Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zayıflık..kilo alma sorunsalı

barbu

Öne çıkan mesajlar

herkesinkinden farklı olarak (gerçi benim gibiler de mevcut) benim de sorun zayıflık

1.80+ boy var şu an 53 kiloya düşmüşüm genelde 55 civarı seyrediyorum.

kilo almak istedikçe alamıyorum resmen veriyorum..
nedir patilerin bana önerecekleri. yahu cidden almalıyım biraz kilo.

diyetisyene de gittim de zor ona uyması..birde çok yavaş alıyosn kiloyu..

var mı benzer sorunu olan, veya çözümü olan..önerisi olan

bıktım zayıflıktan valla
Sosyal ağlarda paylaş

bende 1.83 civarı boy 75 kiloyum zayıf buluyorum kendimi, durumun iyi değilmiş cidden.

yalnız sana diyetisyenin programına uymanı tavsiye derim. kiloyu yavaş alıyorsun demişsin ama hızlı almak sağlıklı olmaz.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 00:40 tarihinde, Deacon tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

barbu bak beterin beteri vardır. kilo alayım derken şu beğenmediğin zayıf halinden daha kötü bir duruma gelebilir ve hatta sağlığını bozabilirsin. bunu gözden geçir adımlarını ona göre at =)

shadow haklı olabilirsin ama ilkbahar civarlarında 78 civarıydım çok iyi buluyordum kendimi. biraz da göreceli tabi =)
Sosyal ağlarda paylaş

180 boyundayım 1-1.5 ay önce 64 kilo idim şu an 70 olmak üzereyim. Metabolizmam aşırı hızlı hiç kilo alamıycam sanıyordum ama oluyor. Ben yaptıklarımı yazıyım :

- Vücut geliştirmeye gidiyorum , spor yapmadan zaten 1 ayda o kadar kilo alsam eminim hoş olmazdı şu an hiç bi fazlam yok spor yaptığımdan dolayı.
- Azim ve düzen kilit faktör. Sporu hiç aksatmadım , gittiğim yerde profesyonel bi hoca yok bende sayfalarca forum okudum baya birşey öğrendim.
- Psikolojik durumunuz önemli. Benim ilk başladığım zaman biraz sıkıntılarım vardı gün içinde yeme olayını aksatıyordum ve bir günde 1 kiloya yakın kaybettiğim oluyordu. Zaten metabolizma canavar gibi düzen bozulduğu an en başa dönersiniz bu çok önemli. Kafanız bozulsa bile düzeni bozmayın, zaten bi süre sonra iştahınız inanılmaz açılıyor.
- Yemek olarak protein ağırlıklı beslenin. Karbonhidrat 2. , yağlar 3. gelsin. Yoksa aldığınız kilo dert olur bu sefer. Ben ekstra özel birşey yapmıyorum. Ara öğün olayı önemlidir. Az ama çok yiyin.Sabahları 3-4 yumurta yiyorum yanında kahvaltılık , . Sonra 1-2 saat sonra spora gidiyorum. Öğlen bulursam tavuk benzeri protein ağırlıklı bişeyler yiyorum(ton balığı bazen para durumuna bağlı). Akşamlarıda işte makarna patates o tip bişeyler götürüyorum. Ara öğün olarakta kafama estikçe evdede olursa meyve yiyorum. Günde 1 litreye yakın süt içiyorum ve sonuçlardan memnunum şu ana kadar. (Kırmızı et de oldukça yararlı kilo alma konusunda ama ben ucuz diye tavuk tercih ediyorum seçim size kalmış. Kırmızı et testesteron seviyesinide arttırır o yönden yararı var ayrıca)
-Kilo alıcam diye fastfooda , ekmeğe felan abanmayın boşuna paranıza yazık olur. Dediğim gibi protein ağırlıklı beslenmek en iyisi fazla yağlardan uzak durun.
-Bu en zor kısmı. Gazlı içeceklerden azcık uzak durun. En azından yemekle beraber tüketmeyin. Gazlı içecekler yemekleri tam sindirememenize sebep oluyor. Ben ice tea tüketiyorum bol bol iyi oluyor.
-Günlük tükettiğimiz ice teaninde içinde olan rafine şeker B vitaminini yok ediyor. Bu da eksi bi faktör olduğundan ben her gece yatmadan bi supradyn alıyorum. Vitamin hapı direk hiç bi zararı yok fazla olan vitamin zaten suyla vücuttan atılıyor. 30 tableti 6 milyon gibi bişey zaten ucuzda.
-Vücut geliştirme yapmıycaksanız bile fitness yapın ,koşun ,egzersiz yapın. Bunları yapmadan yiyerek kilo almak zor. Bunları yaptığınız zaman zaten otomatik iştahınız açılıcak. Ben şu an 1 aydır hiç bi öğünde doyduğumu hatırlamıyorum ki zar zor yemek yiyen bi adamdım.
- Ve en önemlisi bol bol su tüketin. Su kasları şişirir , vücutta yapım aşamasında çok lazımdır. Normalde günde 2-3 litre su alınmalı. Vücut geliştirme gibi bişey yapıyorsanız bu miktar 4 litre gibi bişey olmalı en az.

başka sorunuz var elimden geldiğince yardımcı olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

@Predator

iyi de 3-4 yumurta nası yicem sabahları:D mide olmuştur kuş kadar..gaza geldim ama fecii. başlıcam yarın doru düzgün bi diyete..body hocasının verdiği bişi vardı da omuzum biraz agrıyo suan body e gidemem sanmiorm.. bari diyetisyenin verdiğine dewam ediyim..

off alamıcam gene ama denielim en azından. ulan stres yaptım ya
Sosyal ağlarda paylaş

-Ha en son çare kilo aldıran tozlar var. Ama bunları sporsuz tüketirseniz pek hoş olmaz ya da hiç bi işe yaramaz. Bunları alıp hem spor yapmalı hem de düzgün beslenmelisiniz. Bu tozların markasına göre fiyatları var genelde 1-1.5 kiloları 100 milyon gibi fiyatlara satılıyor. Pek ucuz değiller ama son çare işte. Ama bi uzmandan görüş alıp kullansanız en güzeli. Bu zımbırtılarda zararlı bi olay yok bu arada özellikle protein tozları felan genelde yumurta ve peynir altı suyundan proteinlerin alınmasıyla oluyor. Sağlığa bi zararı olduğunu okumadım zaten onaylı oluyor bu maddeler. Amino asit hapları var onlar biraz daha işin kimyasal kısmı zaten onlar kas ölçüsünü büyütmek isteyen sporcular için.
-Tavsiyem body ile beraber kilo almanız. (Body yapıcaksanız yaşınız en az 18 olsun ama , çünkü bu yaşa kadar boy uzaması oluyor , 21 yaşına kadar felan devam ediyorda fazla değil. 18 den önce başlarsanız vücut uzaması durabilir kaslara gidiceğinden gelişim.(Ağırlık çalıştığınızdan dolayı kemikler sertleşiyor ve uzama duruyor) Body boyu kısaltmaz ama o kısmı yalan :) Sadece gelişim sürecini durdurabilir] Hem hoş bi vücudunuz oluyor sonuç olarak ve kilo alırken eğleniyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

@barbu

barbu zaten yarın sabah yapabilceğin bişey değil bu yazdıklarım o kısmını atlamışım pardon :) bende başta iştah sorunu yaşıyordum kilo alcam diye fastfood abanıyordum. sonra açtım dergileri forumları okudum öyle dank etti. sen spor yaptıkça egzersiz yaptıkça o iştahın afedersin köpek gibi artıcak. bi süre sonra gelişimi farkedince zaten daha hızlanıcak bu gelişim. yani ben sporla beraber aldım o kadar kiloyu göbek 0 , kollarım büyüdü şu an gözle görülür derecede , hiç ihtimal vermediğim halde omuzlarım genişledi az da olsa. yani bende 64 kilo iken kilo almayı ummuyordum ama ufak ufak oluyor. Birde tavsiyem evinde tartı olsun ki gelişimini izleyebil. Baktın kilo verdin moral bozma daha çok gayret et.
Sosyal ağlarda paylaş

o kaslar yağa dönüşüyomuş olayı tamamen yalan. kaslar yağa dönüşmez :) kaslar küçülür. yani sen sporu bırakırsan kasların küçülür öyle yağa dönüşme olayları falan tamamen uydurma. tozlu tozsuz farketmez.

ha bende önermiyorum tozla kilo almanı sonuçta zararsız desemde doğalı gibi değil tabi ki. ben sana yazdım yukarda normal kendi çabamla biraz araştırarak kilo alıyorum şu an. zaten 1-2 ay düzenli gidersen seni kamçılıycak faktörler oluşucak. mesela geçen yolda 1-2 aydır görüşmediğim bi arkadaşla karşılaştım. "olm saçlar uzamış ,omuzlar genişlemiş lan uzaktan tanıyamadım" dedi ve bu direk moral desteği oldu bana. bu tip şeyler insanlardan gelmeye başlıycak sana da düzenli yapabilirsin işte o zaman rahatlıycaksın. 1-2 ay çok zaman değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

saol Predator cevaplar için:D bakalım bir atak daha yapmaya karar verdim kilo üstüne:D
body i de sewiodm aslında ama işte omuzumda feci acı oluyo arada oynattım mı.. 2-3 aydır var gitmedim de doktora..azaldı ama geçmedi.. o yuzden tırsıorm body e gene baslmaya..ama bakalm

toz olayını en son care olarak denerim denersem gene de.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle spor salonu diyetisyen falanla olmaz o işler. bak şimdi. sabah kalkıyosun 2 adet tahinli açma, bol tereyağlı sucuk, pastırma yanında da 2 ekmek yiyosun. ekmeklere de şokella ve yağ+bal+reçel sürmeyi unutmuyosun. bi de yağlı kokteyl yeşil zeytin yiyosun bol bol. ayrıca full yağlı tulum peyniri de lazım. yanında da meyve suyu iç 2 litre. 2 saat sonra ekmek arası bişeyler hazırla yanında kolayla ye. üstüne çikolata ye. 1 büyük milka falan. 1 saat sonra 1 litre kola iç. 1.5 saat sonra öğle yemeğinde sıra. önce mantıyla başlıyosun. olmadı makarnanın üstüne bol sos ve sarımsaklı yoğurt koyuyosun. yanında bol kola tabi. 1 saat sonra fıstık ezmesini çikolata sosuna bandırıp yiyosun. akşam ise evde ne varsa bi iki tabak yiyosun ve 5-6 saatlik içki olayına giriyosun. paso alkol al o arada.

böyle yaparsan 3 ay sonra 100 kilosun. mesela ben bi ara 85 kiloydum. bu tempoyla girdim olaya. 125 kilo oldum 3 ayda. sonra geri verdim ama. o aylar çok müthişti lan. nasıl güzel birşeydir sürekli yemek yahu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...