Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstek Starbucks'ın o muhteşem frappucinosu

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Afterdeep ben artık kahve dünyasına gitmeye özen gösteriyorum zaten. Verdikleri hizmet çok daha güzel ve espresso'yu açık ara daha güzel yapıyorlar Starbucks'tan. Benim tepkim senin özenti diye bir genelleme yapmana idi şahsen ben Starbucks'a gidip saatlerce oturan gruptan biri olmasam da onların bile artık azaldığını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Gilean sana neyin aciklamasini yapacam neyin pesindesin arkadasim? Bir bilgilendirme yazisi yazdim orada sadece deneyimlerime dayanarak, yukaridaki yazilarda gereksiz pahali vs. denmis bende dusuncemi ekledim. Insanlar basliklarin altina sacma sapan seyler yaziyor 2 satir adam gibi birsey yazinca senin gibi biri cikip mutlaka bi cinlik yapacak. Gerek yok bunlara, hos olmuyor gercekten..
Sosyal ağlarda paylaş

"kahve kültürü yok" lafı aslında çok yanlış da değil.

hepimiz türküz, türk kahvesini biliriz. tamam? ancak tek şey bilinen bir yerde kültürden bahsetmek çok da doğru olmaz değil mi? hemen arka sayfadan küçük bir alıntı yapalım

"Oh bir Starbucks'a gidiym de Brezilya'nın hebehübü ağacından toplanmış kahve çekirdeklerinden yapılmış eşsiz tubutebe kahvemi yudumlayayım"

espri amaçlı yazılmış bişi aslında ancak düşünce yansıtılırkene seçilen kelimeler bizim bakacağımız şey.. "Brezilya'nın hebehübü ağacından" Aslında kahve kültürüne hakim herkes iyi kahvenin brezilya'dan değil Etiyopya, Yemen ve Kenya'dan çıktığını bilir. Aslında biz osmanlı döneminde kahveye hakimken işler daha kolaydı elbet. o zaman bir kültürdü kahve. ancak gelişen zamanla değişti durumlar. şimdi bir sürü kahve çeşidi, aroması ve yapılış şekli var. şimdi mırra dahi içmemiş birinin sadece türk olmasından ötürü kahve kültürüne hakim olacağını düşünmek ilginç bir yaklaşım olur.

Diğer yandan içmiş olduğunuz arabica kökenli kahvelerin büyük bir kısmı Brezilya üretimidir. Ve kahveler ise Arabica değil genelde Robusta çekirdeklerini ihtiva ederler. Çünkü Robusta hastalıklara karşı daha dayanıklıdır. Sıcaklık ister ancak yüksek nemli yerlerde de yetişebilir.

Bitirmeden önce ekleyelim; Brezilya'da üretilen kahvelerin büyük kısmı Arabica-Robusta karışımının mutantlarından üretilmektedir. Timor diyorlar bu ağaca. Robusta kadar yüksek kafein oranına sahip değil ve daha dayanıklı bir tür. Ancak tadı da gerçek kahve tadından uzak...

falan filan işte.. kahve olayı gibi derin bir mevzuu söz konusu olduğunda bilgilerimiz çok açık bir şekilde sığ kalıyor ne yazık ki. Keşke daha bol imkanlar olsa da hepsini deneyebilsek, değerlendirebilsek. Fakat bu kadar lezzetli bir içeceği sadece StarBucks'tan içtikleri aromalı kahvemsilerle tanıyanların durumu üzücü geliyor.

starbucks'ın deli gibi karla sattığı o kahvelerin toplanması için işçilerina yaptığı baskılar falan ayrı başlığın söz konusu olur. ancak yine de değineyim dedim
Sosyal ağlarda paylaş

"Fakat bu kadar lezzetli (ve cesitlilik gosteren) bir içeceği sadece StarBucks'tan içtikleri aromalı kahvemsilerle tanıyanların durumu üzücü geliyor."

Bu cumleyi kurabilseydim sanirim feryadimin amaci anlasilacakmis. Cok iyi aciklamissin tesekkur ederim. Turk kahvesiyle kahve kulturu edinilmiyor, kahvede aynen sarap gibi basli baslina bir olay.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben insanlarin starbucksin kahvesini sevmesine birsey demiyorumki, sevebilirler ama onun kahveden daha baska bircok sey barindirdigini soyluyorum, surup gibi birsey diyorum, aciklamasinida yaptim. Yurtdisina gitmis olmam ayrica insanlari niye geriyor? Problemi olan ozele yazsin orta yol bulalim. Elestiriye acigim ama yaparken adam gibi yapin yazi yazmis olmak icin yapmayin. Ayrica Starbucks ve Gloria ile gelen hersey daha onceden Turkiye'de cesitli yerlerde (Fistan bunlardan birini demis mesela) mevcuttu.
Sosyal ağlarda paylaş

kopugunu al kasikla amma kastirdin ha.

ayrica espresso makinesi olmadan starbux kahvelerini yapamazsiniz, istedigin kadar surup koy. malzemelerin hepsi de satiliyo git cezvede dene.

akabinde amerika daha kesfedilmemisken bizde padisahlardan biri kahve ve tutun urunleri kullaniminin halkin psikolojisindeki kotu etkilerinden bahsetmis gunluklerinde, bu kadar yanlis batililasmis olmayin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
evde yapılacak birşey değil. özel olarak toz şeklinde geliyo onlar sbuxa. beyaz olanını sütle kahve renginde olanınıda suyla karıştıyolar. buzsuz hali dehşet derecede tatlı. sbuxta çalışanlar bile bilmiyo karışımın içinde ne olduğunu. onlar sadece suyla karıştırıp buzla mixerliyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dela said:
kopugunu al kasikla amma kastirdin ha.

ayrica espresso makinesi olmadan starbux kahvelerini yapamazsiniz, istedigin kadar surup koy. malzemelerin hepsi de satiliyo git cezvede dene.

akabinde amerika daha kesfedilmemisken bizde padisahlardan biri kahve ve tutun urunleri kullaniminin halkin psikolojisindeki kotu etkilerinden bahsetmis gunluklerinde, bu kadar yanlis batililasmis olmayin.

dipnot: 4. Murat'ın kahve ve tütünü yasaklama amacı kötü etkileri değildir. Bu zımbırtılar kahvehanelerde Osmanlı erkeğinin sosyalleşme aracıdır, sohbet meclislerinde tüketilirler. Yasaklanmasındaki amaç tüketilmesini engellemek değil insanların bir araya gelip siyaset konuşmasını, yönetimi eleştirmesini engellemektir. Yani nasıl ki bugün RTE yandaş medya diyor kulak asmayın diyor kısaca sansür uyguluyor, 4. Murat'ta zamanında bu tip yasaklarla sansür uygulamıştır...

Saygılar sevgiler...

ulan amma saptı olay
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...