Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 o zaman bi zone a girip farmını yapıcaksın her türlü mobu kesip sonra girip questleri alıp bitireceksin -.- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: uo da pure pve oynamaya kalkarsan göt gibi kalırsın ben hep pure pve oynarım :) Genelde craft karaktere malzeme için gerçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Benim fikrim şu şekilde MMORPG konusunda. Herkes farklı , yeni, sürekli farma dayalı olmayan, kısa sürede baymayacak bir oyun arıyor. Şimdi böle birşeyin gerçekleşmesi sırf oyun dinamikleriyle olacak iş değil. Çünkü istediin kadar orjinal konusu olsun farklı bi pvp şekli olsun. Sen yine bi level bi skill bi item için kasman gerekicek. Yine insanlar izole olup farm olayına girecek ve bi süre sonra oyun bayacak. Bana göre dier mmorpglerle fark yaratıcak tek şey Oyuncu kitlesi ve bunların hareketleridir. Yani hikayesi kesin hatlarla yazılmamış , oyuncuların hareketlerine bağlı olan. Oyuncuların Haritada kalıcı değişikler yapılabileceği , Diplomasinin ve oyuncular arasındaki dialoğun oyun içinde bişeylerin değişmesine neden olacağı bir oyun monotonluktan uzak kalabilir. Ultima Online bu yüzden hepimiz için en efsane oyun oldu. Çünkü oyunun başında bile yok işte dünya bir sürü shardlara ayrılıo da hepsinin ayrı hikayesi bilmemne diip top oyunculara atılmış. E böle olunca , yok ben şurayı aliim şuraya yerleşiim guildimla . Etrafına çit çekiim. hepimiz kırmızı giyelim. Sonra karşı bi guilde savaş açalım, Öbür guildle dost olalım derken sürekli oyuncular arasında sürekli bir dialog bir etkileşim oluyor. Bir yandan wow a bakıyorsun. Oyunun bir lore u var. bir hikayesi var. Illidan gelior diolar O geliyor bu gelior. Derken herkes paralel şekilde bi noktaya ulaşmaya çalışıyor. Kısacası tiyatro oynanıyor. Sen önceden yazılmış bir hikayede rol alıyorsun. ve sadece insanlar arasında etkileşim yarıştan ibaret oluyor. Bu yüzden de wowdan sonra buna benzer çoğu oyun başarsız ve sıkıcı oluyor. Yani Nightfall mı ne öle bi oyun çıkacaktı galiba , teoride çok başarılyıd. Bana öle bi oyun versinler tek server olsun 10000 kişi oynasın. İnsanlar tarafından krallıklar, imparatorluklar. klanlar kurulsun ve herbir topluluğun harekleti başka bi topluluğu etkilesin. İşte o zaman gerçek MULTIPLAYER oyununu deneyimi yaşamış olurum. Ve ayrılmam öle bi oyundan asla hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: pvp yapmakta bayar belli zaman sonra hoş wow da rank14 olmuş adam her halükarda pvp oynarda (bknz. Sam) lol çoğu r14 sadece o itemları almak ve pve'de kullanmayı filan düşünüyordu ben rank alırken, ben ise pvp'de kullanmayı istedim hep ve birkaç ay da olsa kullanmayı başarabildim.. :p pvp'ye end-game denebilir, sonuçta oyunda karakter progress'in dur(ul)duğu zaman yapılan şeyi tarif ediyor. bu pve boss kesmek de olabilir pvp yapmak da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TambourineMan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 belki de eve onlienı çekici kılan unsur end game olmaması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 +1 mortis Mesela ShadowBane bu hissi azda olsa sağlamıştı. Hatta salak SOE'nin elindeki o geri kalmış SWG bile bu hissi sağlamıştı. Bunların temelinde ama hep grup oyunu olması yatıyor benim görüşüm olarak.Yani bir grubun var,bir yandan kasıyorsun,bir yandan da sohbetin oluyor vs. Yani WOW'u 4 kere bırakıp başladım,dördünde de en fazla 30 level kastım,tek başına questler yap,oraya git buraya git.Tek başına kasmak bana hiçbir zaman eğlenceli gelmedi,sanki single oynuyormuş gibi bir havası vardı WOW'da kasarken.Gerçi kuzenimin 70'le oynadım geçen ay bayağı da eğlenmiştim,hatta o günden beri tekrar oyuna başlamayı bile düşünüyorum :) Neyse. mesela SWG,PVP sistemi olarak berbat diyebiliriz,PVE sistemi eh diyebileceğimiz bir düzeyde.Belirli yaratıkları kes,maden çıkar crafta sat malzeme yapsın vs. Ama SWG'de solo çok zordu.CU'dan sonrasında bile bir zevki vardı grup olmanın. Everquest2'de SWG'den sonra o hazzı yaşattı diyebilirm.Onu niye bıraktım hala bende bilmiyorum,bir gün girmedim oyuna,sonra uninstall'a kadar gitti olay.Zevkliydi ve bana kalırsa gerçekten takım oyunu istiyorsan Everquest 2 bir numara bu işte.Çünkü bir dungeonda farklı ırkların,farklı meslekten adamların topluluğu olmadığı takdirde ilerleyemiyorsun,çok zor.Gruplar ona göre kurulur,muhabbet ona göre döner. Daha örnek verilebilecek çok oyun var,ama daha yazmayalım :) Uzun yazdık yeterince son zamanlarda. Bana kalırsa bir oyunda end-game dediğin,oyundaki diğer kişilerle edecek muhabbetin olmadığı zamandır.Oyundaki diğer kişilerle artık eskisi kadar fikir alışverişi yapamıyorsan,eskisi gibi oynayamıyorsanız,yapacak şey bulamıyorsanız o oyun bitmiştir,en azından karakter.Yani istersen git ömür boyu UO'da champ kes,WoW'da dungeon bitir vs. vs. Arkadaş çevresi olmadıktan sonra single oyun oynamakla aynı değerde değilmidir mmorpg ? [ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 12:42 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Gelin pati uo'ya süper end game var. Hadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 darkrider da demiş, shadowbane güzeldi bu konuda. pvp üstüne kuruluydu oyun ama oyun alanı üstünde kaleler kurabiliyor, başka loncaların kalelerini kuşatabiliyordunuz. siyaset , entrika , vs vs vardı. maksimum levela ulaştıktan sonra şahsen sıkılmamıştım ben. pve denince gir zindana item kas bayıyor diyorsunuz (ki ben de katılıyorum buna) pvp diyince de kes kes nereye kadar diyorsunuz. alternatif yok ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 o yüzden Second Life diyorum sdafsad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 said: Gelin pati uo'ya süper end game var. Hadi. yesinler patiuo'yu. gel sen steam'de tf oynayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 second life bana saatin yanlış demese ben de oynayacaktım de bezdirdi valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 said: pvp diyince de kes kes nereye kadar diyorsunuz. cs'de aynı bayık de_dust haritasını hergün saatlerce olmak üzere yıllarca oynayabilen insan evlatları mevcutken düzgün yapılmış bir mmo pvp'sinin sıkması kolay değil eğer wow'un eski gerizekalı honor sistemi gibi kusana kadar oynamıyorsanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TambourineMan Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 9 saattir bir solar sistemi almak için çatışıyoruz eve onlineda, diplomatlar 1 saatte işi tatlıya bağladı, 9 saatlik çabamız boşa gitti...bazen pvp de böle durumlarda can sıkabiliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rambokazim Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 valla hala SWG oynamamı sağlayan sadece oyunun content'i herhalde .. eq2 asla bu duyguyu veremedi . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 eve'de fecı olabiliyo bazen, özellikle kötü fleet commanderlar yüzünden gereksiz yere kac kez pusuya düşmüşümdür, edit: ha bu oyunun pvp'snın kötü dğeil iiy olduğunu gösterir o başka bişi [ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 13:56 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Siz bence pvp nin olayını anlamamışsınız onu kes bunu kes nereye kadar demişsin , ona bakarsan level atla item al nereye kadar hep aynı hikaye. Pvp nin olayı bi kere tek başına yaparsan hem zevkli olmaz hemde pek kazancı olmaz. Önce güzel bi guilde girersin orda milletle muhabbeti kurarsın biraz item toplarsın sora yavaş yavaş millet oyunda ismini duymaya başlar ondan sonra bir iki adam olmayınca seni pvp takımlarına almaya başlarlar o zaman anlarsın oyunun asıl zevkini , paso teamspeak de ventrilo da geyik döner oyun sırasında ciddi olur herkes arada geyiğini yaparsın yine olayı budur. Zaten tek başına yaptığın zaman single player dan farkı kalmıyo oyunun. rank14 ü alana kadar bende canımdan bezdim ama yine de çok zevkliydi ordaki muhabbet. pvp nin olayı budur zaten. Ha oyun ondan sonra benim için yine bitmedi gittim alt char kastım şimdi ona gear almaya çalışıyorum zaten ona gear kasınca yeni expansion gelmiş olacak vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 kes nereye kadar demedim ki :S (teknik olarak yazdım da herkesin bahanesi bu anlamında) pvp olsun pve olsun yeni item gelmiş onu kas yeni arena gelmiş ona gir den bayarsanız zaten mmo nun mantığı kalmıyor. massive olmayan bir multiplayer oyun oynamakla arasında çok fark olmaz kanımca. sadece ZART diye yenilik gelmese (atıyorum en iyi silah 10x vuruyor 1 ay sonra patch geliyor 1000x vuranı çıkıyor hop herkes ona uğraşıyor vs vs) bu kadar şikayet etmezdik diye düşünüyorum. [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 16:45 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar