Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lakin şayet keza ve hakeza

horacegoesskiing

Öne çıkan mesajlar

said:
horacegoesskiing
üye [şikayet et]
§ 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 22:57 [ özel msj ]
asteroth hepsi türkçe onların. kökeninin önemi yok. ama nihayetinde, kullanılıyorsa doğru kullanılması gerekir diyorum ben. o kadar. isteyen zengin yerine varsıl desin benim için farketmez.

Kökeninin nasıl önemi yok abi, ben "Röbdöşambr Türkçe'dir" dersem absürd kaçmaz mı? =)

Tabii uzun süre kullanılaran yabancı kelimeler, dile yerleşirler, yaygındır bu. Benim kökenlerini vermemdeki neden, kullanılışlarının zor olduğunu göstermek yani, başka bir amacım yok.

Yoksa tabii ki kullanan doğru kullansın, ona bir lafım yok. (Niye olsun ki zaten.)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ben keza yı yanlış kullanıyomuşum, keza forumda cok kullanırım son zamanlardada artmaya başladı kullanmam.

daha cok yukardaki gibi sonuca varma, veya ornekleme fazldan bilgi verme kısmından önce kkullnıyorum,

örnekleme yapacaksan mesela yeterli olur.

o ana kadar söylediklerinden sonuç çıkaran bir şey söylüyorsan, hani böyle son bir özet gibi, velhasıl yakışır. ama aslen "sonuç olarak" anlamında değil "lafın özü" gibi bir anlamdadır. "sonuç olarak" anlamı için binaenalyh uygun sanırım.

"aynen bahsettiğim gibi", "ahan da bahsettiğime örnek" için keza uygun düşer.

ehe iki dino, bikbikbik bööle gençlere di mi horasçım?
;)

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 23:23 tarihinde, Emaleth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

cok da yanlış değilmiş o zaman hmm.

ama ben velhasıl'ıda yanlış biliyormuşum, "bir insanın uzaması için süt icmesi gerekir, velhasıl basketci olucak osman arkadaşımız içmemekte direniyor" gibi kullanıyordum halbuki "sut kemiklerin gelişiminde cok önemli bir yer tutar, kalsiyom falan veriri vucuda, velhasıl süt boy uzatır" demek lazımmış.

doğrumu anlamışım?
Sosyal ağlarda paylaş

binaenaleyh, sonuç olarak anlamında da kullanılır, fakat onun için de nitekim daha uygun olur aslında emacım :)

ben nitekim kullanılması gerektiğini düşünüyorum hala.

şöyle tdk örneklerinden koyayım:

nitekim:
1 . Gerçekten, hakikaten:
"Arkanda idi, nitekim köşke kadar arkandan ayrılmadı, daima arkanda bulunacak."- R. H. Karay.

2 . Sonuç olarak:
"Nitekim, kendisi de bunu anlamış gibi vapurda bütün yolculuğumuz boyunca bir köşeye çekilip oturmuş."- Y. K. Karaosmanoğlu.

bik bik ediyom işte nabayım. :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...