Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanımayan vatandaşlıktan çıksın gitsin...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Tanımayan vatandaşlıktan çıksın gitsin

Başbakan Tayyip Erdoğan, 15 Ağustos'taki köşe yazısında Abdulah Gül için "O benim cumhurbaşkanım olmayacak... " diye yazan Hürriyet yazarı Bekir Coşkun'a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmasını önerdi.

Kanal D'de yayınlanan Arena programına katılarak Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, Gül'ün cumhurbaşkanı seçildiği anda kendileriyle bir ilgisinin kalmayacağını, ülkenin ve milletin cumhurbaşkanı olacağını söyledi. "Ben buradan bir ilan yapıyorum, bundaki samimiyeti samimiyetsizliği uygulamada göreceksiniz" diyen Erdoğan, ardından da şu sürpriz çıkışı yaptı:

GİT KİMİ SEÇERSEN SEÇ
"Bazıları çıkıp benim cumhurbaşkanım olamaz diye ifadeler kullanıyor. Maalesef edep adap bilmeyenler de var. Bunu diyenler önce TC vatandaşlığından çıkmalı. Cumhurbaşkanı kim olursa olsun hepimizin cumhurbaşkanı. Senin değilse çık vatandaşlıktan, git kimi seçersen seç.

KENDİ ÇALIP SÖYLEYENLER (Atatürk ilkeleri ve cumhuriyet değerlerine sahip bir aday çıkarmaları yönündeki talepleri yanıtlarken) Sayın Gül'ün öyle olmadığını kim iddia ediyor, kim söylüyor. Kendi çalıp söyleyenler varsa beni ilgilendirmez. Benim tanıdığım bir Abdullah Gül var. CHP ve Baykal böyle söylüyor diye bunu kabul etmemiz mümkün değil.

TSK'YI SİYASETE KARIŞTIRMAYALIM TSK'yı siyasete karıştırmayalım. Bütün kurumlar Anayasamızın tanımladığı görevlerle görevlidir. Siyasetin içine çekersek biz burada niye varız. Biz siyaset yapmayalım, çekilelim. Siyaseti başka kurumlar yapsın. O ayrı bir yerdedir, demokratik mücadelede siyaset kurumu ayrı bir yerdedir.

12 NİSANI FARKLI ANLIYORUM Abdullah Bey'in üzerinde olayın bu şekilde kilitlenerek farklı bir yere çekilmesi... 12 Nisan... Ben buradan sizlerin anladığınızı anlamıyorum. Anayasaya uyulmasını... Çözüm Anayasamız. Anayasada Cumhurbaşkanının nitelikleri belli midir? Bizim adayımız Sayın Gül bu niteliklere uyuyor mu, uyuyor, daha ne arıyoruz.

ANAYASA REFERANDUMA İlk sivil Anayasa'yı Türkiye bu dönemde kazanacak. Milletvekillerine ilk kez bugün açtım bu konuyu. Hemfikir olursak bunu halka götürmeyi arzu ediyorum. Yeni Anayasa ile ilgili referandum yapalım dedim. Eğer halk evet diyorsa yeni Anayasa bu olsun" dedi.

KABİNENİN 3TE 1 İ DEĞİŞECEK Kabinede istikrarı savunuyorsanız peyderpey bu değişikliği yaparsınız. 25 kişilik kabinede yüzde ellisini kesip atayım derseniz olmaz. Eski kabinedeki bakanların 3 te 1 ideğişebilir. Bu yedi olur, sekiz olur, dokuz olur" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet.

Zamanında Sezer'i tanımayanlar acaba vatandaşlıktan çıkarıldılar mı?

Sayın Erdoğan madem böyle birşey diyorsun,
Green Carddır, Immigration birşey ayarla da çekip gitsin azınlıklar. Siz de istediğiniz gibi at koşturun burda. Halkın iradesi deyip kendi yönetiminizi dayatın.

22 Temmuz'da ne denmişti?
Halkın tercihlerine saygılıyız diye.
Bu mu sizin saygı anlayışınız?
Sabah akşam demokrasidir , kişisel haktır şudur budur acıtasyon yapıp duruyorsunuz eee. Nerde bu kavramlar?

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 11:44 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Joker
üye [şikayet et]
§ 21 Ağustos 2007, Salı - 11:44 [ özel msj ]
iyide laf doğrudur, adam cumhurbaşkanı sen kabul etmiyorsan cumhur deilsin o zmn. o cebinizdeki türkiye cumhuriyeti vatandaşlık kimliği. eğer cumhur deilseniz kimliğin manası ne?
Yukarda yazılanların TAMAMI hayal ürünürüdür.

Biz ne hainler gördük T.C Kimliği taşıyan...
Hala da T.C devleti sınırları içerisinde krallar gibi yaşıyorlar.

Bir karton parçasıyla T.C vatandaşı olunmaz.
Eğer zorla dayatılıyorsa alsınlar kimliğimi.
Sürgünde de yaşarız, bağrımıza taş basıp...
Ben Türk olduğumu biliyorum,ülkemi sevdiğimi biliyorum.
Topraklarımı,atalarımı seviyorum.

"Ya sev ya terket" demokrasisi...
Şeyini şey ettiğimin demokrasisi....

Her millet hakettiği şekilde yönetilir.
Bu saatten sonra açlıktan ölmeyi de, totaliter rejimi de, her şeyi de hakediyor bu millet.

O gün geldiğinde Allah bana bu ülkede olmayı nasip etmesin.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 11:54 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi ülkesini Avrupalı abilerine dava eden (bir de değil üstelik! bir sürü) zihniyet nasıl olur da bana demokrasi dersi veriyor? Gitsinler çaldıkları trilyonların hesabını versinler önce.Sonra da 2002 seçimlerinde verdikleri vaadi tutsunlar , dokunulmazlıkları kaldırsınlar.Bunları yapmadıkları sürece onlar benim için Muz Cumhuriyeti lideridirler.Aldıkları oya değil zihniyetlerine bakıyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

sanıyorum vatandaşlıktan çıkma, ayrılma işlemlerini de değiştirmiş hükümet.. çok kolay değil di sanki bu olay. dahası adam çıksa nereye gder.. okula giriş sınavı mı bu? yatay geçiş veya dikey geçiş mi yapıyorlar? lol

yine sert bir tutum sergilenmiş ki hiç hoş değil.. ne diyim?
said:
-merhabalar.. e ben şey için gelmiştim.. Kanada vatandaşlığı için ek kontenjan açılmış sanıyorum.
+evet beyfendi.. bir de kağıtlarınızı alayım ben
-buyrun..
+bekir bey?
-evet
+puan kartınız burada yok.. puanınız kaçtı sizin?
-472,253 ama bu yaşanan son olaylarda çok iyi dayandım.. su kesintisi, seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri, DTTP nin meclise girmesi ve PKK.. Malumunuz hareketli bir gündemi var türkiye'nin. Bana iyi dayandığım için 41kere maaşallah! nişanı verildi.. puan kartımda şuradaymış.. evet..
+hmm.. o kartı ben bi alayım... o zaman 472,253 +41 ee 513,253 puanınız var şu an..
-bi de bu hükümet bizi dokuz doğurttu! avrupa birliğine giricez gazı verip kafalarına göre yasa falan çıkarttılar. bindiler garibanın sırtına!
+9dğurtmak.. evet, başvuru formunuza işlenmiş. ee çarpanları da değiştirirsek...
-evet. çarpanlar.. çarptılar zaten! çarptılar da gel sen bunu millete anlat. adamlar zihniyete de çarptılar. çarpıttılar milleti! her şey karışı verdi işte.
+evet, hmm o zaman 522,816 puan oluyor. Kanada geçen sene 453,019'la almış.
-anlıyorum.. o zaman barajı geçtim. şimdi ne yapıyorum
+bekir bey şimdi şu formları dolduruyorsunuz ve içine 12 vesikalık fotoğraf koyuyorsunuz son 4ayda çekilmiş sonra cumhurbaşkanından hoşnut olmadığınızı ve neden hoşnut olmadığınızı anlatan bir özet hazırlıyorsunuz. 600kelimeyi aşmıyacak. sonra sizi mülakata alacağız. ingilizce ve fransızca yeterlilik sınavından geçerseniz şayet o zaman sizi Türk vatandaşlığından çıkartıp Kanada vatandaşı adayı olarak kaydedicez. Unutmadam ÜADS yüzdelik diliminiz(ülkeler arası dikey geçiş sınavı) oldukça iyi. Yabancı dil sınavlarını geçerseniz eğer sizin seçilme ihtimaliniz çok yüksek
-teşekkür ederim hanfendi. ben gidip şu formları doldurayım şurada.
+tabi..

-ee şey afedersiniz ama tükenmez kaleminiz var mıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumlardan bazıları:

said:
Bu sözlerin ardından sorulması gereken, düşünülmesi gereken şudur: Demokrasiden bahseden ve hatta kendini "Demokrasi Yıldızı" olarak nitelendiren bir akımın liderinin muhalif fikre nasıl bu kadar tahammülsüz olduğudur. Bunun adı demokrasi midir?Herkes kendine bu soruyu sorsun.

Cevap bulamıyorum.

said:
Nerede kaldı Demokrasi ?
Onu tanımayan gitsin ,bunu tanımayan gitsin memleket kimlere kalsın ?

Sam neredesin?

said:
Sn.Başbakan seçimlerden sonra bize oy veren vermeyen,beğenen beğenmeyen herkesi kucaklayacağız derken ne kadar samimiydi belli oluyor.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 12:00 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

"Cumhurbaşkanının nitelikleri belli midir? Bizim adayımız Sayın Gül bu niteliklere uyuyor mu, uyuyor, daha ne arıyoruz"

işte buna uyamadığını ne zaman anlayacak bu adamlar bunu anlamıyorum. zorla dayatıp dayatıp herşeyi ondan sonra "millet idaresi hede hödö" deyip burnumuza burnumuza sokuyorlar adamlarını, emellerini. bu kadar problemli bir cumhurbaşkanı sadece %47'nin cumhurbaşkanı olur. ha bi de abdnin.
%53'ün hala kendilerine oy vermediğini unutuyorlar inatla. ya da gözardı ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

hala dayatma diyosunuz halkın seçtiği şu cumhurbaşkanına, siz galiba hayatınızda hiç dayatma görmemişsiniz..tarihimizde silah zoruyla seçtirilmeye çalışılan bir faruk gürler, darbeyle bizzat başa geçen bir kenan evren, yine darbeyle başa gelen cemal gürsel var hepsi de genelkurmay başkanlığından direk köşke çıkmış insanlar, kimseyle de ne bir uzlaşma zemini aranmış ne halkın tercihleri sorulmuş adamlar "biz bunu istiyoruz" diye çıkmışlar.. ama halkın seçtiği iktidar partisinin başa getireceği cumhurbaşkanı dayatma oluyo..

hukuki açıdan abdullah gül'ün cumhurbaşkanı olmasında hiçbir sakınca yok. hukukun üstünlüğü ilkesine inanıyosanız (ki bu demokrasiden bile önce gelir) bu adamın cumhurbaşkanı olmasına göz yumacaksınız. ha beğenmezsiniz, eleştirirsiniz, muhalefet yaparsınız ayrı ama daha adam köşke bile çıkmadı, önce bi çıksın, bi sınansın, denensin de görelim bakalım ne kadar samimiymiş. kanun dışı veya özgürlüğü kısıtlayıcı birşey yaptığı zaman gerekli kurumlar veya gerekirse halk devreye girer.
Sosyal ağlarda paylaş

olaya hala bu eksenden bakıyoruz
bu adamlar almadan vermez bunu anlayamadınız mı. sivil anayasa yapıyorlar, cunku islerine geliyor tskyı saf dısı bırakmak, cunku ortalık neyin dondugunu idrak edemeyen sivillerle dolu.

anayasaya gore cumhurbaskanlıgına bir mani yoktur ama hakkında acılmıs siyasi davalar vardır (ve size temin ederim ki kisi haklarını savundugu icin degil). onemli bir sucla itham edilmektedir yani kendisine.

hala ise kisi ozgurlugu yuzde 46 ezici cogunluk falan diye bakıyosunuz yanlıs yapıyosunuz. dunyanın en kotu hukumeti belki dikta hukumeti degildir ama dunyanın en kotu hukumeti halk icin calısmayan hukumettir. bu adamların kendi yaptıkları ise inancı yok ki bizim olsun. bırakın allah askına din skiniyle makarna komurle oy alan adamın amacı da bellidir, halka hizmet etmek degil amaclarını gerceklestirmek icin meclise cıkmak. hala diyosunuz ki "e mani yok ama cumhurbaskanı olmasına hem daha gormedik ki belki iyi biseyler yapıcak". bukalemuna renk bicmeye calısıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tayyip gül'ü halk arasında gezdirmektedir:

tayyip gülü işaret eder-bu kim?
vatandaşın biri+ hmm bıyıklı olan mı?
-hee bıyıklı olan. tanıyon mu?
+ee kardeşin mi?
-DAAAAAAAT! yanlış cevap. anasını alsın da vatandaşlıktan çıksın!
Heey amca sana diyom..
+ben mi çocuum?
-he amca sen.. bu kim? tanıyon mu..
+ee eski fitbolcu? semih yuvarkuran.. di mi?
-yok deel.. amca, yaşlılık bunama yeri değildir! bunu da atın vatandaşlıktan.. Teyze huoop! baksana bi..

nüfusu azaltma procesi de olabilir yani.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 12:45 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@delirium; siz %46 oyun sadece makarnayla alınabileceğini düşünmeye devam ettikçe anlayamayacaksınız esas meseleyi. tsk'yı siyasetten uzak tutmak bu ülkenin geleceği için atılacak en önemli ve gerekli adımlardan biridir. sivil anayasa da mutlaka ama mutlaka getirilmesi gereken bir değişikliktir çünkü 12 eylül rejimi iflas etmiştir.

"amaçlarını gerçekleştirmek"ten kastın nedir çok merak ediyorum, 5 yılda hangi gizli amaçlarını gerçekleştirdi bu adamlar? senin veya benim hayatımda demokratik veya sosyal açıdan nasıl bir değişiklik veya kısıtlama geldi? yoksa gerçekten Türkiye'de ekonomik büyüme gerçekleşti mi, enflasyon düşüp borsa yükseldi mi, halkın alım gücü bir nebze de olsa arttı mı? bunun bir yansıması olarak da halk akp'ye hayvanlar gibi oy verdi mi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
"amaçlarını gerçekleştirmek"ten kastın nedir çok merak ediyorum, 5 yılda hangi gizli amaçlarını gerçekleştirdi bu adamlar? senin veya benim hayatımda demokratik veya sosyal açıdan nasıl bir değişiklik veya kısıtlama geldi? yoksa gerçekten Türkiye'de ekonomik büyüme gerçekleşti mi, enflasyon düşüp borsa yükseldi mi, halkın alım gücü bir nebze de olsa arttı mı? bunun bir yansıması olarak da halk akp'ye hayvanlar gibi oy verdi mi?

Adam açık açık BOP Eşbaşkanı'yım diyor; BOP dediğimiz olay ne? 20 küsür devletin sınırları değişecek, bunlara Türkiye de dahil. Kendi ülkesini bölecek projenin başkanı olmaktan bir övünen adamı hala savunmak budalalıktan başka birşey değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

evet bence de super biseydir, olmalıdır, ama sence de kedi gibi cizildi diye dava acan adam bir sivil anayasa istiyorsa bunun altından baska birsey cıkmaz mı?

ha bu adama oy veren tok insan yok mudur? tabii ki vardır, onlar da akpnin perde arkasında yaptıklarını destekleyen kesimdir. turkiyede zilyon tane cemaat, dindar, hacı hoca var sonucta.

ekonomi buyudu de kime buyudu ayrıca? zengin daha zengin oldu fakir daha fakir, bu mu senin ekonomik gelisme anlayısın? kaldı ki adamlar ozel birsey yapmadılar, imfden hayvan gibi borc alınmıstı, sonra kriz yasanınca borcları tahsil etmek icin ulkeyi ayaga kaldırmak adına dervisi gonderdi imf, onun programı uygulandı.

kendi agzından bop u dogrulamıs bir basbakanımız var, hala diyorsun ki bu adamların gizli amacları yok. bu adamların amerikaya calısması, amerikanın cıkarları dogrultusunda her isi yapması sizi rahatsız etmiyorsa, ya da bunca kanıta, esseklige ragmen bunların komplo, bu adamların da basarılı bir hukumet oldugunu dusunuyorsanız bence bir kez daha dusunun. cunku erdoganın basbakanlıgı tamamen fettullah gulen uzerinden kurulan amerika baglantılarıyla gerceklesmistir. her davaya bir de asiret agası lazım ne kadar ahmak olsa da sonucta, erdogan da onların biricik el altındaki piyonuydu.

farzediyorum ki akp bagımsız bir parti. ortada yapılan hic bir icraat yokken, ulke yapılan ve yapılmayan "icraat"lerle gerileme surecine giriyorken nasıl olup da herhangi bir partinin cıkıp daha hayırlı bi is yapacagını kabul edemiyorsunuz anlamıyorum. tayyip cıkıp aklına esen mecmuaya dava acıp isine gelenleri ellemiyorken, daha genel ahlak kurallarını kisiligine yedirememisken, nasıl cıkıp da samimi bir sivil anayasa teklifiyle geleceklerini dusunuyorsunuz. kendinizi kotunun iyisine layık goruyorsanız sizin olsun, ben kabul etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...