Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güle Güle CumhurbaşkanıM

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ohaaaaa. Lan çok pis dejavu oldum. Acayip tırsıyom yaaa. Nooluyo lan?
Şimdi soruyorum daha önce bu konuya benzer bir konu açıldı mı? Yani eagle_deniz in postu Bekir Coşkun un ki gibi alt alta yazalan bir yazı oldu mu? Sir gibi alt alta cevap yazan oldu mu. Oh ne güzel boşluk bırakrım. Doldururum gibi. Lütfen oldu diyin lan. Oldu diyiiiin. Kafayı yiyom. Çünkü ben bu olayı hatırlıyom bi yerden. Açar açmaz çok oldum topici.
Mesaj tarihi:
ortada bi fikir olmayınca karşı çıkmak inanın çok zor oluyo ya. slogan üretmekte o kadar başarılı değiliz napalım :((

bir diğer akp yalağı derken burda ben de akp yalağı oldum öyle mi? peki abi, siz bekir coşkun'u bu ülkenin en muhalif kalemi olarak selamlayın, tebrikz.
Mesaj tarihi:
Ama çok feci hissettim yaa. Hiç bu kadar beter bi dejavu hissetmemiştim.
Ama dejavu deilmiş :)

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 18:55 tarihinde, Arma tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
"cumhurbaşkanı kimdir, işlevi nedir? anayasa'nın 104. maddesini lütfen okuyunuz. şöyle başlıyor:

'cumhurbaşkanı devletin başıdır. bu sıfatla türkiye cumuriyeti'ni ve türk milletinin birliğini temsil eder. anayasa'nın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.'

bundan sonra görev ve yetkileri sıralanıyor. şu yukarıda verdiği bölüm, cumhurbaşkanı'nın temel tanımını oluşturuyor ve özellikle son bölümü çok önemli:

'devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.'

şimdi size soruyorum, sezer seçildiği yaklaşık 1 yıldan bu yana bu açıdan ne yaptı? ülke yönetiminde süregelen kavga ve tartışmaları yatıştırmak, bir çözüm bulmak için hangi önlemleri aldı?

devlette pek çok kavga ve kriz yaşadık. hangisinde sezer'in ağırlığını hissettik? hangi olaya çözüm getirdiğine tanık olduk?

hayır, ne yazık ki böyle bir şey olmadı.

başbakan jandarma ile takışıyor, cumhurbaşkanı yok! bakanlar kendi aralarında takışıyor, yargıyla takışıyor, cumhurbaşkanı yok! türkiye tarihinin en ağır krizlerine giriyor, cumhurbaşkanı yine yok!

peki nerede cumhurbaşkanı? ne yapıyor, ne düşünüyor?

bilmiyorum!.. ama bir şey çok açık. birkaç ay öncesine kadar halkın gönlünde çok iyi bir yer edinmiş olan ahmet necdet sezer, artık öyle değil. dikkat ediniz, halkın içinde ve basında onu ısrarla savunanlar, şimdi sessiz. yıprandı gitti.

sezer'i giderek daha iyi tanıyoruz. içine kapanık, başı önüne eğik, konuşmayan, ilişki kuramayan, herkesten kaçan, devlet yönetimine duygularını karıştıran, başbakanla bile küsen, sorumluluktan kaçınan biri. çeşitli kesimleri karşısına almak istemeyen, açık tavır koyamayan bir kapalı kutu. o, kendisini çankaya'ya seçtiren ecevit'in bir yanılgısı.

bugüne kadar devletteki ağırlığını sadece geri çevirdiği yasalar ve kararnamelerle hissettik ve hepsi o kadar!"

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=-246576&yazarid=5
Mesaj tarihi:
peki sam sen o yazıya katılıyor musun yoksa çölaşan yazdı diye katılmıyor musun ?
bi de o zaman için söyledikleri o açıdan algılanabilirdi evet de, zaman geçtikçe değeri daha iyi anlaşıldı Sezer'in zaten. Ilk seçildiği sene cidden kimse tanımıyordu.
Mesaj tarihi:
Kahredersiniz insani , o Türkiye nin cok hayrina yasalar şakır şakır geçer artık kına yakın.

Abdullah gülün ağırlığını belediye kantarından baska nerde hissedebiliriz bakalım.
Mesaj tarihi:
heh benim doğru sözü falanca söyledi diye geri çevirme endişem yok, alıntı yapılan kısmın çoğuna katılıyorum.

engin ardıç da metalcileri tanıyamamış o yıllarda belki? olamaz mı? :p
Mesaj tarihi:
sam'in bence vurgulamak istediği, bu yazıyı engin ardıç filan yazmış olsa, herkesin "vay pis şeriatçı, akp yalakası, dinci" diye hönküreceği..ama tabi emin çölaşan yazmış olunca kimseden ses çıkmıyo..doğrusu benden de ses çıkmaz, her konuda aynı düşünmesek de emin çölaşan çok iyi bi gazeteci/yazardır.
Mesaj tarihi:
video belki anlaşılamadı, yazılı aktarayım söyleneni:

...what you've just said is one of the most insanely idiotic things I have ever heard. At no point in your rambling, incoherent response were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this room is now dumber for having listened to it. I award you no points, and may God have mercy on your soul.

bir taşla iki kuş oldu, şansa bak..
Mesaj tarihi:
lol sam, video süpermiş

ilk mesajdaki ikinci yazı çok güzel yalnız, hakikaten bu adamın bütün artılarının yanında bir de bu özelliği vardı, hani farkındaydım tabii ama bu kadar açık ifade edilince daha çarpıcı olmuş.

cidden benim gördüğüm en iyi cumhurbaşkanı oldu bence. en azından benim şimdiye kadar en çok sempati duyduğum, en çok güvendiğim cumhurbaşkanıydı. gülün seçilmesinden çok sezerin yokluğuna üzüleceğim ben herhalde uzun vadede, ciddi bir güvenceydi benim için varlığı

ancak biz hep şovmen cumhurbaşkanları gördük, sistemimiz öyle gerektirmediği halde aktif olarak siyasetin ve hükümet programlarının içinde olan, her yere burnunu sokan, her fırsatta televizyonlara çıkıp basın açıklamaları düzenleyen cumhurbaşkanlarından sonra sezer "sinik" göründü. oysa çizgisini cumhurbaşkanı olmadan önce belirlemişti, o çizgiden de bildiğim kadarıyla hiç ödün vermedi. yerinde ve zamanında verdiği tepkiler de, aldığı kararlar da hep yerindeydi. umarım hayatı dilediği gibi geçer bundan sonra
  • Yeni Oluştur...