Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4x strateji


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
civ'i, galciv'i, HoMM'u, Master of Orion'u, Disciplines'i ezberledim. Yeni bir oyun arıyorum ama çok eski bir şey olsun istemiyorum. Master of Orion 2'den sonra çıkmış ve bu serilerden olmayan birşeyler önerebilir misiniz?

Oyun sorup duruyorum ama yaz geldi, ben ne yapayım...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Master of Orion tarzı olarak yakın zamanda çıkmış Galactic Civilizations 2 var, hatta expansionu çıktı yeni.
Tarz olarak aynılar, grafikleri çok güzel ve stabil oyun, zorlamıyor hiç. Orta karar bir konfigörasyondaki laptopumda bile oynayabildim katır kutur.
Multiplayerı da var, hatta oyunun ilgin çbir noktası cd key girmek zorunlu değil, cd key alırsan online oynama imkanın vs. oluyor, patchler falan bir de tabi.

edit: GalCiv demişin zaten be öf =) 2. si bu ama :/

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 10:14 tarihinde, Griswold tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cheap-ass master of orion clone

herşeyiyle master of orion kopyası

oyunu yapan şirket windows'a interface tasarlayan bi şirket, ilk oyunu bu sebeple haliyle bok götürüodu ama master of orion fanbase güzel paralar ödeyerek ayakta tutmayı başardı zira oyunu cracklemek zordu, netten keyle açıodun falan

ikinci oyun güzeldi, amatör fanflick havası gitti ama oynanış hala aynı tas aynı hamamdı ama nedense dergiler pompaladı halbuki aynısının düzgün arayüzlüsüydü

açıkçası 10 senelik master of orion ile bunun arasında çok fark göremiyorum, civilization bile çok daha basit bir konsept olmasına rağmen daha fazla kendini geliştirmiştir. master of orion'un vaktinde çekilebilir olan ama şu an için komediden öteye gidemeyen ırk tasarımlarını da kopyalamış olması da eksileri arasında.

diplomasi ve tech tree sağlam, oyunun gerçekten başarılı yanları. kendi üniteni tasarlayabilme gibi bi özellik var ama berbat bi combat ve harita sistemi olduğundan overall'da bir sıçış hakim.

eğer master of orion fanıysanız seve seve oynarsınız bir süre, değilseniz de ilginç gelir yine bi süre oynarsınız ama asla bir civilization kadar kesmeyecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Master of Orion oynayacaksan ikiyi oyna. Grafikleri hala iyi - originali var bende, arada sırada yükler oynarım hala.

Ama GalCiv2'ye haksızlık etmişsiniz biraz. Oyun şimdiye dek denk geldiğim en iyi AI'a sahip. Gemi tasarımı çok zevkli, diplomasi sağlam ama yine de Space Empires gibi bir serinin yanında soft sci/fi kalıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Galiba dedim arkadaşım, bold mu yazmak lazım :P

Of fizban sana uydum warlords uninstall ettim şimdi oyun çalışmıyor..


Bence gayet sıradan bir yapay zeka var, teknolojisi biraz düzgün olup birkaç gemi kasan galaksinin hakimi oluyor. AIleri baş başa bırakınca hep militaristic olan o agresif ırk kazanıyor. Zaten yapay zekayı boşverdim insan evladı oynasa yine patlak bu sistemle. Gemi tasarımı çok kötü çünkü modeller kötü, upgradeler aşırı teknoloji istiyor ve kesinlikle o kadar research'e değmiyor çünkü ne kadar hede shield hödö counter measure kassak da 5 vuran gemi 3 vuran gemiye göre daima üstün. Bunlar dışında oyundaki çoğu şey gibi master of orion'dakinden hiç farkı yok. Yalnız diplomasi ve player interaction efsane oyunda. Espionagedan tutun anlaşmalara ve birleşmiş millletlere (:P) kadar cidden o açıdan örnek bir oyun, master of orion'da da iyiydi, galciv'in belki de bi adım öteye gitmeyi başardığı tek husus :P

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 21:48 tarihinde, arcane tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...