fizban Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 qui kısaca soylemis, drug design denen bir mevzu var, amcamlar oturup bir ilacı senin asagı yukarı 100 ml suyla ictigini varsayarak, agzındaki, yemek borundaki, midendeki bagırsaklarındaki ph a, sıcaklıga ve cozunmesi gereken yere vs göre cozunme hızını hesaplıyorlar, kapsuller ve ilacların sekilleri (kimileri elips kimileri oval) buna gore tasarlanıyo. bana bisey olmaz diyebilirsiniz, ha olmayadabilir, ama ilacın etkisini de yoketmis olabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Aspirinin mideye yapisip eritmesi saçma ama aspirin basli basina ülser azdirici etken.Kisacasi ülsere yatkinliginiz varsa,yasadiysaniz,aspirin kullanmayin.Kullanmaniz sorunluysa doktorunuza bildirin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 aspirin demişken.. mide rahatsızlığı çekenler için core+aspirin diyebişey vardı sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 coraspirirn var mide rahatsızlığı olanlar için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 örnek ağpranax forte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurf Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 said: drug design denen bir mevzu var, amcamlar oturup bir ilacı senin asagı yukarı 100 ml suyla ictigini varsayarak, agzındaki, yemek borundaki, midendeki bagırsaklarındaki ph a, sıcaklıga ve cozunmesi gereken yere vs göre cozunme hızını hesaplıyorlar, kapsuller ve ilacların sekilleri (kimileri elips kimileri oval) buna gore tasarlanıyo. bana bisey olmaz diyebilirsiniz, ha olmayadabilir, ama ilacın etkisini de yoketmis olabilirsiniz. kesinlikle doğru. Mesela ağız mukozasında emilim çok iyidir çok sayıda kılcal damar olduğu için hemen kana karışır ilaç. Misal bu apranax'ın beyin kanamasına sebep vermesi böyle olur. Ağız mukozasının bu emilim hızından yararlanan ilaçlarda vardır, kalp ilaçları mesela alırsınız hemen dil altı tabletleridir bunlar sıkıntıyı hemen giderir(kalp krizi genelde :P). O yüzden mümkün olduğunca suyla için, ayrıca içilen su ilacın yan etkilerinden daha az etkilenmenizi sağlayabilir yani sonuçta su gereksiniminiz daha fazla olur ilaç aldığınız zaman ancak kaplı tabletlerde ve kapsüllerde öyle birşey olacağını sanmıyorum yani midenize falan yapışmaz merak etmeyin :) Aspirin'in mideye zarar verme olayı zaten bilinen birşey ister 1 ton suyla için ister susuz için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 bi ton suyla içersen bence zarar vermez d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Hap yutmadan su içersek ne oluyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 asprini susuz yutarak yılda 3 litre suyu kurtarabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 ben aspirini ağzımda eritmiştim lan bi bok olmadı tmam mı [spo]cidden eritmiştim bu arada :)[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 aspirini çiğneyerek içme gibi bişi var zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 ÇİĞNEMEDİM ERİTTİK DİYORUZ DİMİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 çiğneyince ağızda erimiyor di mi, çiğneyince 3-4dk da erir, çiğnemezsen 15dk da erir sonucta ağızda erir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 özür dilerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2007 ben 1 koca bardak suyla ufacık hapı zor yutuyorum 2-3 denemede. susuz yutmak nedir ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 susuz yutmak çok daha karizma ama alex mahone tarzı en sevdiğim çoğu ilaç ağızda hemen çözünmediğinden rahatcana yutulabiliyo, ondan sonra su içmek daha zevkli bence esas zor olan suyla yutmak, ağzının içinde yüzen bişeyi yutmak daha zor [ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 09:22 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 hapla suyu bırakıp direk bardağı yutsak bişey olur mu aceba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 dostum gene de bi doktora sor ama mideye zarar verebilir karaciğerin naıl senin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 said: PrudenT 19 Ağustos 2007, Pazar - 11:16 tarihinde demis ki: bizim hidayet amca da susuz içerdi, 45inde gitti zavallım. ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2007 dr. house da susuz içiyo bişey olmuyor güveniyorum ben ona Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Bende 3 ilaç içiyorum, arada susuz ağzına atarken gırtlağı hedefle yoksa yavaş yavaş erirken tadına varırsın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Keşke tüm haplar çiğnenebilir olsa. Küçükken en küçük hapı bile yutamazdım. Boğazımdan birşey geçtiği sırada refleks olarak engelleyip çıkartırdım. Öyle iğrenç bişi. Gerçi şimdi hap yutuyorum, ancak suyla da olsa zor oluyor. Dandirik birşey için koca koca haplar yapıyorlar, böyle kritik hastalığı olup da küçük hap yutanları öyle kıskanıyorum ki... Günde 11 tane büyük hap yutmam gerekiyor. Her biri işkence gibi. Bir de yanlış yutarsan boğazda tahriş yapıyor, bir saat geçmiyor o his. [ Mesaj 17 Ekim 2007, Çarşamba - 07:16 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 ben 6 tane yutuyom alıştım eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sturmbrightblade Mesaj tarihi: Ekim 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2007 Hapçı olum bu.kaçın lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Ekim 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2007 biliyorum ben onu buyuk bi zevkle yutuyo soora da gevşiyip kalıyo oooohhh diye olm susuz yutma bak ne biliym haplar asidik ozelliktedir miden fazla asitli bi siviyla kaplanır dokunur içme su al ben sana ispartadan su gonderiyim en iyisi:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar