Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su olmadan hap yutmak

Eternalus

Öne çıkan mesajlar

qui kısaca soylemis,

drug design denen bir mevzu var, amcamlar oturup bir ilacı senin asagı yukarı 100 ml suyla ictigini varsayarak, agzındaki, yemek borundaki, midendeki bagırsaklarındaki ph a, sıcaklıga ve cozunmesi gereken yere vs göre cozunme hızını hesaplıyorlar, kapsuller ve ilacların sekilleri (kimileri elips kimileri oval) buna gore tasarlanıyo. bana bisey olmaz diyebilirsiniz, ha olmayadabilir, ama ilacın etkisini de yoketmis olabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
drug design denen bir mevzu var, amcamlar oturup bir ilacı senin asagı yukarı 100 ml suyla ictigini varsayarak, agzındaki, yemek borundaki, midendeki bagırsaklarındaki ph a, sıcaklıga ve cozunmesi gereken yere vs göre cozunme hızını hesaplıyorlar, kapsuller ve ilacların sekilleri (kimileri elips kimileri oval) buna gore tasarlanıyo. bana bisey olmaz diyebilirsiniz, ha olmayadabilir, ama ilacın etkisini de yoketmis olabilirsiniz.

kesinlikle doğru. Mesela ağız mukozasında emilim çok iyidir çok sayıda kılcal damar olduğu için hemen kana karışır ilaç. Misal bu apranax'ın beyin kanamasına sebep vermesi böyle olur. Ağız mukozasının bu emilim hızından yararlanan ilaçlarda vardır, kalp ilaçları mesela alırsınız hemen dil altı tabletleridir bunlar sıkıntıyı hemen giderir(kalp krizi genelde :P).

O yüzden mümkün olduğunca suyla için, ayrıca içilen su ilacın yan etkilerinden daha az etkilenmenizi sağlayabilir yani sonuçta su gereksiniminiz daha fazla olur ilaç aldığınız zaman ancak kaplı tabletlerde ve kapsüllerde öyle birşey olacağını sanmıyorum yani midenize falan yapışmaz merak etmeyin :) Aspirin'in mideye zarar verme olayı zaten bilinen birşey ister 1 ton suyla için ister susuz için.
Sosyal ağlarda paylaş

susuz yutmak çok daha karizma ama
alex mahone tarzı en sevdiğim

çoğu ilaç ağızda hemen çözünmediğinden rahatcana yutulabiliyo, ondan sonra su içmek daha zevkli
bence esas zor olan suyla yutmak, ağzının içinde yüzen bişeyi yutmak daha zor

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 09:22 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Keşke tüm haplar çiğnenebilir olsa.

Küçükken en küçük hapı bile yutamazdım. Boğazımdan birşey geçtiği sırada refleks olarak engelleyip çıkartırdım. Öyle iğrenç bişi.
Gerçi şimdi hap yutuyorum, ancak suyla da olsa zor oluyor.
Dandirik birşey için koca koca haplar yapıyorlar,
böyle kritik hastalığı olup da küçük hap yutanları öyle kıskanıyorum ki...
Günde 11 tane büyük hap yutmam gerekiyor. Her biri işkence gibi.
Bir de yanlış yutarsan boğazda tahriş yapıyor, bir saat geçmiyor o his.

[ Mesaj 17 Ekim 2007, Çarşamba - 07:16 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...