Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. dünya savaşı foto belgeseli


EagleEye

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
Sırası ile yanlış bilgiler

1-) Südet bölgesi halkın isteği ile Almanya'ya katıldı zira o bölgede yaşayanların büyük kısmı zaten Alman'dı. Oradaki göz yaşları 1. Dünya savaşı sonrası koparıldıkları anavatana dönme gözyaşlarıdır.

2-) 24 Kasım'da Erwin Rommel Africa Corps'u kumanda ediyordu 15. Panzer Tümenini değil. Zira 15. Panzer Tümeni 21. Panzer Tümeni gibi Africa Corps içindeki birliklerden birisi idi tamamı değil.

3-) Pearl Harbour'da hiç bir kamikaze yoktu.

4-) Ocak 1943'de Stalingrad bile hala direniyordu. Değil Rus topraklarından atılmak Ocak 1943'de Rus topraklarının büyük kısmı işgal altında idi. Sonun başlangıcı Stalingrad'ın devam ettiği günler değildir zira 1943 ortasında Alman Silahlı kuvvetleri 1942 sonundan çok daha kuvvetli bir halde idi. Esas sonun başlangıcı Kursk savaşı sonrasıdır ki bu Temmuz 1943'dür.

5-) Londra'nın bombalanması son çare filan değildi. Londra'ya ilk bomba, limanı bombalamaya çalışan bir Alman uçağının yönünü şaşırıp yanlışlıkla şehri bombalaması sonucu olmuştur. Churchill bunu büyük bir başarı ile kendi lehine kullanmayı bilmiş ve derhal alman şehirlerinin bombalanması emrini vermiştir. Yani bilinçli olarak diğerinin şehirini bombalayan ilk taraf almanlar değil İngilizlerdir.

6-) Normandiya çıkartmasında tam kaç kişi öldü bilmiyorum ama yüzbinler abartı kelimesinin son derece ötesinde bir kelime olmuş burada.

7-) Eylül 1944'deki indirme yanlış bilmiyorsa "Operation Market Garden"ın bir parçası idi ki tam anlamı ile bir hezimettir müttefikler için. Bu resmi neden koyma gereği duymuşlar bu derece az yorumla onu anlayamadım. Salt resmi koyunca sanki başarılı bir operasyonmuş gibi anlaşılıyor.

kalanına şimdi bakamayacağım işim çıktı kaçmam lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baydı artık . Neden afrikada her yıl açlık,sefalet,hastalıktan ölen milyonlarca insanın sergisini yapmıyorlar. Nedeni avrupalıların ve amerikalıların ilgisini çekmemesi .Elbet yapılıyordur ama yıllar önce ölen atalarının savaşının sergisi daha çok ilgilerini çekiyor.

Dünyada her yıl sadece sıtmadan ortalama 1 milyon insan ölüyor. Bunların çoğuda afrikadan tabiki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Devam edelim efendim

8-) Başarılı Alman saldırısından herhalde Arden saldırısını kastediyorlar ama bu saldırıya başarılı demek için olay hakkında insanın hiç bir bilgisinin olmaması gerekir.

9-) Iwo Jima'da bayrak yanlış hatırlamıyorsam 4. günde dikildi ama esas kanlı savaş bundan sonra başladı. Yani o bayrak dikildiğinde ada amerikalıların denetiminde olmanın yanından bile geçmiyordu. Hatta yarısından fazlasına daha ayak bile basamamışlardı.


Bunlar direkt yapılan hatalar, eksiklikler ise cabası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Masticore Burası tarih forumu. İzin verinde tarih forumunda tarih ile ilgili konular konuşulsun. Sosyal konuların konuşulmasına kimse bir şey söylemiyor ama neden onu değil de bunu konuşuyorsunuz demek bence doğru bir yaklaşım değil. İsteyen kendisi o konuda bir yazı veya albüm vs. hazırlar onu yayınlar onun hakkında da konuşuruz. Ancak hiç bir şey yapmadan sadece laf atmak olmuyor.

@Finrod Kamikazeler savaşın başında yokdu, kimse sizi yemedi sadece kronoloji hatası yapılıyor. İlk kamikaze 1944'de görüldü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
misanthrope said:
yine klasik yahudi yalayıcı yorumlar... peah


(tu)
Ayrıca evet Hitler'in cesedi(!) bulunduğunda tanınmayacak şekilde yakılmıştı. Bu sebepdendir ki intihar ettiği kesin olarak söylenemiyor.fedaykin'in de yazdığı bu kadar büyük hataların var olması bile güvenilir olmadığını gösterir.Ne diye konuşuyoruz ki hala bunun üzerinde...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...