Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

korkuyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
baksana abi adamlar "farklı" sıfatına bile karşılar yani nasıl anlatıcan derdini..sizin fikirlerinize karşı çıkmak bu ülkenin temel değerlerine karşı çıkmak değildir arkadaşım, bunlar hepimizin değeri, sizin tekelinizde değil yani.
Mesaj tarihi:
4 Dönem önce İstanbul Belediye başkanı RTE olduğu zaman benzer korkular taşıyanlar olmuştu. O dönemin gazetelerini araştırın bulursunuz.

Belediye otobüsleri haremlik, selamlık olacak, içkili yerler kapatılacak ve benzeri bir sürü şey.

Fakat öyle olmadı. Aradan çok uzun zaman geçmesine rağmen öyle olmadı. Hatırlayan olur mu bilmiyorum SHP döneminde seçilen belediyede yaşanan İSKİGate sıkandalını. İSKİ'yi resmen soymuşlardı. Avcılar Ambarlı'da oturuyorduk haftada 1 kez su gelirdi oda çamurlu akardı. Öyle banyo yapardık falan.

Arkadaşlar korkmaya gerek yok bence. Siz korkarak yaşarsanız ben üzülürüm. Hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız. Yukarda anlatmaya çalıştığım SHP'nin kötü olduğu değil ondan sonra gelenlerin iyi kötü birşeyler yapmaya çalışdıkları. Bakın kaç dönemdir aynı tip adamlar İstanbul Belediyesinde hepimiz alıştık. Artık yadırgamıyoruz bu yönetimi.

Sözün özü bu ülkede yaşayan, yolda yürüyen, ünide okuyan vb. her iki işiden birinin şeriat taraftarı, eli kanlı, sistem düşmanı olmadığı. Radikal söylemleri olan partiye bakın Erbakan kaç oy almış.

Korkmaya gerek yok. Max 5 sene sonra yanlış yaparlarsa alırlar ağızlarının payını. O yüzde 47 oy uçup gider merak etmeyin.

Gerçekten bazı insanların korkmasını, bazılarının bunu paranoyaya çevirip böyle yaşamasını istemiyorum kendi adıma. Hepimiz bu toprağın çocuğuyuz.
Mesaj tarihi:
bi tane postumu gösterin bu ülkenin temel değerlerine, laikliğe, demokrasiye, sosyal hukuk düzenine karşı çıktığım, yalnızca bitane post, ne olur..

haploya teşekkürler bu değerli post için.

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 22:25 tarihinde, sir tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
Korkmaya gerek yok. Max 5 sene sonra yanlış yaparlarsa alırlar ağızlarının payını. O yüzde 47 oy uçup gider merak etmeyin.

Efendim bu ülke yaz-boz tahtası değil.
En kötü ihtimalle 5 sene gider diyorsun.
5 senede neler değişir biliyor musun? Zaten cumhuriyet kurulduktan beri bu yüzden gelişemedik.Deneme yanılma yoluyla siyaset yaptık.
Yeni bir siyasetçi çıkar atıp tutar millet hadi bunuda deneyelim diye yığar oyları ona.
Olur iktidar yüzüne gözüne bulaştırır hayde bi seçim daha.
Mesaj tarihi:
Bu yönetim sisteminin kuralı bu. 5 senede bir birilerini seçerek başa getirmek. Böylece eğer hata yapılırsa fazla zaman kaybetmeden 5 sene sonra değiştirebilmek. Monarşideki sistemle hata yapılırsa adam ölene kadar belki 20 sene onun tarafından yönetiliyorsun. O yüzden bu sistemi Atatürk getirdi.

Ayrıca deneme ve yanılma yöntemi hayatın özüdür. Canlılar böyle öğrenir, bilim bunun temeline dayanır. Evet zaman kaybetmek kötüdür ama max. 5 sene kaybedersin sistemin mantığına göre.

Bu sistemi beğenmiyorum diyebilirsin. Benimde beğenmediğim tarafları var ama soylu bir aile bulalım, onların doğru yapacağından emin olalım 50 sene veya daha fazla ülkeyi yönetsinler gibi bir ihtimaldense bu sistemi tercih ederim.
Mesaj tarihi:
haplo, dikkat et abi, savunduğun şey herhangi bi şekilde akp olmasın, çünkü mesajlarında bunu yazmasan bile direk ülkenin temel değerlerine saldırabiliyosun farkında bile olmadan.
  • Yeni Oluştur...