elma Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Merhaba! Size postcrossing nedir ne değildir onu anlatmaya çalışacağım. önce www.postcrossing.com resmi site. Sloganları "Attığın her bir kart için bir kart al". Şimdi efendim nasıl çalışıyor, şöyle : www.postcrossing.com'a giriyoruz üye oluyoruz adresimizi veriyoruz profil oluşturuyoruz kendimize. Burda bir üyeliğimiz oluyor. Sonra receive an adress kısmından adres istiyoruz (yurtdışında bir kişiye kart atacağız ya). Sistem bize tesadüfi bir adres veriyor (üyelerin çoğu finlandiyadan o yüzden şaşırmayın hep finlandiyaya atıyor ve ordan kart alıyorsanız). Bu adres yanında bir de kod alıyoruz TR-XXXX gibi. Bu kodu ve attığımız kişinin adresini kartpostalımıza yazıyoruz (kartpostallarımızı kırtasiyeden edinmiş oluyoruz önceden tabi ki). Sonra postaneye giderek bunu yolluyoruz ya da 70 kuruşluk pulumuz varsa yapıştırıp götürüyoruz postaneye. Attığımız kişi kartı alınca www.postcrossing.com'a bu TR-XXXX uzantılı kodu giriyor. Böylece sistemden bir tane kart alacağınız oluyor. Adres isteyen birisine sizin adresiniz veriliyor ve o da kendisine verilen kodu yazarak sizin adresinize kartı postalıyor, siz de alınca siteden kodu giriyorsunuz ve o kişiye başkasından bir kart gidiyor. Sistem gayet güzel yani attığınız bir kart için bir kart geliyor size. Başta sabırlı olmalısınız yani ilk kartınız ulaşmadan size kart gelmez. bir diğer güzellik de forumlar : forum.postcrossing.com Burası paticik gibi "off topic" kısımları falan var. uluslararası bir forum olduğu için "community" kısmı yapmışlar ordan Turkish community vs bulabilirsiniz kendi dilinizde yardım almak ya da birşeyleri paylaşmak için. anasayfadaki tagslerle başlayan uzun konu başlığına girerseniz 10 a yakın yeni konu başlığı görürsünüz. En üstten en alta sıralamaya çalışayım. Tags - postcards only = Burda sadece kartpostal atıp alabiliyorsunuz ama bu sefer kod mod yok. Mesela by night tagine girdiniz, en üstteki üyenin niki xx diyelim. Tag xx diyorsunuz ve ona bir by night ile ilgili kartpostal borçlanıyorsunuz. üstteki kişiye u2u atıyorsunuz (u2u =özel mesaj) ve adresini istiyorsunuz. Sizden sonraki kişi de sizi tagleyip sizin adresinizi istiyor ve size ilgili kartı atıyor. Tags - other items = Burada çikolatadan tişörte, sakızdan şekere her şeyin tagi var üstteki tag mantığı geçerli yine. Trades - Burda kart ya da başka şeyler için özel alışveriş yapabiliyorsunuz . Mesela sen bana şu şu kartı at ben sana burdan yollayacağım gibi. Round Robins - RR mantığı şöyledir : Konuyla ilgili gruplar yapılır, mesela cathedrals RR, bu RR da 5-6 kişilik gruplar olur, bir grup dolduktan sonra grup yöneticisi gruptakilere grup üyelerinin adreslerini yollar ve herkes gruptaki diğer üyelere kathedral kartı atar gibi. Travelling Notebooks - TN dedikleri "gezen defter" oluyor birebir çevirirsek. Ya sadece sizin defteriniz olur bir tane ve insanlar katılmak isterler, bir liste oluşturup yollarsınız, herkes 5-10 sayfa doldurur kendisi hakkında yazar ülkesi hakkında yazar resim ekler vs, ve en sonunda size geri döner defter. Ya da herkesin bir defteri olur ve RR mantığıyla grup şeklinde yollanır defterler, bitince herkesin defteri geri döner kendisine. Bitmiş defterler ağır olacağından postalamak da masraflı olabilir. Requests and Offers for specific cards - Aradığınız bir kartı ya da ilan verilen bir kartı takaslamak için burayı kullanabilirsiniz. Lotteries - Bu bölüm adı üzerinde loteri, yani hiçbirşey yollamanıza gerek yok. Zaman zaman loteri açar forum üyeleri ve 3 kartım var bunları seçeceğim üç kişiye yollamak istiyorum der mesela, siz katılmak istediğinizi belirtirsiniz ve seçilirseniz size kart ya da neyin loterisiyse o gelir. Travelling Toys - Travelling notebook gibi ama oyuncaklısı. UNESCO - Burası unesco dünya mirası listesindeki kartlar hakkında konuşma, kart arama ya da önerme yeridir. Forumdaki üyelerin çoğu dünya mirası kartı biriktirdiğinden özel bir bölüm açılmıştır. Pen-friendship - Mektup / kartpostal arkadaşları bulabileceğiniz bir bölüm. Unofficial exchange related discussions - Bu bölümde postasal sorunları tartışabilirsiniz. 3 hafta oldu hiç kart gelmedi vs. gibi. Other items for trade - Burda kart dışında diğer şeylerin takasını yapabilirsiniz. Burda da özel mesajlarla hallediliyor herşey. burda en üstte sticky bir konu vardır (picture of items received) orada millet ne alıp vermiş onları da görebilirsiniz resim kondukça. Forumdaki türk üye sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor bu yüzden türkiyeden kartlar ve diğer şeyler çok rağbet görüyor genelde. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Postcrossing gerçekten zevklidir, ama bağımlılık yapar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 merhaba!! bu posta kartı (posta kartı mı diyoruz yoksa sadece kartpostal falan mı veya karpostal?) toplayanların karşılıklı paylaşım sitesi gibi bişi sanırım.. kartpostal /posta kartı nın arkasına bişiler yazıyor musun(uz) yollarken? yoksa sadece adresi yazıp yolluyor musun(uz)? yazılıyorsa neler azılıyor? sen en son neler yazdın? tanımadığın birine kartpostal/posta kartı atarkene "hi from turkey!" falan tarzı klişe şeyler mi yazıyorsunuz? evet neler yazdığınızı merak ediyorum.. bir de o merhaba! neden o kadar coşkulu yaw.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Güzel bir community olayi, ben baliklama girerim : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 @dasaa biz kartpostal diyoruz yabancılar postcard diyor aynı şey. Evet kartın arkasına birşeyler yazıyoruz, ben genelde klişe yazmaktan kaçınıyorum. O an aklıma ne gelirse yazıyorum doğaçlama. siteye sadece kartpostal koleksiyoncuları üye olmuyor. Bu sadece kart toplama işi değil biraz zevk işi. Yani kart toplamayan insanlara da birilerine birşeyler yollamak, birilerinden de birşeyler almak zevk veriyor bir nevi uluslararası iletişim olayı farklı birşey yani. [ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 13:50 tarihinde, elma tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 eheh ilk kartimi finlandiyali 36 yaşinda bir kadina aticam anlasilan : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Lolita düşürme imkanı var mı onu söyleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 peki kart alıp gönderince noluyo ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 mutlu oluosun :p ben bi bakıyım diye üye olmuştum, 1 saat olmadı kızın birinden msj geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 lolitaların ne işi olur kart la postalla. Varsa yoksa posta. Kaç posta attın 4. iyi iyi ... Ssfsfdh... [ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 20:45 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 valla lolita arıyorsan artık şansına kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar