Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Basit Popomundo Tutorial'i

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, merhabalar..

İşte bir basit tutorial ile daha karşınızdayız. Bu tutorial altında size popomundo oyunu nasıl oynanır, neler yapılmalıdır bunları anlatacağım(anlatacağız, destek kabul ediyorum yani ^_^) ki sizler oyunu daha rahat oynayabilesiniz, hep beraber oyunu oynayabilelim. Hatta kim bilir sayımız çok fazla olursa popomundo dünyasını ele geçiririz belki! eheh

Diğer popomundo başlığı altında belirtilenden farklı olarak burada en başından itibaren popomundo oyunu size anlatmaya çalışacağım.

Popomundo ya girmek için şuraya tıklayıp kayıt olmanız yeterli. Ancak unutmayın. popomundo sabır gerektiren bir oyundur. Başlarken istanbul gibi kalabalık bir şehir yerine Glasgow, Berlin, Los Angeles gibi çok kalabalık olmayan ancak çok da tenha olmayan maaşları yüksek olan bir yeri seçmeniz daha akıllıca olur. Eğer İstanbul veya Ankara'da oyuna başladıysanız işinizi bırakmadan bu şehirden ayrılıp istediğiniz bir diğer şehire otostopla gidebilir ve o gittiğiniz şehirden yeni bir iş bulabilirsiniz (eski işinizi bırakıyorsunuz tabii yeni işe girmeden önce) popomundo'da maaşlar cuma günleri ödenir. daha erken almanızın yolu yoktur. Ancak bunu anne görevlerini bitirmeden önermem..

Anne görevleri dedim de, bu konuya da eğilelim hemen. Annenizin dilekleri önemlidir. onu hoş tutmalısınız. Anne dilekleri size puan, para ve bir yetenek kazandıracak.

Anne görevlerini hızlıca yapmanız için kılavuzunuz biz olacağız. İşte anne görevleri:

bir sanat oluşumu yarat:
Yukarıdan kariyer'e tıklayın ve Müzik türünü, grubunuzun adını koyun.

En yakındaki parka git
Yine üstten (ana menü burası) Şehir e tıklayın. Burada sağ taraftaki seçeneklerden 5.sırada bulunan "yeşil alanlar"a tıklayın. Tıkladığınızda karşınızda parklar ve kırsalları göreceksiniz. park isimlerinden birine tıklayın veaçılan pencereden karakterini bu mekana götür seçeneğine tıklayın. Ok bu görev de bitti ^_^

IT'S POP'u oku.
Its pop, popmundo nun haftalık dergisidir.iş ilanları, satılık mekanlar etc. her şeye bu dergi üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu dergiyi daimi takip etmelisiniz. Sizin işinizden daha yüksek maaş veren bir yer çalıştıracak adam arıyor olabilir!

Şehir'e tıkayın. Orta altta,büyük resmin hemen altında IT'S POP MAGAZINE yazısını göreceksiniz. tıkayın ve okuyun hemen..

Bir işe gir.
It's pop magazine i okurkene uygun bir maaş veren iş bulun ve balıklama atlayın.. bitti bu da..

Bir şarkı yap.
bunu copy/paste yapıyorum..

Şarkı yazmak için karakter sayfanızda, sağda bulunan yerden Şarkılar'a tıklamanız ve Yeni Şarkı Başlat'a tıklamanız yeterli olacaktır. Sonra öncelik ve yetenekler sayfasından önceliğinizi "müzik bestele" olarak ayarlayın ve günlüğünüzde "Biraz müziğim üzerinde çalıştım" yazısını bekleyin. Güncelleme zamanı geldiğinde görevinizi tamamlamış olacaksınız.

evet işte böyle

Stüdyo çalışması yap.

yine kopya..

Bunun için bir sanatçınız/grubunuz ve repertuarınızda şarkılarınız olmalıdır. Şarkılarınızı prova edeceksiniz. Grubunuzda yeterli para yoksa cebinizden de verebiliyorsunuz. Bunun da iki yolu var;

1. Şehir sayfasından Stüdyolara tıklayın ve oradan uygun bir stüdyo seçin. Karşınıza orayla ilgili bilgi ve prova fiyatı çıkacaktır. Uygun bulduğunuz bir yerde provanızı yapmanız tavsiye edilir. Fakat stüdyonun kalitesi ne kadar düşükse provadan sonra moraliniz de o kadar düşer.

2. Listeler sayfasına gidin ve Mekanlar kısmından En Popüler Mekanlara tıklayın. Oradan Stüdyoları seçin, tabii bulunduğunuz şehirde olsun. Sonra oraya tıklayarak fiyatlarına bakın, uygun gördüğünüzde "karakterini bu mekâna götür"e tıklayın ve provanızı ayarlayın.

hah şimdi ben devreye giriyorum.. NAH! eveet evet NAH! ilk hafta bitmeden zor yaparsınız provayı.. Cuma günü geçicek maaşı alacaksınız sonra prova.. beleşe prova yaptıran bazı yerler var. ya da çok düşük fiyata. onlara kasın. Para kazanmamanın en iyi yolu, oyuna başladığınızda şu yolu izlemek:
Karakter>Öncelikler (sağdaki menü)>Boş zamanda yaptıklarım altında "Sokakta çalmak" (açılan sayfada ilk sıradaki pencere)

böylece üç beş dolat kenara koymuş olursunuz.

Bir performans sergile.
c/p
Konser verebilmek için şehir sayfasından barlara tıklayın ve yaptığınız müzik türünün barını görürseniz karakterinizi o mekâna götürün. Konserler kısmında, en aşağıdaki bölümden boş bir vakte konserinizi ayarlayın. Yaptığınız müzik türünden bir barsa adında müzik türü zaten genellikle geçer. Eğer geçmiyorsa yine stüdyo çalışmasındaki gibi Camia sayfasına gelin ve En Popüler Mekânlardan Müzik Türüne Göre Barları Sıralayı seçin. Müzik türünüzü ve şehrinizi seçin, öyle de konser ayarlayabileceğiniz mekânlara ulaşabilirsiniz.

Konseriniz sona erdiğinde görevinizi tamamlamış olacaksınız.

yep i am back: şimdi diyelim türkü söylüyorsunuz (böyle biişi yok oyunda.. ama siz varmış gibi farzedin.) izzet altınmeşesiniz siz.. ve koccaman beninizle sırtınızda sazınız falan, yanınızda Coşkun Sabah ve udu dalıyorsunuz Punk müzik çalan bara.. nası hiç hoş değil di mi? kim dinlesin orada sizin uzun havanızı, coşkunun gırtlak titretmesini..

işte böyle yapmayın, blues çalıyorsanızi blues barına.. hiphop çalıyorsanız hiphop barına gidin.. ok.

İdari kuralları oku.
,
bu da kısa bi görev..

hızlıca Camia>(sağdaki menüden)yardım>kurallar..

kuralları okuyun ve sayfanın en altındaki kutucuğa tik atın..
bitti!

Forumlara katıl.

Camia sayfası ve sağ taraftan Forum'a tıklayın. Karşınıza çeşitli forumlar çıkacaktır; öncelikle Newbie Question Forum'un yanındaki "Katıl" yazısına tıklayarak foruma katılabilirsiniz.

Arama Sayfasında Kendini Bul.
Yine Camia sayfasına gelip "Oyun Dünyası" kısmından Aramaya tıklıyoruz. Adımızın tamamını yazıyoruz ve karşımıza çıkan ismimize tıklıyoruz. Arama sayfasında kendimizi bularak görevi tamamlamış oluyoruz.

Birisine sarıl.
İnsanların yoğun olduğu yerlerde çabuk ilişki geliştirme oldukça rahat olur. Bu yüzden bir parka gitmeniz iyi olacaktır. Parka gidin ve birisiyle ilgilenin. "Mekânda bulunan karakterler" e tıklayıp, karakterlerin yanındaki İLGİLEN linkiyle onlarla ilgilenebilirsiniz. Karşınızdakinin veya kendinizin hastalıklı olup olmadığına lütfen dikkat edin! Espri yap, hakaret et ve ilişkiyi bitir dışında kalan içki ısmarlamak ve konuşmak eylemlerini her gün karşınızdaki kişiyle gerçekleştirin; o da sizinle her gün ilgilensin. Tahmini 3 gün sonra sarıl seçeneği çıkacaktır. Sarılın ve bu görevinizi de başarıyla bitirin…

hey.. kopi paste kısımlarında devreye giriyorum yine.

gripli iseniz kimseye sarılmayın! gripli gezmek berbat bişi oyunda! çok geriye düşüyor sağlığı! yapmayın böyle şeyler.. griplilere de sarılmayın.

bunun için kolay yolu söylüyorum. Mezarlığa gidin, mezarlıkta uzun süredir oyananmayan karakterler bulunur ve kolay kolay başka bi yere gitmezler. orada beklerler. hergün gidin ilgilenin aynı adamla.. hızlıca görevi bitirirsiniz.

ayrıca hırsızsanız saklanacağınız evin anahtarını da bu ölecek karakterlerden çalabilirsiniz. korkmayın şikayet etmezler ^_^

Alışverişe çık.
Popomundo'da en yanlış anlaşılan görev belki de budur. Çoğu kişi dükkânlara gider ve çeşitli kıyafetler alır, sonra da "Neden tamamlanmış değil?" diye sorar. Alışverişe çık görevini tamamlayabilmek için karakter sayfasından
öncelikler>Boş zamanlarımda yaptıklarım>alışveriş yap
olarak ayarlanmalıdır. Güncelleme vakti geldiğindeyse karakter günlüğünde "Alışverişe çıktım, xxx lira harcadım." Yazısını çıkacaktır; alışverişe çıkarken cebinizde yeteri kadar para olduğuna dikkat edin.

heh.. şimdi üzerinizde çok para bırakmayın bunu yapmak için. diyelim 300$ var üzerinizde (amerikan köpeğiyim ondan $ kullanıyorum.. karakterim LA'yi baba! ondandır)

Şehir>Finansal>Bankaların hepsini açın.. adlarının banka olduğunu anlarsınız. anlamazsanız cursorı(mouse imleçi iişte) şirketin adı üzerinde tutun. ne olduğunu size söyler.. bankalardan durumu iyi olan birine gidin ve paranızın bi kısmını bankaya yatırın. 200$kafidir. 100$ile alışverişe çıksın karakterimiz. çok fazla para gitmemiş olur böylece.

banka ve faiz konusuna daha sonra da değiniriz

Oyun ipuçlarını göster.
Karakter sayfasına gelin ve Kullanıcı Bilgilerine tıklayın. Bilgiyi düzenle linkine tıklayarak aşağıda bulunan "Oyun ipuçlarını görüntüle" den hayırı seçin. OK'a tıklayın ve görevinizi bitirin. Hayırı kabul etmiyorsa evetle denemelisiniz.

Birine bir eşya ver.

Bir mekâna gidin ve mekânda bulunan karakterlere bakın. Birisinin üzerine tıklayın ve onun eşyalar sayfasına girin. Alt tarafta sizin de eşyalarınız görünecektir. VER linkine tıklayarak bu görevi de geçebilirsiniz.

yup it s me again! şimdi şöle bişi var. çok paramız yok bizim! yeni başladık oyuna! birine nası bişi verelim! en ucuz şey bebek bezi olmalı! 1$! onu alın verin. ne verdiğniz önemli değil. bunun için para harcamayın. bir de oyuna ilk başladığınızda üzerinizde olanlardan pantolonunuzu satın! sermaye olsun anne görevlerini yaparken.

Gezi rehberini oku.

Camia sayfasından gezi rehberine tıklayarak görevinizi tamamlayabilirsiniz. Gezi rehberi "Gezginin El Kitabı" olarak geçmektedir ve sayfanın aşağısında yer almaktadır.

Eşyalarını hırsızlığa karşı işaretle/zimmetle.

Şehir sayfasına gelin ve şehir hizmetlerine tıklayın. Karakolu gördüğünüzde ona tıklayın ve karakterini bu mekâna götüre basın. "Evet, bütün eşyalarımı işaretlemek istiyorum!" linkine tıklayarak görevinizi tamamlayın.

bunu sık sık yapın. kitap hariç kimse zimmetli bişiyi çalmak istemez. kitap çalan hemen okursa kimse onu geri alamaz! bu arada giydiğiniz eşyalar çalınamaz. Üzerinizde bişi taşıyorsanız (anahtarlar dahil) GİYİN!

Yarışma sayfasına bak.

Camia sayfasından Yarışmalara tıklayın. Bu göreviniz de burada bitmiş olacaktır; sayfayı okumadan geçmemeniz iyi olacaktır.

okusan da okumasan da farketmez.. hızlıca yapılacak bi görev

VIP sayfasına bak.

Yine Camia sayfasından VIP'e tıklamanız yeterli olacak.,
sığmadı.. (o_Õ)

[ Mesaj
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yetenek seç.

Bu görev için oyun ipuçları açık olmalıdır. İpuçlarını nasıl kapattıysak o şekilde açabiliriz [oyun ipuçlarını göster görevi]. İpuçlarını açtıktan sonra bu görevimizde hemen yandaki Bilgiye tıklamalıyız. Annemizin bize öğreteceği yetenekler sıralanır önümüzde. Lütfen şimdi işimize yaramayacak yetenekleri değil ama icra ettiğimiz müzik türünün yeteneğini öğrenelim. Rock yapıyorsanız onun yeteneğini öğrenin; eğer müzik türü yeteneğiniz olmazsa provalarınız tam olarak yapılamaz ve maksimum performans alamazsınız.

hee tabii.kitabı pahalı olan ve işinize yaracak olan yeteneği seçin. annenizin öğrettiği yeteneklerden en faydalılarından biri temel davranıştır. ben onu tavsiye ederim

Yeni bir yetenek öğren.

Bunun için bir dükkâna gitmeniz ve çok paranız olması gerekecek. Şehir sayfasından dükkânları seçin ve bir dükkâna gidin. Kitaplar kısmından kesenize uygun bir kitabı seçin ve onu satın alın. Sonra karakter sayfasından eşyalarınıza gelin ve kitabı bulun. Yanındaki KULLAN tuşuna tıklayın.

evet.. bi kısmı doğru.. bakın para kazanma göreceli bi kavram..
1.maaş..
maaşınızı cuma alıyorsunuz unutmayın. 1000den az veren bi işe girmeyin sakın. alabiliyorsanız VIp alın ve CEO olun. ortalama bi durumda iseniz oyunda (yani 1000-2000paranız varsa) avukatlık için kitap alın ve onu geliştirin, 3* yapın 2000-3000 civarı bi para veriyor olması lazım. hem de VIP olmak gerekmez
2.konserler
konserde çalıcak şarkılar için cover şarkılar seçin.
bunu şuradan yapın:
CAmia>sırlamalar (sağdaki menü yine)>sanatçılar>radyo sıralamaları.
buradan üstte olan şarkıları tıklayın ve repertuarınıza ekleyin..

bu biraz sıkıntılı. bundan sonrasını "yeni pencerede aç" ile yapın.
Gelen radyo sıralamalarına şehir olarak bakın, müzik türü olarak bakın. Seçtiğiniz şarkıyı (sırası yüksekte olsun ve düşüyor olmasın listede (aşağı inen kırmızı ok) ) yeni oencerede açın. Şarkının adını az biraz aklınızda tutun ve REPERTUAR'a basın. buradan adamın repertuar'ını görüyor olacaksınız. İstediğiniz şarkıyı tıklayın.

Bu şarkı aşağıdaki albümlerde kullanılmış:
The new LBC

Bu şarkı 13 sanatçı tarafından konserlerde çalınmış.

Şarkıyı sanatçınızın repertuarına ekleyin.
,
gibi bişi çıkacak. "şarkıyı repertuara ekle" kısmına tıklayın.

şimdi ucuz, çok ucuz yerlerde prova yapın ve ilk bir kaç haftada 3-5 konser verin. para kazanın.

Artık kitap alabilirsiniz beklemeden.

kredi falan yaş iş. hiç bulamaşmayın. öğretmenden öğrenmek çok uzun sürüyor! ben ona hiç kasmıyorum alıyorum kitapları paşa paşa.. belki grup arkadaşınızdan öğrenebilirsiniz 100-150günlük oyuncular olduğunuzda.

Şehirden uçakla ayrıl.

Şehir sayfasına gelin ve yine şehir hizmetlerine tıklayın.Havalimanını bulun; karakterinizi o mekâna götürün ve kendinize yurtdışına bir bilet alın.

dasaaa:bunu yapmak için acele etmeyin hiç.. şehirdışında önceden (20gün önceden falan) konser ayarlayın ve buna gitmek için uçak kullanın. gittiğinizde 1gün kalın.

Bir otelde kal.

Oyuna başladığınız şehirde otelde kalamazsınız çünkü zaten eviniz vardır. Karakteri otelde bırakmak, kalması için yetmez. Bu yüzden öncelikle kariyer sayfasına gelin ve "Üyelere Özel" den "Tercihler" e tıklayın. Ondan sonra en ucuz otelde kal seçeneğini işaretleyin. Uçakla şehirden ayrıl görevini yaptıysanız zaten yurtdışındasınız demektir. Cebinizde yeteri kadar para olursa, ertesi sabah günlüğünüzde "Otelde kaldım. Tutar: xxx TL." yazısını görürsünüz. Bu göreviniz de böylece tamamlanmış olur.

dasaaa: evet.. şimdi olay şu! diyelim ki LA^'desiniz.. uçakla NY'a gidin!

20gün önceden sırasıyla NY, Toronto, Nashville'de konser ayarladınız. konserlere yetişebileceğiniz saatlerde ayarlayın tabi.. bunun için Camia>gezginin el kitabı'ndan fayadalnanın.. şehirler arası mesafeler yazar orada.

Uçakla gittiniz, (yol parası çıkacak korkmayın) otelde kaldınızi konser verdiniz. Şimdi Ny'dan torontoya geçisi otstopla yapıcaz. (Dışgörünüşünüz en dipteyse kimse sizi almaz) otostop için

Şehir>Seyahat yolları.. gideceğiniz güzergah.

otostopta aracın yolda bozulabilceğini de göz önüne alın. diyelim ki yol 3sa, 3saatte araç yolda kalabilir. Siz iyisi mi bi 8saat önceden çıkın yola ne olur ne olmaz..

benim dediğim şekilde, NY, toronto, nashville de konserlere çıka çıka eve gelin ve az biraz para toplamış olun. Şehirlerde çok fazla gün konser vermeyin. otelde kalma parası cebinizden çıkıyor ^_^

Yeni bir eve yerleş.

Şehir sayfası ve şehir hizmetlerine gelin. Belediye binasına karakterinizi götürün ve "Ev sözleşmeleriyle ilgili yardıma ihtiyacım var!" a tıklayın. Oradan uygun bir ev seçin ve annenizin isteklerini bitirin
Çoğu kişi görevlerin yok sayılarak da geçilebileceğini söylemişlerdir.

Fakat böyle yaparsanız annenizden para alamazsınız ve Temel Davranış yeteneğinde yeteri kadar yıldız alamazsınız. Lütfen annenizin görevlerini elinizden geldiğince tamamlamaya çalışın. Hiçbir görev yapmadığınız takdirde yetenek bile öğrenemeyebilirsiniz.

yaa işte böyle.. devam edicez.. eklemek veya soru sormak isteyen varsa.. ne ala

şimdi kaçtım! (yorucu oluyor bööle yazmak yahu)

horace'a da sefgilerlen ^_^

[ Mesaj 19 Ağustos 2007, Pazar - 00:42 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

az bişi daha yazıcam kaçıcam heman:

kalp şeklinde çikolata kalıcı moral artışı verir ama sağlıktan yer.

bu göze alınabilcek bi kayıpsa götürün çikolatayı! yani diyelim moraliniz 55 sağlık80. Bir çikolata 3puan moral veriyor olması lazım, kaç sağlık götürüyor bilmiyorum.

yediniz 5çikolata -> moral70/sağlık68 gibi bişi oldu. Güzel oran!

Oyuna yeni başlamış ve bir ayını geçirmiş oyuncular (kitap alabilcek olanlar) öncelikle "temel dövüş sanatları" kitabını alsınlar. Bunu 5* yaparsanız sırtınız kolay kolay yere gelmez. Dinlendiğiniz anlarda sağlık barınızın çok daha hızlı dolmasını sağlar "temel dövüş sanatları" bu da moral düşünce bol çikolata yiyip sağlıktan puan kaybetmenin sorun olmaması demek.

"Temel Din" kasmak da ayrı bir konu. Temel Din 5* olursa dinlenme anında moraliniz yükselebilir. Ama daha önemlisi, "yetenek geliştir" dediğiniz takdirde normalde moralden puan düşer. Temel Din 5* ise bu puan düşmesi az olur.

Bankalar:
bankalardan faiz alabilirsiniz. Valla millet faiz az geliyor diye hiç kasmıyor. Ben her gittiğim şehirde banka faizlerine ve ikinci el dükkanlarına bakıyorum. Böylece ucuza bişiler kapma ve yüksek faiz alma imkanım oluyor. Siz de öyle yapın, paralar boşa gitmesin ^_^

neyse şu ana kadar yakaladığım iyi faiz oranları şunlar.

said:
Kanarya Bank LON %2,5
© Internet&Co Bank [Lon] %3
BANESPA %10
© Internet Bank[Rome] %3
Banco do Brasil %5
Shinra Trust Bank %3.1
Vilniaus PopoBankas %3

daha bi sürü banka da hesap var. çünkü bunlar limitli hesaplar. mesela adam %5 faiz veriyor ama 5000$ limitli hesap. daha çok para yatıramıyorsun.

neyse daha sonra kitaplar, dünya turnesi falan devam ederiz.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru düzgün alkol kullanma kitabı okudum da sonra kafama takıldı değer mi 5* kasmaya diye. sağlıktan yemeden moral arttırıyor sanırım parti ile. tavsiye edermisin?

bir sorum da konserler. ilk başta 5 şarkı falan vardı, az diyordu şarkılar için. sonra performans listesini sonuna kadar doldurdum. bu sefer de çok dedi. bir konserde kaç şarkı idealdir? (sıradaki konserde 12 şarkı deniyeceğim)

[ Mesaj 19 Ağustos 2007, Pazar - 11:56 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yok.. parti sağlık yiyor olması lazım..

ha unutmadan Camia altında olması lazım. TAKVİM!

bunu takip edin. Cadılar Bayramında Halloween maskessi takıp millet korkutun, moraliniz artsın.. Yıılbaşında da küçük havaii fişek kutusu alın ve yılbaşını kutlayın! Moralboostları sizi uzun süre idare edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

başarı puanı düşmez, o sana ait bişi. gittiğin şehirlerin sayısı falan senin sayfanda başarılarında geçiyor zaten. (25şehire gittim, dünya turunu tamamladım gibi)şehirlerde

konser veriyorsun di mi?

bi arkadaşa dünya turu dedik, adam turlamış sadece! konser falan vermeden geldi.. bitti dedi.. olmaz tabii konsersiz ^_^

[ Mesaj 19 Ağustos 2007, Pazar - 12:05 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yok yaw niye bitiriyon 5% de. dolsun müzik 100% sonra sözlere geç o da dolsun 100% sonra bitir ^_^

blackchaos.; valla ben 218günlük karaktermişim.. beni ne pompalayan olmuş ne ben gidip erkek pompaladım.. kısaca erkek pompalama, erkek karakter olup pompalatma size bağlı galiba

^_^

yaptırmayın evladım böle şeyler.. ayrıca yaptırdıktan sonra da ağlamayın.. bildiğiniz gibi yüce bi atasözümüz öpülmüş totonun davası olmaz demektedir.. karakterinizi canayakın veya daha iyisi iffetli seçin, kimse bişi yapmaz. oke?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...