Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yalan hastalık mı?

Arekreas

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar olay şöyle.Bizim hoş güzel bir sitemiz var.(Mahalle falan maksatında)Orda hep 4 arkadaş takılıyoruz.Artık arkadaştan öte kardeş gibiyiz.Çünkü günümün 3 4 saati bu arkadaşlarımla gidiyor hergün..Bu arkadaşlarımın hepsi 13 yıllık site arkadaşım bu arada..Herneyse ben bu kısılerle samımı olmaya bundan 5 sene önce basladım.Sora gercekten kafamada uygun adamlar olunca arkadaslıklarımız dostluga donustu.Hıcbırıbımız bırbırımızden paramızı,suyumuzu esirgemedik vs vs...Fakat Bu arkadaşlarımdan biri çok garip...Dediğim gibi samimi olmadan önce onunla ilgili tek bir özellik bilirdim çok sorumsuz oldugu.Fakat tanıstıktan sonra onun kendıne guzel bır yol cızdıgını,Cok guzel kayıtları olan bır grubu oldugunu,Ingılızcesının ıyı,Çok zeki ve daha bır cok guzel ozellıklerının oldugunu gordum.

Ilk oncelerı boyle dusunuyordum.Sora onu tanıdıkca hersey gun yuzune cıktı.Adamın hergun ufaktan yalanlarını yakaladım ama yavas yavas bırıktırdım.Dostum dedıgım adam bıze yalan soylemez dedım.Kafayı yıyecek gıbı oldugum bıle oldu dusunurken.Hatta kafayı yıyıp yalanlarını kagıda yazıp aynı puzzle gıbı bırlestırdım.En sonunda bır kanaata vardım herseyı yalan...Grup kurmasını bırakın gıtar calmayı bılmıyor.(Ilk suphemı zaten bu cekmıstı yanımızda gıtar calmaması.Istedıgımızde hep utana sıkala gecıstırmesı falan).Sonra ıngılızcesı ,Dusuncelerı hepsı yalan faso fiso oldugunu gordum.Dusuncelerının hepsı copy paste oldugunu anladım.Bunu nasıl anladıgımı anlatmam uzun surer ama ona ozgu hıcbır ozellık gormedım.Tek gordugum ozellıgı asırı sorumsuz olması bu sene ozel okula gıtttıgı halde okulana ugramaması fınal gunlerı sehır dısında gezmesı vsvs..Ben bu durumu bundan yaklasık 1.5 sene once anladım.Otekı arkadaslarımıda soyleyemedım(Dostum dıye tabır ettıgım dıger 2 arkadasa).Bundan 5 6 ay once ıse bır arkadasımda durumu cakmıs.Bana bır aksam abı bısey bılıyorum ama yaptıgımdan utanıyorum dedı.B..'ye guvenmıyorum dedı.ve oda benım gıbı bazı seylerı bulmus anlamıs.

Fakat bızım yalan solıyen bu arkadasın durumu gercekten cok garıp.Yanı yalan soyledıgının farkında deıl gıbı.Ornegın bır arkadası var.Onunla ılgılı bana abı bu herıf cok atıyor buna ınanma dıyor.Hıc mı acaba kendı soyledıklerını dusunmuyo dıyorm.Zaten dusunse bana bu kadar acık vermezdı.Ben bu yalanı bıldıgım tarıhten berı bu arkadasla hala arkadaslıgımı devam ettıyorum.SOyledıklerını dınlıyorum(Inanmasamda).Ama ne yapmalıyım dıye dusunuyorum.Cunku soyledıgı hıc bırseye ınanmıyorum.Soyledıklerı genel konular dısında ona aıt olan hersey yalan.Bu durum benı uzuyor...Konu bıraz uzun ama ayrıntıya gırsem tum hayatının her seyının yalan oldugunu sıze anlatabılırım.Sizce ne yapmalıyım ben?Oyle mı kabullenmek lazım.Yoksa daha baska dusuncelerınız var mı?

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 00:08 tarihinde, Arekreas tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla yaş kaç bilmiyorum ama, 18-19'dan küçükse, 20'ye girmeye yakın düzelir diye tahmin ediyorum. Onun dışında size tavsiyem onu olduğu gibi kabullenmeniz. Sonuçta o sizin arkadaşınız, hatta dostunuz.
Yalanın bazı kişilerde saplantı/hastalık haline geldiini düşünüyorum. Ve bu genelde sebepsiz olmuyo; mutlaka bi psikolojik nedeni oluyo. Dediğim gibi 20'li yaşlara girmeye başladıkça bu huyunu aşar diye tahmin ediyorum.
Ama yok, eğer 20'den büyükse tatlı dille yalanlarını ortaya çıkarıp onunla anlaşmaya çalışın, bi psikoloğa falan yönlendirin. Bunca senelik dost olduğunuza göre başta yadırgasa da sonradan amacınızın iyi olduğunu anlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim lisede de böyle biri vardı.başlarda inanmıyorsun yalan söylediğine sonuçta dostum demeye layık gördüğün birisi.ama yavaş yavaş olayı anlayınca ve diğer birkaç arkadaşında aynı şüpheleri dile getirince çocuğu dışladık denemezde pek sallamamaya başladık.yani geliyor yine birşeyler atıyor "hı hı,hadi ya" diyor geçiyorduk.zamanla o da anladı zaten bu tutumumuzdan.ha böyle yaptık işe yaramıyor veya yapamam diyorsanda "bu dediğine sen inanıyor musun de" bir tartışma sırasında,sonuçta elbet o tartışmada da yalan söyler kendini haklı çıkarmak için.hastalık denir mi buna bilemem de bazıları cidden bu işin bokunu çıkarmış durumda oluyor.hani tanımadığın adamlara istediğini sık,bizi ilgilendirmez de gelip sanki dostun değilmişiz gibi palavra sık.bir kere olur,iki kere olur da her seferinde aynı şey olunca kabak tadı veriyor resmen.direk cephe almadan ziyade dediğimi dene derim.bir yerden sonra dayanamayıp sonuçta yüzünede söyleyeceksin onun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Pyro bende dedıgınden korkuyorum bazen benı cok sınır edıyor.Bırazda sureklı kendını oven bır arkadas.Yerı geldıgınde bana cok agır elestırıler yapıyor.Yeter dıyesım gelıyor.Ama hep tutuyorum.Bır gun patlamaktan korkuyorum gercekten...

Bu adamın boyle olma sebebı bana ıkı turlu gelıyor.Bırıncısı kompleks sahıbı olması(kucuklukten bır kac kompleksı vardı),Ikıncısıde aıle ıcı durumunun kotu olması.Yanı aılesıyle gecınemıyor hıc.kavgalarının cok kotu oldugunu bılıyorum.Annesı babasıda cok sorumsuz.Cocuk sokakta buyudu dıyebılırım.Hıcbır zaman ev yemegı yedıgını bıle gormedım...

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 00:27 tarihinde, Arekreas tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yanında olup dediklerini yutarak ona yardım ettiğinizi sanmayın.gerçeği görmesini sağlayın biran önce yeter.ha ondan sonra değişir mi bilmem,benim örneğini verdiğim arkadaş hala aynı mesela ama muhabbetimiz yok artık.barajı geçemeyip,boğaziçi bilgisayar müh.liğine gitmiş biri kendisi sonuçta hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Olivies
üye § 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 00:30 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Tam olarak yalan değil.Okuduklarıma göre hava atmaya yönelik..İşte ingilizce iyi,gitar var,para var,daha ne istiyosun tarzı bi tip.
Bence uzaklastır hayatından.

Haklı olabılırsın ama herseyden etkılenıyor.Yalanlarıda cok fazla öss zamanı soyledıklerı,saydıgı kız arkadasları...Artık yalanla övünme karısmıs.Haklı olabılırsın.

Ornegın cocukluk arkadasları bızım bu arkadasla gorusmuyorlar hatta basket oynuyoruz bazen onlarla dıkkat edıyorum.Bızım arkadas konusurken onlardan bırı sureklı havaya bakıyor sallamıyor..

Soylesem mı soylemesem mı hala kararsızım valla.
Sosyal ağlarda paylaş

alıştıra alıştıra farkettir artık yalanlarını yemediğini

yani mesela bişey söylese "öeh yok artık" "ufak at ta civcivler yesin" "hıhı tabi tabi" modunda hafif, olayı dalgaya vuran cevaplar filan, eğer devam ederse karar sana kalmış yani uzak durmaya da çalışabilirsin, herşeyde yalan söylediğini bildiğini de söyliyebilirsin ne biliyim aynı şekilde de devam edebilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversite zamanımda böyle bir arkadaş vardı.Arkadaş için yalan söylemek "Merhaba, adım Ahmet" demek gibi birşey olmuştu.Bir gün 3 kişiyiz, durumu söyledik.Adam çok sert çıktı.Nasıl olur, ne alakası var asla yalan söylemiyorum vs. Halbuki %100 eminiz. Hani bizim söyleme nedenimiz adam için üzülüyoduk yoksa problem degil.Böyle tepki verince fazla yakınlastırmadık.Öylede bitti okul.Ama eminim yalanı belli bir yerden sonra hayat tarzı olarak alıyorlar.Yani "Dur!! Şunlara bir sıkayım" ı geçiyor olay.Ama nacizane tavsiyem teketek konuşmak iyidir.Ortamdaki üçüncü bir kişi olursa onun önünde otomatik savunmaya geçebilir.Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim de vardı böyle bir arkadaş . Bunlar delüzyonel bireyler dayı , kendi dediklerine inanıyorlar bir yerden sonra . Örneğin arkadaş 3 gün boyunca zodiacla boğazda kaybolduğunu iddia etmişti . Abisinin kız arkadaşı da abisine 300.000 dolarlık WCG saat armağan etmişti hatta vakti zamanında . E ama herkes sabırlı değil biz bir yerden sonra dalga geçmeye başladık , o kadar da yakınımız değildi zaten , çok eğlenceli oldu , arkadaşlığımız yeni bir mertebeye erişti . Boğazda kaybolunmaz bir kere , bunu bil .
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin olduğu gibi biz sahiptik böyle birine fazla orijinal olmasda iyi sıkardı ama inanırdıda,
-Beckham ile fotografım vardı ama Madrid'e transfer olduktan sonra yırttım attım
-Kore'de köyümüz var bizim hacı
-Old trafford stadını helikopterle indim.

bigün sorduk olum niye böylesin diye ''bigün evde bi vazo kırdım annem çok kızar diye yalan söyledim o günden beri kaldı'' demişti.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth
üye § 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 00:55 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

siz de ona yalan söyleyin d:

Arkdaşım geyık konusu yapmayın lutfen.Geyık gecıcek olsam bu kadar yazıyı buraya yazmazdım.Gercekten dusuncelerınızı dınleyıp ona gore hareket etmeyı dusunuyorum.

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 00:58 tarihinde, Arekreas tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bizimde vardı böyle bi arkadaş lisede lakabı zaten "milyonda bir" X diyim :) harbi adamda yalan boldu , pariste denize girmişti mesela, evde piton besliyodu hiçte görünmezdi bu piton onlara gidince, bunun gibi milyonlarca yalan vardı.... ama taki askere gidene kadar, gitti geldi herkes değişimi farketti adamın ağzından yalan duymadık :) alışkanlık ama cidden , yani yemek içmek ve yalan söylemek aynı şey oluyo onlar için, siz o yalan söyleyince inanmayın zamanla değişir ..
Sosyal ağlarda paylaş

Aile ve ev durumu yüzünden yapıyor büyük ihtimalle. Madem bunu farkettin teke tek konuşmalı durumu anlatmalısın bence. Ne yaptığının, bunun aslında kendine zarar verdiğinin farkına varmalı. Hayal dünyasında yaşayıp kendi anlattıklarına inanıyor, ilerde sizden de ayrılır ve böyle devam ederse hiç arkadaşı kalmaz hiç bi iş de yapamaz.

Biraz empati kurmaya çalış, çok sert çıkma. Örneğin gitar çalmayı bilmiyor demişsin bunu kullanarak yüzleş ama mümkün olduğunca kırmamaya çalış. Bu tür insanlar çok hassas oluyorlar yalanları konusunda. Kendi hayatını beğenmediğinden başkalarına beğendirecek hayali bi hayat kuruyor siz pek umursamasanızda. Yavaş yavaş gerçek dünyaya dönmesini sağlamanız lazım.

Eğer ikna edebilirsen profesyonel yardım almasını da sağla. Ama bu sonraki adım. Madem en yakın arkadaşlarısınız önce size karşı dürüst olsun bi başlangıç yapsın. Bide ilk başlarda iki yada üç kişi birlikte gitmeyin, birden fazla kişiye karşı itirafta bulunmak her zaman daha zordur.
Sosyal ağlarda paylaş

bizimde vardı öyle

caddede ferrariyle 200 ile giderken el freni çeken
yeraltı dünyasınında sevilen sayılan insanı
abramoviç amcası olan

bunlar makarada değil.ciddi ciddi söylenen şeyler

kişilik bozuklugu diyorum ben buna.baltaya sap olamamazlık

yıllarca ufak ufak yalanalr söylerler.sora yalanların boyutları büyür.alakaları olmayan bir karaktere bürünürler.ama aslında öyle değildir.yalanlarını benimser.artık yalanlarındaki insan olmuştur kendi kafasına göre.ama karşısındakinin bunu anlicaği aklının ucundan geçmez.

5 sene önce söylediği yalanı kendi hatırlayamaz.cunku yalan sonuçta.ama karşındakinin hatırlıcagını düşünemez aptaldır.

deli oluyorum bu tiplere.vardı benimde çevremde 3-5.yavaş yavaş seneler geçtikçe eliyosun hepsini tek tek
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...