Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gabriel Batistuta

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Daha önce kaç futbolcu için konu açıldı bilmiyorum ama arama yaptığımda Batistuta ile ilgili bir konu bulamadım. Futbolu benim için güzel kılan en önemli sebeplerden biri, en sevdiğim futbolcu, bir golün ne kadar farklı yollara atılabileceğinin kanıtı, Arjantin milli takımının 56 gol ile en çok gol atan oyuncusu, oyunu kafasıyla oynayan oyuncular arasında benim için en büyüğü ve kendisi hakkında yazabileceğim sıfatların sonsuz olduğu bir adam.

Futbol aşkım 4 yaşındayken ilk mikasa futbol topum ile başladığında henüz aileden gelen Fenerbahçelilik dışında futbolda olup bitenlerden habersiz iken, televizyondan duyduğum bir isimdi yalnızca. Babam bir futbol programı izlerken duymuştum sanırım. Çok küçüktüm ve o zaman çok bir anlam ifade etmiyordu adının güzel olmasının dışında. 2-3 yıl geçtikten sonra futbol aşkımla sokaklara taşmaya başladığım yıllarda o coşkuyla herkesin kendine bir futbolcu bulması gerekiyordu. Herkes tuttuğu takımın oyuncularının oynadıkları mevkilere göre tek isim öğrenir ve hep onu kullanırdı. Batistuta'nın adı hafızamın derinliklerinde saklanmışken ben kimi zaman Boliç, kimi zaman Uche oluyordum mahalle maçlarında. Euro 96 turnuvasından sonra dünya futboluna yavaş yavaş ilgim artıyordu. Avrupadaki takımların oyuncularını biliyordum artık ve mahalle maçlarında Ronaldo, Klinsmann, Maldini oluyordum. Derken Fransa 98 geldi çattı. Artık tamamen bir futbol hastası olmuştum. Sene içinde okuldan arta kalan zamanımın çoğunluğu geçirdiğim sokaklardan eve kapanmama sebep olan turnuvayı gözlerimi kırpmadan her saniyesiyle takip ediyordum. 14 Haziran günü Arjantin-Japonya maçı için televizyon başındayım her zaman olduğu gibi. Kadroda adını gördüğümde hafızamda adı canlanıyor ve onu izlemek için sabırsızlanıyorum. Maçın başlama vuruşuyla birlikte sahada toptan çok Batistuta'da gözlerim ve 28. dakikada yerimden zıplamama sebep olan yine kendisi oluyor. Maçı Arjantin'e kazandıran golü 28. dakikada atıyor ve Arjantin turnuvadaki ilk maçında onun golü ile galibiyete ulaşıyor. Turnuva boyunca izledikçe aşık olunacak kadar güzel bir oyun sergiliyor Batigol. O kadar büyüyor ki içimde artık ben mahalle maçlarında sadece Batistuta oluyorum. Forvet, ortasaha, defans hatta kale hiç farketmiyor, ben hep Batistuta oluyorum. O turnuvadan sonra fırsat buldukça spor programlarında gollerini izleyebiliyorum sadece. Fiorentina formasıyla attığı gollerin hepsi birbirinden zekice, birbirinden güzel. 2001 yılında Roma ile ilk sezonunda şampiyonluğu tattığında Fenerbahçe şampiyon olmuş kadar seviniyorum. Yıllar geçtikçe ben artık onu daha fazla izleyebiliyorum diye sevinirken o yılların verdiği yorgunluğa biraz erken de olsa yavaş yavaş yenik düşmeye başlıyor. 2003 yılında, 34 yaşında futbolunun sonbaharını yaşamak için Katar'a transfer olurken onu artık izleyemeyecek olmak üzüyor en çok beni. Attığı o güzel golleri artık görememek, yaşayamamak koyuyor belki de. 2006 yılında Katar'da futbolculuk kariyerini sonlandırıyor. Bir jubilesini bile izleyemeden...

Umarım ki bir gün herhangi bir şekilde futbola geri döner.
Umarım ki onu, yeşil sahalarda attığı gollerin yanısıra, teknik direktör olarak kazandığı başarılar ile de görürüm.

Son olarak attığı gollerin güzel bir özetini koyuyorum ve dilerim ki bir gün onun kadar iyi bir forveti tekrar izleyebilirim.

http://www.youtube.com/watch?v=5pgWCXldwrM

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 21:58 tarihinde, Holy tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
benim idolümdü bu ufakken. sonra futbolcu olamayacağımı anlayınca geçti. fifada falan hep batistutanın ismini değiştirir kendi ismimi yazardım öyle oynardım.
Mesaj tarihi:
ben senin yerinde olsam hep batistutaya gol attırırdım sfdg.

çok iyi biriydi bende severdim ancak schmeichel olsa vakti yerinde çoğu pozisyonda gol yemezmiş (maksat eleştirmek puauhaha )
  • 3 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
yıllarca kendisi halı sahada gol attığımda ismiyle birlikte soyadını da hepsini böyle komple telaffuz ettiğim karakter. GAAAAAAAAAAAABRİEEEL diye. hey gidi yıllar. severiz kendisini. ailecek.
Mesaj tarihi:
batistuta ismi dilimden dusmezdi onun doneminde

adam açık ara favorim futbol dunyasında.

hatta geçen gün bi batistuta vardı noldu ona tarzı bi düşünceye kapıldım.ortalarda yok hiç td lik macerasına atıldımı falan haberleri cıkmıor
Mesaj tarihi:
Şansın küçükken Batistuta ismini duyman, şansızlığın ise onun kariyerinin son döneminde yakalayabilmen.

Sen Batistuta duydun ben Oman-Bıyık. bu golü ile tanımıştım. (Yazılarda Nijerya yazıyor ama yanlış onlar. Kamerun futbol tarihinin en büyük başarısı idi 90 dünya kupasında yaptıkları)

Ben nedense çok sevemedim Batistuta'yı. Belkide Arjantin'e hiç sempati duymadığımdandır.
Mesaj tarihi:
güzel yazmışsın fakat en önemli şeyi unutmuşsun
sene 1997 Barcelona - Fiorentina maçı Camp Nou'de oynanıyor.
tarihin ilk sus işaretinin yaratıcısıdır kendisi.
100 bin barcelona taraftarını attığı gol ile susturmayı başarmıştır 1-1 yaparak.
Mesaj tarihi:
cm 01/02 de adam her sezon en az 50 gol atardı rahat.
saçlarına gurban oldugum :P son sezonlarında gazeteler bi fenere bi galatasaraya getirip dururdu :)
Mesaj tarihi:
videoda 100 tane gol var nerdeyse
bunlar güzel golleri. birde normal attığı goller var.
adam gelmiş geçmiş en iyilerden. arjantinde maradonanın gölgesi diye bi kavram var. bir tek messi o gölgede kalmadı desek doğru olur galiba.
Mesaj tarihi:
wikiden baktım şimdi 414 gol :)
Fiorentinada 269 maçta 168 gol atmış

senede Fiorentina 50 civarı maç yapar buda 31 gol eder

bana forvet gösterin şuanda her sene 31 gol atan

batigol number1 cidden
Mesaj tarihi:
çok aşırı bir fark da yok aslında, Yunanistan veya Mourinho tarzı aşırı kapalı savunmaları saymazsak. Onu italya faktörü egale ediyor. Bir de "total futbol" anlayışı var, herkes her görevi yaptığı için gol atmak forvetlere has değil artık. ;O yüzdfen forvet gol ortalamaları az da olsa biraz düştü, arkadan orta saha atnca forvet de kasmıyo kendini gol atmaya.

Eh, Batistuta'nın kariyerinin büyük kısmını da İtalya gibi 85 dk kapanıp 5 dk atak yapılan bir ligde geçirdiği düşünülürse daha bile değerli oluyor golleri.
Mesaj tarihi:
aktiftablet said:

http://www.dailymotion.com/video/x4ywxv_gabriel-batistuta-scores-incredible_sport

2:12deki topu alış...
1:53'de adam falsolu kafa vuruşu yapıyor ve bunu bilerek yapıyor.
Daha ne yapsın?
  • Yeni Oluştur...