışın kullanarak, bu ışının bulunduğu bölgeye ışık ışınlarının girmesi zorlaşabilir... zorlaşabiliyorsa aynı şekilde de imkansız hale gelebiliyor demektir...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...