Holy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Daha önce kaç futbolcu için konu açıldı bilmiyorum ama arama yaptığımda Batistuta ile ilgili bir konu bulamadım. Futbolu benim için güzel kılan en önemli sebeplerden biri, en sevdiğim futbolcu, bir golün ne kadar farklı yollara atılabileceğinin kanıtı, Arjantin milli takımının 56 gol ile en çok gol atan oyuncusu, oyunu kafasıyla oynayan oyuncular arasında benim için en büyüğü ve kendisi hakkında yazabileceğim sıfatların sonsuz olduğu bir adam. Futbol aşkım 4 yaşındayken ilk mikasa futbol topum ile başladığında henüz aileden gelen Fenerbahçelilik dışında futbolda olup bitenlerden habersiz iken, televizyondan duyduğum bir isimdi yalnızca. Babam bir futbol programı izlerken duymuştum sanırım. Çok küçüktüm ve o zaman çok bir anlam ifade etmiyordu adının güzel olmasının dışında. 2-3 yıl geçtikten sonra futbol aşkımla sokaklara taşmaya başladığım yıllarda o coşkuyla herkesin kendine bir futbolcu bulması gerekiyordu. Herkes tuttuğu takımın oyuncularının oynadıkları mevkilere göre tek isim öğrenir ve hep onu kullanırdı. Batistuta'nın adı hafızamın derinliklerinde saklanmışken ben kimi zaman Boliç, kimi zaman Uche oluyordum mahalle maçlarında. Euro 96 turnuvasından sonra dünya futboluna yavaş yavaş ilgim artıyordu. Avrupadaki takımların oyuncularını biliyordum artık ve mahalle maçlarında Ronaldo, Klinsmann, Maldini oluyordum. Derken Fransa 98 geldi çattı. Artık tamamen bir futbol hastası olmuştum. Sene içinde okuldan arta kalan zamanımın çoğunluğu geçirdiğim sokaklardan eve kapanmama sebep olan turnuvayı gözlerimi kırpmadan her saniyesiyle takip ediyordum. 14 Haziran günü Arjantin-Japonya maçı için televizyon başındayım her zaman olduğu gibi. Kadroda adını gördüğümde hafızamda adı canlanıyor ve onu izlemek için sabırsızlanıyorum. Maçın başlama vuruşuyla birlikte sahada toptan çok Batistuta'da gözlerim ve 28. dakikada yerimden zıplamama sebep olan yine kendisi oluyor. Maçı Arjantin'e kazandıran golü 28. dakikada atıyor ve Arjantin turnuvadaki ilk maçında onun golü ile galibiyete ulaşıyor. Turnuva boyunca izledikçe aşık olunacak kadar güzel bir oyun sergiliyor Batigol. O kadar büyüyor ki içimde artık ben mahalle maçlarında sadece Batistuta oluyorum. Forvet, ortasaha, defans hatta kale hiç farketmiyor, ben hep Batistuta oluyorum. O turnuvadan sonra fırsat buldukça spor programlarında gollerini izleyebiliyorum sadece. Fiorentina formasıyla attığı gollerin hepsi birbirinden zekice, birbirinden güzel. 2001 yılında Roma ile ilk sezonunda şampiyonluğu tattığında Fenerbahçe şampiyon olmuş kadar seviniyorum. Yıllar geçtikçe ben artık onu daha fazla izleyebiliyorum diye sevinirken o yılların verdiği yorgunluğa biraz erken de olsa yavaş yavaş yenik düşmeye başlıyor. 2003 yılında, 34 yaşında futbolunun sonbaharını yaşamak için Katar'a transfer olurken onu artık izleyemeyecek olmak üzüyor en çok beni. Attığı o güzel golleri artık görememek, yaşayamamak koyuyor belki de. 2006 yılında Katar'da futbolculuk kariyerini sonlandırıyor. Bir jubilesini bile izleyemeden... Umarım ki bir gün herhangi bir şekilde futbola geri döner. Umarım ki onu, yeşil sahalarda attığı gollerin yanısıra, teknik direktör olarak kazandığı başarılar ile de görürüm. Son olarak attığı gollerin güzel bir özetini koyuyorum ve dilerim ki bir gün onun kadar iyi bir forveti tekrar izleyebilirim. http://www.youtube.com/watch?v=5pgWCXldwrM [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 21:58 tarihinde, Holy tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 sensible '96 almanca 3 disket, batistuta+bergkamp... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 benim idolümdü bu ufakken. sonra futbolcu olamayacağımı anlayınca geçti. fifada falan hep batistutanın ismini değiştirir kendi ismimi yazardım öyle oynardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 ben senin yerinde olsam hep batistutaya gol attırırdım sfdg. çok iyi biriydi bende severdim ancak schmeichel olsa vakti yerinde çoğu pozisyonda gol yemezmiş (maksat eleştirmek puauhaha ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Valla mucize gibi golleri var adamın :) Kafayla aşırttığı topları ben bugün atabilen forvet görmüyorum şahsen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRA_GS Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 teytey bea batigol her yönüyle kalite bi isim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Az bile yazmışım be, gelmedi batistuta gibisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 yıllarca kendisi halı sahada gol attığımda ismiyle birlikte soyadını da hepsini böyle komple telaffuz ettiğim karakter. GAAAAAAAAAAAABRİEEEL diye. hey gidi yıllar. severiz kendisini. ailecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 benim böyle rikelme fanlığım var. maradonadan sırf bu yüzden nefret ediyorum hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 batistuta ismi dilimden dusmezdi onun doneminde adam açık ara favorim futbol dunyasında. hatta geçen gün bi batistuta vardı noldu ona tarzı bi düşünceye kapıldım.ortalarda yok hiç td lik macerasına atıldımı falan haberleri cıkmıor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Şansın küçükken Batistuta ismini duyman, şansızlığın ise onun kariyerinin son döneminde yakalayabilmen. Sen Batistuta duydun ben Oman-Bıyık. bu golü ile tanımıştım. (Yazılarda Nijerya yazıyor ama yanlış onlar. Kamerun futbol tarihinin en büyük başarısı idi 90 dünya kupasında yaptıkları) Ben nedense çok sevemedim Batistuta'yı. Belkide Arjantin'e hiç sempati duymadığımdandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 ismi güzel ordan kazanıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihavetwoproblem Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 güzel yazmışsın fakat en önemli şeyi unutmuşsun sene 1997 Barcelona - Fiorentina maçı Camp Nou'de oynanıyor. tarihin ilk sus işaretinin yaratıcısıdır kendisi. 100 bin barcelona taraftarını attığı gol ile susturmayı başarmıştır 1-1 yaparak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 fifa 99'un uzun saçlı, beyaz power rangers karizmasındaki oyuncusuydu. adı da ağza tam oturduğundan o yaşların vazgeçilmeziydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 actua soccer mı ne dandik bir futbol oyununda sadece batistuta gol attığında batigol yazardı diğerlerinde normal goal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 cm 01/02 de adam her sezon en az 50 gol atardı rahat. saçlarına gurban oldugum :P son sezonlarında gazeteler bi fenere bi galatasaraya getirip dururdu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 adamın lakabı batigol. fazla söze gerek var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 http://www.dailymotion.com/video/x4ywxv_gabriel-batistuta-scores-incredible_sport 2:12deki topu alış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihavetwoproblem Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 videoda 100 tane gol var nerdeyse bunlar güzel golleri. birde normal attığı goller var. adam gelmiş geçmiş en iyilerden. arjantinde maradonanın gölgesi diye bi kavram var. bir tek messi o gölgede kalmadı desek doğru olur galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 wikiden baktım şimdi 414 gol :) Fiorentinada 269 maçta 168 gol atmış senede Fiorentina 50 civarı maç yapar buda 31 gol eder bana forvet gösterin şuanda her sene 31 gol atan batigol number1 cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 hakan şükür vardı 96-2000 arası her sene 30 üstü gol atan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 abi o dönemin futboluyla günümüz futbolu arasında fark var yanlız gol sayısı karşılaştırmak saçma olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 çok aşırı bir fark da yok aslında, Yunanistan veya Mourinho tarzı aşırı kapalı savunmaları saymazsak. Onu italya faktörü egale ediyor. Bir de "total futbol" anlayışı var, herkes her görevi yaptığı için gol atmak forvetlere has değil artık. ;O yüzdfen forvet gol ortalamaları az da olsa biraz düştü, arkadan orta saha atnca forvet de kasmıyo kendini gol atmaya. Eh, Batistuta'nın kariyerinin büyük kısmını da İtalya gibi 85 dk kapanıp 5 dk atak yapılan bir ligde geçirdiği düşünülürse daha bile değerli oluyor golleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 aslında doğru diyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 aktiftablet said: http://www.dailymotion.com/video/x4ywxv_gabriel-batistuta-scores-incredible_sport 2:12deki topu alış...1:53'de adam falsolu kafa vuruşu yapıyor ve bunu bilerek yapıyor. Daha ne yapsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar