Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Utorrent Download'ın kırmızı olmasi


Masticore

Öne çıkan mesajlar

2 sorum olucak

1- Utorrent'te download in durumunu belirten noktalar vardır ya .
Download bitmişse yeşil , Download devam ediyorsa Mavi oluyor. Gece pc yi bırakıyorum sabah kalktiğimda
Hepsi kırmızı nokta oluyor ( geyik yapmayın ama lutfen :) ) . Download larında bazılarıda duruyor kalanlarda bayağ yavaşlıyor upload'da 0 oluyor. Neden acaba ?

2- Utorrent in hızlanması için gerekli port u birtürlü çalıştıramadım .Speed test yaptığımda hep error veriyor.
Yazan port u aynen geçiriyorum İp adresimide dos'tan İpconfig cekip yazanı aynene geçiriyorum. Bir türlü çalışmıyor lanet port nedenini bir türlü bulamadim.
İnternette araştırdım biraz Bzı yerlerde Sabit İp adresin olması gerek diyor ondan dolayı olabilirmi ?
Öyleyse sabit ip nasıl ayarlayabiliriz ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Mavi indirilmiş, yeşil indiriliyor, beyaz beklemede, kırmızı dolaşımda değil demek. Seederlara bağlanman kırmızılar kalkacak demek değil - 'don't download' denmiş bölümler olabilir seederlarda.

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 11:55 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sabit ip'den kasıt modem'den alınan ip adresinin sabit olması.

modem'den (router'dan desek daha doğru olur) -atıyorum- 4458 numaralı portu kendi ip adresinize (192.168.1.2'ye) forward ettiniz. sonra gelip laptop'ınız ile bağlandınız ve ip adresiniz 192.168.1.3 oldu. 1.2 için açtığınız (yönlendirdiğiniz) portu 1.3'lü ip için kullanamazsınız pek tabi.

peki ne yapacaksınız ? kullandığınız ağ bağlantısına -varsa- diğer bilgisayarlar ile çakışmayacak bir ip atayıp gerekli portları bu ip adresine yönlendireceksiniz.

ttnet'in size atadığı ip adresi içinde -dc gibi programlar için gerekebiliyor- no-ip.com gibi yerlerden adres alacaksınız ve güncelleme süresini 5 dk olarak ayarlayacaksınız. cillop olacak.

(bu tip dinamik dns olayını artık yeni nesil modemler de destekliyor. direk modeminize no-ip.com gibi bir siteden aldığınız kullanıcı adı ve şifreyi girerek de kullanabiliyorsunuz.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yine denedim yine olmuyor cildirma noktasına geldim nedir bu cektigim Torrent'ler den.

İp yi sabitledim hızda biraz artış oldu.Fakat hala sorunu çözebilmiş degilim . Port u test ediyorum error veriyor anlamiyorum neden böyle bir sorun çıkartıyor. Modemin firewall i fln lami alakali ? 1 saat geçiyo downloadlar kırmızı oluyor hızları çok düşüyor. resimde gördüğünüz lost u 4 gecede çekemedim .

(Gerge dediğin gibi port u 150 den yukarida verdim Birşey değişmedi . Biyerde okuduğuma gorede zyxel lerde cift basamaklı veriliyormuş o yuzden 33 verdim )

[spo]

[/spo]

[ Mesaj 12 Ağustos 2007, Pazar - 02:28 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim problemim de şu. 3 pc var evde. 2'si ethernet 1'i usb'den bağlı. ethernet 1. ile usb'den bağlı olan aynı ip'yi alıyor ve 2si de açık değilken açtığım portlar kapalı gözüküyor. elimle ip versem bu sefer portlar hepten kapalı gözüküyor. tek pc varken böyle bir problemim yoktu :/

hatta arada kapanıp açılıyor falan

[ Mesaj 12 Ağustos 2007, Pazar - 11:12 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim de bi sorum olucak uTorrent ile ilgili. şimdi torrenti açıp 4 dlye falan başladığımda, msnden mesajlarım gitmiyor, bazen bağlanamıyorum, web tarayıcılarının hiçbirinde hiç bir sayfayı açamıyorum otomatik olarak stopluyor sanki. msn in bağlanamaması da aynı sebeple sanki birisi sürekli cancel'lıyor. ne yapacağımı şaşırdım torrenti kapayınca düzeliyor sorun. daha önce trojandan falan şüphelenmiştim tarattım temizledim düzelmedi sorun. bi bilgisi olan var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

utorrent açıkken sörf yapamayanlar için;

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=15992

ya da kısaca

said:
Disable DHT and UPnP, reduce half-open connections (net.max_halfopen) to 4, lower bt.connect_speed to only 10, set net.low_cpu to TRUE.

Run Speed Guide (CTRL+G) and use the xx/96k settings.

(link çok daha kapsamlı)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her program için açılması gereken port var mesela e-mule için ; tcp-4662 udp-4711 açınca mis gibi high id alıosun..
sonra utorrent a giricen o açtığın portun bi tanesini giricen ayarlarda var hangi portu istediği oraya yazabilirsin. portu açmak çok basit nat ayarlarından ip adresini 192.168.1.2 yapıp tcp ye 4662 yazıp reboot yaptığında açılıyor port.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...