Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop almaya karar verdim..

Seperate

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar birkaç güne laptop almayı düşünüyorum,ancak normal pc olsa donanımlarını az çok biliyorum,Fakat laptop olayındaki ne işlemciyi biliyorum ne de ekran kartını..

Şmdi sizden tavsiye almak istiyorum,yakında tarih almış memnun kalmş arkadaşlar fln varsa yada şuraya bak şurda çeşit çok yardımcı olurlar dediğiniz yerler varsa fln söyleyiverin..

Hani bugün,yarın halletmem gerek,bi de acelesi var, o yzden sıkı 1 araştırma yapmam lzm..

Fiyat aralığı olrk 1milyar ile 1.6, 1.7 milyar arası birşey düşünüyorum.Hani hngi marka hngi model?

şmdiden saolun

edit:Dual Core ile Core Duo arasındaki fark nedir?
Birde en başta bunlara dikkat et dediğiniz şeyler var mı?

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 18:46 tarihinde, Seperate tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu nasıl sizce?hoşuma gitti,ztn düşündüğümde 1 marka ,fiyat aralığı birz aşıyor ancak çok fzlada dgl
[spo]http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119998199&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR[/spo]

edit:bi link veremedm :)

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 18:53 tarihinde, Seperate tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

core duo ile core2 duo lar arasında %15 lik bir performans farkı var. core2 duolar daha performanslı. dual core derken core duo dan bahsettin herhalde.
laptop alırken aslında en önemli şey chipset ama kullanılan chipsetler yazılmıyo genelde özelliklerde.. ekran kartı önemli, ısınma problemi var mı yok mu o önemli. kullanım amacına bağlı olarak ram de önemli..
en az 1gb ram olsun, oyun oynayacaksan ekran kartı iyi olsun, işlemci core2 duo secersen ii olur.. pili uzun gitsin..
emin değilim ama çok hücerli piller daha ii herhalde.

edit:linkteki laptopun ekran kartı tümleşik. oyun oynayacaksan tavsiye etmem... ayrıca teknosayı hiç tavsiye etmem

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 19:05 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende güzel bir laptop almaya karar verdim yurtdışına okumaya gidiyorum kasa toplamayı planlıyordum ama zor olucağna karar verdim. Laptop lar hakkında pek bir bilgim yok o yüzden bir kaç sorum olucak:
1- Parça değişimi mümkün oluyormu? ( örneğin daha iyi bir ekran kartı çıktığı zaman değiştirmek istersem mümkün mü?)
2- Ram slotu en fazla kaç tane?
3- Core2 duo hakkında biraz bilgi alabilirmiyim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....
Sosyal ağlarda paylaş

ekran kartı paylaşımlı olmasın oyun oynicaksan. aynı şekilde oyun oynicaksan intel olsun daha performanslı, ama amd ler in enerji tasaruffu daha iyi.

hepsinde bir süre sora ısınma problemi oluo, fana girio çünkü hikayeler pc deki gibi açıp temizleyemiosn(temizleme zaten açtığın an yanıo garanti) coolingpad alıcan bitane altına böle mouse pad gibi ama fan var üzerinde koyuosn laptop u üstüne rahatlatıo diolar.. şimdi gelenlerin hepsi de vista iyice kasıcak bence en az 2gb olsun, ısınınca performans patlıo 2de 1 restart kasıosn
Sosyal ağlarda paylaş

@GERGE Datron TW7A ciddi ciddi düşünmeye başladım sen kullandın mı yada kullananlar memnunmu? Tek problemi pilin dayanma süresi az gibi geldi (3 saat) gerçi daha çok masa üstü gibi kullanıcağım için bir problem oluşturmuyor. Ayrıcada ekran kartı gayet güzel. Ama datron kullanan daha önce hiç görmedim hatta şu ana kadar datron un laptop ları olduğunu bile bilmiyordum. Nasıl oldukları konusunda beni biraz bilgilendirirsen sevinirim...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ekran kartı olan notebooklar 3 saatten fazla dayanmıyor zaten - o kadar bile gitmiyor genelde. Yurtta bir arkadaşımda Datron vardı ama 6-7 aydır kullandığı için pek bir şey söyleyemeyeceğim, zaten notebooklar fabrikasyon hatası yoksa ilk iki yıl kolay kolay bozulmaz. Ekranı elbette bir Sony kalitesinde değil ama tatmin edici.

Biraz daha para biriktirip 8400 yerine 8600 kullanan modelini alırsan bir yıl daha fazla kullanabilirsin ama, aklında olsun. Sitede görünmüyor ama çıktı, fiyatını bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dual Core ile Core Duo arasındaki fark nedir?

dual core, çift çekirdekli işlemcilere verilen generic isimdir. core duo ise intel'in çift çekirdekli işlemci serisine verdiği isimdir. (gerçi sonra core2duo çıktı)

hp pavilion 6187 ve 6189 kullanıyorum. bilgisayarı çok kurcalamıyosan, format atmam, geldiği gibi başımın üstünde yeri var dersen tavsiye ederim. fiyatlarına göre canavar gibiler.

ama biraz kurcalamaya başlayınca moralin bozulabilir:
- yanında os cd'si verilmiyo, 120gblik harddiskin 20gb'si ikinci bi recovery partitiona ayrılmış, yeniden kurmak istersen ordan kuruyosun. ama pek sağlam bi olay değil. çok buglı, çok sorunlu.
- nvidia geforce go 7200 diye bi ekran kartı var, ama nvidia'nın sitesine bakarsan böyle bi karttan haberleri bile yok. ne driver var ne bişey. ancak hp'nin sitesindeki driverları kullanıcaksın ve ordaki updateleri indiriceksin. ama bakıyoruz en son ekran kartı driverına, 2006 mart... vista için bişey diyemiyorum, belki onlar günceldir.
- 6187'ye format attım, xp mce yerine normal xp kurdum. ne yaptıysam alet kamerayı tanımıyo görmüyo. başka kamera al demeyin, kamera monitörün üstünde :)
- ses çok çok kısık ve kalitesi düşük.
- şarj çok yiyo. batarya ile çalışıcaksan power management ayarlarıyla çok haşır neşir olacaksın. yoksa max 1 saat gider normal kullanım ile.

bunlara katlanabilirsen canavar gibi aletler.
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse mavibilgisayarda buldum yarında alıyorum sansıma 2.2ghz likleri gelmiş :)
@Overlord Almadan önce 1024 ram olanların bi fiyatına bak çünkü benim alıcağım modelin 1024lük ve 2048lik modeli arasında 200$ var ama alıp ran taktırmak 50$ geliyor. Mavibilgisayara sordum fiyatlarda bi terslik olabilir mi diye, fiyatların ithalatçının verdiğini söylediler. Boşu boşuna fazla para verme:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...