Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EVERYTHInG THAt HAS A BEGINniNG HAS an END


arcane

Öne çıkan mesajlar

Matrix afişindeki yazıdaki karakterlerin bazılarının küçük olması garibime gitti ve yahoo girip küçük karakterlerden oluşan kelimeyi arattım: "ntnian"

Yabancılar sağ olsunlar araştırıp yazmışlar birşeyler, kendim araştırıp bulmak zorunda kalmadım.Tabii o kadar abarttıklarını sanmıyorum siz de araştırarak değişik sonuçlara erişebilirsiniz.

Neyse yahoo'da çıkan linkte güzel yorumlar var, okumanızı tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

EVERYTHInG ThAt HAS A BEGINniNG HAS an END
DNE na SAH GNinNIGEB A SAH tAhT GnIHTYREVE

Now wherever there's a lower case letter in the top line take the letter right below it and you get.

ANNTATY


according to acronym finder ANNT stands for Artificial Neural Network Technology

I dunno about the ATY but this is crazy
---------------

valla ben de bundan sonra okuyamıycam.. :)[hline]Yiyemedikten sonra araba ne işe yarar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Artificial Neural Network.. Aman ne güzel.

İyice sıyırmışlar bu vaşovskiler.. :)

Bir insan hem senaryo yazıp, hem Artificial Neural Network ile ilgilenemez.. Millet tez yazıyor bu konunun üzerine..

Nasıl insanlar bunlar böyle..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
]www.ekohost.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Matrix artık çok farklı bir noktaya geldi. İnsanlar çok iyi efektleri var derken bir felsefe taşımaya başladı derlerken aslıjnda Matrix çok farklı bir yolda ilerledi. Evet yeni bir düşünce getirdi. Bilgisayar çağını eski düşünce şekilleriyle sentezleyip araya siyaset ve özellikle dini motifler atarak bunu sinemaya aktardı. Bir kısım seyirci için orada burada uçan adamlar saçma bunlar deyip geçilirken öyle bir konu yarattı ki adamın uçmasına bile kimse ses çıkaramadı. Efektlerde çığır açtı ki Daha önceki tek benzer durumu yaratan Terminator 2 idi. O zmandan sonra da hiç bir film eskisi gibi olmadı bundan sonra da olmiyacak.

Ama bence çok daha önemli bazı şeyler var.

Matrix artık bir başyapıt. Daha bitmeden bir kült film. Matrix iyi bir puzzle sinema örneği. Matrix siemada bir ilk. Matrix ilk interaktif sinema örneği.

Bir filmi anlamak için sadece filmi seyretmenin yetmediği, onu anlamak için afişinden reklamına hatta TV programlarına kadar seyretmenin karşılıklı tartışmalar yapmanın gerektiğini öğreten bir film Matrix. Artık filmi bir kere değil defalarca seyretmemiz gerektiğini, hatta arkada oluşan en ufak bir şeyin ya da en ufak harf rakam veya yazının bile bir anlamı olabileceğini, karakter isimlerinin sinemada karambole şeçilmiş olmadığını gösteren film. Hatta insanlara çizgi film seyrettiren ve bilgisayar oyunu oynatan bir film. Hem de filmi daha iyi çözebilmek için. Çünkü her biri ipucu taşıyor. Binlerce tartışma programı binlerce makaale yazılıyor, hatta üzerine kitaplar bile yazılıyor. Bunların herpsi filmi çözmekte bir adım daha. İşte size interaktif sinemanin ilk örneği. Evet ilk örnek olduğundan biraz temel, biraz da ilkel.

Öbür taraftan Matrix bir pazarlama başarısı. MAtrix' den daha çok ekmek yer Wachowski' ler. Bir 10 çizgi film daha, bir kaç oyun, bir online oyun hatta bir kaç kısa film belki de bir süre sonra bir devam üçlemesi daha bile kaldırabilir bu pazarlama gücü. Oyuncak defter kitap gibi aksesuarları saymıyorum bile.

Zamanında Star Wars çekmişti George Lucas ve yıllarca SWnin ekmeğini yedi. Yedi yedi bitmedi şimdi kendine yine ekmek çıkardı. Matrix de kendine çok iyi bir başlangıç yaptı hatta pazarlama elemanlarını kullanma açısından SWden bile daha iyi bir başlangıç. Wachovskkilere de yıllarca ufak eklerle yencek çok ekmek var bu Matrix konusunun altında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh dünyadaki tek takıntılı insan ben diilmişim demek ki arkeyn de varmış[hline]Gunn, 14 October 2003 16:12 tarihinde demiş ki:
Sallanmak için güzel bi kızın donundan daha iyi biyer düşünemiyorum açıkçası
[i]SAPIM hala sapım sap doğdum sap gidicem...saplık bir kudrettir...kendine hakim olabilenler saptır...saplık bi zeka belirtisidir...saplık şöyledir ...saplık böyledir...saplık eşittir Infernal_Reborn
wtf is goin on?!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...