Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve gerçekten uykunuzu açıyor mu ?

Zopik

Öne çıkan mesajlar

geçen sene (dicektim de, lise 3 geçen sene değil ondan önceki seneydi, ne çabuk geçiyor zaman, vurgun yemiş yağmurlar, sonbaharda dökülen yapraklar ve domino taşları gibi hayat, koyiyim da tur at) yani iki sene önce, sütsüz kremasız her bişeysiz kahve almıştım yanlışlıkla okulun kantininden, içmiştim, sınıfa gelip uyumuştum :/
yani biraz da insanın kendini şartlamasına bağlı sanırım o kahvenin içinde boğulup sabahlama olayı
Sosyal ağlarda paylaş

dolaylı yoldan evet.
şöyleki; saat 00.30 civarında masa başına oturup ''len olm yarın sınav var'' diyip saldırıyosun sonra saat 01.00 civarı uykum kaçsın diye kahve yapıyosun ardından yarım saatde mutfakta oyalanrak geçiriyosun tekrardan odana 01.45 gibi gelip masa başına oturduğunda kahvenin yanında iki üç biskrem iyi gider diyip bi daha mutfaga gidiyosun geliyosun masanın başına kahve soğumuş bi daha doldurup içiyosun bu seferde yanına sigara iyi gider deyip ard arda sigara yakıyosun sigara dumanı yüzüne yüzüne geldikçe uykun artık iyice kaçıyo hale geliyo kahveni yudumlarken arada tvyi açasın geliyo ordaki filme dalıyosun bi bakmışsın saat 05.30 falan zaten ''1 saat sonra yolda olcam poff'' diyosun ve geceyi uykusuz bi şekilde verimli olarak ders çalışarak geçirebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Uykunuzun durumuna bağlı bence tamamen. Eğer fiziksel olarak yorulmuşsanız veya çok uzun süredir uyanıksanız kahve içip yatıp saatlerce uyuyabilirsiniz problemsiz. Ama düzenli bir uyku düzeniniz varsa, hep standart bir saatte uyuma ihtiyacı duyuyor ve yatıyorsanız, ekstra bir durumda kahve ile uyku düzeninizi bozup bir kaç saat daha durabilirsiniz.

Bir de kahvenin etkisi geçtikten sonra durumu var, kahveyi içmeden önceki halinizden daha çok uykulu olursunuz.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 17:39 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...