Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tasarım sanat mıdır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Tasarlanan şeye bağlı. Eğer her şey değil diyorsan sanat değildir çünkü günlük bir şeydir. Günlük hayatta gördüğünüz, kullandığınız her şey tasarlanmıştır ve sıradandır.

Fakat sanatçı kendi görüşlerini, aklından geçenleri yaptığı çatal, bıçak, masa, koltuk, websitesi vs. üzerine yansıtıyorsa o zaman sanattır.

Kısaca seri üretim için yapılan tasarım sanat değildir fakat "unique" tasarımlar sanattır.
Mesaj tarihi:
Seri üretim, özenilmemiş şeyler sanat değildir bence. Ticari maldır.
Ama özene bezene şelale içine fantastik bir ev dizayn edersin, sanattır.
Bir çocuğun oyun hamurundan yaptığı bir şekilde sanattır aslında =/
Mesaj tarihi:
bana göre yeni birşeyler ortaya çıkarınca sanattır, çıkarmayıncada deildir (tabiki yeni bişey yeniliğini kaybedince sanatlığını kaybetmiyo :p)

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 21:49 tarihinde, Mirluin tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Neyin tartışmasını yapıyorsun anlamadım ki? Mağaraya ayı resmi çizen adam bunu çizerken bilinçli bir iş yaptığının farkındaysa sanat yapıyor "olabilir".

Sanatın höt diye bir tanımı yoktur ama önemli kollarından birisi de insan araştırması olduğudur.

Bildiğin daha "geçerli" bir tanım varsa söyle biz de bilelim.
Mesaj tarihi:
öncelikle sanat için sevişebileceğimi belirtmek istiyorum.. daha sonra ise sanat'ın sınırlarının çizilemeyeceğini çünkü o sınırların tamamen bireysel estetik anlayışına bağlı olarak tanımsız olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla o sanat mıdır bu sanat mıdır tartışması gereksizdir. Zira kimisi için bir sanat akımı çöplük iken başka birisi için yüksek değer taşıyabilir.. Mesela Pop-Art sanat mıdır? Andy Warhol sanatçı mıdır? Ya da kimisi Picasso'nun Guernica tablosunu şaheser olarak değerlendirirken kimisi ise hiçbir anlam taşımadığını düşünüyor.. Sanat budur diyerek kendi sanat'ını belirleyen insan tasarımın kendisine göre sanat olup olmadığını tartışabilir ancak. Bana sorarsanız hayattaki herşey sanattır. Yerleri mükemmel silen bir temizlikçinin yaptığı da sanattır. Bu tamamen kişinin o işi yaparken özüyle ne kadar temasa geçtiğiyle alakalıdır...
Mesaj tarihi:
bi sanat var bide dışı var ursula öle diyodu bende o kadını cok sevdiğim için onu dinledim onun öyküleriyle büyüdüm

bide sanat yapıldığı için yapılır.

muz sanat değildir, bunu ben sölüyorum, muz tasarımdır
Mesaj tarihi:
muz resmi sanattır ama
gerci tasarım da bence bi sanat oldugu icin muzun kendisi de bi sanattır. aynı zamanda muz bir gerectir, o zaman sanat olmaz ama igrenclik olur

[ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 00:00 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...